Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Staraczka23 wrote:No właśnie ja na ostatniej wizycie już miałam szyjke otwarta mówił że się otwiera, termin na 18wrzesnia no i zapomnialam wyżej dopisać pytałam czy się na usg zmienił a on ze do 12tyg jest miarodajny to teraz nie patrzy a mi wychodził wtedy 7wrzesnia
No to odpoczywaj jak najwięcej. A nie chciała dać Cię do szpitala? Może zastrzyki na płucka by się przydały w razie czego? -
Staraczka23 wrote:Hej
Ja po wizycie, mała waży 1900, dostałam na receptę czopki i maść bo hemoroidy nie znikają, przez 4tyg waga minus kg babka myślała że źle waży
I tak bóle miednicy powód chodzenie, rozwarcie na 1,5cm lekarz mówił że widzimy się 17.08 ale gdybym nie zdążyla to życzy lekkiego porodu (!!!) mała jest główką ustawiona, mam się oszczędzać.
Ps niewiem czy podwójny post
Wooow! .... Ty się kobito kładź i oszczędzaj!
Jednak ten ból miednicy to chyba nic dobrego nie sugeruje, skoro u mnie szyjka skrócona, u Ciebie już takie rozwarcie...
Weź poważnie pogadaj z tą Twoją córką niech Ona się nigdzie tak szybko nie wybiera... przynajmniej niech poczeka chociaż do września, żeby ciąża była donoszona! -
1,5cm to bardzo dużo jak na ten moment. Dużo odpoczywaj, bo urodzisz nam tu pierwsza!!
Swoją drogą lekarz też fajny - zamiast kazać Ci przyjść na kontrolę za 2 tygodnie, to życzy lekkiego porodu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 14:50
Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
Staraczka23 wrote:Dziewczyny serio 1,5cm to dużo teraz?
Dostałam 3x1 nospe forte
Samo to, że Twoja ginka życzyła Ci lekkiego porodu świadczy moim zdaniem o tym, że to jednak już nie przelewki i 1,5 cm to dość sporo... -
Staraczka!!! łaaaa! masz rozwarcie
ale czad
kurcze to mam nadzieję że póki co zatrzyma się na tych 1,5cm. obiecaj że teraz będziesz tylko wypoczywać i się grzecznie oszczędzać
to obie mamy teraz termin na 7 września!
żeby tu nam wrześniówka nie zamieniła się na lipcówkę!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 14:53
-
nick nieaktualnyStaraczka - z rozwarciem chodzą czasem ze 2-3 tygodnie, ale raczej do połowy września nie dociągniesz... Ja bym poszła do jeszcze innego lekarza skonsultować czy nie trzeba tych sterydów faktycznie, bo płucka pewnie jeszcze nie są rozwinięte.
Nancy87, Gusiak, Dżuls lubią tę wiadomość
-
Staraczka, a ta Twoja lekarka nawet niezasugerowala polozenia w szpitalu? Wydaje mi sie ze jak szyjka otwiera sie od zewnatrz i w 32 tygodniu pojawia die jakiekolwiek rozwarcie, to powinno sie podac sterydy na pluca dla malej...
U mnie od wewnatrz lejek, ale od zewnatrz twardo zamknieta . Zawsze lekarz kwituje to stwierdzeniem "na szczescie zamknieta, bo nie czas jeszcze na rozwarcie"
Odpoczywaj!!! Na Twoim miejscu to chyba bym plackiem lezala, ale najpierw pognalabym do innego lekarza aby rozwazyl sterydy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 14:57
-
nick nieaktualny
-
Ja tez bym poszła do jeszcze jednego lekarza.
Zresztą no spa na rozwarta szyjkę ? Nie znam sie jakos super ale dziwne... To juz bardziej bym tu o luteinie myslala- z tego co zrozumiałam swojego lekarza to ona ma wpływ m.in. na długą, zamkniętą szyjkę.
Wez Ty lepiej telefon, umów sie gdzies prywatnie i poświęć stówkę na wizytę. Tak dla pewności...
-
Kucykowa piekna sukienka, Ty tak samo! promieniejesz wręcz i widac po Tobie że ciąża Ci służy:)
Staraczka o kurde! juz rozwarcie...odwazna ta lekarka ze nic wiecej nie zaproponowala , przeciez masz jeszcze 2 miesiace ciazy przed soba.......
mam nadzieje ze moj plan wypali, tak jak zakladalam i do konca lipca bedzie po remoncie szafowym i w sieprniu biore sie za ubranka i wtedy ewentaulnie bede wiedziec co musze dokupic.
no boli mnie gardlo od tej klimy:(ech. ponoc od srody znow upalyyy
Adzia , mi czop odszedł w piątek ( z pol szklanki galarety), a we wtorek rano odszedl mi znow w duzej ilosci ale juz pasemkami krwi... i wiedzialam juz wtedy ze zgodnie z tym co sie mowi urodze w ciagu 24godz....
ponoc jak jest z krwia czop to wlasnie w ciagu 24 h sie urodzi. mi odszedl o 11 a o 20 tymek byl na swiecie. -
nick nieaktualny
-
anulka20 wrote:A ja wstawiłam pierwsze pranie ciuszków dziecięcych
wyschnie ono i jutro lub pojutrze następne. Odebrałam wypis ze szpitala, mam oszczędny tryb życia mieć cokolwiek to znaczy, ktg raz w tygodniu i w razie niepokojących objawów jak najszybciej do szpitala. No i wizyta u prowadzącego, co już się zarejestrowałam i 5 sierpnia idę. Zwolnienie mam do 16 sierpnia mam nadzieję, że do tego czasu urodzę, jak nie to trzeba będzie iść po zwolnienie nie do swojego lekarza tylko innego, bo 16 to niedziela
Ale wiesz ze można l4 wstecz wystawić wiec najpóźniej w środę możesz iść do dr po kolejne zwolnienie -
Mozjaka wrote:aniaM wydaje mi się, że kg nie mają tu znaczenia jak kobieta się czuje w ciąży. ja mam teraz +16 kg, z iza przytyłam 23 i w pierwszej ciąży było mi łatwiej.
Ja myślę też, że z drugim dzieckiem jest inaczej (która ma, to pewnie przyzna mi trochę racji), bo jest już to pierwsze, któremu trzeba poświęcić czas... A w ciąży łatwo nie jest, bo trochę jest się ograniczonym przez brzuch, czasem przez inne problemy. No ja przynajmniej nie mogę się polenić i zdrzemnąć kiedy mi się zachce, no i ruszać sie jak dawniej też nie mam możliwości
Ale jeszcze trochę i skończy się ten 'cudowny' standiatomka, alutka lubią tę wiadomość
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Staraczka23 wrote:Dziewczyny serio 1,5cm to dużo teraz?
Dostałam 3x1 nospe forte
Odpukać, ale moja szyjka ma prawie 4 cm i do rozwarcia jej póki co daleko.
Także odpowiadając na Twoje pytanie: TAK, 1.5 cm to dużo. Oszczędzaj się! Nie szalej!
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Staraczka23 wrote:Pójdę do innego, zaraz poszukam jakiegoś.
I skończą się wycieczki po 30min z psem 3x dziennie, trzeba trasę poszukać
bardzo rozsądna decyzja <chwale i głaskam po brzuszku>idź, idź nigdy nic nie wiadomo będzie spokojniej, mi również przeszedł przez myśl temat sterydów na płucka...
-
Dżuls wrote:Aldonaa - polecam mężowi filmik
https://www.facebook.com/tryguys/videos/434533246723563/?pnref=story
chyba najśmieszniejszy z tych, w których faceci próbują na sobie jak to jest w ciaży. Jest też o spaniu z brzuchem i wstawaniu z łóżka
Super!!! Popłakałam się jak jeden z nich spadł z kanapymuszę to pokazać mojemu M-kowi