X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A brzuch boli?
    Nie jakos nadzwyczajnie, tak jak zawsze co jakis czas szyjka i bole jak na @ ale nie caly czas i to mnie pociesza. Przepraszam dziewczyny, pewnie panikuje, ale nie wiem co robic :/ krew byla czerwona. A moze to od mojej nadzerki, ktora mam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może być nadzerka ale na ip mozesz jechac jednak

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Zobaczylam plamke krwi na papierze nie wiem co robic. Czy jechac na IP czy poczekac co bedzie za godzine? :/

a plamilas juz wczesniej? bierzesz duphaston? moje plamienie okazalo sie w ogole nie grozne ale biore duphaston jeszcze 10 dni tak zapobiegawczo

• eM Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ jeżeli krew była czerwona to ja bym pojechała na IP, bo i tak nie będziesz spała. O tej godzinie powinni Cię w miarę szybko przyjąć i doradzić czy jutro iść na uczelnie czy leżakować.

Co do mojego prezentu, dziękuje dziewczyny :) kochane jesteście. Tak robiłam sama :) choć nie, mąż dzielnie pomagał w cięciu bo uznał że za bardzo się napinam jak takim nożem tnę :D podobny prezent mąż dostał ode mnie pod choinkę :) Koleżanka zaraziła mnie tą pasją i nie jest to aż tak trudne na jakie wygląda :)

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia weź jedź , naprawde , lepiej na darmo się przejechac niż żałowac że się nie pojechało , leć szybko i jak wrócisz to napisz nam co i jak .

km5se6ydozmkg5fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    Misi@ jeżeli krew była czerwona to ja bym pojechała na IP, bo i tak nie będziesz spała. O tej godzinie powinni Cię w miarę szybko przyjąć i doradzić czy jutro iść na uczelnie czy leżakować.

Co do mojego prezentu, dziękuje dziewczyny :) kochane jesteście. Tak robiłam sama :) choć nie, mąż dzielnie pomagał w cięciu bo uznał że za bardzo się napinam jak takim nożem tnę :D podobny prezent mąż dostał ode mnie pod choinkę :) Koleżanka zaraziła mnie tą pasją i nie jest to aż tak trudne na jakie wygląda :)

a gdzie sie mozna tego nauczyc?:)

• eM Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    a gdzie sie mozna tego nauczyc?:)
    Mi pokazała koleżanka, ale sporo tutoriali jest na necie:
    https://www.youtube.com/watch?v=R0BLwmv06LM
    https://www.youtube.com/watch?v=cIskp4YdztQ
    Tu np jest podobne tylko bez boków, ja wolę mieć te boki łączące bo to wtedy tak się nie rozpada na płasko. Przy czym sporo trzeba zainwestować w sprzęt. Mata do cięcia, nóż do cięcia, linijki, oczywiście papiery, dziurkacze, kleje, dodatkowe zdobienia bo nie każde zrobi się samemu. Ja już wydałam na to z 300zł lekko :D
    Ostatnio zrobiłam taką na urodziny:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9adddfb74903.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 21:32

Maks - ur 08.09.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczna :)Też lubie robić własnorecznie wykonane kartki robiłam dla koleżanki z muffinkami i dla chlopaka takiego psa co jak sie ciagnie za jezyk to otwiera i podnosi uszy do gory :)

eM lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie obejrzałam ten pierwszy tutorial i wyglada na całkiem proste lecz pracochlonne i trzeba miec dobry pomysł co w srodku umiescic ale moze bym zrobila taka dla siostry na 18 bo ma za miesiac :) Musze pomysleć:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 21:37

eM lubi tę wiadomość

• eM Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    własnie obejrzałam ten pierwszy tutorial i wyglada na całkiem proste lecz pracochlonne i trzeba miec dobry pomysł co w srodku umiescic ale moze bym zrobila taka dla siostry na 18 bo ma za miesiac :) Musze pomysleć:)
    Dokładnie tak, pracochłonne ale nie trudne :) czasem coś z pomysłów można podpatrzeć w necie, czasem do takiego boxa można po prostu schować prezent :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 21:38

wiaraczynicuda lubi tę wiadomość

Maks - ur 08.09.2015
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja gdybym cokolwiek zauważyła, to bym jechała. W szpitalu zawsze możesz trochę nawkręcać, że plamienie się powtórzyło dzisiaj kilka razy żeby Cie nie olali, a porządnie zbadali. Będziesz spokojniejsza. Daj znać co u Ciebie.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • patrycja87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za super dzieło dla dziadków. Dostać taki prezent to super sprawa.

eM lubi tę wiadomość

Trzymam kciuki żeby u każdej z nas zabiło maleńkie serduszko :)
    oar8skjoxel36ri5.png
    [ur
    km5sdf9hq6q185b9.png

• Kajtek Debiutantka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja87 :) suwaczek taki jak moj co do dnia ;)

f2w3qqmzvf7qvnxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem myslami z misi@
    mnie zaczął brzuch pobolewac i prawe biodro ale to chyba promieniuje bo krzyż jeszcze bardziej boli

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale juz nic nie ma byly dwie plamki, a teraz jest normalny sluz. Chyba jednak odpusze jutrzejsze zajecia. Nie chcialam ich informowac o ciazy, ale w sumie beda bardziej wyrozumiali. A z ta angina teraz nie powinnam sie ruszac. Bo sie jeszcze doprawie.trudno malenstwo wazniejsze od kolejnego dyplomu!

eM, adzia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ide spac wlasnie ;)
    dopisuje posty bo w tel nie mogę wyslac edytowanego
    kolorowych snów

Misi@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boxy przepiekne moze jak dzidzia sie urodzi to na gwiazdke zrobimy dziakom:)

eM lubi tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia to odpoczywaj i obserwuj.

Jejku ja mam takie okropne mdłości...codziennie wymiotuję:(

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • dora13 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ smutny wieczór:( Muffin, Lucy, bardzo mi przykro:(

ckai43r858q6yu1s.png
    16.02.15 8tc. *
    31.07.2015 9tc. *
  • patrycja87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją dzisiaj rano.musiałam jechać na czczo zbadać tsh, ale mnie brało na wymioty strasznie. Dziewczyny ma którąś z Was takie szybki bicie serca, ją mam czasem w nocy , aż się boję. :(

Trzymam kciuki żeby u każdej z nas zabiło maleńkie serduszko :)
    oar8skjoxel36ri5.png
    [ur
    km5sdf9hq6q185b9.png

‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ