X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja już niewiem co robić a im więcej wam pisze to bardziej się denerwuje :/
    Teraz mąż z tekstem że konspiracji szukam na forum.
    Lekarz będzie w czwartek to podejdę udam że boli i ściska ciekawe czy znowu powie o rozwarciu.
    W każdym bądź razie dziękuję za troskę

• ela Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka z tego co pamiętam jesteś z okolic Malborka, może warto przyjechać jutro do Gdańska iść gdzieś prywatnie na USG np w spółdzielni lekarskiej np dworca głównego albo do szpitala wojewódzkiego i powiedzieć, że się denerwujesz bo masz skurcze bóle i na pewno cię przepadają. Ją bym tak zrobiła bo coś tu nie gra , chyba, że coś źle zrozumialaś.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    To ja już niewiem co robić a im więcej wam pisze to bardziej się denerwuje :/
    Teraz mąż z tekstem że konspiracji szukam na forum.
    Lekarz będzie w czwartek to podejdę udam że boli i ściska ciekawe czy znowu powie o rozwarciu.
    W każdym bądź razie dziękuję za troskę

Nie no spokojnie. Najwazniejsze zebys teraz odpoczywala i bron Boze nic nie dzwigaj, zeby Cie bardziej noe rozprulo!

Ej, a swoja droga to Ty niezle musialas dac lekarzom w kosc wtedy przy cp, skoro dalej Cie pamietaja. Tam sie juz pewnie tysiace ludzi przewinelo, a oni dalej Cie pamietaja :)

l22nhdge5b933eoh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka moim zdaniem poszukaj jutro na spokojnie innego lekarza... jesli nawet jest to rozwarcie to przez jeden, dwa dni nic wielkiego stać sie nie powinno (tylko siedź, a właściwie leż grzecznie w domu i się nie forsuj ) ... jutro najwyżej zapisz sie gdzieś indziej i jak pójdziesz to koniecznie od początku powiedz co Cię martwi, nie czekaj na to czy lekarz sam coś zauważy (moim zdaniem lepiej wyłożyć kawę na ławę) ... póki co spokojnie kładz się na kanapę i odpoczywaj =)

A tamtego szpitala z szamanami to lepiej unikaj! =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, Ty nie udawaj że boli i ściska sprawdzając kompetencje lekarzy (tzn. czy w ogóle zauważą rozwarcie), tylko powiedz wprost, że stwierdzono u Ciebie rozwarcie na 1,5 cm i chcesz potwierdzić diagnozę, a jeśli się potwierdzi to zapytać co dalej z tym zrobić. Ja wiem, że lekarze powinni być na tyle rozgarnięci żeby nie przegapić rozwarcia u pacjentki, ale serio chcesz to rozgarnięcie sprawdzać na sobie? :P

Gusiak, diatomka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela mogła bym ale mój teraz w pracy do 17 jest zanim byśmy dotarli była by może 20

Aldona troszkę bo ten z dzisiaj akurat wtedy dyżur miał jak wyzywalam ich aż pacjentki wyszły z sal, musi się z tym liczyć że jak nie zna się na kobiecych narządach to nie tylko ja będę się darla.

To tak jak na jutro nie znajdę żadnego lekarza to czekam do czwartku i wracam do swojego z dzisiaj

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja może sobie dla spokoju ducha zacznę pakować torbę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma nie no ja mogę być królikiem doswiadczalnym ale nie w dwupaku, niech czekają min 4tygodnie

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:

Właśnie ja też czekam, az przyjdą mi koszule (dziś sie w koncu zmobilizowalam i zamówiłam ;D) robie pranie, prasowanie i chyba też torbę spakuje... a nich tam już sobie dla świętego spokoju stoi gotowa w szafie ;p

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka tylko, że ta Twoja pewnie nic nowego Ci nie powie. Jak powiesz, że Cię boli to może dodatkowo powie żebyś magnez łykała. Ważne żeby druga osoba tam zajrzała i potwierdziła diagnozę bądź zaprzeczyła.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Staraczka tylko, że ta Twoja pewnie nic nowego Ci nie powie. Jak powiesz, że Cię boli to może dodatkowo powie żebyś magnez łykała. Ważne żeby druga osoba tam zajrzała i potwierdziła diagnozę bądź zaprzeczyła.
    Z tym że u mnie raptem 4 prywatnie przyjmuje dzwoniłam nie mają miejsc do miejskich też nie, jak mam jechać dalej to skazana na męża jestem bo prawka nie mam. W szpitalu znowu spokojniejsza się zrobiłam a wam napisałam i znowu coś mnie bierze :P

Zróbcie inny temat bo ja wykituje zaraz od tego myślenia

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:

Haha, o tym samym pomyslalam. :)

l22nhdge5b933eoh.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po pierwszych zajęciach w SR było nawet fajnie :-)

A teraz spróbuję was nad robić bo idą wam tę strony dzisiaj szybko ;-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja torba leży od powrotu ze szpitala i co chwila cos do niej wrzucam, wyjmuje, przekładam, układam w razie jakbym po czwartkowej wizycie znowu miała wrócić do szpitala.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB trzymam kciuki! Dziewczyny dobrze piszą. Wszystko będzie dobrze.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jutro siedzę przed kompem i składam wszystkie zamówienia bo widzę ze to juz nie są przekewki a ja nie mam nic do szpitala.

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pannab spróbuj się nie stresować bardzo a w środę się dowiesz chyba ze juyro jeszcze gdzies pojedziesz na dodatkowe usg i na pewno będzie dobrze trzymamy kciuki wszystkie tu :-)

Staraczka mam nadzieję że uda cię się skonsultować twoją wizytę dzisiejszą z innym lekarzem i że też będzie wszystko ok :-)

Skrabarka no to faktycznie Olcia narobila wam strachu ale dobrze że wszystko ok :-) A mówiła pani dr czemu mała była spokojna ?

Ja dzisiaj piżamy też w końcu zamówiłam :-D więc można powoli torbę pakować jak przyjdzie pączka z pizamkami;-)

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 21:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 21:47

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    raz że była ułożona tak że pod ręką czułam plecki, a wszystkie członki miała poukładane do wewnątrz mnie co mogło powodować że np ruchów rąk nie czułam, a dwa że widocznie te zmiany pogody tak na nią wpłynęły. To wszystko takie gdybanie, bo i tak do końca nie wiadomo - z medycznego punktu wszystko było ok.

Najważniejsze że z punktu medycznego wszystko ok :-) bardzo się cieszę :-)

skabarka lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
‹‹ 1650 1651 1652 1653 1654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ