X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:20

8pdp47e.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Mnie też dziewczyny straszenie kusi żeby coś kupić ale postanowiłam że wstrzymam się do czasu jak poznam płeć. Wolę tak jak la lenka gromadzić sobie gotówkę na poczet dzidziola i wtedy zaszaleje raz a pożądanie ☺

Też czekam na płeć, i zacznę :) kupować na razie sobie haftuję dla dzidzi :)

adzia lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls może na gardełko pomoże Ci szałwia do płukania :) ? Mi pomaga

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Staraczka nie znaczy że musimy zbierać ale zapewne jest to Twoje pierwsze dziecko i chcesz żeby było wszystko jak w najlepszym pożądku mając tyle lat co Ty wlasnie byłam w pierwszej ciąży i też ogarnął mnie szał zakupów gdzie potem połowa rzeczy była nie wykorzystana. Więc teraz po 13 latach gdy ponownie jestem w ciąży wiem jak to wygląda i podchodzę do tego z dystansem. ☺

a mozesz zdradzic co np nie warto kupowac? z czym sie wstrzymac? a co koniecznie?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Staraczka nie znaczy że musimy zbierać ale zapewne jest to Twoje pierwsze dziecko i chcesz żeby było wszystko jak w najlepszym pożądku mając tyle lat co Ty wlasnie byłam w pierwszej ciąży i też ogarnął mnie szał zakupów gdzie potem połowa rzeczy była nie wykorzystana. Więc teraz po 13 latach gdy ponownie jestem w ciąży wiem jak to wygląda i podchodzę do tego z dystansem. ☺
    Nie chodzilo mi o to aby urazic czy robic z siebie bogaczke moze źle to napisalam, większość jest z wesela i nie chcielismy ich ruszac a co do dzidziola to tez nie chce bylo jakos extra wyrozniane i rozpieszczane bo na przyszłość jest to źle.
    A w nicku to nie wiek :P

adzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaraczynicuda
    wiem ze nie do mnie pytanie ale ja w planach na początku mam zamiar tylko lozeczko wanienke ze stojakiem kilka czapeczek kaftaniki pajacyki butelki 2 i 1 smoczek no i wiadomo smoczek odrazu nie bedzie podawany
    mojej siostry syn nie wie co to smoczek hehe mam nadzieje ze i u mnie nie bedzie potrzeby bo kurde ile sie slyszy jak ciezko odzwyczaic

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    a mozesz zdradzic co np nie warto kupowac? z czym sie wstrzymac? a co koniecznie?:)

Moja mama mówi że do szpitala trzeba zabrać kilka piżam XD i to najlepiej takich co ci nie będzie szkoda, kilkanaście biustonoszy (15 bo ponoć na biustonoszach osadza się cukier z mleka co powoduje że szybko się niszczą) no masę body XD ponoc im więcej tym lepiej

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulus ja miałam tabletki do ssania dla kobiet w ciąży Prenalen mi pomogły. Jeśli nie próbowałas spróbuj. ☺Dziewczynki może będziecie się śmiać ale ja też leczylam się naszą regionalną zupą czyli wodzionkà, mnie to postawiło na nog, a ja naprawdę muszę uważać bo jestem po usunięciu migdałów więc mnie od razu łapią górne drogi oddechowe.

Dżuls lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wesele było prawie 9 lat temu, wiec już dawno zapomniałam, że tam jakieś pieniadze były :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:53

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Dżulus ja miałam tabletki do ssania dla kobiet w ciąży Prenalen mi pomogły. Jeśli nie próbowałas spróbuj. ☺Dziewczynki może będziecie się śmiać ale ja też leczylam się naszą regionalną zupą czyli wodzionkà, mnie to postawiło na nog, a ja naprawdę muszę uważać bo jestem po usunięciu migdałów więc mnie od razu łapią górne drogi oddechowe.

Andzia :P umiesz godoć po śląsku :P

adzia lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Moja mama mówi że do szpitala trzeba zabrać kilka piżam XD i to najlepiej takich co ci nie będzie szkoda, kilkanaście biustonoszy (15 bo ponoć na biustonoszach osadza się cukier z mleka co powoduje że szybko się niszczą) no masę body XD ponoc im więcej tym lepiej
    Ale mleko może wyciekac juz nawet przed porodem :P
    siostra wkladala pieluche w stanik

• Angelaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny mnie dziś też krzyż boli bardzo , troche sie martwie bo czytałam ze jak boli krzyż to moze byc poronienie , :( ale jak nie mam żadnego plamienia to chyba nie jest tak xle co?

km5se6ydozmkg5fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahh... nie moge doczekac sie maja piekna poogda , ja z brzuszkiem i zakupy dla dzidzi :)

adzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Moje wesele było prawie 9 lat temu, wiec już dawno zapomniałam, że tam jakieś pieniadze były :P
    Hahaha to ja tak mowie o komuni św hehe a wesele 4 lata temu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide palaszowac pizze ;)

• adzia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co najważniejsze, oczywiście minimum miesiąc przed porodem chcę mieć już łóżeczko, wózek i co najważniejsze nosidełko żeby maleństwo przewieźć ze szpitala do domu. A jeśli chodzi o ubranka dla maleństwa to naprawdę kaftanikow, spioszkow, pajacykow tych najmniejszych *5 bo maleństwo z tygodnia na tydzień rośnie strasznie szybko.Jeśli chodzi o większe ubranka to uwierzcie mi zostałam tak obdarowana przez odwiedzających że przez 1 rok naprawdę nie wiele dokupilam. Tak samo z kosmetykami dla dzieci wiecie same firmowe które potem musiałam odstawić bo jak się okazało był na nie uczulony odpowiadała mu zwykla oliwka z Banbino☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 18:52

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:02

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zta iloscia stanikow to lekka przesada. Od tego sa wkladki do stanikow. One zbieraja mleko. Zmienia zie je czesto a stanik zostaje nie naruszony. Do szpitala mialam dwie koszule i mi wystarczyly. Stanika praktycznie nie nosilam w szpitalu. Ale to byl moj wybor.

• adzia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Andzia :P umiesz godoć po śląsku :P
    I to jak kochana☺Chanys jakich mało zemnie ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ