X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • easymum Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM dobrze, że jesteś :)
    Może spróbuj z płynem do dezynfekcji z NUK-a. Trzeba przetrzeć, potem przetrzeć wodą i zostawić otwarte do wywietrzenia. Powinno sobie poradzić z zapachem szafy.

Kasig - no to teraz uważaj na siebie, kilka tygodni dacie radę, byle spokojnie.

PannaB - no i o takie nastawienie chodziło, to najlepsze co możesz teraz zrobić dla swojego Maleństwa. Będzie dobrze, zobaczysz :)

eM, kasig lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Em wiem, że są jakieś płyny do dezynfekcji szafek dziecięcych (np. w Tesco na dziale z rzeczami dla dzieci) ale nie wiem czy Ci to cokolwiek da...Pewnie trzeba cały czas wietrzyć.

Kasig super, że już jesteście w domu. Odpoczywajcie:)

kasig, eM lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mogę narzekać na opiekę, super lekarze, super położne, co 3 godziny ktg, chętnie udzielali mi informacji co się dzieje. W sobotę było groźnie, bo te skurcze były bardzo silne i bali się że już urodzę, dlatego cały czas ktoś nade mną skakał. Generalnie naprawdę mimo strachu wspominam pobyt dobrze bo miałam cały czas poczucie, że ja i maluszek jesteśmy w dobrych rękach. Miałam inne plany ale jeżeli dotrwamy do 36 tygodnia to napewno będę rodzić tam

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w końcu po 6 zasnęłam i dopiero teraz się obudziłam :-) wstaje się ubrać i śniadanie zjeść :-) kasig super, że już w domu teraz odpoczywaj lez i zaciskaj nogi niech jeszcze się nie pcha. A mnie ogarnia strach i co raz częściej zastanawiam się kiedy urodze, po czym poznam ze zaczyna się poród, jak to będzie po porodzie itp ciągle myśli wkoło tego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 09:39

kasig lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:25

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    No w końcu po 6 zasnęłam i dopiero teraz się obudziłam :-) wstaje się ubrać i śniadanie zjeść :-) kasig super, że już w domu teraz odpoczywaj lez i zaciskaj nogi niech jeszcze się nie pcha. A mnie ogarnia strach i co raz częściej zastanawiam się kiedy urodze, po czym poznam ze zaczyna się poród, jak to będzie po porodzie itp ciągle myśli wkoło tego

Też mnie zaczyna ogarniać strach. Zaczyna do mnie docierać, że ja też będę musiała urodzić. Za 17 dni mam donoszoną ciążę. Co to jest...Do terminu pozostał miesiąc i tydzień to też niewiele.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dziś wieczorem wizytę, takie nadprogramowe usg żeby posprawdzać czy mała dobrze przybiera. Mam nadzieję, że obwód brzuszka też nadgonił i opóźnienie co do tygodnia ciąży się nie pogłębiło i nie idzie to w kierunku hipotrofii asymetrycznej. Trochę się denerwuje, ale mam nadzieję, że wszystko wyjdzie dobrze.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

Tak sobie myślę, ze u nas to dość wcześnie się zaczynają te 'szpitalne sprawy', skurcze i w ogóle.... dziewczyny, musimy się oszczędzać i dać się póki co wykazać sierpniowka... niech One sie spokojnie rozpakuja, a dopiero my =)

Co do syndromu wicia gniazda i u mnie jakoś go nie widać.... tzn. Sprzątam, bo sprzatam ale zebym czuła jakąś wewnętrzna potrzebę szalenstwa z porządkami to nie czuje.... zresztą wiem, ze musze się oszczędzać to i nawet nie miała bym jak tego wszystkiego ogarniać i pewnie tylko bym się wkurzala...

Zmykam wsunąć płatki z mlekiem - cały czas mam na nie taka ochotę, ze mogłabym jeść je codziennie =)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach! =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się dziś rano starchu najadłam, zaczynam chyba wariować na punkcie tego że mogłabym urodzic za wcześnie. obudziłam się koło 9, usiadłam na łóżku i tak chwile posiedziałam -bo zapatrzyłam się na łóżeczko- wstaje i widzę mokrą plamkę na przescieradle- myśle sobie- wody mi się sączą! i teraz się zastanawiam, czy to po luteinie, bo zawsze rano cieknie czy coś jest nei tak, założyłam wkładkę i obserwuje. chociaż podswiadomie cały czas mi się wydaje że mam mokro- ale to chyba psychika tak działa.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:

Zmykam wsunąć płatki z mlekiem - cały czas mam na nie taka ochotę, ze mogłabym jeść je codziennie =)
    O, to było coś co ratowało mi życie na początku ciąży kiedy nie miałam ochoty na żadne jedzenie. Potem przez kilka miesięcy nie jadłam, a teraz znowu mnie naszło i kupiłam kolejną paczkę. :D
    Choć dziś były kanapki, a teraz poprawię arbuzem.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej U mnie neta nadal nie ma a pisanie z tel nie jest najprzyjemniejsze. Kaja dzis tak sie rusza ze co kilka minut czuje ostre klucie w podbrzuszu po prawej stronie, bo chyba raczki tam ma=D a mama cierpi I podskakuje na krzesle. Dziewczyny trzymajcie sie z dala od skurczy. Juz mnie przekonalyscie zeby nie sprzatac za bardzo po malowaniu, ktore maz wlasnie konczy. Zrobie tylko cos lekkiego a on sobie bedzie myc okna - wkoncu ma urlop:]

karolcia87 lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • diatomka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka ja mam to samo po luteinie! Ktoregos dnia cale uda mokre pizama ale byly grudki. W tym wiec to tabletka napewno.

Kasiq dobrze ze w domku. To zaciskaj nogi! Bedziesz miala lzejszy porod.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Czarna_88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ząb mi się ulamal siódemka ;-( dziewczyny można leczyć ze z nieczuleniem czy nie bardzo już teraz ?

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenak ja mam burdel po skrecaniu tej szafy, nogi gdzie nia mas postawic ale czekam i o 18 maz ogarnie i po sprawie. W tej kewstii ciaza uczy cierpliwosci.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wstawiłam pierwsze pranie - pieluszki tetrowe i flanelowe :)

diatomka lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • julita Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Ząb mi się ulamal siódemka ;-( dziewczyny można leczyć ze z nieczuleniem czy nie bardzo już teraz ?

można! tylko trzeba powiedzieć dentyście o ciąży (chociaż u ciebie nie da się już niezauważyć ;) )
    ginekolog mówił że dentysta rozrabia wówczas zniecUlenie bez jakiegoś składnika, najważniejsze aby nie znieczulać się przed 12tc ale to też w naszym przypadku nieaktualne :D więc tak, śmiało!

Czarna_88 lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a Wasze maluchy wszystkie przekrecone?u nas 31/32 i ani mysli sie przekrecic

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma, Ty piorunie! Nie przesadzaj z tym sprzataniem, bo skonczy sie u Ciebie jak u kasig! Przywoluje Cie do porzadku! ;P

Kasig. Grunt, ze jestescie w domu. Teraz pozostalo Ci tylko lezec i czekac na rozwoj akcji. Byle nie za szybko. Najwazniejsze, ze sterydy na plucka podane.

La_lenka, nie denerwuj sie. Na pewno jest wszystko ok!

Powodzenia na wizytach.

Ja zwlekam sie dopiero z lozka. :)

kasig lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    moj dentysta ktory wylecZyl mi 3 zeby w ciazy mowil ze w 3 trymestrze juz sie nie tyka Niczego w mojej paszczy I spieszyl sie zeby skonczyc w 2gim

720fbe94f2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    dziewczyny a Wasze maluchy wszystkie przekrecone?u nas 31/32 i ani mysli sie przekrecic

tak! młoda zanurkowała główką w dół :D

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
‹‹ 1653 1654 1655 1656 1657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ