X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z psem a tu juz 3strona :D :D

Do czapeczek to ja te co dostałam są rozciągnięte trochę ( tak moim okiem) mama wróci to oceni w razie co to kupię Nowe, są bez sznureczkow.

Z lady to jest tak że najpierw narzekania, mówimy jej podpowiadamy a robi swoje, mija jakiś czas i znowu na forum gorąco bo oczywiscie lady nie kumata pała(sorry) znowu odświeża ten sam temat, znowu piszemy co bysmy zrobiły na jej miejscu a ona dalej swoje.

Powiem tak jak się upieralam że w miejskim nie chce rodZić tylko jechać 40km dalej tak już wiem że spokojnie będę w miejskim bo mnie do szału doprawdzaly pielęgniarki na dyzurach i tylko jeden lekarz z 3 którzy mnie wtedy badali, byłam na patologi więc zero empatii z ich strony, piętro wyżej jest porodowka i oddzial noworodkowy, położne sympatyczne a lekarza mało co widać.

A opinie o szpitalach biorą się od ludzi którzy mają swoje oczekiwania co do badań, nawet głupi jałowy obiad może zaburzyc dobra opinie.

Coś mialam pisać ale siostra dzwoniła i zapomniałam ale może to i dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 17:05

Kasiarzynka, agatka196, Czarna_88, Gusiak, aldonaa, Paulinek, AniaM, Misi@, trix, julita, Dżuls, adzia, easymum lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    co do liczenia ruchów, w moim poradniku napisanym przez zespół lekarzy jest napisne,żeby liczyć rano i wieczorem- 10 ruchów ma byc w ciążgu godziny, ale z reguły jest już po 10 minutach, Jeśli się nie pojawi 10 w ciągu godziny, trzeba coś zjeść, położyć się wygodnie i dalej liczyć, bo szybko te pozostałe ruchy powinny się pojawić -jeśli nie, jechać na IP.
    Według takich wytycznych to ja powinnam zamieszkać na IP od momentu kiedy zaczęłam czuć ruchy ;)

Carolline lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila witaj :)

Może zechcesz coś przetłumaczyć lady co grozi dziecku z cukrami i nadciśnieniem bo nas nie słucha i ciągle się powtarza..

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Nowa mamę ;-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila witamy i zapraszamy serdecznie... każda wrześniowa mama jest u nas mile widziana =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 17:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko bo tak mnie naszło, można w ciąży zjeść mięso z baraniny? Mam ochotę ba kebaba ale się waham :)

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowa mamusie.

Rano najadłam się i poszłam spać. Całe szczęście i chyba Bogu dziękuję bo przecież znowu temat "Lady i jej cukry". A tak to poczytałam i się pośmiałam :-D :-D toż to niezła komedia z tego jest!
    Dobrze że nie było mnie tu w trakcie bo kawy bym już nie robiła. A tak to idę zaraz zrobić sobie pyszna kawusie :-)

Powodzenia na wizytach a dziewczyny w szpitalach trzymajcie się cieplutko!

trix lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Według takich wytycznych to ja powinnam zamieszkać na IP od momentu kiedy zaczęłam czuć ruchy ;)
    La_lenka ja bym się nadmiernie tym nie martwiła- mysle, ze u Ciebie taka utoda ciąży - od poczatku tak bylo a przeciez lekarze mówią, ze wszystko ok :)
    Moze po prostu bardziej "wsluchuj" sie czy mala choc kilka razy w ciagu dnia lub o ulubionych porach da o sobie znac ;) musisz tak bo inaczej oszalejesz a Panie na IP juz Ci tam kozetkę z Twoim imieniem postawia ;)

la_lenka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    Staraczka23 coś mi się wydaje, że skoro was nie słucha (a zna was już dlugo) to mnie tym bardziej nie posłucha.
    Ale ja np przed każdym usg żyje w strachu, żeby tym razem coś złego nie wyszło. Jest ok, mały waży ( właśnie będzie 2 kawaler) w normie, nic niepokojącego lekarze nie zaobserwowali. Ale we wtorek mam kolejne usg i juz się modlę by dalej było ok. Niestety mamy zwiększone ryzyko powikłań, duża masa plodu w tym przypadku to pikuś. Cieszy mnie tylko to, że jednak najczęściej historie te mają happy end. I tego się trzymam.
    A wcześniej nie zrozumiałam syn boryka się z cukrzyca czy ty? Bo zjadlas literke chyba hehe.

Kuzynka 2lata temu miała cc i też cukrzyca ciążowa, mała zdrowa i rozwija się normalnie :)

• 4me Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek!!!! Ogarnelam mieszkanie a Ty ? :D :D a teraz chwila relaksu dla brzucha i spadam do stolarza- mam nadzieje, ze zobaczę juz szkielet swojej kuchni :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Mam pytanko bo tak mnie naszło, można w ciąży zjeść mięso z baraniny? Mam ochotę ba kebaba ale się waham :)
    Mozna! ;) byle nie surowe :P i byle to byla baranina a nie kot co kolo budki chodzil ;) choc moze koty tez mozna...
    No dobra przepraszam wszystkie milosniczki kotow- okropny żart ;)

skabarka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio o czapeczki pytałam tu na forum i słyszałam różne opinie. Jedne z Was wola nakładane inne wiązane. Ja mam takie i takie i chyba jeszcze dokupić z wiązane.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A wcześniej nie zrozumiałam syn boryka się z cukrzyca czy ty? Bo zjadlas literke chyba hehe.

Kuzynka 2lata temu miała cc i też cukrzyca ciążowa, mała zdrowa i rozwija się normalnie :)

Ja się borykam :-) tak jest z tymi telefonami i za szybkim pisaniem :-)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me jestem na końcówce;) tylko odkurzenie i umycie podłóg, ale to 10 min...chwilowo cieszę się, że wynajmujemy tylko 30m^^

Lila witaj! mamy termin na ten sam dzień!;)))

4me lubi tę wiadomość

• aldonaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:16

la_lenka, 4me lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:16

Paulinek, 4me lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etam.. nie sprzątajcie ;) leżmy dzisiaj na kanapie, bo robota to głupota ;D

skabarka, adzia, easymum, Carolline lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    każda z nas pewnie już zna schemarty zachowań swojego dziecka i widzi, czy nagle zaczęło mało się ruszać, czy zawsze jest dość ospałe. Moja koleżanka będąc w brzuchu prawie wcale się nie ruszała. Jej mama prawie osiwiała ze zmartwienia, a teraz ona jest najspokojniejszą dziewczyną, jaką znam- taki charakter od życia płodowego :-)
    moja mała na pewno nie będzie ostoją spokoju, a raczej bardzo ruchliwym dzieckiem- po tatusiu :-)

720fbe94f2.png
‹‹ 1592 1593 1594 1595 1596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ