X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trix jeszcze warto sprawdzić czy masz ważne paski. Bo u mnie tak jak u Kasiarzynki jeżeli jest jakaś różnica to max 5jednostek.

Milka z dzidzia na pewno wszystko będzie dobrze. Mi mój diabetolog zawsze powtarza że jeżeli cukrzyca jest dobrze prowadzona w ciąży to i dziecko będzie zdrowe. Fakt że poprzez cukrzyce mam bardzo szczegółowe badanie USG robione ale do tej pory jest wszystko dobrze. :-)

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o buldozki francuskie, to przynajmniej ten tesciow, jest bardzo przyjazny. Uwielbia dzieci, tylko tak jak napisalam wczesniej on pokazuje swoja radosc skaczac na kogos i biegajac. Bardzo lubi tez inne osoby, nawet te ktorych nie zna, jest bardzo ufny.
    Tylko niesety chory. Ale o tym dowiedzieli sie po tyg i hodowca proponowal im wymiane, ale tata meza stwierdzil, ze nie ma mowy, jakby sie urodzilo chore dziecko to tez by go nie oddali. I tak jest u nich dwa lata. Co miesiac wydaja na niego dosc duzo pieniedzy, ale umie sie odwdzieczyc :)

• trix Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia - daj znać , jak wyjdą bitki :) a wywar robisz sama, czy z gotowych?

Agatka - dzięki. Myślę, ze winowajcą mogło być mleko ryżowe. Czuje, że czymś je dosładzają, choć w składzie nic nie ma

atdcwn154po83a78.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Jesli chodzi o buldozki francuskie, to przynajmniej ten tesciow, jest bardzo przyjazny. Uwielbia dzieci, tylko tak jak napisalam wczesniej on pokazuje swoja radosc skaczac na kogos i biegajac. Bardzo lubi tez inne osoby, nawet te ktorych nie zna, jest bardzo ufny.
    Tylko niesety chory. Ale o tym dowiedzieli sie po tyg i hodowca proponowal im wymiane, ale tata meza stwierdzil, ze nie ma mowy, jakby sie urodzilo chore dziecko to tez by go nie oddali. I tak jest u nich dwa lata. Co miesiac wydaja na niego dosc duzo pieniedzy, ale umie sie odwdzieczyc :)

A ja marze o buldogu angielskim ;)

• Gusiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje się szczęśliwie najedzona.... zjadłam miseczkę płatków z mlekiem ;D

skabarka, Misi@ lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 00:00

Misi@, karolcia87, Sigma, Carolline lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 00:00

Misi@, Gusiak, Carolline lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he he ja kumam 3,4 strony ale 9 ??!! Niemalze zwatpilam, że Was nadrobie :) He he telenowela.... a my na naszej dzialeczce robimy porządki tzn mąż robi a ja ogarniam młodego :) ehhh dziś pogoda idealna 23 *C lekko wieje mmmmmm....bajeczka :) miłego dnia :)

Misi@ lubi tę wiadomość

• moka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ chyba wszystkie buldożki są takie przyjazne, zawsze cię cieszą jak ktoś na nich zwróci uwagę i uwielbiają być w centrum zainteresowania :D Wpuszczą do domu każdego, choć z balkonu zgrywa bohatera i potrafi kogoś obszczekać ;D haha

Misi@ lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    Misia - daj znać , jak wyjdą bitki :) a wywar robisz sama, czy z gotowych?

Agatka - dzięki. Myślę, ze winowajcą mogło być mleko ryżowe. Czuje, że czymś je dosładzają, choć w składzie nic nie ma
    Hehe sama siebie zacytowalam ;p
    Do zrazow mialam rosol, ktory byl zrobiony dzien wczesniej i maz wrzucil caly wywar lacznie z warzywkami ;)
    A dzis uzyl kostki rosolowej. Mam jedna ulubiona, mozna ja kupic w delikatesach badz w zdrowej zywnosci. Nie pamietam firmy...jest na pewno bio i zielone opakowanie. Jest b. Dobra, choc kosztuje ok 10 zl.no i bez skrobi ;)

trix lubi tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś popełniłam taką pomidorówkę, że aż łyżka stoi :D Mąż się smieje, że to trzy dania w jednym - makaron, mięso i zupa, brakuje tylko sałatki :D Chyba daruję im na razie drugie danie :D Plan był taki, żeby zupa postawiła mi dziecko na nogi i na razie jest ok :)

Misi@, Gusiak lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pies mający chillout :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e17ea687839a.jpg

Jest jeszcze uśmiech na komendę pokaż ząbki :D

julita, trix, skabarka, chabasse, Carolline lubią tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam!

omg dziewczyny, od 3 godz probuje nadrobic! ale sie dzieje. temat Lady obgadany wzdluz i wszerz. ja mimo ze uslyszalam ze wlasciwie mam dobre cukry to dla spokoju sumienia i tak trzymam sie diety bo si e duzo lepiej na niej czuje, ot cala filozofia. a ze sama układam diety to jest mi łatwiej.

la lenka ja tak z ruchami mialam w poprzedniej ciazy. swieto lasu jak sie poruszyl. i zastanaiwam sie czy czkawke mozemy do ruchow zaliczac:)

musze sie pochwalic, mialam dzis pacjenta, schudł 30 kg! młody chlopak, ale dysycplina w jedzeniu z zegrakiem w reku! i efekt jest!

Misi@ lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    kurcze też bym sobie kupiła piłkę do skakania, na szkole rodzenia pokazywali ćwiczenia na niej, a po porodzie można ćwiczyc też brzuch. W decathlonie są za 36zl, więc przy najbliższym wyjezdzie do krk zakupię :-)

swoją kupiłam za 13zł w hurtowni zabawek, dokładnie taką:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cad030439950.jpg

rozmawiałam dzisiaj z położną nt. bóli miesiączkowych, które od czasu do czasu mnie nawiedzają. powiedziała, że jest to raczej efekt ucisku maluszka gdzieś tam na dole niż skórczy przepowiadających bo te mają raczej charakter bezbolesny i napinania brzucha.

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doczekalam się !!! mam 3 z przodu! juz ostatnia prosta . witam w 30 tyg:)

iii dostalam dziś wyplate za marzec!!! szok jakiś!

Gusiak, Kasiarzynka, trix, aldonaa, Lilla My, Dżuls, agatka196, skabarka, przyszła mama, Sigma, easymum lubią tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka i Lila witajcie:)

ja mam piłkę taką bez tych uszu, ale w poprzedniej ciazy chyba niepotrzbnie skakalam bo potem albo tak sie zlozylo mialam plamienie i szyjka sie skrocila:( i pilka poszla w odstawkę. widac byla nie dla mnie. ale korci mnie teraz:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 13:39

Misi@ lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls uwielbiam taka gęsta i kwaskawa pomidorówke! =)

Chociaż w sumie od czasu kiedy jestem w ciąży ogólnie znacznie bardziej lubię pomidory... pamiętam, ze to była moja pierwsza zachcianka jak jeszcze nawet nie przypuszczalam, ze mam w brzuszku małego gumisia =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    witam!

omg dziewczyny, od 3 godz probuje nadrobic! ale sie dzieje. temat Lady obgadany wzdluz i wszerz. ja mimo ze uslyszalam ze wlasciwie mam dobre cukry to dla spokoju sumienia i tak trzymam sie diety bo si e duzo lepiej na niej czuje, ot cala filozofia. a ze sama układam diety to jest mi łatwiej.

la lenka ja tak z ruchami mialam w poprzedniej ciazy. swieto lasu jak sie poruszyl. i zastanaiwam sie czy czkawke mozemy do ruchow zaliczac:)

musze sie pochwalic, mialam dzis pacjenta, schudł 30 kg! młody chlopak, ale dysycplina w jedzeniu z zegrakiem w reku! i efekt jest!
    Gratuluje :) no to musial byc dobrze zmotywowany ;)

• trix Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia - widzisz, nawet nie wiedziałam, że są takie bio kostki. dzięki

Zmierzyłam znów ten nieszczęsny cukier i wyszedł 91, a za drugim razem 92. Dziwny był tamten pomiar. No, ale niestety mleko ryżowe idzie w odstawkę. A szkoda...myślałam, że budyń jaglany będę mogła jeść bezkarnie.

atdcwn154po83a78.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    swoją kupiłam za 13zł w hurtowni zabawek, dokładnie taką:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cad030439950.jpg

rozmawiałam dzisiaj z położną nt. bóli miesiączkowych, które od czasu do czasu mnie nawiedzają. powiedziała, że jest to raczej efekt ucisku maluszka gdzieś tam na dole niż skórczy przepowiadających bo te mają raczej charakter bezbolesny i napinania brzucha.

Mój siostrzeniec taka ma w piwnicy bo nie używa :D
    chyba ją wezmę sobie haha

julita lubi tę wiadomość

‹‹ 1598 1599 1600 1601 1602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ