X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    No właśnie ja na ostatniej wizycie już miałam szyjke otwarta mówił że się otwiera, termin na 18wrzesnia no i zapomnialam wyżej dopisać pytałam czy się na usg zmienił a on ze do 12tyg jest miarodajny to teraz nie patrzy a mi wychodził wtedy 7wrzesnia

No to odpoczywaj jak najwięcej. A nie chciała dać Cię do szpitala? Może zastrzyki na płucka by się przydały w razie czego?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Hej :)
    Ja po wizycie, mała waży 1900, dostałam na receptę czopki i maść bo hemoroidy nie znikają, przez 4tyg waga minus kg babka myślała że źle waży :D
    I tak bóle miednicy powód chodzenie, rozwarcie na 1,5cm lekarz mówił że widzimy się 17.08 ale gdybym nie zdążyla to życzy lekkiego porodu (!!!) mała jest główką ustawiona, mam się oszczędzać.

Ps niewiem czy podwójny post :P

Wooow! .... Ty się kobito kładź i oszczędzaj! :)
    Jednak ten ból miednicy to chyba nic dobrego nie sugeruje, skoro u mnie szyjka skrócona, u Ciebie już takie rozwarcie...
    Weź poważnie pogadaj z tą Twoją córką niech Ona się nigdzie tak szybko nie wybiera... przynajmniej niech poczeka chociaż do września, żeby ciąża była donoszona! :)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1,5cm to bardzo dużo jak na ten moment. Dużo odpoczywaj, bo urodzisz nam tu pierwsza!!

Swoją drogą lekarz też fajny - zamiast kazać Ci przyjść na kontrolę za 2 tygodnie, to życzy lekkiego porodu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 14:50

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dziewczyny serio 1,5cm to dużo teraz?
    Dostałam 3x1 nospe forte

Samo to, że Twoja ginka życzyła Ci lekkiego porodu świadczy moim zdaniem o tym, że to jednak już nie przelewki i 1,5 cm to dość sporo...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• julita Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka!!! łaaaa! masz rozwarcie :O ale czad :) kurcze to mam nadzieję że póki co zatrzyma się na tych 1,5cm. obiecaj że teraz będziesz tylko wypoczywać i się grzecznie oszczędzać :)
    to obie mamy teraz termin na 7 września!

żeby tu nam wrześniówka nie zamieniła się na lipcówkę!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 14:53

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka - z rozwarciem chodzą czasem ze 2-3 tygodnie, ale raczej do połowy września nie dociągniesz... Ja bym poszła do jeszcze innego lekarza skonsultować czy nie trzeba tych sterydów faktycznie, bo płucka pewnie jeszcze nie są rozwinięte.

Nancy87, Gusiak, Dżuls lubią tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka pewnie z 1,5 cm można i kilka ładnych tygodni pochodzić, ale lepiej by było jak by wszystko jeszcze było zamknięte. Zaczęłam się stresować jutrzejszą wizytą, mam jakieś złe przeczucia przez te moje bóle ostatnie:(

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dostałam 3x1 nospe forte
    No raczej. Przeciez jeszcze prawie dwa miesiace- szyjka powinna być jeszcze zamknieta wg mnie...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, a ta Twoja lekarka nawet niezasugerowala polozenia w szpitalu? Wydaje mi sie ze jak szyjka otwiera sie od zewnatrz i w 32 tygodniu pojawia die jakiekolwiek rozwarcie, to powinno sie podac sterydy na pluca dla malej...

U mnie od wewnatrz lejek, ale od zewnatrz twardo zamknieta . Zawsze lekarz kwituje to stwierdzeniem "na szczescie zamknieta, bo nie czas jeszcze na rozwarcie"

Odpoczywaj!!! Na Twoim miejscu to chyba bym plackiem lezala, ale najpierw pognalabym do innego lekarza aby rozwazyl sterydy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 14:57

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weźcie nie strszcie mialyscie cukrowac :D :D :D

Wspomniał że serduszko ładnie bije.
    O szpitalu nic sterydach też nic.

Pójdę do innego, zaraz poszukam jakiegoś.
    I skończą się wycieczki po 30min z psem 3x dziennie, trzeba trasę poszukać

• 4me Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym poszła do jeszcze jednego lekarza.
    Zresztą no spa na rozwarta szyjkę ? Nie znam sie jakos super ale dziwne... To juz bardziej bym tu o luteinie myslala- z tego co zrozumiałam swojego lekarza to ona ma wpływ m.in. na długą, zamkniętą szyjkę.
    Wez Ty lepiej telefon, umów sie gdzies prywatnie i poświęć stówkę na wizytę. Tak dla pewności...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • diatomka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa piekna sukienka, Ty tak samo! promieniejesz wręcz i widac po Tobie że ciąża Ci służy:)

Staraczka o kurde! juz rozwarcie...odwazna ta lekarka ze nic wiecej nie zaproponowala , przeciez masz jeszcze 2 miesiace ciazy przed soba.......

mam nadzieje ze moj plan wypali, tak jak zakladalam i do konca lipca bedzie po remoncie szafowym i w sieprniu biore sie za ubranka i wtedy ewentaulnie bede wiedziec co musze dokupic.

no boli mnie gardlo od tej klimy:(ech. ponoc od srody znow upalyyy

Adzia , mi czop odszedł w piątek ( z pol szklanki galarety), a we wtorek rano odszedl mi znow w duzej ilosci ale juz pasemkami krwi... i wiedzialam juz wtedy ze zgodnie z tym co sie mowi urodze w ciagu 24godz....

ponoc jak jest z krwia czop to wlasnie w ciagu 24 h sie urodzi. mi odszedl o 11 a o 20 tymek byl na swiecie.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka tu nie ma co cukrować, tylko kładź się na kanapie i oglądaj sobie te odmóżdżacze w tv, bo to już nie są żarty! :)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka ja jak leżałam w szpitalu to leżała dziewczyna z terminem na koniec sierpnia, miała rozwarcie na 2 cm i dali jej sterydy na płucka. wydaje mi się ze Twoja lekarz powinna coś zrobić.

• AniaM Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    A ja wstawiłam pierwsze pranie ciuszków dziecięcych :) :P wyschnie ono i jutro lub pojutrze następne. Odebrałam wypis ze szpitala, mam oszczędny tryb życia mieć cokolwiek to znaczy, ktg raz w tygodniu i w razie niepokojących objawów jak najszybciej do szpitala. No i wizyta u prowadzącego, co już się zarejestrowałam i 5 sierpnia idę. Zwolnienie mam do 16 sierpnia mam nadzieję, że do tego czasu urodzę, jak nie to trzeba będzie iść po zwolnienie nie do swojego lekarza tylko innego, bo 16 to niedziela :)

Ale wiesz ze można l4 wstecz wystawić wiec najpóźniej w środę możesz iść do dr po kolejne zwolnienie

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    aniaM wydaje mi się, że kg nie mają tu znaczenia jak kobieta się czuje w ciąży. ja mam teraz +16 kg, z iza przytyłam 23 i w pierwszej ciąży było mi łatwiej.

Ja myślę też, że z drugim dzieckiem jest inaczej (która ma, to pewnie przyzna mi trochę racji), bo jest już to pierwsze, któremu trzeba poświęcić czas... A w ciąży łatwo nie jest, bo trochę jest się ograniczonym przez brzuch, czasem przez inne problemy. No ja przynajmniej nie mogę się polenić i zdrzemnąć kiedy mi się zachce ;), no i ruszać sie jak dawniej też nie mam możliwości :/
    Ale jeszcze trochę i skończy się ten 'cudowny' stan :D

diatomka, alutka lubią tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona dobrze oddalas ten stan przy drugim dziecku, jest inaczej:)

.ona. lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dostałam 3x1 nospe forte

Odpukać, ale moja szyjka ma prawie 4 cm i do rozwarcia jej póki co daleko.
    Także odpowiadając na Twoje pytanie: TAK, 1.5 cm to dużo. Oszczędzaj się! Nie szalej!

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • julita Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Pójdę do innego, zaraz poszukam jakiegoś.
    I skończą się wycieczki po 30min z psem 3x dziennie, trzeba trasę poszukać

bardzo rozsądna decyzja <chwale i głaskam po brzuszku> ;) idź, idź nigdy nic nie wiadomo będzie spokojniej, mi również przeszedł przez myśl temat sterydów na płucka...

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Aldonaa - polecam mężowi filmik
    https://www.facebook.com/tryguys/videos/434533246723563/?pnref=story

chyba najśmieszniejszy z tych, w których faceci próbują na sobie jak to jest w ciaży. Jest też o spaniu z brzuchem i wstawaniu z łóżka :D

Super!!! Popłakałam się jak jeden z nich spadł z kanapy :) muszę to pokazać mojemu M-kowi

gg64rl68s121551a.png
‹‹ 1645 1646 1647 1648 1649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ