X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita 5kg a czuje się na 15 :D
    Tyle co jem to bez ciąży bym dużo wazyla a tak ciąża służy obzarstwu :D

Ptaki się bily wleciały na balkon mój pies na straży odrazu i wiecie co jeden uciekł a drugi wpadł za doniczke, pies fajnie ogonem merdal zaczęłam kamerowac i wiecie co? Ptak wyleciał pies go dorwał i po ptaku :/
    na nic moje krzyki, szarpal go jak mięsko :/

julita lubi tę wiadomość

• trix Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia - to poproszę o dokładny przepis :)

Ja tez mam 167 i waga 68-69. w pierwszej ciąży przytyłam 26 kg i chyba w 3 miesiące wszystko zeszło. teraz tez planuję popracować nad swoją figurą i zrobić coś z rozstępami.

atdcwn154po83a78.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Julita 5kg a czuje się na 15 :D
    Tyle co jem to bez ciąży bym dużo wazyla a tak ciąża służy obzarstwu :D

Ptaki się bily wleciały na balkon mój pies na straży odrazu i wiecie co jeden uciekł a drugi wpadł za doniczke, pies fajnie ogonem merdal zaczęłam kamerowac i wiecie co? Ptak wyleciał pies go dorwał i po ptaku :/
    na nic moje krzyki, szarpal go jak mięsko :/

to tak jak twój pies dopadł do ptaka i nie mogłaś go oderwać to ja dzisiaj tak dopadłam do czekolady, którą rozszarpałam i nikt nie byłby w stanie mnie od niej odciągnąć ;D

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    to tak jak twój pies dopadł do ptaka i nie mogłaś go oderwać to ja dzisiaj tak dopadłam do czekolady, którą rozszarpałam i nikt nie byłby w stanie mnie od niej odciągnąć ;D
    Ale mógł go zjeść a nie zabił i zostawił :D :D :D

• julita Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a właśnie jak tam rozstępy, coś wam wychodzi?
    u mnie tfu! tfu! póki co gładziutko i nic nie ma :) od 4tc codziennie smaruję się oliwką, jedna butelka wystarcza na mesiąc. ale to też pewnie sprawa genetyczna, bo mama twierdzi że nie miała, oby i u mnie ich nie było!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 16:09

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 162 zaczynałam z wagą 75 kg a teraz mam 85kg zobaczymy jak dalej.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 00:00

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boszsz Dżuls przez Ciebie pomidorową gotowałam! Zup nie jadłam od od lutego a tu takie dobroci wyszły. Mój R będzie ci dziś w nagrodę stopy masował za tą zupę :-D

Ja mimo że mam ogromną Zgagę w ciąży-24h- to kocham jak porusza się moja księżniczka i boje się bardzo że mi tego będzie brakowło chyba że poród otworzy mi oczy :-P

Dżuls lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • isabel08 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Gusiak Tak łącznie od początku ciąży to już jestem na plusie 17 kg... wiem co sobie pomyślicie... a do rozwiązania jeszcze trochę czasu zostało.
    W 1 ciąży przytyłam prawie 25 i też nie objadałam się jakoś szaleńczo, zatrzymywałam b.dużo wody w organizmie. Po niecałym roku zrzuciłam prawie wszystko(bez 3 kg.), dużo zeszło na początku, a resztę kg stopniowo.

Ja też jestem 17 kg na plusie.W pierwszej ciąży przybrałam 26/27kg. W tej ciąży przybieram bardzo podobnie.
    Denerwuje mnie to strasznie ale cóż taki urok, taka fizjologia. Po ciąży kg zejdą.
    Także spokojnie Bento.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż zobaczyl chyba w 28tc ze mi wyszły kreski z tyłu na boczkach po lewej a teraz widzę że brzuch jest atakowany z dnia na dzien z krótkich są dłuższe, mam oliwke Johnson smaruje co drugi dzień i dolewam do wanny. Mam skłonności bo jak dojrzewałam to miałam już więc nie są dla mnie straszne zdziwiona jestem ze tak późno się pokazują :)

• diatomka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita ja tak mam z tym ze ladnie jem, pilnuje sie i dopada mnie nagle ochota na cos slodkiego w ilosci maxi. aleee pojaewila sie zgaga po slodkim i to okropna zgaga. takze dzis jakbyy mnie ktos poczestoal to mimo najszczerszych checi nawet bym nie tknela tak mi wczoraj po arbuzie zgaga dala popalic...
    a co dor ruchow dzeicka to mi brakowalo. brakowalo mi tez bardzo brzucha. moze dlatego ze miesiac za wczesnie urodzilam.

julita lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    Ja tez mam 167 i waga 68-69. w pierwszej ciąży przytyłam 26 kg i chyba w 3 miesiące wszystko zeszło. teraz tez planuję popracować nad swoją figurą i zrobić coś z rozstępami.

Trix to u mnie dokładnie tak samo... tez 167 i waga jakoś 68-69 ... i liczę na to, ze po porodzie szybko te nadprogramowe kg spadna... =)
    Nawet nie, ze muszą same (aczkolwiek nie pogardzilabym takim rozwiązaniem ;p) bo przed ciążą byłam aktywna fizycznie i to lubię, ale chciałabym juz mieć to wszystko za sobą =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Staraczka wynajme Cie jak bede musiala kogos znalezc/szpiegowac :-D

Dominika nasza Staraczka to Malanowski i spółka. ☺

nick nieaktualny, Dominka92, przyszła mama lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odwiedzilam rosmana, mam wszytsko dla siebie do szpitala juz, plus spakowana cala kosmetyczka ( nawet gabka do naczyn i mini płyn jest) . takze tylko torba i moge dopakowac. a dla dzidziula brakuje mi butli , sterylizatora-ackzolwiek czekam na rozwoj wydarzen z tym .

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka to ja teraz nie tylko po sokach mam zgage ale i po owocach, wczoraj myślę zamiast jabłkowego soku zjem jablko zawsze to zdrowiej niż pić chemię i zaraz zgage miałam, powiem że ja podatna na zgage nawet bez ciąży. Chyba po ojcu bo jak coś jedliśmy to jedno drugiego pytalo o zgage i jak mnie zaczynało palić to głośno mówiłam żeby nastawil się na mleko :D
    od kilku dni widzę że obojętnie co zjem czy wypije to się uruchamia zgaga

• 4me Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    a to moja Mania, małża uciełam :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/97be759a6d57.jpg
    Hmmm no szkoda, ze malza ucięłaś bo ten kawałek juz zachęca :D

Jeeeennnny nie bylo mnie chwile a wy chyba z 10 stron nabazgralyscie... Zabieram sie za dalsze doczytywanie :)

SweetCherryPie, .ona. lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy planujecie spakować już torby do szpitala, w sensie tak ja gotowe zeby staly i czekały?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli boli boli, mała mi pokazuje gdzie mam mięśnie od środka i nawala, myślę grzecznie tam i znowu dostaje kopa, ma kobitka masę nie powiem że nie bo czuć intensywnie :D

• AniaM Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam taką ochotę na czekoladę milkę z malinami albo toffi całą bym zjadła.może słodkie mamy macie jakiś przepis na coś co słodkie a możemy jeść

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie :-) i juz wiem ze najpóźniej 15 września powitam swojego synka na świecie. W tym dniu będzie najpóźniej cc :-) hak fajnie wiedzieć kiedy to nastąpi.

Gusiak, julita, agatka196, nick nieaktualny, Kasiarzynka, nick nieaktualny, adzia, easymum lubią tę wiadomość

‹‹ 1603 1604 1605 1606 1607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ