X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • eM Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    dziewczyny a Wasze maluchy wszystkie przekrecone?u nas 31/32 i ani mysli sie przekrecic
    Mój się przekręcił teraz jakoś, w okolicy 34tc - jeszcze 2tyg temu był ułożony pośladkowo i jestem prawie pewna że jeszcze 2 dni temu też tak był :) więc jest jeszcze czas :)

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się dziś okaże, ale chyba nadal główką do góry.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    dziewczyny a Wasze maluchy wszystkie przekrecone?u nas 31/32 i ani mysli sie przekrecic

Mój dalej ma główkę u góry i w pycha mi ja w zebra :-)

Marlena wiem ze specjalnie się nie leczy ale on mi się dzisiaj ulamal i boli :-( idę zaraz się ubierać i pojadę do dentysty może co jakoś zaklei ....

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • kasig Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    mój też od dłuższego czasu już główką w dół :)

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    Hejo :) Dawno się nie meldowałam, a podobno ktoś o mnie pytał :D dziękuję za pamięć :) ogólnie to podczytuje was czasem, ale nie daje rady nadrabiać wszystkiego, tyyyyyyyyyyyyyle piszecie :) a ja mam ostatnio masę roboty :) no i że jakoś nie miałam za wiele do powiedzenia to się nie odzywałam :)

Wczoraj byliśmy z Maksiem na wizycie i na szczęście już się odwrócił, bo straszono nas cesarką od prenatalnych :) brzuch mam twardy jak skała, co mojej gin się nie podoba baaaaaardzo, ale że szyjka trzyma to mam się tylko oszczędzać a nie leżakować 24/7.

Mam już chyba wszystko pokupowane, poza materacem i jakimiś drobiazgami :) ale najgorzej jest z komodą! Śmierdzi nową płytą już tydzień i nie wiem co z tym zrobić ;( nie chce tam dawać ciuszków jeszcze bo boje się że potem też będą tak pachnieć a maleństwu to będzie przeszkadzać... jakieś pomysły?

No pytalam sie pytalam, bo dlugo Cie nie bylo:)

A co do szafy, to w zeszlym roku kupowalam do sypialni wieeelka szafe ubraniowa. Na cala sciane. Smierdziala nieziemsko. Niczym tego nie moglam wybawic. Zwatpilam. Kupilam zwykle lawendowe mleczko do czyszczenia szaf i smród zginał jak reka odjal. Prawda jest tez ze ubrania ten zapach plyty wciagaja, wiec noze wloz kilka swoich ubran, ktore potem wypierzesz?

eM lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi śmierdziaiala komoda to wsadzilam do środka odświeżacz kiblowy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszłą mi pościel :) jeszcze tylko materacyk dokupić i łóżeczko gotowe :)

ale mam radochę :)

kasig, Gusiak lubią tę wiadomość

• julita Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Jak mi śmierdziaiala komoda to wsadzilam do środka odświeżacz kiblowy :D

teżwsadziłam odświeżacz ale w saszetce, delikatny zapach - problem z głowy :D

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:

Spokojnie, jeszcze ma czas. Syn pamiętam przekręcił się dopiero ok. 36 tygodnia.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszly moje minky http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1d5ef4b8ff5c.jpg

Gusiak, magdalenkaihelenka, easymum, skabarka lubią tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już na polowkowym mała była główka w dół, ale teraz czuej Ją zdecydowanie bardziej po bokach... w piątek mam kontrole szyjki to może poproszę ginka, zeby zetknął jak Ona sobie tam leży =)

U mnie po luteinie tez zdarzają się czasem takie dni, kiedy wstaje rano i niemalże płyne.... to chyba norma... i faktycznie dobrze radzilyscie - bez wkladki ani rusz...

Ogarnęłam z rana troszkę mieszkanie, bo koleżanka się na dziś zapowiedziała ze przyjdzie dotrzymać mi towarzystwa, żebym cały dzien nie musiała siedzieć sama =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie! =)

Diatomka dziękuję za przypomnienie... mialam jeszcze zamówić zestaw minky... kompletnie zapomniałam ;D

diatomka lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    teżwsadziłam odświeżacz ale w saszetce, delikatny zapach - problem z głowy :D

Trzeba sobie jakoś radzić :D
    Ja miałam taki jak by kapturek z leclerca bo ładnie pachnie i tam jest taka jak by gumowa konsystencja, ciuchy jak później wsadzilam to nie przeszły tym.

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak się martwicie czy to wody czy nie, to kupcie sobie papierki lakmusowe. Mąż mi zamówił trzy opakowania, nie mam pojęcia co ja z tym będę robić:D Ale powiem Wam, że jak mam bardziej mokro to sprawdzam i od razu jestem spokojniejsza. Trzy opakowania tych papierków plus przesyłka to koszt ok. 10 zł. Bliżej terminu pewnie częściej będę sprawdzać:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Dziewczyny jak się martwicie czy to wody czy nie, to kupcie sobie papierki lakmusowe. Mąż mi zamówił trzy opakowania, nie mam pojęcia co ja z tym będę robić:D Ale powiem Wam, że jak mam bardziej mokro to sprawdzam i od razu jestem spokojniejsza. Trzy opakowania tych papierków plus przesyłka to koszt ok. 10 zł. Bliżej terminu pewnie częściej będę sprawdzać:)

to jakieś specjalne papierki? masz linka? :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    to jakieś specjalne papierki? masz linka? :)

Nancy faktycznie dobry pomysł... tez czekam na link czy coś, wole sobie też zamówić niż się później stresować =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• julita Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nancy napisz jeszcze jak odbarwia się papierek gdy są to wody płodowe :) na jakiś kolor?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja chyba też zamówię, czekam na link :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    ta.. przekręcone- w 8 miesiącu postanowiła fiknąć z główkowego na miednicowe :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa...zwariuję:/ odłączcie mi internet...oglądam wózki...i znowu mam mętlik bo zaczyna mi się znowu inny podać wr...

magdalenkaihelenka lubi tę wiadomość

‹‹ 1654 1655 1656 1657 1658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ