X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    kurcze laski pomóżcie co mam dac mężowi na 30 urodziny? zamówiłam wielki kufel do piwa/bo zawsze taki chciał/ i gre na ps4 , ale to wszystko jakieś takie słabe jak na 30.?..
    Ja dostałam (choć w sumie sama sobie za nią zapłaciłam) nową szafę :D
    Plus mąż mnie zabrał na kolację do włoskiej knajpki. Jakoś w tej chwili jestem zafiksowana na dziecięcych wydatkach, dla siebie nic konkretnego nie umiem wymyślić.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:25

wnidtv73dpzdszlc.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe no tak to własnie u mnie jest czytanie ze zrozumieniem ale juz zauważyłam dawno ze ciaza mi mózg zabiera ;p nie było tematu cofam to :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:

Dlatego dziwię się jak ktoś z własnej woli może coś takiego do domu kupować :P .
    Nie mam w domu nawet jednego, kiedyś było 6 ale sie stlukly, wiec w sumie bym się nie obraziła za komplecik :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Moka rozwalił mnie Twój wpis ;D ;D ;D

Marlenak a może jakaś fajna atrakcje... zależy co lubi Twój mąż, ja swojemu zazwyczaj fundowalam jakis wypad na strzelnice, off road, albo coś tego typu... takie prezenty, które zapadną Mu jakoś w pamięć i coś przeżyje na co sam pewnie by się nie wybrał =)
    Paulinek tez pisała np.o locie szybowcem... może warto pójść w tą stronę =)

to może skok ze spadochrony?
    kiedyś sama zrobiłam sobie taki prezent z okazji rozstania z ówczesnym chłopakiem :D

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    Witajcie nowe mamusie :)

Misia - ja chętnie umówiłabym się do Ciebie na szkolenie ze zdrowego gotowania :) Mogę Cie nieraz o coś podpytać?

Lady - cieszę się, że podjęłaś dobrą decyzję. Każda się boi szpitala, ale jak trzeba to trzeba. Przebadaj się...a rodzić tam wcale nie musisz
    Jasne pytaj. Nie jestem ekspertem, ale staram sie zdrowo odzywiac :)

trix lubi tę wiadomość

• moka89 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    hehe no tak to własnie u mnie jest czytanie ze zrozumieniem ale juz zauważyłam dawno ze ciaza mi mózg zabiera ;p nie było tematu cofam to :)
    Uwielbiam tego mopsa w avatarku :D

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wybaczcie jeszcze ale jak wspomniałam o tej taxi to odnalazłam więc wstawiam screen :)

ja nawet w tego połamanego paluszka nie wierzę już bo czytając co zrobili lady a co wy pisałyście jak lekarze postępują z tym to są dwie rózne wersje , a lady być może wymyśla i tym sposobem jej lekarze są oczerniani przez nas na forum .

Przepraszam że wróciłam do tego już zakończyłam temat :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/83610aa03e36.jpg

isabel08 lubi tę wiadomość

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

trix lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde zjadlam na śniadanie kanapki i gotowane parówki (taaaaa wiem... odżywcze to nie było ;p) ale tak mi się chce mleka, ze chyba na obiad będę wcinac płatki z mlekiem ;D
    Mam straszą fazę mleczna =)

I pytanie z innej beczki....
    Chciałabym zapobiegawczo umówić się z położna ze szpitala Państwowego, tak w razie W jakby coś się zaczęło wcześniej, zanim ciąża będzie donoszona i przyjmą mnie do kliniki i teraz pytanie...
    kiedy najlepiej do takiej położnej dzwonić i się umawiać na spotkanie?
    myślicie, ze powinnam to zrobić już jakoś teraz czy jeszcze poczekać i np. dzwonić w sierpniu?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • isabel08 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita- mam zwolnienie z 2-może chodzić. Ale ZUS- ZUSEM. Jemu wszystko wolno. Ja mam siedzieć w chacie i czekać. To jest takie wk.....
    Zawiozłam im wytłumaczenie-kurde normalnie jak w przedszkolu trzeba się tłumaczyć-śmiechu warte.
    I teraz czekam 30 dni na ich decyzję. Co oni na to. Tak więc od 1 lipca jestem na zwolnieniu, a mamy połowę miesiąca + jeszcze 30 dni, więc 1,5 miesiąca bez kasy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 12:32

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak ja nie mam pojęcia bo u nas położna przychodzi dopiero jak się dzidziuś urodzi.

Ja zaraz ruszam na miasto właśnie po moje paróweczki Cielaczki :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, ale mnie chodzi o taka położna do porodu... która sobie wynajmujesz prywatnie - tzn. Prywatnie opłacasz za to, żeby z Tobą byla i w razie potrzeby pomagała =)

Nie o położna środowiskowa =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    La lenka, jak już pisałam - prawie każdy inny. Komplecik mam tylko jeden - z kolekcji Tyskiego "Piwny świat". Przynajmniej z jednej serii są :P . Ale z nich z kolei pić nie można - leżą w kartonikach, każdy jeden ładnie osobno zapakowany. Bo one pójdą do gablotki którą małż /kiedyś/ zrobi. Eeech... może jak jutro będę miała dostęp do jakiegoś aparatu to zrobię wam zdjęcie abyście wiedziały że to nie jest moja paranoja, ale szaleństwo mojego :P .
    Noo, to gorzej. Nieznosze takich zbieranin rzeczy kuchennych. Na szczęście z rok temu zrobiliśmy wielkie porządki i wszystkie pojedyncze poleciały. Nic specjalnego nie mamy, zwykła ikea, ale jakoś przyjemniej jak naczynia do siebie pasują.

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka121 wrote:
    Cześć!
    Ja też dołączam późno, chociaż czytam od dawna. Mam termin na 10.09 i czekam na synka, Krzysia. Od 4 tygodni jestem na diecie cukrzycowej, bo niestety jestem słodką mamą. To była ostatnia rzecz jakiej się spodziewałam w ciąży, jestem młoda, w życiu nie miałam nadwagi (raczej niedowagę), w rodzinie nie ma cukrzycy. No ale cóż... musiałam się z tym pogodzić, przestrzegam diety mega restrykcyjnie (czasem aż za bardzo i muszę raczej uważać żeby się nie głodzić) i na razie mam dobra kontrolę, mam nadzieję, że tak już będzie i uda się do końca bez insuliny. Mam oczywiście trudniejsze momenty, kiedy zaczynam panikować, a że z zawodu jestem lekarzem (wprawdzie nie ginekologiem ani diabetologiem) to uwierzcie mi że nadmiar wiedzy szkodzi na psychę. To w skrócie o mnie. Mogę dołączyć?

Hej, obie skupiliśmy się dzisiaj ujawnić. Ciesze się, że Twoje cukry ok. Moje niestety różnie i insulina juz dawno wdrożona.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam przepraszam, włączył mi się syndrom szpiega szoguna :D
    Cukrzycowe mamy nie dawajcie już rad lady odnośnie tego co ma jeść, jeśli jest cukrzyca to taki jadłospis raczej odpada a co lady je?
    wspomniała o gorzkiej czekoladzie ale ominęła gofry i bitą śmietanę bo wiedziała co będzie się działo na forum :D :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/990af8b1e077.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 12:44

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Agatka, ale mnie chodzi o taka położna do porodu... która sobie wynajmujesz prywatnie - tzn. Prywatnie opłacasz za to, żeby z Tobą byla i w razie potrzeby pomagała =)

Nie o położna środowiskowa =)

A no widzisz nie doczytałam :-)
    My się jakiś czas temu też zastanawialiśmy nad taką położna tylko że to kosztuje i jakbyśmy dostali to odszkodowanie w miarę szybko to pewnie bym się kontaktowała już teraz. A tak to chyba sobie odpuszczę. Z resztą R dalej naciska na CC.
    Ale myślę że to jest dobry czas by się z nią teraz skontaktować.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Uwielbiam tego mopsa w avatarku :D
    bo ja własnie taka jestem cały mops ze mnie nawet maz do mnie tak mówi :)

Carolline lubi tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka wynajme Cie jak bede musiala kogos znalezc/szpiegowac :-D

Kasiarzynka, monaaa85, agatka196, snoopy_etka, Paulinek, Gusiak, Dżuls lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
‹‹ 1595 1596 1597 1598 1599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ