Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie mialam przed, krwiaki tworza się w ciąży, gdy macica jest bardziej ukrwiona, czasem to skutek pęknięcia naczynka podczas zagnieżdżania. Ogólnie konkretne przyczyny powstawania krwiaków nie są znane, ale jest to dość czeste - statystycznie pojawiają się w 20-25 % ciąż. Mogą pojawiać się na każdym etapie ciąży, ale najgroźniejsze są na poczatku gdy krwiak jest duzo wiekszy niz dzidziuś, bo ewentualne duże krwawienie może spowodować odklejenie pecherzyka. Leczy sie to leżeniem i lekami - mam luteine i duphaston oraz leki rozluzniające, bo skurcze mogą sprowokować peknięcie krwiaka i groźny krwotok.Staraczka23 wrote:Troche spory ten krwiak, mialas go przed ciążą? Cos beda z nim robic? Duzy groszek twoj

Ogólnie zdecydowana większość krwiakow bardzo ładnie znika w ciągu kilku tygodni. Tylko niestety trzeba jak najmniej wysiłku, leżenie to podstawa. Moj krwiak zmniejszył się już o 4mm długości i 7mm szerokości. -
nick nieaktualny
-
Nic nie boli, czasem zaboli jajnik czy brzuch, ale to tak normalnie ciążowo, a nie od krwiaka. Tyle, że co kilka dni plamie na brązowo, czasem odrobinę tylko na papierze w łazience, czasem mocniej na wkladce. Znaczy to, że krwiak sie powoli oproznia i tak może być. Groźny moze być tylko mocny krwotok, zwlaszcza czerwoną krwią.
A jeszcze zapomniałam napisać, ze u mnie ginekolog potwierdził wiek ciąży co dnia zgodny z suwaczkiem, z terminem porodu też się zgadzamy - 4 września.
-
nick nieaktualny
-
Mój suwak jest ustawiony od owulacji ( mam ja około 19 dc) ale jak byłam ugin to potwierdziła że ciąża jest o 2 dni starsza od tego co mam na suwaku czyli dzisiaj bym miała 6 tydz 5 dzStaraczka23 wrote:A ja mam takie przeczucie jakies ze moja ciąża jest młodsza

-
nick nieaktualnyA bylyscie na ovufriends? Ja tan wykres temp mialam i tak 22grudnia lekarz powiedzial ba usg ze jest pęcherzyk okoloowulacyny i na wykresie najpierw owulacje pokazalo 25 a później na 27
jakich wymiarów byl pęcherzyk to niewiem a pierwszy test robilam 8stycznia byl taki slaby kreska pod swiatlo widoczna myslalam ze fiksuje
10 i 11 plamienie mialam a 12 juz test pozytywny i to o godzinie ok 11 -
nick nieaktualnyPierwsza wizyta bedzie? Ja na usg pierwsze mam w srode a termin wedlug belly 17 wrzesień
i tak na kalkulator weszlam jesli ta owulacja byla 25 to tez wychodzi na 17 , do srody blizej jak dalej wiec wam oczywiście napisze czy mnie tu oszukują hehe -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny

tylko czemu to takie wielkie? ;/ Podusia dla synusia