X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • adzia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    No i kuzynka wpadła szybciej, zdążyłam ogarnąć tylko siebie.
    Myślałam, że tylko ja ostatnio jestem marudna. Mam jakiś zły humor, jestem naprawdę zmęczona ciążą, chce mi się płakać bez powodu. Dalej męczą mnie te twardnienia i kłucia jak chodzę, dlatego staram się większość czasu leżeć. Nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty. Ciekawe co tam z moją szyjką.
    Adzia ja też od kilku dni mam gęsty, biały śluz, to zwiastuje czopa?
    Muszę dzidzi poprać nowe ciuszki, które się nazbierały i pościel. Nie mam siły nawet tego zrobić. Uchhh sorry, ale musiałam się wyżalić:(:(

Nancy nie pamiętam dokładnie czy przy pierwszej ciąży był najpierw ten gęsty biały śluz. A potem czop. Bo to było prawie 13 lat temu ☺. Ale pamiętam że odpadł mi szybko 4 tyg przed porodem. Może faktycznie zwiastunem czopa jest ten śluz którego wcześniej nie miałam.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia - u mnie jest od początku ciąży, podobno pod koniec jest go jeszcze więcej, więc to raczej normalne.

adzia lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu piszecie o fotelach, łóżeczkach dla maluchów itd... heh, a my chcemy jakoś ogarnąć pokój starszaka, zabawek masa, klocków lego, zastanawiam się co by mu dokupić do pokoju (jaki regał?), żeby miał te wszystkie swoje modele u siebie, a nie w mojej sypialni ;) i żeby jeszcze nie zagracić, bo pokój jest mały.

• Carolline Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lozeczka to my kupilismy to http://www.tomi.pl/klups-lozeczko-marsell.html, ale dopiero dzis je montujemy. Ogolnie od kiedy moje szalone zakupy meblowo tapetowe z Pl przyszly w zeszla srode (jakies 400 kg w paczkach :DDD) to codziennie cos robimy. Jestem juz mega zmeczona, na szczescie widac juz koniec tego malego remontu. Wczoraj jak mi maz powiedzial, ze tapetowanie u malej bylo lekkie to mu dalam worek ryzu wielki i powiedzialam, zeby to samo robil z tym workiem do brzucha przyczepionym :D Chyba po tym dotarlo do niego, ze jest mi ciezej, choc fakt faktem nie moge na niego narzekac, bo wiekszosc rzeczy bierze na siebie lacznie z gotowaniem i duza czescia sprzatania. Jeszcze z 3-4 dni i zarowno salon jak i pokoj malutkiej beda do ludzi yuppi!!!

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Ale jestem wściekła pojechałam do swojej dr a po drodze w centrum wrocka jakby tajfum przeszedł i co się okazało prądu nie ma,weszłam na 4 piętro choć mam zabronione.....

Bo to jakby tajfun był :/ Jeszcze czegoś takiego nie widziałam u nas. Krajobraz jak po bitwie. Liczenie strat na osiedlu i sprzątanie bałaganu. Na szczęście prąd był i jest.

• Carolline Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do lata to u nas w tym roku najgorsze lato jest od kiedy mieszkam w Norwegii, a to juz 10 lat i mielismy slownie 2!!!! dni z temperatura dochodzaca do 20 stopni a tak to miedzy 10 a 13 co dziennie.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciliśmy od okulistki. Ogólnie to sama mnie zapytała, jak chcę rodzić, ale powiedziałam, że wolałabym SN. Sprawdziła, czy zmian na siatkówce nie ma i wypisała zaświadczenie, że mogę rodzić siłami natury.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Hej. :)
    Ale dzis pospalam ladnie. :) tylko zlapal mnie znow skurcz w ta sama lydke co wczoraj i chodzic nie moge bo boli jak cholera :\

Anitka, a co Ty w pracy robisz ? ;)

Skabarka, jak u Was? Ola sie rozruszala?

Wiecie moze co sie dzieje z eM? Dlugo jej tu nie widzialam..

Powodzenia na wizytach!
    Przychodzę na kilka godzin ale juz na mnie patrzeć nie mogą :-)

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak, ja sama z siebie sie smieje :D

Anitka, a dziwisz sie im? Ja bym chyba piany dostawala gdyby moj szef mial okazje isc na zwolnienie, a w pracy by mi sie platal :P zreszta on wie, ze ja wole jak go nie ma w pracy bo mi balagan w dokumentach zawsze robi :P

l22nhdge5b933eoh.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki śluz już od paru tygodni, brzuch jest tam gdzie był, więc może to hormony? W pierwszej ciąży nie zauważyłam wcale tego czopa...

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko mnie zastępuje siostra i właśnie boję się o burdel w dokumentach :-) bo ogólnie my z malzem jesteśmy na swoim :-)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka daj tym swoim pracownikom żyć i idź w końcu do domu! =)
    Już sobie wyobrażam jak Oni tam codziennie tylko na to czekają...

Anitka201 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/6e9bd3de01342.jpg.html

Oto my, 32 tydzień :) Sukienka od Siostry :)

magdalenkaihelenka, Dżuls, la_lenka, Mozjaka, agatka196, aldonaa, Gusiak, Czarna_88, Carolline, Lilla My, Sigma, diatomka, .ona., easymum, Anitka201, adzia, trix, karolcia87, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wyglądasz kwitnąco.

Według mnie stan ciążowy jest przereklamowany. Mam dość brzucha i tego, jak się czuję. Źle się czuję w sowim ciele mimo, że wyglądam lepiej niż izą. Jedyne co mnie trzyma psychicznie w kupie to to, że dzięki niemu nasza rodzina powiększy się o kolejne szczęście.

Kucykowa, MadziaRatMed lubią tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa śliczna sukienka i Ty wyglądasz prześliczne =)

u mnie niestety odczucia jak u mozajki nie dla mnie stan ciążowy... niby każdy mówi, ze wyglądam ładnie, ale sama czuje się nie atrakcyjnie i zle... i też każdemu mowie, ze wg mnie ciąża jest przereklamowana ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 13:36

Kucykowa, .ona. lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    http://zapodaj.net/6e9bd3de01342.jpg.html

Oto my, 32 tydzień :) Sukienka od Siostry :)
    Ale piękna sukienka!! Zazdroszcze!!

Kucykowa lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    Kucykowa wyglądasz kwitnąco.

Według mnie stan ciążowy jest przereklamowany. Mam dość brzucha i tego, jak się czuję. Źle się czuję w sowim ciele mimo, że wyglądam lepiej niż izą. Jedyne co mnie trzyma psychicznie w kupie to to, że dzięki niemu nasza rodzina powiększy się o kolejne szczęście.
    Czuje sie podobnie:(

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Kucykowa śliczna sukienka i Ty wyglądasz prześliczne =)

u mnie niestety odczucia jak u mozajki nie dla mnie stan ciążowy... niby każdy mówi, ze wyglądam ładnie, ale sama czuje się nie atrakcyjnie i zle... i też każdemu mowie, ze wg mnie ciąża jest przereklamowana ;D
    dlatego ja wszystkim oznajmiłam, że to moja ostatnia ciąża. gdybym miała cc i byłaby możliwość legalnego podwiązania jajowodów to beż zająknięcia bym o to poprosiła, bo maż dostaje drgawek na słowo wazaktomia ;)

• AniaM Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w ciazy czuje się fatalnie,czuje ze dużo mam wody w sobie,płynów itd ogólnie czuje się jak klucha a przytyłam 8 kg wiec to nie tragedia.Marzę juz żeby urodzić tzn tak jeszcze z 5-6 tyg bym chciała wytrzymać

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaM wydaje mi się, że kg nie mają tu znaczenia jak kobieta się czuje w ciąży. ja mam teraz +16 kg, z iza przytyłam 23 i w pierwszej ciąży było mi łatwiej.

‹‹ 1643 1644 1645 1646 1647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ