Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie maja na pewno bo ja mam tylko +4kg a tez mam juz dosc;/ jeszcze jest u mnie siostrzenica męża od 3tygodni, ma 9lat, mam jej serdecznie dosc, drazni mnie juz wszystkim:/ wiem, ze troche to wina hormonow, dobrze, ze juz jutr oprzyjezdza siostra meza i bede ja miec z glowy, co to byl za glupi pomysl, zeby ja wziac na tak dlugo... Nigdy wiecej obcych dzieci na dłużej niz 3dni!!
-
Mozjaka u mnie co prawda pierwsza ciąża, ale już zapowiedziałam mężowi, że póki co o drugim dziecku to nawet nie mamy co rozmawiać... może kiedyś mnie natchnie, aczkolwiek chyba szybko to nie będzie...
Całe szczęście, że nie tylko ja mam takie zdanie o ciąży, bo już myślałam że to ze mną jest coś nie tak
Ja chyba za bardzo lubię być aktywna, zawsze wszędzie mnie było pełno, lubię mieć całe dnie zajęte różnymi planami i zajęciami, a teraz przez to siedzenie w domu jestem wykończona...
Chociaż ogólnie kiedyś zawsze planowałam mieć dwójkę dzieci, ale póki co rzeczywistość zweryfikowała moje plany troszkę inaczej... -
nick nieaktualny
-
trzymam kciuki kochane za wszystkie wizyty!
nowa porcja zdjęć brzucholków, wszystkie piękneno i gratuluję wszystkim trójeczki z przodu
u mnie od rana intensywnie, najpierw ogarnęłam łazienkę i kuchnię, mąż stwierdził przez tel. ale po co przecież było czysto... chyba nie rozumie jednak syndromu wicia gniazda, bo wg. mnie nie wystarczy "czysto" musi lśnić
zrobiłam też 13 słoików ogórków konserwowych ale zagotuję je wieczorem no i ciasto przygotowane
chyba ten fotel wstawię do pokoju Anastazji, ale zastanawiam się aby przemalować elementy drewniane, bo fotel ma już jakieś 10 lat i ma gdzieniegdzie ryski, ogólnie jest taki z lekka bujany ale zarazem bardzo wygodny!
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/64e75ee2f53d.jpg
a łóżeczko wygląda tak, do tego dwie komody i szafa
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d376c218adbb.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 14:12
karolcia87, Czarna_88 lubią tę wiadomość
-
Mnie tez ciaza troszeczke meczy, ale wydaje mi sie ze nie ma tragedii. Jakos chyba potrafie zrozumiec to co sie dzieje, dlatego nie jest az tak zle
Co do drugiego dziecka, to za dlugo nie zamierzamy zwlekac. Chcielibysmy, aby miedzy dwojka dzieci bylo max 3 lata roznicy. A co z tego wyjdzie to sie okaze. Przeciez moze byc tak, ze Lilka da nam na tyle w kosc, ze plany zupelnie sie zmienia : -
Dziękujemy Dziewczyny
U nas samopoczucie dobrze i wręcz kocham stan ciąży, ale powiem Wam, że z każdym dniem jest coraz ciężej jednak...Gdybym może przesypiała noce byoby lepiej, ale to mnie wkurza najbaRZy.
Gusiak, też jestem bardzo aktywna z natury i równie mocno jak Ty się wkurzam, że aktywność spada.
Musimy Kochane jeszcze te kilka tyg wytrzymać i zaraz wyruszamy z powozami na spacery, także nadrobimy
Córcia
-
nick nieaktualny
-
A ja wstawiłam pierwsze pranie ciuszków dziecięcych
wyschnie ono i jutro lub pojutrze następne. Odebrałam wypis ze szpitala, mam oszczędny tryb życia mieć cokolwiek to znaczy, ktg raz w tygodniu i w razie niepokojących objawów jak najszybciej do szpitala. No i wizyta u prowadzącego, co już się zarejestrowałam i 5 sierpnia idę. Zwolnienie mam do 16 sierpnia mam nadzieję, że do tego czasu urodzę, jak nie to trzeba będzie iść po zwolnienie nie do swojego lekarza tylko innego, bo 16 to niedziela
malami86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kucykowa oj taaaaak.... jeszcze te 8 tygodni wytrzymam i nawet nie chcę, żeby mała szybciej uciekała z brzuszka, ale jak tylko później ruszę na spacery z wózkiem to od razu poczuję, że odżywam
Tęskni mi się za tym wszystkim, za siłownią.... ale to akurat będę miała codziennie znosząc małą i wózek z 4 piętra
Mozjaka trzymam kciuki -
nick nieaktualnyHej
Ja po wizycie, mała waży 1900, dostałam na receptę czopki i maść bo hemoroidy nie znikają, przez 4tyg waga minus kg babka myślała że źle waży
I tak bóle miednicy powód chodzenie, rozwarcie na 1,5cm lekarz mówił że widzimy się 17.08 ale gdybym nie zdążyla to życzy lekkiego porodu (!!!) mała jest główką ustawiona, mam się oszczędzać.
Sigma, adzia, przyszła mama, karolcia87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej
Ja po wizycie, mała waży 1900, dostałam na receptę czopki i maść bo hemoroidy nie znikają, przez 4tyg waga minus kg babka myślała że źle waży
I tak bóle miednicy powód chodzenie, rozwarcie na 1,5cm lekarz mówił że widzimy się 17.08 ale gdybym nie zdążyla to życzy lekkiego porodu (!!!) mała jest główką ustawiona, mam się oszczędzać.
Ps niewiem czy podwójny post
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 14:36
Nancy87, Gusiak, agatka196, easymum, Anitka201, Kasiarzynka lubią tę wiadomość
-
Ja mam to samo - cieszę się, ze będziemy miec synka ale czemu to musi tak długo trwać
Ogólnie nie chodzi mi o wygląd i samopoczucie bo z tym naprawde nie mogę narzekać. Przytykam 8 kg ale sama nie wiem, gdzie to poszlo. Szczerze powiedziawszy to czuje sie dość atrakcyjnie jak na kobietę w ciazyopalona, twarz mi jakos promienieje. Koleżanki mówią, ze wyglądam naprawde super i wiem, ze to szczere ale... to nie o wygląd tu chodzi.
Moje życie od 7 miesięcy jest mega inne- domowe, powolne... Z tak wielu rzeczy musialam zrezygnować i juz nie mogę się doczekać, gdy bede mogla do nich wrócić. Wiadomo juz razem z dzieckiem, juz nigdy nie bedzie tak samo ale przestane byc więźniem brzucha, uważania, nie spania w nocy z powodu bolu pleców (teraz nie bede spac z powodu dzieckaitp... Ogólnie nie bede więźniem tego nie wolno, to nie zalecane a to jak chcesz ale ryzykujesz...
Ciaza jest przereklamowana!
-
Staraczka23 wrote:Hej
Ps niewiem czy podwójny post
Wow już rozwarcie? Na kiedy masz termin? Musimy się jeszcze trzymać. Ja dzisiaj zrobię tylko trzy prania i leżę. -
Staraczka23 wrote:Hej
-
nick nieaktualnyNancy87 wrote:Wow już rozwarcie? Na kiedy masz termin? Musimy się jeszcze trzymać. Ja dzisiaj zrobię tylko trzy prania i leżę.
-
Staraczka23 O rety, oszczędzaj się ile wlezie! Niech mała posiedzi jeszcze przynajmniej do końca sierpnia.
Ja właśnie sprawdziłam mój wynik posiewu na GBS i jest ujemnytak więc się ucieszyłam, chociaż nie wiem czy nie za wcześnie na to badanie było... lekarz uważa że nie.
-
nick nieaktualny