X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy jak masz się denerwowac i martwić to lepiej chyba skontaktować się z jakimś lekarzem... tak dla własnego spokoju =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Gusiak Tak łącznie od początku ciąży to już jestem na plusie 17 kg... wiem co sobie pomyślicie... a do rozwiązania jeszcze trochę czasu zostało.
    W 1 ciąży przytyłam prawie 25 i też nie objadałam się jakoś szaleńczo, zatrzymywałam b.dużo wody w organizmie. Po niecałym roku zrzuciłam prawie wszystko(bez 3 kg.), dużo zeszło na początku, a resztę kg stopniowo.

Ja tam sobie nic nie myślę, bo sama mam ok. 13 kg na plusie ... =)
    Dlatego właśnie staram się teraz pilnować tego co jem, bo mój ginekolog troszkę się przy poprzedniej wizycie czepiał wzrost wagi... teraz z kolei waga poszla w dół i zostalam pochwalona, ze się pilnuje i mam tak trzymać dalej =)
    Moim zdaniem waga w ciąży właśnie nie zależy tylko od objadania się, ale często jest od nas wręcz niezależne także głowa do góry! =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Gusiak Tak łącznie od początku ciąży to już jestem na plusie 17 kg... wiem co sobie pomyślicie... a do rozwiązania jeszcze trochę czasu zostało.
    W 1 ciąży przytyłam prawie 25 i też nie objadałam się jakoś szaleńczo, zatrzymywałam b.dużo wody w organizmie. Po niecałym roku zrzuciłam prawie wszystko(bez 3 kg.), dużo zeszło na początku, a resztę kg stopniowo.
    Nic nie pomyślimy, taki urok ciąży :)

• trix Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy - jestem podobnego zdania jak Dżuls. Ja też mam kłucie w szyjce. Zauważyłam, że dzieje się tak wtedy, kiedy mały się obniża i naciska na szyjkę. Wcześniej nie powodowało to u mnie rozwarcia. Ale każda z nas jest inna...

atdcwn154po83a78.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy wydaje mi się że jeśli brzuch ci twardnieje ale nie boli a ulgę przynosi ci leżenie to chyba nie ma powodu do niepokoju, łyknij magnez albo dwa i zwolnij tempo :) chyba poczekałaby do wtorku ale wiesz jeśli bardzo się martwisz i masz złe przeczucie to lepiej zadzwoń do lekarza lub odwiedź IP

Staraczka z tą studnią bez dna to czasem i przed ciąża się zdarzało ale cukry i waga (+10kg, 32tc) wszystko książkowo, zresztą tych dodatkowych kg nie widać bo jestem wysoka więc chyba takie grzeszki od czasu do czasu nie zaszkodzą, tylko psychicznie czuję się źle po takiej gastrofazie.. i weź tu dogódź ciężarnej ;D

ogłoszenie parafialne do już doświadczonych mamusiek:
    czy po porodzie nie brakowało wam dziecka w brzuchu, tzn. jego ruchów? nie było wam żal że nie macie już szkraba pod sercem? czy może przez natłok roboty przy noworodku nie ma czasu o tym myśleć? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 15:13

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Ciężko Was nadgonić, ciągle mi się wydaje, że mi uciekacie stronami hehe. Mam pytanie do Was. Dzisiaj jest trzeci dzień, jak mi twardnieje ten brzuch. Uważacie, że to już za długo ta moja macica sobie ćwiczy i powinnam iść jak najszybciej do lekarza? Jak leżę to jest ok. Dzisiaj pojechałam tylko do sklepu po pieczywo i raz na jakiś czas takie kłucie w szyjce miałam. Zaczynam się martwić. We wtorek wizyta, ale nie wiem czy to odpowiedzialne z mojej strony żeby tyle czekać, a z drugiej strony może mamy, które już rodziły powiedzą mi, czy to normalna sprawa na tym etapie ciąży? Nie chcę też siać paniki:)

Jeżeli Cię martwi pojechałabym na pogotowie, albo do lekarza bo jeżeli to prawdziwe skurcze to podadzą lek na płuca dla dzidzi. dajcie spokój Lady dziewczyny nie obrazajmy się nawzajem.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita - nie brakowało. Za to teraz przeżywam, że to już ostatni raz...i nigdy więcej tego nie doświadczę

atdcwn154po83a78.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, jednak wiecie jak to jest... myślę często nad tym że trzeba będzie wziąć d* w troki i po prostu zrzucić wagę, ale jednak taki przyrost humoru nie poprawia.

Julita Ja również nie odczuwałam braku, w planach mamy jeszcze jedno dziecko, więc jeżeli wszystko będzie dobrze mam przed sobą jeszcze jedna ciążę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 15:16

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita a ile mierzysz i wazysz?
    U mnie 178cm i waga 83kg, startowałam z 78 bo w październiku jak wesZłam na blok operacyjny miałam 72 a po 4d w domu 78 a że kroili to nie cwiczylam żeby się zagoilo, dążyłam do 65kg

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady dobrze rozumie, że wyremontowaliście dom i w nim już mieszkacie (wychodzi na to,że nielegalnie) nie mając jeszcze aktu notarialnego podpisanego? i nie boicie że że ktoś Was wykiwa? bądź co gorsza zgłosi?? ludzie trochę odpowiedzialności! Nasza Pani policjant lepiej niech tego nie czyta ;)

julita napady miewam oj, miewam i to przynajmniej raz na tydzień ;) nie potrafię się ogarnąć a pewnie poczułam takie odgórne przyzwolenie ( sama od siebie) jak mi cukry wyszły w normie i w sumie waga nie taka zła od początku ciąży bo ok 9 kg na +

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    ogłoszenie parafialne do już doświadczonych mamusiek:
    czy po porodzie nie brakowało wam dziecka w brzuchu, tzn. jego ruchów? nie było wam żal że nie macie już szkraba pod sercem? czy może przez natłok roboty przy noworodku nie ma czasu o tym myśleć? :)

Z całą pewnością nie brakowało mi tych ruchów :D Przez brak czasu w związku z tyraniem przy noworodku, ale tez przez to, że wreszcie mogłam się wyspać w ulubionej pozycji, przestały boleć plecy itd. Młody sprzedawał mi naprawdę konkretne kopniaki w żebra, czasem brakło tchu i już na serio serdecznie miałam dosyć, brak dziecka w brzuchu przyjęłam z ogromną ulgą. Ale z drugiej strony nie zapomnę tego przedziwnego uczucia totalnej pustki w brzuchu, zaraz po porodzie. No bo przez prawie 10 miesięcy młode rosnąc rozpiera się i wypycha flaki gdzieś na boki, a potem dziecka nie ma i nagle jest na wszystko kupa miejsca :D Ja czułam, jakbym między żebrami, a spojeniem nie miała dosłownie żadnych wnętrzności, sama skóra :P

julita, .ona. lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Julita a ile mierzysz i wazysz?
    U mnie 178cm i waga 83kg, startowałam z 78 bo w październiku jak wesZłam na blok operacyjny miałam 72 a po 4d w domu 78 a że kroili to nie cwiczylam żeby się zagoilo, dążyłam do 65kg

o to obie jesteśmy żyrafy ;)
    177cm, waga początkowa 64,4 a dzisiaj 74,4
    a to malutko przytyłaś jak na 30tc, zaledwie 5kg, pięknie! to u ciebie pewnie w sam brzuch poszły te dodatkowe kg :)
    po porodzie wszystko się zrzuci, dziecko wyśsie z cyca, ostatnio położna też wspominała, że sama dzienna laktacja to minus 500 kalorii! a jeśli tylko będę mogła to mam zamiar karmić piersią

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    julita napady miewam oj, miewam i to przynajmniej raz na tydzień ;) nie potrafię się ogarnąć a pewnie poczułam takie odgórne przyzwolenie ( sama od siebie) jak mi cukry wyszły w normie i w sumie waga nie taka zła od początku ciąży bo ok 9 kg na +

karolcia jak to dobrze wiedzieć że nie jestem sama heh, czyli ze mną wszystko ok ;)

trix, bento, dżuls to to fajnie że tak piszecie bo na chwilę obecną jestem tak zakochana w tych ruchach że to jest jak jakieś uzależnienie, ok to moje myśli są pewnie na wyrost

trix nigdy nie mów nigdy :) a u ciebie to drugie czy już trzecie? mi się marzy trójeczka ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita - moje drugie.Trójeczka też mi się marzyła, ale pierworodny dał nam popalić i wszystko się obsunęło w czasie. Myślę, że trzeciego już nie zaryzykuje ze wzgl na wiek

atdcwn154po83a78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 00:00

julita lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bitki wyszly pyszne...mhmm do tego kasza i fasolka szparagowa z ogrodka mojej mamy :-)
    Z tego co pamietam to na czas remontu mozna zamieszkac, a oni remontuja, wiec nie ma obaw :-)
    Jeszcze troche i ujrze moje dziecie :-)

trix lubi tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ - proszę Cię, ja odgrzewałam obiad z poniedziałku, pół zostawiłam, bo mi nie smakował :P

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam 167 i waze juz 73 kg. Ale po porodzie wezme sie xa siebie, choc ponoc szybko schodza te nadprogramowe balasty oby :-)

• PannaB Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łoj dziewczyny co tu sie dzieje :/

my dzuiszaczynamy 32 tydz, wizyte przelozylam bo dzis szkola rodzenia wiec wizytujemy w poniedzialek i juz sie doczekac nie moge:)

agatka196, Gusiak, easymum lubią tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uprałam wózek :D
    Teraz jeszcze tylko to co trzeba ręcznie, bo ma druty, ale i tak już się cieszę :D

Z tej radości aż nabrałam energii i polecę sobie po arbuza i ziemniaki :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 1602 1603 1604 1605 1606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ