Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWróciłam z psem a tu juz 3strona
Do czapeczek to ja te co dostałam są rozciągnięte trochę ( tak moim okiem) mama wróci to oceni w razie co to kupię Nowe, są bez sznureczkow.
Z lady to jest tak że najpierw narzekania, mówimy jej podpowiadamy a robi swoje, mija jakiś czas i znowu na forum gorąco bo oczywiscie lady nie kumata pała(sorry) znowu odświeża ten sam temat, znowu piszemy co bysmy zrobiły na jej miejscu a ona dalej swoje.
Powiem tak jak się upieralam że w miejskim nie chce rodZić tylko jechać 40km dalej tak już wiem że spokojnie będę w miejskim bo mnie do szału doprawdzaly pielęgniarki na dyzurach i tylko jeden lekarz z 3 którzy mnie wtedy badali, byłam na patologi więc zero empatii z ich strony, piętro wyżej jest porodowka i oddzial noworodkowy, położne sympatyczne a lekarza mało co widać.
A opinie o szpitalach biorą się od ludzi którzy mają swoje oczekiwania co do badań, nawet głupi jałowy obiad może zaburzyc dobra opinie.
Coś mialam pisać ale siostra dzwoniła i zapomniałam ale może to i dobrze -
nick nieaktualny
-
marlenak_me wrote:co do liczenia ruchów, w moim poradniku napisanym przez zespół lekarzy jest napisne,żeby liczyć rano i wieczorem- 10 ruchów ma byc w ciążgu godziny, ale z reguły jest już po 10 minutach, Jeśli się nie pojawi 10 w ciągu godziny, trzeba coś zjeść, położyć się wygodnie i dalej liczyć, bo szybko te pozostałe ruchy powinny się pojawić -jeśli nie, jechać na IP.
Carolline lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam nowa mamusie.
Rano najadłam się i poszłam spać. Całe szczęście i chyba Bogu dziękuję bo przecież znowu temat "Lady i jej cukry". A tak to poczytałam i się pośmiałamtoż to niezła komedia z tego jest!
Dobrze że nie było mnie tu w trakcie bo kawy bym już nie robiła. A tak to idę zaraz zrobić sobie pyszna kawusie
Powodzenia na wizytach a dziewczyny w szpitalach trzymajcie się cieplutko!trix lubi tę wiadomość
-
la_lenka wrote:Według takich wytycznych to ja powinnam zamieszkać na IP od momentu kiedy zaczęłam czuć ruchy
Moze po prostu bardziej "wsluchuj" sie czy mala choc kilka razy w ciagu dnia lub o ulubionych porach da o sobie znacmusisz tak bo inaczej oszalejesz a Panie na IP juz Ci tam kozetkę z Twoim imieniem postawia
la_lenka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylila1983 wrote:Staraczka23 coś mi się wydaje, że skoro was nie słucha (a zna was już dlugo) to mnie tym bardziej nie posłucha.
Ale ja np przed każdym usg żyje w strachu, żeby tym razem coś złego nie wyszło. Jest ok, mały waży ( właśnie będzie 2 kawaler) w normie, nic niepokojącego lekarze nie zaobserwowali. Ale we wtorek mam kolejne usg i juz się modlę by dalej było ok. Niestety mamy zwiększone ryzyko powikłań, duża masa plodu w tym przypadku to pikuś. Cieszy mnie tylko to, że jednak najczęściej historie te mają happy end. I tego się trzymam.
Kuzynka 2lata temu miała cc i też cukrzyca ciążowa, mała zdrowa i rozwija się normalnie -
Staraczka23 wrote:Mam pytanko bo tak mnie naszło, można w ciąży zjeść mięso z baraniny? Mam ochotę ba kebaba ale się waham
byle nie surowe
i byle to byla baranina a nie kot co kolo budki chodzil
choc moze koty tez mozna...
No dobra przepraszam wszystkie milosniczki kotow- okropny żartskabarka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStaraczka23 wrote:A wcześniej nie zrozumiałam syn boryka się z cukrzyca czy ty? Bo zjadlas literke chyba hehe.
Kuzynka 2lata temu miała cc i też cukrzyca ciążowa, mała zdrowa i rozwija się normalnie
Ja się borykamtak jest z tymi telefonami i za szybkim pisaniem
-
nick nieaktualny
-
każda z nas pewnie już zna schemarty zachowań swojego dziecka i widzi, czy nagle zaczęło mało się ruszać, czy zawsze jest dość ospałe. Moja koleżanka będąc w brzuchu prawie wcale się nie ruszała. Jej mama prawie osiwiała ze zmartwienia, a teraz ona jest najspokojniejszą dziewczyną, jaką znam- taki charakter od życia płodowego
moja mała na pewno nie będzie ostoją spokoju, a raczej bardzo ruchliwym dzieckiem- po tatusiu