X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Paulinek tez myślałam wstępnie nad bujanym, ale mąż mnie szybko sprowadził na ziemię... i słusznie... bujany fotel jest piękny i w ogóle, ale czy praktyczny do pokoju dziecka?
    Ja siadałam na różnych fotelach i miałam za zadanie wstać z nich bez pomocy rąk, no bo przecież z maleństwem nie będę miała jak się podpierac przy wstawaniu i przy takiej prostej czynności 3/4 moich wyborów odpadla... w tym także bujanym fotel =)

A my z kolei sobie bardzo chwalilismy bujany fotel ( taki tradycyjny) i teraz wylądował w pokoju dla córci :) syn rewelacyjnie w nim sie wyciszal, zasypiał a jednocześnie mnie nic nie bolało bo byl mega wygodny...mieliśmy taki naprawde tradycyjny po babci tyle ze malnelismy na bialo :P i schodziłam z niego bez problemu z dzieckiem na rekach :)
    Aczkolwiek wiem, że nie wszyscy odnajdują się w bujanych fotelach więc warto sobie popróbowac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    śniadanie wciągnięte ale jeszcze poleżakuję :) za oknem szaro i buro

czy możecie polecić jakiś kosz na zurzyte pieluchy? sam kosz jest niedrogi ale wkłady do niego to już inna sprawa...

My mamy anglecar i jestem meeeega zadowolona...choć mogłyby być tańsze wklady......

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam zapytanie co pakujecie do torby szpitalnej?
    Ja co prawda z październikowek ale dr mówi ze urodzę w drugiej połowie września.
    Widzę ze juz macie spakowane torby wiec się pochwalcie ;)
    Dzięki.

3i49tgf6plfmlliy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Dziewczyny mam zapytanie co pakujecie do torby szpitalnej?
    Ja co prawda z październikowek ale dr mówi ze urodzę w drugiej połowie września.
    Widzę ze juz macie spakowane torby wiec się pochwalcie ;)
    Dzięki.
    Co szpital to inne wymagania, spójrz na stronę swojego może będzie pisało. Ja pytałam koleżanki i okazało się aby nie zabierać nic dla dziecka bo mi nie oddadzą.
    Z kolei w niektórych są wymagane rożki. Napisz skąd jesteś może ktoś od nas też jest z tej samej miejscowości lub okolic :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Was nadrobić :P

A mi na wizyci lekarz dał nadzieję, że może uda się wytrzymać z cc do 39 tyg ! wow! bo na razie szyjka ok, wyniki tez...zobaczymy...w razie W torba spakowana :)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy niestety ja się nie orientuje.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Nancy niestety ja się nie orientuje.

Anulka już mąż mi odebrał:) Dzięki:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka ja wiem tyle ze w moim szpitalu dla dziecka nie bierze sie nic oprócz (wyprawki na wyjście) rozchodzi mi sie raczej o mnie.

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawdę wiele zależy od szpitala, w którym będziesz rodzić. Czasami mają na stronie internetowej listę, co zabrać do porodu. Niektóre wymagają koszule do karmienia i ubranka dla dzieci. W innych dostajesz to wszystko na wejście.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Staraczka ja wiem tyle ze w moim szpitalu dla dziecka nie bierze sie nic oprócz (wyprawki na wyjście) rozchodzi mi sie raczej o mnie.

dla Ciebie zapewne przydadzą się: koszule nocne, szlafrok, klapki pod prysznic i klapki do chodzenia, podkłady poporodowe, podkłady na łóżko, majtki siateczkowe, tantum rosa + buteleczka żeby w niej saszetkę rozrobić, kosmetyki do mycia (pasta, szczotka, grzebień itp.), wkładki laktacyjne, może kapturki na sutki (ale to wychodzi w praniu) - tyle co z grubsza pamiętam i co mniej więcej sama mam w swojej torbie.

Edit: i jeszcze ręcznik :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 22:21

BATTINKA lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka196, bylas u lekarza z tym Twoim zaczerwienieniem na nodze, czy zeszlo??

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 21:47

• 4me Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    dla Ciebie zapewne przydadzą się: koszule nocne, szlafrok, klapki pod prysznic i klapki do chodzenia, podkłady poporodowe, podkłady na łóżko, majtki siateczkowe, tantum rosa + buteleczka żeby w niej saszetkę rozrobić, kosmetyki do mycia (pasta, szczotka, grzebień itp.), wkładki laktacyjne, może kapturki na sutki (ale to wychodzi w praniu) - tyle co z grubsza pamiętam i co mniej więcej sama mam w swojej torbie.

Edit: i jeszcze ręcznik :)

Ja od siebie mogę dodać jeszcze maść na brodawki, podkladki jednorazowe na WC, kolko poporodowe do siedzenia i po 3 saszetki herbatki na laktacje i szalwi w razie nawalu pokarmu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 22:25

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam burdel w domu!
    Najwazniejsze ze szafa stoi. Jutro maz ja umyje, i przeniesie swoje rzeczy...nie mogevsie doczekac!

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przeciwnie, latam na szmacie... Okna pomyte, podłogi odkurzone, umyte i nałożona samopolerująca pasta, dzisiaj prałam i prasowałam firanki i zasłonki z salonu, te z sypialni tylko powiesiłam i już widzę, że jednak bez prasowania się nie obejdzie ;-) Tetra wyprana i rozwieszona na balkonie na noc, kuchnia lśni. Jeszcze lustro w przedpokoju zostało i do poprawienia okno balkonowe, bo pies mi nosem przejechał i już mam ślady :P
    Pieprzone wicie gniazda, w ostatnich tygodniach przed porodem nie można sobie odpocząć :P

Carolline, trix, karolcia87 lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    A ja przeciwnie, latam na szmacie... Okna pomyte, podłogi odkurzone, umyte i nałożona samopolerująca pasta, dzisiaj prałam i prasowałam firanki i zasłonki z salonu, te z sypialni tylko powiesiłam i już widzę, że jednak bez prasowania się nie obejdzie ;-) Tetra wyprana i rozwieszona na balkonie na noc, kuchnia lśni. Jeszcze lustro w przedpokoju zostało i do poprawienia okno balkonowe, bo pies mi nosem przejechał i już mam ślady :P
    Pieprzone wicie gniazda, w ostatnich tygodniach przed porodem nie można sobie odpocząć :P
    Czekam aż mi się odpali, przydało by się :P

Sigma, Carolline, diatomka lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma nie przemeczaj się, na tym etapie ciąży nie wolno, myć okien, zasłon wieszać, myć podług, nie wolność podnosić rąk do góry również. a ja cierpię na bezsenność tak jak wczoraj gorąco mi, nie wygodnie i spać nie mogę :-/ ile jestem zła na siebie za to nosz kurcze druga noc z zrzedu o tej samej porze :-/

.ona. lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami kochane mamusie, w 35 tygodniu. ☺Jeszcze trochę i będę tulić moje małe szczęście. ☺

easymum, Gusiak, agatka196, diatomka, .ona., Czarna_88, karolcia87, Misi@, Kasiarzynka, magdalenkaihelenka, przyszła mama, Wonderland, skabarka lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma, pewnie jeszcze będziesz parę razy poprawiać przed porodem ;)

Ja też się witam, noc słabiutka, ale to raczej standard niż wyjątek.
    Dzisiaj wizyta i usg 3 trym. Muszę się ogarnąć, chociaż wizyta dopiero o 15, ale wcześniej mam echo serca w drugim końcu W-wy i jeszcze muszę wjechać do paru sklepów. Tak więc wyjazd z domu przed 11.

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka, 39 tydzień, to idealnie! Oby się udało :)

alutka lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
‹‹ 1651 1652 1653 1654 1655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ