X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Paulinek tez myślałam wstępnie nad bujanym, ale mąż mnie szybko sprowadził na ziemię... i słusznie... bujany fotel jest piękny i w ogóle, ale czy praktyczny do pokoju dziecka?
    Ja siadałam na różnych fotelach i miałam za zadanie wstać z nich bez pomocy rąk, no bo przecież z maleństwem nie będę miała jak się podpierac przy wstawaniu i przy takiej prostej czynności 3/4 moich wyborów odpadla... w tym także bujanym fotel =)

A my z kolei sobie bardzo chwalilismy bujany fotel ( taki tradycyjny) i teraz wylądował w pokoju dla córci :) syn rewelacyjnie w nim sie wyciszal, zasypiał a jednocześnie mnie nic nie bolało bo byl mega wygodny...mieliśmy taki naprawde tradycyjny po babci tyle ze malnelismy na bialo :P i schodziłam z niego bez problemu z dzieckiem na rekach :)
    Aczkolwiek wiem, że nie wszyscy odnajdują się w bujanych fotelach więc warto sobie popróbowac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    śniadanie wciągnięte ale jeszcze poleżakuję :) za oknem szaro i buro

czy możecie polecić jakiś kosz na zurzyte pieluchy? sam kosz jest niedrogi ale wkłady do niego to już inna sprawa...

My mamy anglecar i jestem meeeega zadowolona...choć mogłyby być tańsze wklady......

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam zapytanie co pakujecie do torby szpitalnej?
    Ja co prawda z październikowek ale dr mówi ze urodzę w drugiej połowie września.
    Widzę ze juz macie spakowane torby wiec się pochwalcie ;)
    Dzięki.

3i49tgf6plfmlliy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Dziewczyny mam zapytanie co pakujecie do torby szpitalnej?
    Ja co prawda z październikowek ale dr mówi ze urodzę w drugiej połowie września.
    Widzę ze juz macie spakowane torby wiec się pochwalcie ;)
    Dzięki.
    Co szpital to inne wymagania, spójrz na stronę swojego może będzie pisało. Ja pytałam koleżanki i okazało się aby nie zabierać nic dla dziecka bo mi nie oddadzą.
    Z kolei w niektórych są wymagane rożki. Napisz skąd jesteś może ktoś od nas też jest z tej samej miejscowości lub okolic :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Was nadrobić :P

A mi na wizyci lekarz dał nadzieję, że może uda się wytrzymać z cc do 39 tyg ! wow! bo na razie szyjka ok, wyniki tez...zobaczymy...w razie W torba spakowana :)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy niestety ja się nie orientuje.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Nancy niestety ja się nie orientuje.

Anulka już mąż mi odebrał:) Dzięki:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka ja wiem tyle ze w moim szpitalu dla dziecka nie bierze sie nic oprócz (wyprawki na wyjście) rozchodzi mi sie raczej o mnie.

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawdę wiele zależy od szpitala, w którym będziesz rodzić. Czasami mają na stronie internetowej listę, co zabrać do porodu. Niektóre wymagają koszule do karmienia i ubranka dla dzieci. W innych dostajesz to wszystko na wejście.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Staraczka ja wiem tyle ze w moim szpitalu dla dziecka nie bierze sie nic oprócz (wyprawki na wyjście) rozchodzi mi sie raczej o mnie.

dla Ciebie zapewne przydadzą się: koszule nocne, szlafrok, klapki pod prysznic i klapki do chodzenia, podkłady poporodowe, podkłady na łóżko, majtki siateczkowe, tantum rosa + buteleczka żeby w niej saszetkę rozrobić, kosmetyki do mycia (pasta, szczotka, grzebień itp.), wkładki laktacyjne, może kapturki na sutki (ale to wychodzi w praniu) - tyle co z grubsza pamiętam i co mniej więcej sama mam w swojej torbie.

Edit: i jeszcze ręcznik :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 22:21

BATTINKA lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka196, bylas u lekarza z tym Twoim zaczerwienieniem na nodze, czy zeszlo??

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 21:47

• 4me Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    dla Ciebie zapewne przydadzą się: koszule nocne, szlafrok, klapki pod prysznic i klapki do chodzenia, podkłady poporodowe, podkłady na łóżko, majtki siateczkowe, tantum rosa + buteleczka żeby w niej saszetkę rozrobić, kosmetyki do mycia (pasta, szczotka, grzebień itp.), wkładki laktacyjne, może kapturki na sutki (ale to wychodzi w praniu) - tyle co z grubsza pamiętam i co mniej więcej sama mam w swojej torbie.

Edit: i jeszcze ręcznik :)

Ja od siebie mogę dodać jeszcze maść na brodawki, podkladki jednorazowe na WC, kolko poporodowe do siedzenia i po 3 saszetki herbatki na laktacje i szalwi w razie nawalu pokarmu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 22:25

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam burdel w domu!
    Najwazniejsze ze szafa stoi. Jutro maz ja umyje, i przeniesie swoje rzeczy...nie mogevsie doczekac!

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przeciwnie, latam na szmacie... Okna pomyte, podłogi odkurzone, umyte i nałożona samopolerująca pasta, dzisiaj prałam i prasowałam firanki i zasłonki z salonu, te z sypialni tylko powiesiłam i już widzę, że jednak bez prasowania się nie obejdzie ;-) Tetra wyprana i rozwieszona na balkonie na noc, kuchnia lśni. Jeszcze lustro w przedpokoju zostało i do poprawienia okno balkonowe, bo pies mi nosem przejechał i już mam ślady :P
    Pieprzone wicie gniazda, w ostatnich tygodniach przed porodem nie można sobie odpocząć :P

Carolline, trix, karolcia87 lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    A ja przeciwnie, latam na szmacie... Okna pomyte, podłogi odkurzone, umyte i nałożona samopolerująca pasta, dzisiaj prałam i prasowałam firanki i zasłonki z salonu, te z sypialni tylko powiesiłam i już widzę, że jednak bez prasowania się nie obejdzie ;-) Tetra wyprana i rozwieszona na balkonie na noc, kuchnia lśni. Jeszcze lustro w przedpokoju zostało i do poprawienia okno balkonowe, bo pies mi nosem przejechał i już mam ślady :P
    Pieprzone wicie gniazda, w ostatnich tygodniach przed porodem nie można sobie odpocząć :P
    Czekam aż mi się odpali, przydało by się :P

Sigma, Carolline, diatomka lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma nie przemeczaj się, na tym etapie ciąży nie wolno, myć okien, zasłon wieszać, myć podług, nie wolność podnosić rąk do góry również. a ja cierpię na bezsenność tak jak wczoraj gorąco mi, nie wygodnie i spać nie mogę :-/ ile jestem zła na siebie za to nosz kurcze druga noc z zrzedu o tej samej porze :-/

.ona. lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami kochane mamusie, w 35 tygodniu. ☺Jeszcze trochę i będę tulić moje małe szczęście. ☺

easymum, Gusiak, agatka196, diatomka, .ona., Czarna_88, karolcia87, Misi@, Kasiarzynka, magdalenkaihelenka, przyszła mama, Wonderland, skabarka lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma, pewnie jeszcze będziesz parę razy poprawiać przed porodem ;)

Ja też się witam, noc słabiutka, ale to raczej standard niż wyjątek.
    Dzisiaj wizyta i usg 3 trym. Muszę się ogarnąć, chociaż wizyta dopiero o 15, ale wcześniej mam echo serca w drugim końcu W-wy i jeszcze muszę wjechać do paru sklepów. Tak więc wyjazd z domu przed 11.

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka, 39 tydzień, to idealnie! Oby się udało :)

alutka lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
‹‹ 1651 1652 1653 1654 1655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ