Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Wiecie może jaki magnez wolno łykać w ciąży? Na razie nie biore nic i czuję, że powoli wracają mi skurcze łydek i drgajaca powieka. Przed zajściem brałam regularnie, ale teraz nie wiem co można. Zupełnie zapomniałam o to zapytać lekarza.
Staraczka23 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
la_lenka wrote:Wiecie może jaki magnez wolno łykać w ciąży? Na razie nie biore nic i czuję, że powoli wracają mi skurcze łydek i drgajaca powieka. Przed zajściem brałam regularnie, ale teraz nie wiem co można. Zupełnie zapomniałam o to zapytać lekarza.
Równie dobrze wchłania się cytrynian magnezu, a na inne nie warto zwracać uwagi bo mają zbyt małą przyswajalność. A preparatów na rynku jest sporo, więc już wedle uznania:)3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Anitka201 wrote:Ja też biorę magne b6. 2 tabletki dziennie bo magnez jest też dobry na ból brzucha w ciąży.3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny, ale chyba jednak poczekam na wizyte, to tylko tydzień z groszami. Troche już lekow mam, a na ulotce jest wskazanie żeby w ciąży nie brać bez konsultacji z lekarzem.
Witamin dla ciężarnych jeszcze nie biorę, tylko kwas foliowy i witamine D (nie ze względu na ciążę tylko na duży niedobór jaki mi wyszedł w badaniu). Może wytrzymam pare dni, nie pije teraz kawy wiec jeszcze tragedii nie ma, ale wolalabym zapobiegać na dłuższą metę.patrycja87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
agatka196 wrote:Nacy ponoć jak bola plecy najlepiej się polożyć tylko nie na wznak a na boku.
Mnie pobolewaja też plecy a czasmi krzyż lub łapie rwa kulszowa wtedy dużo odpoczywam leżac na boku, tyle że nie jest to jakiś straszny ból tylko taki tępy dziwny.
Ja magnez też biore ale tylko raz dziennie właśnie przez skurcze w łydkach i w szyjce. I lekarz nie miał żadnych zastrzeżeń co do tego. Mówił nawet że jeżeli mi to pomaga to nie ma nic przeciwko temu bo w ciaży często kobiety biora magnez, a zwłaszcza na późniejszym etapie.
Mnie boli tylko przy chodzeniu i schylaniu. Ale z każdym krokiem odczuwam okropny ból. -
la_lenka wrote:Wiecie może jaki magnez wolno łykać w ciąży? Na razie nie biore nic i czuję, że powoli wracają mi skurcze łydek i drgajaca powieka. Przed zajściem brałam regularnie, ale teraz nie wiem co można. Zupełnie zapomniałam o to zapytać lekarza.
Można ja biorę -
Staraczka23 wrote:Świetne sa ale czy nie za szybko?
Ja nic nie robię i nie kupuje do polowy ciąży a to dopiero początek przecież a jak juz taki szał u ciebie hehe
Nie nie uważam tego za szybko, no ciuszków nie kupuje, ale buciki czy podusię sobie wyhaftować mogę, dzidzi to ani nie zaszkodzi ani nie pomoże a ja się dobrze czuję jak na to patrzęhakorośl lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny