X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • julita Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie liczenie nie ma sensu, bo już po przebudzeniu w ciągu 5-10 minut mogę naliczyć 10 ruchów albo i więcej a w ciągu dnia trzeba liczyć je w dziesiątkach, tak czy inaczej gin nie proponował mi tego ale to może dlatego że ostatnią wizytę miałam w 26tc, teraz w najbliższy piątek mam spotkanie z młodą (6tyg przerwy, bo urlop wypadł mojemu lekarzowi)

nastawiłam już i wywiesiła 2 prania ubranek, za chwilę zacznę prasować wczorajsze pranie a tak ogólnie to już chyba 6 z kolei, mam całą furę ciuszków (większość dostałam), nie ma szans aby mała je wszystkie wynosiła, jednak lepiej aby było ich za dużo niż za mało :D a ile frajdy mam z układania ich w komodzie, mąż skączył skręcanie mebelek i generalnie pokój jest w gotowości na 90% ;)

czasem jak siedzę to też czuję jakby kłucie pod żebrami ale nie wiem czy to mała czy to tak sobie coś pobolewa...

kurcze! od kilku dni jakby powróciły mdłości... :|

Lady Savage lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka a ile doplacasz do usg? U mnie 30zł jest jak byłam na początku prywatnie a wizyta 100zł

Jak moja się nie rusza to mam już sposó,, kładę sie na wznak i tak podnoszę oddechem brzuch, czasami jej nie czuje ale widzę że brzuch chodzi :)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczko czyli oddychasz przepona :-) było o tym na szkole rodzenia :-) wtedy bardziej dotleniasz dziecko.
    Julita na karcie zaznaczasz 10 pierwszych ruchów w ciągu dnia a nie wszystkie ruchy z calego dnia :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita no no :D
    nie szłam na sr ale sama na to wpadłam hehe

• julita Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a te skurcze przepowiadające to takie uczucie jakby @ się zbliżała?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    dziewczyny a te skurcze przepowiadające to takie uczucie jakby @ się zbliżała?

nie zawsze- dla mnie przepowiadające to spiananie brzucha,a takie odczucia jak na @ które nie przechodzą po zmianie pozycji to czesto oznaka skracania szyjki, moje 2 koleżanki tak miały, jedna nawet spędziła 3 dni w szpitalu z pompą magnezową.

julita lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabrałam się za prasowanie... już zapomniałam, jakie prasowanie tych wszystkich pajacyków jest wku****jące. Byle do końca. Byle do bodziaków, pajacyki to koszmar.

Julita - jeśli skurcze bolą jak na @ to nie jest dobrze. Przepowiadające nie powinny boleć, przynajmniej nie na tym etapie ciąży.

ewe88 lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls ile masz tych ubranek:-)? ja osobiście kupiłam tylko 4 pajace w rozm. 56, reszta to 62 :-)

720fbe94f2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżilus miałam dosłownie 2-3 sytuacje gdzie miałam takie uczucie na @ ale trwało to kilkanaście sekund i się uspokoiło, miałam to jakieś 2 tyg temu i do teraz jest cisza :) jejuu ja właśnie skończyłam bodziaka teraz pajacyki ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Lenka a ile doplacasz do usg? U mnie 30zł jest jak byłam na początku prywatnie a wizyta 100zł
    To jest dość skomplikowana sprawa. Bo to w sumie zależy... Jak to usg takie z pomiarami to 120zł. Ale jak tylko zerkniemy na chwilę to najczęściej nic. Ale żeby wyliczyć wagę to trzeba pomierzyć. Niestety mój ginekolog nie jest najtańszy, ale dałabym, i więcej jakby było trzeba. Chodzę do dwóch (prywatnie i do Luxmedu) i różnica jest kolosalna, chociażby w jakości sprzętu.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    Dżuls ile masz tych ubranek:-)? ja osobiście kupiłam tylko 4 pajace w rozm. 56, reszta to 62 :-)
    Heh, ja mam z 15 bodziaków 0-3 miesiące (ale takie raczej 62, bo kupowałam firm z większą rozmiaróówką - HM, Next itd), z 6 pajacyków 0-3, 6 pajacyków 3-6, kilka trochę większych, sporo pajacyków welurowych, cieplejszych. Pajace są spoko, bo są rozpinane na całej długości, więc idealne do szpitala do badań, mają skarpetki itd, ale uprasowanie tego doprowadza mnie do szału.
    Wygrzebałam jeszcze jakieś ciuszki od teściowej, rozm 50-56 :D Chyba od razu odpalę je siostrzenicy, dla lalek :D
    No ale to są na razie ciuszki, które zostały mi po synku, jeszcze czekam na jakiś zapowiedziany wór dziewczyńskich ciuszków od siostry, więc już nic nie kupuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 11:10

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba nie chcę liczyć, obecnie mam jakieś chore ilości wszystkiego :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dr za usg plus badanie bierze 175 zł dobrze ze,mam pakiet bo bym zbankrutowała, byłam już u niej 21 razy, a tu jeszcze nie koniec

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita a te bóle nie zeszły się z czasem kiedy miała byś @ ?
    Ja mam bóle na okres raz w miesiącu i wiem że są w czasie kiedy bym miała @ ponieważ mialam równo z mamą +/- 2dni, ona jest zalana a mnie brzuch boli :)

Lenka a ja się przekonałam że sprzęt to nie wszystko, ujowy lekarz ma super sprzęt a super lekarz ma słabszy ale jest bardzo kontaktowy i nie wmawia czarnych scenariuszy. Pisze o moim przypadku gdzie po kilku latach na dobrym sprzęcie opuściłam lekarza w 12tygodniu przez to że mnie straszył

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej !
    Mały się rusza, wczoraj malutko, ale za to dziś od rana mnie obudzil, jak tylko zadzwonili z pracydo męża.

Kurcze, muszę walczyć ze soba, bo na prawde boje sie, ze bede zaborcza mama.

MIłego dnia!

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-)
    Powodzenia na wizytach dzisiaj :-)

Ja właśnie dostałam sms-a ze szkoła rodzenia zaczyna się 20 lipca na 17.30 :-) chodzilyscie same czy z mezami /partnerami?

Mój mały też się wypycha główka nóżkami i dupka ♡

Nie mam humoru od wczoraj dobijaja mnie moje włosy tak bez nadziejnie sciela mi fryzjerka :-( do tego moja twarz jest jak u jakiejś nastolatki porażka :-/

Idę pracować ciuszki małego bo trochę tego mam A kolejne czekają na pranie. Chyba mam tego dużo za dużo hehe.

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • julita Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Julita a te bóle nie zeszły się z czasem kiedy miała byś @ ?
    Ja mam bóle na okres raz w miesiącu i wiem że są w czasie kiedy bym miała @ ponieważ mialam równo z mamą +/- 2dni, ona jest zalana a mnie brzuch boli :)

Lenka a ja się przekonałam że sprzęt to nie wszystko, ujowy lekarz ma super sprzęt a super lekarz ma słabszy ale jest bardzo kontaktowy i nie wmawia czarnych scenariuszy. Pisze o moim przypadku gdzie po kilku latach na dobrym sprzęcie opuściłam lekarza w 12tygodniu przez to że mnie straszył

a wiesz nawet nie zwróciłam uwagi czy to w terminie gdy miałaby przyjść, ale najważniejsze że już ich nie mam :) w pierwszej chwili pomyślałam, że to te skurcze przepowiadające ;)

co do sprzętu i umiejętności lekarza to zgadzam się w 100%, moja przyjaciółka chodziła do lekarza z "mega" sprzętem. Przez 2 miesiące gin wmawiała jej że ma jakiś guzek w macicy, bo bolał ją brzuch i było jej słabo a jeszcze w tym samym czasie zmarła jej babcia na raka szyjki macicy więc bała się że do niej coś podobnego się przyplątało, po pewnym czasie poszła do innej gin i co się okazało? że jest prawie w 3 miesiącu ciąży! ja normalnie nie wierzyłam i nadal jest mi ciężko uwierzyć jak lekarz nie rozpoznał ciąży na USG przecież na tym etapie widać dziecko a nie jakąś kropkę. Ona z kolei nie spodziewała się ciąży bo dopiero co urodziła pierwsze dziecko, miała lekkie krwawienie i myślała że to @ ;) mówiła że omało nie spadła z kozetki jak u drugiego gina zaboczyła już sama na własne oczy rączki i nóżki.

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do SR poszłam z mężem i dobrzee, bo wiele reczy się dowiedział i nauczył kąpać, a na początku kręcił nosem, że marnowanie całego weekendu i po co to nam. Później się przekonał, że warto :-)

alutka lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Mój jest zarówno bardzo kompetentny, ma wszelkie uprawnienia do badań prenatalnych (to ordynator odziały położniczego w szpitalu gdzie chcę rodzić) jak i miły i sympatyczny. Znaczy jest dość specyficzny, ale mi to akurat super pasuje.
    Dodatkowo ma taki dobry dar pokazania wszystkiego nie tylko naukowo, ale też tak po ludzku, że laik zrozumie. Jestem z niego bardzo zadowolona, dlatego nie żałuję, że muszę płacić dużo. Specjalnie nie naciąga na kasę, jak miałam krwiaka i chodziłam co 2 tygodnie na kontrole to brał tylko symboliczne kwoty, albo i nic, 4D też odradził robić, bo mała źle ułożona, więc nie będzie widać.
    Mam do niego duże zaufanie, w czasie starań przerobiłam co najmniej kilu lekarzy, wraz z kliniką leczenia niepłodności - i dopiero obecny lekarz, do którego trafiłam właściwie z przypadku, zainteresował się sprawą na poważnie, czego efektem jest moja córeczka. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita widzisz ja tylko jak w ciąży byłam i koleżance mówiłam co on odwalil to mówiła że wszyscy uciekają od niego w ciąży bo nie potrafi prowadzić i straszy pacjentki. Po 4 wizycie zapisałam sie u innego.

‹‹ 1547 1548 1549 1550 1551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ