Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Staraczka - ja w pierwszej ciąży miałam skracającą się szyjkę (bez rozwarcia!) od okolic 30go tygodnia i już dostawałam silne leki rozkurczowe, do tego nospę i miałam nakaz leżenia i wytrzymania przynajmniej do 36go tygodnia, bo podobno wtedy już są wykształcone płucka. Jak skończyłam 36 tydzień, gin odstawił wszystkie leki z hasłem "może Pani rodzić" i kilka dni później się zaczęło. Mi się wydaje, że Twój lekarz trochę zbagatelizował sprawę, bo 32 tydzień to stanowczo za wcześnie na rozwarcie, ja bym się przeszła jeszcze do innego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 15:40
-
nick nieaktualny
-
Staraczka tez się zgadzam, ze powinnaś iść chyba do innego lekarza.... u mnie szyjka się skraca, ale nie mam rozwarcia (tzn. Chyba... w każdym razie nic ginek nie mówił) i juz dostałam 2x2 luteine, żeby uniknąć przedwczesnego porodu, a Twoja po prostu życzy Ci go lekkiego...
-
nick nieaktualny
-
Tak 34 to takie minimum kiedy płuca się rozwijają ale dają właśnie te 2 tyg więcej tzn. 36 tyg żeby wszystko było już ok.jakbym ja miała rozwarcie na 1,5 cm to już bym w szpitalu leżała i koniecznie jedz dzisiaj na IP bo to nie są żarty musisz dostać te sterydy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 15:56
Dżuls lubi tę wiadomość
-
Sigma wrote:SweetCherryPie - że w 34 w sensie 33+coś? Że teraz już bym mogła?
jak to tak?
do 38 trzeba czekać przecież
Teraz ma już 4 lata i wszystko z nim super, ale początkowo swoje problemy związane z wcześniactwem miał, wymagał rehabilitacji żeby nadgonić.
Lepiej niech się dzieciaczki trzymają do terminu. -
nick nieaktualny
-
Mykamy do szkoły rodzenia (chyba jako ostatnia z nas zaczynam tak późno ). Nad robię was wieczorkiem
Miłego popołudnia -
Staraczka23 wrote:Wydzwaniam to żaden terminu nie ma, przecież nie pójdę do tego co od początku straszył zagrożeniem, nic mnie nie boli wgl, a może to przez te nerwy nie wiedząc czemu taka nie spokojna byłam w weekend
SweetCherryPie, aldonaa, Gusiak lubią tę wiadomość
-
Hej, trudno was dziś nadrobić
Ja poleguję dziś cały dzień, bo mnie podbrzusze boli
Staraczka, może rzeczywiście jedz na IP, powiedz,że cię pobolewa. Sądzę, że jak.zobaczą rozwarcie, to od razu dadzą ci sterydy.
Ze mną leżała dziewczyna w 36 tyg. i też dostała sterydy, jak i ja w 25 tyg.