X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • easymum Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, dobrze dziewczny mówią, jedź na IP. 1,5cm to dużo. Tylko Ty w tym szpitalu jakieś przeboje miałaś? No nic, dziecko najważniejsze.

A ja się na poważnie wezmę za pakowanie, u mnie co prawda szyjka długa i zamknięta, ale to 10 dni temu. Lepiej być gotowym. A jutro usg 3 trymestru, szyjkę też pewnie zmierzy.

gg64rl68s121551a.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka czesto w niewydolnosciach szyjkowych nie ma zadnycvh objawow, boli , klucia, nic. Ja mialam 5 cm rozwarcie i nie czulam doslownie nic!!!

Mozajka jak po wizycie?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldona, ja po 38 rodzę, czekam do donoszonej i eksmisja :P
    A tak serio - mały sam zadecyduje kiedy będzie gotowy, ale ja wolałabym wcześniej ze względu na to, że od listopada wracam na studia, a każdy tydzień w domu z małym dłużej to dla mnie lepiej.

La_lenka - z tym 34 tygodniem to nie tak hop siup chyba, bo niby mówisz że kawał chłopa i 3 kg, ale mimo to 10 dni ich trzymali. Normalnie nie trzyma się 10 dni w szpitalu po urodzeniu...

aldonaa lubi tę wiadomość

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Wydzwaniam to żaden terminu nie ma, przecież nie pójdę do tego co od początku straszył zagrożeniem, nic mnie nie boli wgl, a może to przez te nerwy nie wiedząc czemu taka nie spokojna byłam w weekend

No to ja zaden lekarz nie chce Cie przyjac to jedz na izbe przyjac. Dla mnie to troche chore chodzic z rozwarciem od tak i na rozwarcie brac nospe(?)... jedz i nawet sie nie zastanawiaj.

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym pojechała na IP w takiej sytuacji. Tylko weź torbę, bo bankowo Cię zostawią.

• AniaM Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzicie nie ma co się Spieszyć najlepiej to donosić do 40 tyg jakby nie patrzeć :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 21:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ja mam, napisac do niej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo cos sie nei odzywa, moze pojechala?

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie która ma numer?
    Bo Staraczka nie ma z tego co kojarzę internetu w telefonie, wiec jak wyjdzie z domu to już nie będziemy wiedziały co tam się u Niej dzieje...

Staraczka jeśli jeszcze jesteś przed komputerem to wszystkie Cię przywolujemy do porządku i nakazujemy jechać do szpitala...! =)
    Trzymaj się tam dzielnie w dwu paku, bo ja miałam się w podobnym terminie rozpakowywac, a ja mam zamiar czekać do września, wiec mi się tu proszę nie wylamywac!

Aaaaaaa.... i daj znać jak juz będziesz się zbierać...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenaihelenka pisz... bo Ona nie ma internetu w telefonie, wiec jesli odeszła od kompa to nas juz nie będzie miała jak poinformować...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, to już pisze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napisałam,że się martwimy i radzimy jej jechac na IP jeśli jeszcze nie pojechała, a jeśli pojechała to żeby dała znać jak będzie coś wiedzieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 17:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ładnie się zaczyna robić...nerwowo. Staraczko trzymam kciuki, żebyś była już na I P i żeby ktoś się porządnie Tobą zajął!

p.s czasem w ciągu dnia czuję kilka kłuć tak jakby w szyjce, niby czytałam, że to ok póki nie jest to jakieś zbyt częste/mocne jak myślicie?

'rozluźniając' tą nerwową atmosferę, właśnie skończyłam robić...
    http://wrzucaj.net/images/2015/07/20/20150720165333.jpg

Gusiak, magdalenkaihelenka, skabarka, adzia, aldonaa, la_lenka, 4me, diatomka, easymum, Anitka201, Czarna_88, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 21:46

.ona., 4me, karolcia87, Anitka201, Czarna_88 lubią tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek takie klucia to niby tez mogą być oznaki skracajacej się szyjki, ale jeśli nic tam się nie dzieje to nie ma chyba powodów do stresu =)

Pompony przepiękne.... baaaardzo mi się podobają! =)

Szkoda tylko, że mój malz jakoś tego nie ogarnia i jego nie zachwycają, bo też bym już robiła ;p

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem dostałam smsa i wlazlam do was.
    Po 18 podjadę na IP bo wiecie czekam na pizze, wiem wiem głupia jestem ale tak czy siak czekać na męża trzeba.
    Easy dobrze pamiętasz miałam przeboje z nimi w cp więc niewiem jak teraz będzie w razie czego wezmę jakieś duperelki jak bym miała zostać.
    O dziwo jakaś spokojna jestem mimo że wysyłacie mnie w tej chwili na IP, na pewno wizyta mnie trzyma bo myślałam 1,5cm to mało.
    Uciekam bo pranie mam do wieszania jak wrócę to napisze a jak nie wrócę to do magdalenkaihelenka sms poleci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 21:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z kolei po wizycie :) szyjka pieknie się trzyma, mała 2020 g :) ehhhhhhhhhhh :)

zaraz Was nadrobie :) ;) mam nadzieję :P

Nancy87, magdalenkaihelenka, agatka196, aldonaa, Gusiak, adzia, skabarka, Sigma, .ona., 4me, przyszła mama, Misi@, diatomka, Czarna_88, easymum, karolcia87, Anitka201, Carolline, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe Staraczka masz rację... czekając na męża zjedz sobie pizze... w sumie jakby mieli Cię zostawić w szpitalu to chociaż sobie zjesz przed wyjazdem coś normalnego =)

Alutka super wieści, gratuluję udanej wizyty =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

‹‹ 1647 1648 1649 1650 1651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ