X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O panie... a ja dziś na brak rozgrywki narzekałam... tekst o popcornie rozwalił mnie na łopatki :) Zamiast niego zjem sobie jednak bitej śmietany z porzeczkami i truskawkami :P
    Padło pytanie o szyjkowe mamy. U mnie lekarz długości nie mierzy, ale pessar się trzyma. Z tym, że ja sporo odpoczywam. Jak w weekend przeholowalałam, bo byliśmy u rodzinki, to potem mnie klucie złapało :( Także dla dobra Gucia polegiwuję...

• moka89 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    tak trudno mi to zrozumieć, bo mieszkam na tym samym placu budowy xD to nie widziałaś rachunku>> to lepiej zapłać, bo termin minął 4 dni temu :D
    ale kto im liczniki założył, skoro nie było wydane pozwolenie na użytkowanie, nie są właścicielami, bo mieszkają nielegalnie, a skoro nie są właścicielami tzn. że nie mają aktu notarialnego.. Nikt licznika nie założy w takiej sytuacji.

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    O panie... a ja dziś na brak rozgrywki narzekałam... tekst o popcornie rozwalił mnie na łopatki :) Zamiast niego zjem sobie jednak bitej śmietany z porzeczkami i truskawkami :P
    Padło pytanie o szyjkowe mamy. U mnie lekarz długości nie mierzy, ale pessar się trzyma. Z tym, że ja sporo odpoczywam. Jak w weekend przeholowalałam, bo byliśmy u rodzinki, to potem mnie klucie złapało :( Także dla dobra Gucia polegiwuję...
    Dorzuć do tego gofra i gorzką czekoladę :D :D :D

• bento Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

julita Ja też miewam takie gastrofazy, jedyne co trzyma mnie w pionie(a zdarzają się i chwile zwątpienia) to moja waga, która niestety rośnie w szybki tempie.

Byłam wczoraj u swojego lekarza prowadzącego i wszystko super, pobrał mi wymaz na GBS i już mam myślówkę co to będzie jak wyjdzie dodatni :-( podobno często się zdarza...
    Następna wizyta dopiero za 4 tyg.

Poza tym ostatnio mam drastyczny spadek formy, ciągle jest mi smutno i najchętniej leżała bym całe dnie na kanapie.

W temacie Lady Savage ciężko mi się wypowiedzieć bo nie znam ani jej ani jej sytuacji, więc nie będę tu wysnuwać żadnych opinii. Wiem jedno, że ja do szpitala bym pojechała, jeżeli lekarz by to zalecił, chociaż by po to aby dowiedzieć się że z dzieckiem jest wszystko w porządku

sRUqp2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko Was nadgonić, ciągle mi się wydaje, że mi uciekacie stronami hehe. Mam pytanie do Was. Dzisiaj jest trzeci dzień, jak mi twardnieje ten brzuch. Uważacie, że to już za długo ta moja macica sobie ćwiczy i powinnam iść jak najszybciej do lekarza? Jak leżę to jest ok. Dzisiaj pojechałam tylko do sklepu po pieczywo i raz na jakiś czas takie kłucie w szyjce miałam. Zaczynam się martwić. We wtorek wizyta, ale nie wiem czy to odpowiedzialne z mojej strony żeby tyle czekać, a z drugiej strony może mamy, które już rodziły powiedzą mi, czy to normalna sprawa na tym etapie ciąży? Nie chcę też siać paniki:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Jak można nie mieć adresu? Jak kupiliście działkę, mieszkanie, dom cokolwiek, to zawsze na akcie notarialnym jest adres. No daj spokój dziewczyno, bo każdy fragment gruntu ma swój adres...

Nie mamy aktu notarialnego jeszcze, cały czas czekamy na decyzję dewelopera kiedy ten akt notarialny będzie gotowy do podpisu

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema :)

W temacie LS dorzucę tylko krótko: Jeśli rodzic uporczywie i świadomie zaniedbuje leczenia dziecka, doprowadzając do trwałego pogorszenia stanu zdrowia albo wręcz do śmierci (lub ryzyka śmierci) dziecka, to odpowiada jak za przestępstwo wg kodeksu karnego, prawda? Prawniczki, mylę się?
    Moim zdaniem w tym przypadku powinno być dokładnie tak samo. Jeśli z tym biednym dzieckiem cokolwiek się stanie przez głupotę matki, powinna ona odpowiadać prawnie. I tyle.

skabarka, adzia, agatka196 lubią tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Ciężko Was nadgonić, ciągle mi się wydaje, że mi uciekacie stronami hehe. Mam pytanie do Was. Dzisiaj jest trzeci dzień, jak mi twardnieje ten brzuch. Uważacie, że to już za długo ta moja macica sobie ćwiczy i powinnam iść jak najszybciej do lekarza? Jak leżę to jest ok. Dzisiaj pojechałam tylko do sklepu po pieczywo i raz na jakiś czas takie kłucie w szyjce miałam. Zaczynam się martwić. We wtorek wizyta, ale nie wiem czy to odpowiedzialne z mojej strony żeby tyle czekać, a z drugiej strony może mamy, które już rodziły powiedzą mi, czy to normalna sprawa na tym etapie ciąży? Nie chcę też siać paniki:)

Nancy a masz kontakt telefoniczny z swoją dr? Bo myślę że może warto to skonsultować.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    ale kto im liczniki założył, skoro nie było wydane pozwolenie na użytkowanie, nie są właścicielami, bo mieszkają nielegalnie, a skoro nie są właścicielami tzn. że nie mają aktu notarialnego.. Nikt licznika nie założy w takiej sytuacji.
    był akt notarialny na którym był numer budowlany, założyli już nam dawno wodę prąd i gaz. rachunek ostatnio przyszedl i z niego kazdy sie dowiedzial jaki juz ma numer domu dokladny, mozna tu legalnie mieszzkac!!! ja tu mieszkam od maja :) i milion ludzi tu mieszka, ba nawet poczta przychodzi ! takze ona to sobie wymysla

Staraczka23 lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako nie rodząca poszła bym do lekarza zgłosić pewnie by zbadał i zerknal co się dzieje, do wtorku bym nie czekała jak masz z tego powodu dyskomfort.
    Mi twardnial ale 2 dni

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    No w życiu bym nie wpadła, żeby dzwonić do jakby nie było byłego pracodawcy i prosić czy mogę u nich w domu poczekać na taksówkę :D Do ciotki bym nie dzwoniła, a gdzie do obcej kobiety. Nie lepiej poprosić o podwiezienie do miasta?
    Przecież ludzie z działek wracają często taksówką, to i z budowy wrócą. Określisz najbliższą ulicę, powiesz że dalej jest budowa takich i takich domków i taksiarz sobie poradzi. To jego zarobek, więc śmigło Gadżeta wyciągnie ale dojedzie

nie u nich poczekać na taksówkę, tylko ze szpitala po tym złamanym palcu nie miałam gdzie sie podziać, więc pojechałam do nich, a to są pracodawcy, ale jednocześnie w trakcie pracy u nich zaprzyjażniłam się z nimi, i oni ze mną też co chyba jeszcze raz podkreślę po zakończeniu u nich pracy jako niania chciałam oddać klucze, a oni powiedzieli ze nie, bo mi na tyle ufają że mogę je trzymać, jak chcę czasami dziewczyny odebrać.

Carolline lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    To w razie gdyby na placu budowy zdarzył się wypadek, to nie wzywa się karetki?

a ja tego nie wiem jak sobie radzą budowniczy, jak któryś wpadnie coś naprawic znowu to się zapytam.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento piszesz, ze waga Ci szybko rośnie... jesli mogę wiedzieć ile masz już na plus?

u mnie też waga szybko leciała, ale odpukać... póki pilnuje tego co jem, staram się pilnować ilosci zjadanych węglowodanów, żeby było ich max 230 gram na dobę i to w większości tych złożonych to jest znacznie lepiej =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:19

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu dziecku udziela się humor mamusi bo daje czadu :D :D

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    tak trudno mi to zrozumieć, bo mieszkam na tym samym placu budowy xD to nie widziałaś rachunku>> to lepiej zapłać, bo termin minął 4 dni temu :D
    zapytam się R on zajmuje się rachunkami, ale mnie się pytał kilka tygodni temu o podanie adresu do Elwiry, żeby Famili Hause miało gdzie rachunki wysyłać

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma masz racje.... mało tego, dodam jeszcze ze gdyby w szpitalu zauważyli, iz matka świadomie zaniedbuje zdrowie i życie swojego dziecka to personel szpitala może zawiadomić o tym fakcie opiekę społeczną, która rozpoczyna procedury dotyczące opieki nad takim maleństwem po porodzie...

To raczej skrajne przypadki, ale takie są właśnie procedury =)

Sigma, agatka196 lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Mi też twardnieje brzuch, nawet na leżąco. We wtorek powiedziałam o tym ginowi, a on na to, że mogę sobie spokojnie łykać magnez, ale o ile skurcze są bezbolesne, to ok. Zbadał oczywiście szyjkę i szyjka była też ok, nic się nie zmieniło. Ale w pierwszej ciąży miałam dokłądnie takie same skurcze, na podobnym etapie ciąży, tyle że skróciła mi się wtedy (od nich zapewne) szyjka i ostatnie dwa miesiące przeleżałam. Ja też miewam kłucie w szyjce, ale szyjka niezmieniona. Ale to u mnie, u Ciebie może być inaczej. Ja bym się mocno pooszczędzała kilka dni, zobaczyła jak na to reaguje organizm i w razie czego podjechała dla świętego spokoju na IP, nie ma co się przed tym wzbraniać, przynajmniej przebadająi będzie spokój.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 14:59

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalam pisalam i stwierdzilam ze nic nie napisze w temacie dnia.

Dostalam kase z zusu i poszlam szukac bluzy lub sweterka na 62, ale jak zobaczylam dany rozmiar to stwierdzilam ze musze miec na 56, a z tak malymi rozmiarami jest ciezko

• bento Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 08:37

sRUqp2.png
‹‹ 1601 1602 1603 1604 1605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ