X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • julita Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM no to super że u młodej wszystko wporządku :) u mnie gin powiedział, że nasza będzie miała długie nogi bo wszystkie wymiary są na 32tc a nogi na 35tc :O ale to już rodzinne zarówno u mnie jak i u męża :D

Skarabka chciałoby się napisać miłej imprezy ale pewnie wolałabyś zostać w domu i poleniuchować :)
    a nie masz jakiejś ciążowej lekkiej sukienki? Kupiłam sobie w h&m lnianą, leciutką i wykorzystuję ją na każdą tego typu okazję. jakiś czas temu zaopatrzyłam się w lidlu w lniane zwiewne spodnie i też je uwielbiam ;)

Aldona to twoi dziadkowie jakiś order powinni otrzymać za tyle lat pożycia! pięknie!

wrócając z Liroya mąż zabrał mnie do Mc na kawę mrożoną, niebo w gębie! a teraz leżakuję na tarasie z brzuchem na wierzchu a R. majsterkuje w łazience :P

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie watpie w to, ze wlasnie ryczec bede. A w ciazy to juz wogole jetem na to podatna. Takie 2 staruszki pomarszczone, trzymajace sie za trzesace sie rece, wokol pelno wnukow, prawnukow. 2 wnuczki w ciazy... Bedzie sie dzialo.

W kazdym razie ja ich podziwiam!

l22nhdge5b933eoh.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls to u twego jedynym tematem jest biznes a u mego nowy rodzinny samochód, tzn. jakiś crossover aby wózek zapakować bez problemu, dziecko, psa i siebie. ale mam po dziurki w nosie ten temat, jak jedziemy gdzieś samochodem to opisuje mi każdy który mijamy... do września musimy się wyrobić z zakupem a to już miesiąc i pare dni :O ja tylko zaakceptuję wygląd zewnętrzny i kolor a resztą niech stary się zajmuje :D

Carolline lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dziś upał jak cholera, ale planuje ruszyć się w koncu na miasto ( po 3 dniach nie wychodzenia poza mieszkanie ;D ) i przepuścić trochę kasy... =)
    Musze sie wybrać do rossmana po rzeczy kosmetyczne, obok jest pepco wiec i tam pewnie znajdę... później trzeba kupić coś do domu, żeby mieć na tydzień zapasy =)

A wieczorem wypadamy do indyjskiej knajpki.... omnomnomnomn.... uwielbiam indyjskie jedzenie i stwierdziłam, ze póki jeszcze mogę to przed porodem musze zachaczyc o wszystkie swoje 'smakolyki' =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 12:47

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie chyba nie ma piękniejszego widoku niż para staruszków, którzy idą ulica i trzymają się za ręce... cudowny widok, ze mimo wszystko po tylu latach ludzie potrafią patrzeć na siebie i obdarowywac siebie wzajemnie taka miłością =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Umówiłam się na dzisiaj na USG - spontanicznie, wczoraj wieczorem sprawdziłam, czy są miejsca na dzisiaj i były. Bo coś mały mi się od 2 dni trochę mniej i słabiej rusza... Czasami tak miewał, ale tym razem jakoś mnie to mocniej niepokoi, więc wolę sprawdzić. A poza tym jestem ciekawa ile waży :-) mam nadzieję, że wszystko jest ok, bo coś mnie to USG stresuje... nie wiem, może to już ten hormonalny niepokój przed porodem? ;-)
    Zaraz lecę, bo badanie na 13.30 :)

Trzymajcie kciuki! :)

Dżuls, adzia lubią tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Dżuls to u twego jedynym tematem jest biznes a u mego nowy rodzinny samochód, tzn. jakiś crossover aby wózek zapakować bez problemu, dziecko, psa i siebie. ale mam po dziurki w nosie ten temat, jak jedziemy gdzieś samochodem to opisuje mi każdy który mijamy... do września musimy się wyrobić z zakupem a to już miesiąc i pare dni :O ja tylko zaakceptuję wygląd zewnętrzny i kolor a resztą niech stary się zajmuje :D
    U mnie nr 1 to biznes, nr 2 to też samochód, pierniczy o nim od pół roku, ale wiem, że i tak nie zmieni, nr 3 to te cholerne kempingi, o których też gada od kilku miesięcy, a żeby mógł się wyrwać na 5 dni z synem nad jezioro (i zrobić mi tym samym wg niego wielką łaskę i dobrodziejstwo) ostatnie 3 tygodnie zasuwał od rana do nocy ze zleceniami, wiec przez te tygodnie to ja musiałąm non stop siedzieć z dzieckiem i sama nie wiem, czy te 5 dni było warte tych 3 tygodni harówy jego i mojej. Jedyna satysfakcja z tego, że dziecko wyjezie gdzieś nad wodę. Terminy wyjazdu oczywiscie sięciągle przesuwały i tak siedzimy na tych glamotach gotowych do spakowania od dłuższego czasu. Jestem już tym ględzeniem i wyjazdem tak zmęczona, że już marzę o tym, żeby wreszcie pojechali i żebym miała juz ten wyjazd z głowy. Pomijam, że w domu jeszcze nie wszystko wykończone pod dziecko, trzeba odmalować parę ścian, skręcić łóżeczko, dokończyć wreszcie urządzanie salonu, a ja zamiast tym się zająć tylko piorę i pakuję przed wyjazdem, żeby potem prać, rozpakowywać i sprzątać jak wrócą. A i tak znając małża, to jeszcze przez dwa miesiące po powrocie będe się potykać o namioty, butle gazowe i inne karimaty leżące w przedpokoju, bo on będzie miał1000 pilniejszych rzeczy do zrobienia.

julita lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma, trzymam kciuki!

Sigma lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma - ja w poniedziałek spróbuję wydębić skierowanie na usg od mojej babeczki z NFZ, żeby zajrzeli do młodej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 13:02

Sigma lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedze w poczekalni i sie stresuje :p Jezu, co te hormony ze mną robią :p

Dżuls lubi tę wiadomość

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:

Aaaa, Ty sie stresujesz? Serio? ;P

l22nhdge5b933eoh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma trzymam kciuki.

Julita wiem co czujesz. Mój też stwierdził, że przed porodem musi kupić inny samochód. Dzień w dzień po 500 razy słucham o tych samochodach i jęczy mi, że ten jest fajny ale nie ma tego i tamtego, ten też fajny ale za drogi, a tamten za daleko. Teraz znalazł coś we Wrocławiu i pomimo, że jest drogi i nie uśmiecha mi się tyle dawać za samochód, to już jestem skłonna się zgodzić żeby tylko już kupił i mnie nie męczył. Do Wrocka mamy ze 120 km, tyle dam rade ujechać. Najgorzej jak znajduje gdzieś z 600 km od nas i oburzony, że nie chcę z nim tyle jechać.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Serio nie wychodzi? Ja mam przepis na ciasto z mąki niskobiałkowej, co prawda nie robiłam, bo moje dziecko w ciastach nie za bardzo gustuje, ale mam od ludzi, którzy robili i wyszło. A mąka niskobiałkowa bardzo podobna jest do bezglutenowej. Ale generalnie znam ten ból, kiedy czegoś nie można zrobić/zjeść, choć bardzo by się chciało :(
    No niestety gluten to tez spulchniacz, wiec maka jest dosc ciezka i drozdze nie daja rady. Za tyo biszkopt rosnie do nieba :) wiec torty wychodzawymienite ;)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:

Będzie dobrze:) Ciekawe ile Milan już waży:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Aldonaa no zdarza mi się! :D chociaż zwykle akurat przed usg miałam inne odczucia. Ale mały mi się teraz trochę powypychal i czuję się spokojniejsza ;) pewnie po prostu leniwy jest ;)

Mamy małe opóźnienie więc chyba sobie jeszcze posiedzę ;)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma nic się nie stresuj, będzie dobrze! =)
    Milan moze chce sobie troszkę odpocząć od upałów i dlatego mniej mame kopie =)

Sigma lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• julita Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma no stress, wszystko jest na pewno w porządku :)

ech ci nasi faceci :D ja rozumiem, że dziecko musi dostać nową furę, czyt. wózek ale że od razu nowy samochód dla męża hehe >:)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na poprawę humoru - wizyta w Rossmannie :) Dokupiłam jakiś puder na odparzenia i zestaw do paznokci, bo był w promocji, a przy kasie czekał prezencik - do wyboru: smoczek, mokre chusteczki albo krem do twarzy dla kobiet w ciąży bielendy, wzięłam w ciemno krem, a potem okazało się, że jest idealny dla mnie, bo do suchej cery naczyńkowej. Od razu się gęba cieszy, jak cos się dostanie z zaskoczenia. No i przecenili moją ulubioną wodę toaletową o 20% :D jupi.

Misi@, .ona., skabarka, trix lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi nowymi furami dla mężów to chyba większości się aktywuje ;D
    U mnie też ciągle słyszę, ze trzeba zmienić samochód, bo przecież gdzie On zmieści do bagażnika wózek... a jeszcze jakbyśmy mieli gdzieś jechać i sie spakować na dłużej to już w ogóle... co z tego, ze dziecko tak naprawdę w gondoli jeździ jakieś pół roku, a później zazwyczaj zmienia się na lekką spacerówke.... to wszystko jest nie ważne, trzeba myśleć nad zmianą i koniec ;D

julita, Carolline lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) U mnie dziś całkiem bez humoru... Od wczoraj żremy się z mężem i powoli nie mam już na to siły. On na wszystko ma czas... owszem, ciężko pracuje, ale to dla mnie nie jest wytłumaczenie...W zeszłym roku pracowałam w dwóch szkołach, potem biegłam na korki, a w między czasie zakupy i zawsze wysprzatane mieszkanie, i sama musiałam to ogarnąć, nikt nie pytał kiedy... Teraz w domu syf jak cholera, pokój małego to składzik wszystkiego - pudeł, sprzętów i innych dupereli, a najlepsze, że ja tam muszę udzielać korepetycji. Szanowny małżonek niczego nie odkłada na miejsce, a ja nie mogę przez tę szyjkę i pessar ogarnąć tego burdelu :( Normalnie wyć mi się chce z bezsilności, bo to ja całe dnie tu spędzam w tym syfie, a ledwie schylenie się, żeby zrobić pranie skutkuje bólami podbrzusza i nospą, więc mogę sprzątać :( A mąż jeszcze wróci i warknie, że kwiaty na balkonie nie podlane... o wszystko trzeba błagać...
    Eh...No to się wyzalilam... pociesza mnie tylko to, że mam siostrę lub brata do pomocy,ale darmowej siły roboczej nie chcę z nich ciągle robić, zresztą pokoju i garażu nie wyremontują :(

‹‹ 1629 1630 1631 1632 1633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: