Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
adzia wrote:Mnie też dziewczyny straszenie kusi żeby coś kupić ale postanowiłam że wstrzymam się do czasu jak poznam płeć. Wolę tak jak la lenka gromadzić sobie gotówkę na poczet dzidziola i wtedy zaszaleje raz a pożądanie ☺
Też czekam na płeć, i zacznę kupować na razie sobie haftuję dla dzidziadzia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyadzia wrote:Staraczka nie znaczy że musimy zbierać ale zapewne jest to Twoje pierwsze dziecko i chcesz żeby było wszystko jak w najlepszym pożądku mając tyle lat co Ty wlasnie byłam w pierwszej ciąży i też ogarnął mnie szał zakupów gdzie potem połowa rzeczy była nie wykorzystana. Więc teraz po 13 latach gdy ponownie jestem w ciąży wiem jak to wygląda i podchodzę do tego z dystansem. ☺
a mozesz zdradzic co np nie warto kupowac? z czym sie wstrzymac? a co koniecznie? -
nick nieaktualnyadzia wrote:Staraczka nie znaczy że musimy zbierać ale zapewne jest to Twoje pierwsze dziecko i chcesz żeby było wszystko jak w najlepszym pożądku mając tyle lat co Ty wlasnie byłam w pierwszej ciąży i też ogarnął mnie szał zakupów gdzie potem połowa rzeczy była nie wykorzystana. Więc teraz po 13 latach gdy ponownie jestem w ciąży wiem jak to wygląda i podchodzę do tego z dystansem. ☺
A w nicku to nie wiekadzia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiaraczynicuda
wiem ze nie do mnie pytanie ale ja w planach na początku mam zamiar tylko lozeczko wanienke ze stojakiem kilka czapeczek kaftaniki pajacyki butelki 2 i 1 smoczek no i wiadomo smoczek odrazu nie bedzie podawany
mojej siostry syn nie wie co to smoczek hehe mam nadzieje ze i u mnie nie bedzie potrzeby bo kurde ile sie slyszy jak ciezko odzwyczaic -
wiaraczynicuda wrote:a mozesz zdradzic co np nie warto kupowac? z czym sie wstrzymac? a co koniecznie?
Moja mama mówi że do szpitala trzeba zabrać kilka piżam i to najlepiej takich co ci nie będzie szkoda, kilkanaście biustonoszy (15 bo ponoć na biustonoszach osadza się cukier z mleka co powoduje że szybko się niszczą) no masę body ponoc im więcej tym lepiej -
Dżulus ja miałam tabletki do ssania dla kobiet w ciąży Prenalen mi pomogły. Jeśli nie próbowałas spróbuj. ☺Dziewczynki może będziecie się śmiać ale ja też leczylam się naszą regionalną zupą czyli wodzionkà, mnie to postawiło na nog, a ja naprawdę muszę uważać bo jestem po usunięciu migdałów więc mnie od razu łapią górne drogi oddechowe.
Dżuls lubi tę wiadomość
-
adzia wrote:Dżulus ja miałam tabletki do ssania dla kobiet w ciąży Prenalen mi pomogły. Jeśli nie próbowałas spróbuj. ☺Dziewczynki może będziecie się śmiać ale ja też leczylam się naszą regionalną zupą czyli wodzionkà, mnie to postawiło na nog, a ja naprawdę muszę uważać bo jestem po usunięciu migdałów więc mnie od razu łapią górne drogi oddechowe.
Andzia umiesz godoć po śląskuadzia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Moja mama mówi że do szpitala trzeba zabrać kilka piżam i to najlepiej takich co ci nie będzie szkoda, kilkanaście biustonoszy (15 bo ponoć na biustonoszach osadza się cukier z mleka co powoduje że szybko się niszczą) no masę body ponoc im więcej tym lepiej
siostra wkladala pieluche w stanik -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Co najważniejsze, oczywiście minimum miesiąc przed porodem chcę mieć już łóżeczko, wózek i co najważniejsze nosidełko żeby maleństwo przewieźć ze szpitala do domu. A jeśli chodzi o ubranka dla maleństwa to naprawdę kaftanikow, spioszkow, pajacykow tych najmniejszych *5 bo maleństwo z tygodnia na tydzień rośnie strasznie szybko.Jeśli chodzi o większe ubranka to uwierzcie mi zostałam tak obdarowana przez odwiedzających że przez 1 rok naprawdę nie wiele dokupilam. Tak samo z kosmetykami dla dzieci wiecie same firmowe które potem musiałam odstawić bo jak się okazało był na nie uczulony odpowiadała mu zwykla oliwka z Banbino☺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 18:52
-
nick nieaktualnyZta iloscia stanikow to lekka przesada. Od tego sa wkladki do stanikow. One zbieraja mleko. Zmienia zie je czesto a stanik zostaje nie naruszony. Do szpitala mialam dwie koszule i mi wystarczyly. Stanika praktycznie nie nosilam w szpitalu. Ale to byl moj wybor.