X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Tydzień po CC? Naprawdę? :O
    U mnie 3 dni po SN, 4 dni po CC.

u mnie podobnie.

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    ale skoro reszta ok to czemu tutaj by sie mylil kurcze ale sie zestresowalam, ja jajo zniose do tej srody :(mysle czy nie jechac gdzies dzis ale nie wiem czy to ma sens bo w srode tam bedzie ordynator i on sie skonsultuje

Jak masz się do środy denerwować to może faktycznie lepiej jechać gdzieś już dziś... zobaczysz, ze wszystko będzie dobrze i to na pewno wina sprzętu...

.ona. lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB skoro do tej pory dziecko rozwija sie ptawidlowo to postarak sie zachowac spokoj i poczekaj do srody.

Ja tez jestem po wizycie. Mala wazy 2500 i fiknela glowka do gory. Bylam w szoku bo do tej pory caly czas byla glowka w dol. Jezeli do 13. 08 sie nie obroci lekarz ustali mi termin cc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 18:44

agatka196, diatomka, easymum, karolcia87, Czarna_88 lubią tę wiadomość

• .ona. Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB - popieram dziewczyny, które piszą, żeby jechać choćby jeszcze dziś, jeśli tylko masz możliwość. Do środy niby tak niedaleko, ale jednak... jak jest strach to mozna jajo znieść. Głowa do góry!

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 21:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

• julita Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB to może wina sprzętu a raczej umiejętności posługiwania się nim przez lekarza, jak z każdym sprzętem trzeba się oswoić i poznać jego działanie a twój gin może jeszcze tego nie zrobił. W każdym razie mam taką nadzieję ale skoro do tej pory wszystko było ok to i pewnie teraz wszystko jest wporządku, wierzę że się denerwujesz...
    dziewczyny dobrze piszą że może nie czekać do środy tylko od razu uderzyć do innego lekarza?

Staraczka trzymam kciuki aby na IP wszystko poszło dobrze :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje Wam za to co piszecie, jestem spokojniejsza,jesli jutro bedzie przyjmowal orydynator to pojade jak nie to wytrzymam, uspokoilam sie i juz nie panikuje.musi byc dobrze i juz, mysle ze to ten sprzet i on go nie ogarnal do konca i tyle.dzieki jeszcze raz

mala tez lezy glowka do gory jeszcze i tez wspomnial ze jak sie nie obroci to cc a podobno ma czas, termin pozostal ten pozniejszy 24 wrzesnia i waga 1600 g, widzialam nosek jak u tatusia-wielki kindol :)))

Gusiak, magdalenkaihelenka, Dżuls, aldonaa, adzia, easymum lubią tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dłużej jechałam z domu i spowrotem niż tam byłam..
    Co za chuje sorry...
    Wzięłam starą kartę ciąży żeby nie grezdali w aktualnej, przywitanie zajebiste PORONIENIE CZY BRZUSZEK BOLI (!!!) mówię że w ciąży jestem 7miesiac że kuje w środku, przylazl lekarz na fotel kazał i tak leżę/siedzę z 30min bo sobie zaczęli gadać a lampa miała jakieś volty wysokie bo czułam jak mi grzeje aż pomyślałam że zaraz mokro będę miała :D
    Przylazl spojrzał i tekst ze wszystko w porządku jest, dodał że na tym etapie chciał by aby każda pacjentka była tak zadbana sądzę że chodziło o depilację. I zapomnialam pytać czy szyjka otwarta ale skoro i on mnie nie zostawił na szpitalu to chyba ok, też mówił że nospe brać.
    A wisienka na torcie, spojrzałam do karty, nie douczona baba wpisała mi 28tc gdzie dzisiaj mam wpisane 32 :D

Panna.B też bym na IP jechała chociaż teraz gdyby coś tfu tfu tfu to nie w miejski tylko oddalony 40km, ba poród mogę w miejskim bo jak trafię na któregoś lekarza to nie będzie mi wstyd głośno go przeklinać :D

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB to na pewno wynika z braku opanowania nowego sprzętu. Nie denerwuj się, na pewno wszystko jest ok.
    Skabarka to widzę, że jutro razem wizytujemy:) Na którą masz wizytę? Boziuu znowu trzeba będzie skupić się bardziej na Bożenie. Dla siebie to mam to gdzieś czy zostawiłam placki nieogolone, a do lekarza już głupio mi iść w łatach, jak krówka hehe.

Czekamy na wieści od staraczki.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, ale jak to, nie zauważyli rozwarcia? Kurwa coś jest mocno nie tak.
    Czemu nie powiedziałaś że masz rozwarcie, tylko że kłuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 19:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, ze powinnaś powiedzieć o tym rozwarciu... no bo teraz to az dziwne... tu Cię babka straszy, ze możesz nie doczekać do 17.08 na kolejną wizytę i urodzić wcześniej, a tu w szpitalu nawet nic na temat szyjki nie powoepowiedział... jakiś masz chyba naprawdę dupny ten szpital, no bo innego wytłumaczenia nie widzę.... :/

To mój lekarz juz przy skracajacej się szyjce wprowadza leczenie, żeby tylko nic wczesniej się nie działo... kontrole za 2 tygodnie... a u Ciebie juz 1.5 cm rozwarcia i każdy to olewa...

aldonaa lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Staraczka, ale jak to, nie zauważyli rozwarcia? Kurwa coś jest mocno nie tak.
    Czemu nie powiedziałaś że masz rozwarcie, tylko że kłuje?
    Jak byś tą samą gębę widziała co wtedy leżałam to na sam widok byś zapomniała po co przyjechalas tak jak ja. No ale gdyby rozwarcie było to tak jak mówicie bym leżała albo sterydy miała na płuca.
    Jutro będę szukać innego prywatnie z poza miasta który przyjmie na wieczór i zobaczymy co tam jest, druga opcja jechać jutro znowu na IP jak będzie inny dyżur

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale rozwarcie nie zniknęło w ciągu kilku godzin, albo było i nadal jest i wtedy ci ze szpitala są niepoważni (co sądząc po poprzednich przejściach i po tekście na powitanie jest całkiem prawdopodobne), albo nie było wcale i wtedy to nie świadczy dobrze o lekarce.

Masakra, odpoczywaj w takim razie i czekaj do jutra.

• Nancy87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka no to już w ogóle mniej wiesz niż wiedziałaś.

Agatka, Anulka orientujecie się może do której godziny mogę odebrać wyniki z bankowej? I czy jak robiłam w diagnostyce na Ogińskiego, to nie będzie problemu żeby mi tam wydrukowali? Jutro mam wizytę na 18, i nie chciałabym jechać na Ogińskiego dwie h przed wizytą.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • AniaM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to tak jak z moja szyjka co lekarz to inaczej mierzył na IP miałam szyjke prawie 3 cm a moja gin mierzyła 1,6 cm.A tu widze ze rozwarcie na 1,5 cm a w ogóle nie jst zauważane przez wszystkich.... super mamy lekarzy ....

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, Ja nie wiem, moze ze mna jest cos nie tak albo nie wiem, ale wydaje mi sie ze jakos spokojnie do tego podchodzisz. Bo chocby mnie tam najwiekszy gbur i wrog przyjmowal, to nie zapomnialabym ze przyjechalam tam z rozwarciem! No sory. To nie wysypka, Ty masz rozwarcie na prawie jeden palec w 32 tygodniu!!!
    Moze jestem przewrazliwiona, ale ja napewno bym ze spokojem tego nie przyjela. Cieplo i mokro to by mi moglo byc ze strachu o dziecko, a nie z powodu lamp...
    Nie ogarniam...

Co Ty masz tam za lekarzy.... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 19:47

Paulinek lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie staraczce spokoj. Pisze dziewczyna ze jutro pojdzie do kogos innego.

‹‹ 1649 1650 1651 1652 1653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ