X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka Ty to jestes Agent 007 :D:D:D:D:D

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:17

la_lenka, Nancy87, 4me, easymum, Carolline lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Staraczka wynajme Cie jak bede musiala kogos znalezc/szpiegowac :-D
    Dodatkowy zarobek się przyda :D :D :D

Ale jaja, rano ciśnienia narobila a teraz siedzę i sama do siebie z niej się śmieje :D :D

Teraz wiem że bezmozgowie ciążowe minęło i intuicyja działa prawidłowo co do jej kłamstw :D

• agatka196 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka Dedektywem :-)
    Ja to widziałam i inne jeszcze dlatego taka wzburzona byłam jak nie raz coś pisała o swoich cukrach. Ale spoko jej sprawa.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Staraczka, a ja Tobie tez przypominam, ze juz chyba dwie strony temu powiedzialas, ze konczysz temat, a co chwile wracasz. Daj juz spokoj.
    Wiem wiem ale nie mogłam się powstrzymać, już nic nie wyszukuje, nie powoem humor to do samego porodu mi zostanie :D :D

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Staraczka Dedektywem :-)
    Ja to widziałam i inne jeszcze dlatego taka wzburzona byłam jak nie raz coś pisała o swoich cukrach. Ale spoko jej sprawa.
    Mogłaś się podzielić hehe .

Już taki humor mam że jak wciagne kebaba to nie będę myśleć o kilogramach :D

• julita Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha Staraczka ale z ciebie szpieg, wszystko wywęszysz :D
    nie chciałabym być teraz w skórze Lady

Mopsy są słodkie, zastanawialiśmy się z mężem nad zakupem mopsika ale ostatecznie oczarował nas buldog francuski i jest z nami już 3 lata ;)

moka89, Carolline lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Alee mnie dzis plecy bola. Masakra :/

na bolące plecy dobrze jest pobujać się / poskakać na dużej piłce, mi pomaga zwłaszcza na bóle krzyża :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka :-) nie mamy żadnego kufla w domu, więc chciał taki duży tylo dla siebie :-)

720fbe94f2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dziś coś jest niewyraźnie. Zrobiłam sobie kanapkę z szynką i jakoś mi ta szynka śmierdzi. Niby nie jest stara, ale w końcu zjadłam tylko kawałek, a reszta chleb z ogórkiem. W lodówce ino światło, trzeba by iść na zakupy, ale jakoś nie mogę się zebrać. Jedyna nadzieja, że mąż nie wróci późno i zrobi jakieś zakupy. :P Dla mnie jest dzień lenistwa w łóżku, trudno, czasem trzeba.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita oby ognia dzisiaj tutaj nie bylo jak będą cukrzycowe mamy, chyba popcorn na wieczór sobie zrobię :D :D

A na bóle pleców to nie polecam na nich leżeć bo u mnie wtedy wzmaga ból, ostatnio mam tak jak leżę to bola biodra i bok a jak za długo siedzę to żebra kuja wtedy wstaje i chodzę

• moka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita - lubię za francuzika :D Właśnie śpi obok mnie mój dwulatek :D

julita lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Angelaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szyjkowe dziewczyny , jak tam wasze szyjki ?

km5se6ydozmkg5fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Wrr, nie mam pilki. :\
    Sama sobie jestem winna. Wczoraj bylam za duzo "na nogach" no i mam za swoje.
    No to jak ja wczoraj byłam u siostry a dzisiaj w miednicy czuje ból. Chyba już większych rundek nie możemy robić

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:18

l22nhdge5b933eoh.png
  • Milka121 Debiutantka

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM: diabetologiem nie jestem, ale o cukrzycy coś tam wiem;) Ciężarnym zaleca się na czczo do 90, ale wielu lekarzy uważa że do 95 to jest ok. Rzecz polega na tym, żeby nie dać za wcześnie insuliny na noc, bo to grozi spadkami cukru w nocy, które mogą być bardziej niebezpieczne dla dziecka niż wysokie cukry. Dlatego raczej przy 90-95 na czczo nikt się nie wyrywa do insuliny. A jeśli chodzi o ostatni posiłek to wygląda to tak: jeśli jest zbyt obfity to cukry na czczo rosną, ale jeśli jest za mały lub zbyt wcześnie i jest za długa przerwa w jedzeniu w nocy to cukier też będzie na czczo rósł, po prostu organizm sam go podnosi uwalniając zapasy z wątroby żeby nie dopuścić do hipoglikemii. Czyli ten sam efekt może mieć 2 zupełnie różne przyczyny. Jeśli zauważyłaś że in później jesz tym lepszy cukier na czczo to bardzo możliwe, że jest to spowodowane tą drugą sytuacja. Nie chcę udzielać porad przez internet ale, może warto popróbować coś jeszcze zmienić z dietą.

chabasse lubi tę wiadomość

f2w3rjjg9zyl53d3.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Julita - lubię za francuzika :D Właśnie śpi obok mnie mój dwulatek :D

a to moja Mania, małża uciełam :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/97be759a6d57.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 13:09

Kasiarzynka, aldonaa, trix, agatka196, Gusiak, Staraczka23, AniaM, skabarka, Dżuls, karolcia87, adzia, easymum, chabasse, Carolline lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak - ja wczoraj się próbowałam dodzwonić do położnego, ale mnie olał ;) Spróbuję jeszcze w przyszłym tygodniu na drugi numer. Pamiętam, że przed pierwszym porodem miałam z nim kilka spotkań - oprowadzała mnie po szpitalu, jeździłam do nich na ktg. Ale dla Ciebie ta położna to wersja alternatywna, tak?? To może jeszcze poczekaj albi zadzwoń tylko, żeby uzyskać informacje, co i jak.

Misia - dzięki. Zaciekawiły mnie te zrazy z piekarnika. Ja też się przestawiam na pieczenie, ale często wychodzi mi suche mięso ;( Rozumiem, że ich nie podsmażałaś. A piekłaś w jakimś bulionie warzywnym?

Dziewczyny mierzące cukier mam pytanie. Mierzyłyście kilka razy po jakimś posiłku?? Zjadłam II śniadanie i wyszło mi 148. Nigdy takiego nie miałam. Zmierzłam drugi raz i wyszło 119. Zmierzyłam trzeci - 133, a czwarty -117. Ogólnie nie mam cukrzycy. Mierzę bo byłam w górnej granicy nowej normy i praktycznie mam zawsze ok. Co o tym myślicie?

atdcwn154po83a78.png
‹‹ 1596 1597 1598 1599 1600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ