X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita 5kg a czuje się na 15 :D
    Tyle co jem to bez ciąży bym dużo wazyla a tak ciąża służy obzarstwu :D

Ptaki się bily wleciały na balkon mój pies na straży odrazu i wiecie co jeden uciekł a drugi wpadł za doniczke, pies fajnie ogonem merdal zaczęłam kamerowac i wiecie co? Ptak wyleciał pies go dorwał i po ptaku :/
    na nic moje krzyki, szarpal go jak mięsko :/

julita lubi tę wiadomość

• trix Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia - to poproszę o dokładny przepis :)

Ja tez mam 167 i waga 68-69. w pierwszej ciąży przytyłam 26 kg i chyba w 3 miesiące wszystko zeszło. teraz tez planuję popracować nad swoją figurą i zrobić coś z rozstępami.

atdcwn154po83a78.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Julita 5kg a czuje się na 15 :D
    Tyle co jem to bez ciąży bym dużo wazyla a tak ciąża służy obzarstwu :D

Ptaki się bily wleciały na balkon mój pies na straży odrazu i wiecie co jeden uciekł a drugi wpadł za doniczke, pies fajnie ogonem merdal zaczęłam kamerowac i wiecie co? Ptak wyleciał pies go dorwał i po ptaku :/
    na nic moje krzyki, szarpal go jak mięsko :/

to tak jak twój pies dopadł do ptaka i nie mogłaś go oderwać to ja dzisiaj tak dopadłam do czekolady, którą rozszarpałam i nikt nie byłby w stanie mnie od niej odciągnąć ;D

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    to tak jak twój pies dopadł do ptaka i nie mogłaś go oderwać to ja dzisiaj tak dopadłam do czekolady, którą rozszarpałam i nikt nie byłby w stanie mnie od niej odciągnąć ;D
    Ale mógł go zjeść a nie zabił i zostawił :D :D :D

• julita Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a właśnie jak tam rozstępy, coś wam wychodzi?
    u mnie tfu! tfu! póki co gładziutko i nic nie ma :) od 4tc codziennie smaruję się oliwką, jedna butelka wystarcza na mesiąc. ale to też pewnie sprawa genetyczna, bo mama twierdzi że nie miała, oby i u mnie ich nie było!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 16:09

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 162 zaczynałam z wagą 75 kg a teraz mam 85kg zobaczymy jak dalej.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 00:00

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boszsz Dżuls przez Ciebie pomidorową gotowałam! Zup nie jadłam od od lutego a tu takie dobroci wyszły. Mój R będzie ci dziś w nagrodę stopy masował za tą zupę :-D

Ja mimo że mam ogromną Zgagę w ciąży-24h- to kocham jak porusza się moja księżniczka i boje się bardzo że mi tego będzie brakowło chyba że poród otworzy mi oczy :-P

Dżuls lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • isabel08 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Gusiak Tak łącznie od początku ciąży to już jestem na plusie 17 kg... wiem co sobie pomyślicie... a do rozwiązania jeszcze trochę czasu zostało.
    W 1 ciąży przytyłam prawie 25 i też nie objadałam się jakoś szaleńczo, zatrzymywałam b.dużo wody w organizmie. Po niecałym roku zrzuciłam prawie wszystko(bez 3 kg.), dużo zeszło na początku, a resztę kg stopniowo.

Ja też jestem 17 kg na plusie.W pierwszej ciąży przybrałam 26/27kg. W tej ciąży przybieram bardzo podobnie.
    Denerwuje mnie to strasznie ale cóż taki urok, taka fizjologia. Po ciąży kg zejdą.
    Także spokojnie Bento.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż zobaczyl chyba w 28tc ze mi wyszły kreski z tyłu na boczkach po lewej a teraz widzę że brzuch jest atakowany z dnia na dzien z krótkich są dłuższe, mam oliwke Johnson smaruje co drugi dzień i dolewam do wanny. Mam skłonności bo jak dojrzewałam to miałam już więc nie są dla mnie straszne zdziwiona jestem ze tak późno się pokazują :)

• diatomka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita ja tak mam z tym ze ladnie jem, pilnuje sie i dopada mnie nagle ochota na cos slodkiego w ilosci maxi. aleee pojaewila sie zgaga po slodkim i to okropna zgaga. takze dzis jakbyy mnie ktos poczestoal to mimo najszczerszych checi nawet bym nie tknela tak mi wczoraj po arbuzie zgaga dala popalic...
    a co dor ruchow dzeicka to mi brakowalo. brakowalo mi tez bardzo brzucha. moze dlatego ze miesiac za wczesnie urodzilam.

julita lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    Ja tez mam 167 i waga 68-69. w pierwszej ciąży przytyłam 26 kg i chyba w 3 miesiące wszystko zeszło. teraz tez planuję popracować nad swoją figurą i zrobić coś z rozstępami.

Trix to u mnie dokładnie tak samo... tez 167 i waga jakoś 68-69 ... i liczę na to, ze po porodzie szybko te nadprogramowe kg spadna... =)
    Nawet nie, ze muszą same (aczkolwiek nie pogardzilabym takim rozwiązaniem ;p) bo przed ciążą byłam aktywna fizycznie i to lubię, ale chciałabym juz mieć to wszystko za sobą =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Staraczka wynajme Cie jak bede musiala kogos znalezc/szpiegowac :-D

Dominika nasza Staraczka to Malanowski i spółka. ☺

Staraczka23, Dominka92, przyszła mama lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odwiedzilam rosmana, mam wszytsko dla siebie do szpitala juz, plus spakowana cala kosmetyczka ( nawet gabka do naczyn i mini płyn jest) . takze tylko torba i moge dopakowac. a dla dzidziula brakuje mi butli , sterylizatora-ackzolwiek czekam na rozwoj wydarzen z tym .

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka to ja teraz nie tylko po sokach mam zgage ale i po owocach, wczoraj myślę zamiast jabłkowego soku zjem jablko zawsze to zdrowiej niż pić chemię i zaraz zgage miałam, powiem że ja podatna na zgage nawet bez ciąży. Chyba po ojcu bo jak coś jedliśmy to jedno drugiego pytalo o zgage i jak mnie zaczynało palić to głośno mówiłam żeby nastawil się na mleko :D
    od kilku dni widzę że obojętnie co zjem czy wypije to się uruchamia zgaga

• 4me Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    a to moja Mania, małża uciełam :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/97be759a6d57.jpg
    Hmmm no szkoda, ze malza ucięłaś bo ten kawałek juz zachęca :D

Jeeeennnny nie bylo mnie chwile a wy chyba z 10 stron nabazgralyscie... Zabieram sie za dalsze doczytywanie :)

SweetCherryPie, .ona. lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy planujecie spakować już torby do szpitala, w sensie tak ja gotowe zeby staly i czekały?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli boli boli, mała mi pokazuje gdzie mam mięśnie od środka i nawala, myślę grzecznie tam i znowu dostaje kopa, ma kobitka masę nie powiem że nie bo czuć intensywnie :D

• AniaM Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam taką ochotę na czekoladę milkę z malinami albo toffi całą bym zjadła.może słodkie mamy macie jakiś przepis na coś co słodkie a możemy jeść

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie :-) i juz wiem ze najpóźniej 15 września powitam swojego synka na świecie. W tym dniu będzie najpóźniej cc :-) hak fajnie wiedzieć kiedy to nastąpi.

Gusiak, julita, agatka196, Staraczka23, Kasiarzynka, Misi@, adzia, easymum lubią tę wiadomość

‹‹ 1603 1604 1605 1606 1607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ