X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Fantazją? uważacie że to fantazja!? Ciągle kłamie, wiecie co to jest chore! Nie wiecie jak u mnie jest! Nie wiecie nic o mnie! i zarzuciacie mi kłamstwa non stop. Mam tego dosyć.
    No w życiu bym nie wpadła, żeby dzwonić do jakby nie było byłego pracodawcy i prosić czy mogę u nich w domu poczekać na taksówkę :D Do ciotki bym nie dzwoniła, a gdzie do obcej kobiety. Nie lepiej poprosić o podwiezienie do miasta?
    Przecież ludzie z działek wracają często taksówką, to i z budowy wrócą. Określisz najbliższą ulicę, powiesz że dalej jest budowa takich i takich domków i taksiarz sobie poradzi. To jego zarobek, więc śmigło Gadżeta wyciągnie ale dojedzie

przyszła mama, SweetCherryPie lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Dzięki. Staraczka - przy cukrzycy wolę nie ryzykować serków topionych, ale dzięki :) . Pójdę za radą Moki (tym bardziej że brzmi nieskomplikowanie).
    tylko dość długo się musi dusić, żeby był miękki - ja zrobiłam za krótko i był twardy - no ale.. zjedliśmy :D

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trix gdybym wiedziała to bym zahaczyla o sklep :D :D

Kasiarzynka a widziaż bo lady przy cukrach wspominała o serkach nie wiedziałam że nie wolno :D
    innego pomysłu nie mam

Lady nie tłumacz się wodolejcu my wszystko wiemy :)

trix lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Jak można nie mieć adresu? Jak kupiliście działkę, mieszkanie, dom cokolwiek, to zawsze na akcie notarialnym jest adres. No daj spokój dziewczyno, bo każdy fragment gruntu ma swój adres...
    Tak jak mówisz, koło mnie też stawiają domki , jest tabliczka z nazwą ulicy a na niektórych już tabliczka z numerem :D :D

Ja chyba zamiast popcornu to zjem czekoladę na cześć lady :D :D :D :D

• julita Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny raz na jakiś czas (np. raz na 2 tygodnie) mam taką chorą fazę, że wciskam w siebie przez godzinę czy dwie jakieś gówn*** tzn. czipsy, czekoladę, lody, ciastka wszystko co mam pod ręką, wszystko co niezdrowe - nie mogąc się powstrzymać jak jakaś debilka... jak już się najem to mam spokój z takimi akcjami na bardzo długi czas. pewnie wynika to z tego że na codzień jem bardzo zdrowo, regularnie i małe porcje i w rezultacie włącza mi się studnia bez dna która wszystko zasysa :O

czy któraś z was też tak ma, czy tylko mi tak odbija? dzisiaj właśnie tak miałam...

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w razie gdyby na placu budowy zdarzył się wypadek, to nie wzywa się karetki?

MadziaRatMed, Mozjaka lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echhh... mnie to już brak słów na to wszystko =)

Powiem tylko tyle..
    Kto chce szuka sposobu, a ten co nie chce szuka powodu... tyle w temacie =)

kapturnica lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita jakbym mogła to bym pewnie wczoraj sobie taką ucztę zrobiła. Właśnie raz na jakiś czas dopada mnie taka handra cukrzycowa i podejrzewam że zjadła bym wszystko co możliwe. Ale szybko stawiam się do pionu :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, a mi aż przykro jak tu czytam... Mi też się postępowanie Lady nie podoba, sama skomentowałam sytuację z niechęcią do szpitala, ale taka nagonka, łapanie za słówka, wyciąganie jakichś starych brudów jest zupełnie nie na miejscu.
    Proszę was, odrobinę klasy, chyba większość tu jest dorosłych kobiet, wkrótce matek, a nie przedszkolaków. I nie, nie piszę tu o Lady...
    Można napisać co się myśli, ale na prawdę wypadałoby zachować jakieś podstawy dobrego wychowania...

Idę robić pranie, bo aż mi się wierzyć nie chcę, jak czytam co po niektóre posty.

Paulinek, Kasiarzynka, aldonaa, Nancy87, AniaM, Lady Savage, skabarka, 4me, Luna1, easymum, Carolline lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Julita jakbym mogła to bym pewnie wczoraj sobie taką ucztę zrobiła. Właśnie raz na jakiś czas dopada mnie taka handra cukrzycowa i podejrzewam że zjadła bym wszystko co możliwe. Ale szybko stawiam się do pionu :-)

to pół biedy jak stawiasz się do pionu, u mnie w takich chwilach mózg się zawiesza i wysyła sygnał JEŚĆ! JEŚĆ! ;D
    za każdym razem obiecuję sobie, że to się nie powtórzy a i tak dupa blada

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita myślę, ze jesli nie masz problemów w cukrami, waga tez jakoś bardzo Ci nie szaleje to raz na jakiś czas takie szaleństwo nie powinno zaszkodzić... =)

Mnie też co jakiś czas dopada zachciewajka na jakieś słodycze, ale ze względu na wagę i spadki cukrów staram się nie ulegać pokusie i niestety lakocie musze omijać =)

julita lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita - ja ogólnie od jakiegoś czasu nie mam, aż się sama dziwię. Wcześniej, jak miałam zachcianki na coś słodkiego czy niezdrowego, to kupowałam coś małego, np. zamiast czekolady - dwa cukierki. Wiem, że gdybym miała całą czekoladę, to bym ją zjadła, a tak te 2 cukierki zaspokajały zachciankę ;)

atdcwn154po83a78.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka - no bo wierzyć się nie chce, że tak może zachowywać się dorosła kobieta.. lekceważyć zalecenia lekarza, podważać ich kompetencje i zdanie, wybierać między swoją wygodą, a dobrem dziecka. Szuka u nas wsparcia i porady, a jak ją dostanie to i tak robi po swojemu.. To po co to wszystko?
    No chyba, że lubi być w centrum zainteresowania i lubi jak się o niej mówi..

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    czy to czas, aby popcorn przygotować??

chyba tak ;D

Ja dziś to już po prostu nie mogę z tego co tu Lady pisze...

Lila, Milka witamy :)

trix lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita a miałaś tak przed okresem czy w płodne?
    Bo wiesz ja np tydzień przed @ miałam energię i skorzystałam i jadłam co w oczy wpadł,, tak jak teraz przychodzi czas kiedy miała bym mieć @ i brzuch boli.
    Moja babcia która już dawno ma menopauze to co miesiąc ma zachcianki i mówi że jak by przed okresem była :)

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Rachunki za prąd przychodzą na os. Czecham tam gdzie mieszka mama tych dziewczynek którymi się opiekowałam, bo tutaj nie mam jeszcze adresu. Czy tak to trudno zrozumieć, że ktoś nie ma adresu bo mieszka nielegalnie na placu budowy!
    tak trudno mi to zrozumieć, bo mieszkam na tym samym placu budowy xD to nie widziałaś rachunku>> to lepiej zapłać, bo termin minął 4 dni temu :D

Staraczka23, SweetCherryPie lubią tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:18

la_lenka, Nancy87, Luna1, easymum, Carolline lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka ale powiedz mi ile można? Wiecznie to samo i ta sama gadka. Toż to cyrk. Ten temat jest jak bumerang. Albo osoba ta lubi szum i zamieszanie albo lubi jak jej wiecznie ktoś współczuję. Przecież już dziewczyny pisały by nie poruszała tego tematu a to znowu wraca.
    Wiadomo każdy ma prawo do wyrażenia swojego zdania a w tym przypadku to już jest komedia którą nie trzeba komentować a jedynie co to się pośmiać.
    Może i nie ładnie i może nam klasy brakuje ale my trzeźwo myślimy co do zagrożenia.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie odzywam już żeby spiny nie było zaraz, wolałam sie pobawić w detektywa bo wszystko co było pisane poprostu do siebie nie pasowalo ot cała filozofia i właśnie pisząc o taxi chciałam odszukać post i mieć pewność niż zakładać z góry że mamy cygana na wątku.
    Zakończyłam :P

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Masz wyjątkową córę i tyle :D popatrz na to z innej strony, w takiej Mensie na przykład przyjmują od 98 centyla :D nie wagi wprawdzie, ale kto by tam zwracał uwagę... :D
    Może córa ma zadatki...? :D
    Po mamusi :D hehehe, no prosz... sama nie wiedziałam że od 98 centyla, tyle lat temu to było :D

Sigma lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
‹‹ 1600 1601 1602 1603 1604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ