X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:17

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Staraczka odradzam Ci te programy na TVNie :P one na 100% powodują jakies zidiocenie i jak wtedy dziecko na mądre wychowasz :P :P :P
    Znow żart... Okropny... No dobra troche żart, troche serio ;)

To o 13 na Polsacie będą trudne sprawy hahaha

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka zapraszamy serdecznie! =)

Popieram Moke - jak taxi ma dostać kasę to i do lasu wjedzie, żeby znaleźć klienta =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Staraczka właśnie w Turcji, Tunezji w życiu nie widziałam żadnego psa.... za to kotów tam ja ulicy na pęczki, wiec wiesz.... opcje sa dwie:
    - masowo je rozmnazaja, żeby mieć jedzenie,
    - zjedli juz wszystkie psy i zostały same koty... :D

heh oni tak źle jezdzą samochodami w krajach arabskich,ze koty tylko dzięki wrodzonej zwinności uciekają spod kół, z psami pewnie gorzej :/

720fbe94f2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 4 dyszek taxa do Czapur ;]

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • isabel08 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    No już pojadę, do tego szpitala, dopakowałam się, ale muszę poczekać na R bo z Czapur na Polną się nie dostanę, bez samochodu, a taksówka tutaj nie dojedzie, bo adresu nie mam i to jest teren budowalny, ogrodzony, wiec kawał drogi z 2 torbami musiałabym iść. Ale się boję strasznie się boję tam jechać, nasłuchałam się tylu złych opinii. Boję się.

Kobieto- co Ty piszesz?! "No już pójdę". Nie robisz tego dla Nas, tylko dla siebie i Zuzi. A Ty piszesz no dobra, jak już tyle gadacie smęcicie to pójdę. :)

Dla kogo Ty to robisz? Twoje myślenie, podejście do życia-siebie i jeszcze nienarodzonego dziecka jest na poziomie -... może lepiej nie napiszę.

Choć swoją drogą dobrze, że pojedziesz-bo pojedziesz???? Po Tobie wszak po tym co piszesz na forach piszesz jedno a robisz drugie-można się wszystkiego spodziewać.

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    No tak ale Np jak mi te 10 ruchów zajmie 2 godziny to zle czy dobrze- mówili Ci cos co jest granica, żeby pomyśleć o szpitalu?

Nie ważne ile zajmie nie patrzą na to po prostu zaznaczasz że np o 9 zaczęłas liczyć, a o 11 wyszło Ci ze juz naliczylas 10 to jest w porządku. Nie dobrze jest jak przez cały dzień naliczysz poniżej 10 ruchów wtedy do szpitala trzeba się zgłosić

4me lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Gusiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenak może być i tak... pamiętam jak wybrałam się na wycieczkę w Tunezji na wycieczkę do miasta taxi... normalnie off road przy tym co tam się dzieje to pikuś ;D
    W lusterkach po bokach wsadzone głośniki, całość tak klekocze jakby zaraz koła miały poodpadac w cztery strony świata... zero jakiś przepisów... pędzą jak szaleni i tylko przed skrzyżowaniem trabia klaksonem, żeby inni wiedzieli ze jakiś będzie jechał =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• trix Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie nowe mamusie :)

Misia - ja chętnie umówiłabym się do Ciebie na szkolenie ze zdrowego gotowania :) Mogę Cie nieraz o coś podpytać?

Lady - cieszę się, że podjęłaś dobrą decyzję. Każda się boi szpitala, ale jak trzeba to trzeba. Przebadaj się...a rodzić tam wcale nie musisz

Misi@ lubi tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Milka z zawodu diabetolog ooooo jak dobrze :) możesz mi powiedzieć czy poranne cukry 95 to nie za dużo,w ciągu dnia regulaminowo.Zauważyłam ze im później zjem kolacje np kolo 19 to cukry poranne są niższe nawet kolo 85-90.moja diabetolog uwagę ze ok ale jakbyś mogła się wypowiedzieć :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM ... Milka napisała, ze nie jest ani ginekologiem ani diabetologiem =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:17

l22nhdge5b933eoh.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Marlenak może być i tak... pamiętam jak wybrałam się na wycieczkę w Tunezji na wycieczkę do miasta taxi... normalnie off road przy tym co tam się dzieje to pikuś ;D
    W lusterkach po bokach wsadzone głośniki, całość tak klekocze jakby zaraz koła miały poodpadac w cztery strony świata... zero jakiś przepisów... pędzą jak szaleni i tylko przed skrzyżowaniem trabia klaksonem, żeby inni wiedzieli ze jakiś będzie jechał =)

A najlepsze to ich parkowania na rondzie, na zakrętach, jazdy na motorze w 5 osób i żadna bez kasku.
    Oj spędziłam w Tunezji 1,5 roku i widziałam sporo takich sytuacji i faktycznie żadnego psa na ulicy.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM czasami jak czytam twoje posty to ten avatarek mega do tego pasuje ;D Ale wybaczamy - w ciązy jesteś :D

aldonaa, Dominka92, Gusiak, karolcia87, adzia lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • isabel08 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Isabel myślę na obrona lady wynikała z tego że bardziej dosadnie pisałaś a my trochę na około delikatnie żeby zrozumiała :D

Do takich ludzi jak nie walniesz z grubej rury to nic nie zrozumieją. Jak się będzie takich głaskać, i mówić delikatnie to nie zrozumieją. A swoje robić będą. Skądś to znam.

Zobaczymy co Lady zrobi.

Wiecie, czuję się jak więzień we własnym domu. Z powodu tego ZUS'u. Istnieje duże prawdopodobieństwo, że przylezą do mnie ponownie, dlatego normalnie strach z domu wychodzić. To przykre w jakim My Państwie żyjemy.

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze laski pomóżcie co mam dac mężowi na 30 urodziny? zamówiłam wielki kufel do piwa/bo zawsze taki chciał/ i gre na ps4 , ale to wszystko jakieś takie słabe jak na 30.?..

720fbe94f2.png
  • isabel08 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Milka121 :)

• julita Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tu gorąco aż parzy :D
    ja tu wyszłam z domu na 4h, wracam a wy tu wariatki drogie naskrobałyście 7 stron :P ale z drugiej strony temat podnoszący ciśnienie więc nie ma co się dziwić...

Milka, Lila witam! :)

u Arabów są same koty bo psy już dawno zjedzone, a koty zwinniejsze więc łatwiej im uciec po dachach :D

w SR zmierzyłam ciśnienie 98 na 59, w ogóle od czasu gdy jestem w ciąży mam niskie ciśnienie, ale chyba lepiej mieć niższe niż wyższe? waga przez tydzień się nie ruszyła, więc się cieszę a i posłuchałam serduszka Anastazji <3

isabel masz L4 "leżące" czy "chodzące" bo jak chodzące to nic się nie dzieje jak cie w domu nie zastaną

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 12:10

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka rozwalił mnie Twój wpis ;D ;D ;D

Marlenak a może jakaś fajna atrakcje... zależy co lubi Twój mąż, ja swojemu zazwyczaj fundowalam jakis wypad na strzelnice, off road, albo coś tego typu... takie prezenty, które zapadną Mu jakoś w pamięć i coś przeżyje na co sam pewnie by się nie wybrał =)
    Paulinek tez pisała np.o locie szybowcem... może warto pójść w tą stronę =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 12:12

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    kurcze laski pomóżcie co mam dac mężowi na 30 urodziny? zamówiłam wielki kufel do piwa/bo zawsze taki chciał/ i gre na ps4 , ale to wszystko jakieś takie słabe jak na 30.?..

ja na 30stkę męża zorganizowałam mu imprezę w knajpie dla najbliższych, kupiłam "obraz" na płótnie nasze zdjęcie;) https://www.facebook.com/kawkapro fajne są też te prezenty marzeń ;) przejażdżka autem czy jakaś strzelnica laserowa;) no i ja robiłam tort hehe;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 12:16

‹‹ 1594 1595 1596 1597 1598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ