Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już nie oglądam wózków hehe czekam na moj wybrany i nie chcę patrzeć już na inne bo może mi się jeszcze moj od widzi...
Dentyste dopiero N jutro udało mi się załatwić masakra... jakoś wytrzymam do jutra
muszę
-
Dziewczyny, wiem, że rzadko się udzielał, ale poczytuje od czasu do czasu.
Powiedzcie mi proszę, wiecie może ile kosztuje posiew moczu w diagnostyce? Wkurzyl mnie lekarz z nfztu i juz do konca tylko prywatnie będę wszystko robic bo mnie szlag trafi. Muszę zrobić jak najszybciej ten powiew, mam skierowanie do alabu ale diagnostykę mam bliżej. -
http://allegro.pl/paski-papierki-lakmusowe-pomiar-ph-1-14-80szt-i5478732378.html wklejam Wam pierwszy lepszy link, bo jestem na telefonie i ciężko mi znaleźć aukcje, z której mąż zamawiał ale to wszystko jest to samo. Wpiszcie: Papierki lakmusowe i znajdźcie najtaniej. Ktoś ostatnio pisał, że wody płodowe mają ph 7, więc papierek powinien zabarwić się na niebieski lub taki ciemno zielony. Jak ja sprawdzam u siebie to po upławach mam papierek bez zmian (żółty).
-
Dziewczyny z tymi papierkami lakmusowymi to tez trzeba rozsądnie podchodzić. One podobno barwia sie na kolor wód plodowych od 7 ph. Niestety mocz moze tez miec 7 ph. Ja teraz tak właśnie mam- co jest ok bo to gorna granica moczu, w ciąży na tym etapie zdarza sie, ze sie nam podwyzsza. A zawsze miałam 5,5

Takze wiecie jak będę zielone albo niebieskie papierki to jeszcze nie panikujcie bo to moze oznaczyć tylko tyle, ze to mocz
Ja w związku z tym narazie odpuszczam bo bym co drugi dzien pewnie na IP jeździła
julita lubi tę wiadomość

-
choćbym czytała o sobiePaulinek wrote:aaaa...zwariuję
odłączcie mi internet...oglądam wózki...i znowu mam mętlik bo zaczyna mi się znowu inny podać wr...
kobieta w ciąży do zdecydowanych nie należy
ja od początku byłam zdecydowana na riko nano, potem przez chwilę podobała mi się barletta, a w końcu zamówiłam tako omega moonlight
tak więc doskonale Cię rozumiem
Carolline lubi tę wiadomość
-
Mozjaka wrote:ta.. przekręcone- w 8 miesiącu postanowiła fiknąć z główkowego na miednicowe

Tymon tez pół ciąży głową w dol, a w tym miesiącu nagle miednicowo się postanowił ułożyć, do tego tak naciska mi rekami, nogami o głową na żołądek że nic nie jęk bo albo zgaga albo wymioty. Ale lekarka mnie uspokaja, że skoro pierwsze umiało się ułożyć to drugie tez się przekręcić. A z kolei mama mi mowila, że ja się przektecilam dopiero 4h przed porodem
-
nick nieaktualny
-
Cennik z googla- co prawda to Olsztyn ale pewnie ceny podobne.KathleenPL wrote:Dziewczyny, wiem, że rzadko się udzielał, ale poczytuje od czasu do czasu.
Powiedzcie mi proszę, wiecie może ile kosztuje posiew moczu w diagnostyce? Wkurzyl mnie lekarz z nfztu i juz do konca tylko prywatnie będę wszystko robic bo mnie szlag trafi. Muszę zrobić jak najszybciej ten powiew, mam skierowanie do alabu ale diagnostykę mam bliżej.
https://www.spzozwolsztyn.pl/dokumenty/Cennik_Pracownia_Bakteriologii.pdf
Posiew moczu- 27 pln

-
A tak w ogole karoca dla naszego księcia ma przyjść koło 7 września więc tak ciut przed terminem porodu powinna być hehe
-
Mi przy pierwszym porodzie przebijali. Skurcze były, 10cm, parte się zaczynaly, a pęcherz sam peknac nie chciał.Staraczka23 wrote:Ja mimo że wózek w domu to dalej oglądam

Nie będę sprawdzać czy wody odchodzą, dzisiaj z koleżanką pisałam mówiła że skurcze miała a wody nie odchodzily i jej przebijaliWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 12:07
-
Myślę że tego zapachu dzidzia też nie zaakceptuje. Ogólnie jak dla dorosłego to ten zapach nie jest zły, ale boję się że dziecku będzie przeszkadzać. Może faktycznie jakieś swoje rzeczy tam dam na razie i zobaczę czy to pomożeStaraczka23 wrote:Jak mi śmierdziaiala komoda to wsadzilam do środka odświeżacz kiblowy

A tak mnie już korci żeby tam poukładać ....
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Anitka ja narazie kupuję paczkę pampersów białych na początek, zobaczę jak maly będzie je tolerował, potem kupię coś tańszego i będę patrzeć które mu pasują. Zaczynam od jedynek bo są do 6kg a nie sądzę żeby aż tyle mój robaczek miałAnitka201 wrote:Dziewczyny mam pytanie odnośnie jednorazowych pieluch. Jakie zamawiacie? Bo ja głupieję
nie wiem jakie kupić, jakie są dobre i myślę żeby od razu kupić rozmiar 2 bo jednak nasz klocek na pewno nie będzie ważył poniżej 3 kg 
-
Z mloda miałam jedynki tylko do szpitala, a potem juz dwójki. Ja polecam dade i rossmanowe, ale tak naprawdę zweryfikuje się dopiero po urodzeniu. Cora mojej koleżanki ma alergie na rossmanowe, moja Taśka nie tolerowala pampersów.Anitka201 wrote:Dziewczyny mam pytanie odnośnie jednorazowych pieluch. Jakie zamawiacie? Bo ja głupieję
nie wiem jakie kupić, jakie są dobre i myślę żeby od razu kupić rozmiar 2 bo jednak nasz klocek na pewno nie będzie ważył poniżej 3 kg