X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze 32 tydzień to taka norma te 2 kg bobasa :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 21:46

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:

La_lenka - z tym 34 tygodniem to nie tak hop siup chyba, bo niby mówisz że kawał chłopa i 3 kg, ale mimo to 10 dni ich trzymali. Normalnie nie trzyma się 10 dni w szpitalu po urodzeniu...
    Niby tak, ale też nie taka duża różnica. W wielu szpitalach tydzień to po cesarce standard. 3 dni dłużej jak na dzieciaka urodzonego w sumie 6 tygodni (a minimum 4) przed czasem to wynik całkiem przyzwoity.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Hehehe Staraczka masz rację... czekając na męża zjedz sobie pizze... w sumie jakby mieli Cię zostawić w szpitalu to chociaż sobie zjesz przed wyjazdem coś normalnego =)
    hehehe popieram, bo w szpitalu w dniu przyjęcia przysługuje tylko zupka (jeśli masz to szczęście i załapiesz się na porę obiadową, oczywiście :p )

8pdp47e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny siedze i rycze, jestem po wizycie, lekarzowi nie podoba sie obraz serca jestem zalamana:(

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzień po CC? Naprawdę? :O
    U mnie 3 dni po SN, 4 dni po CC.

.ona. lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka dobrze, ze napisalas to ostatnie zdanie- bo ja z tych co zawsze czeka na ostatnia chwile, nie chce panikować i żebym na IP pokechala to najpierw musze to 100 razy przemyśleć... Ale to rzeczywiście juz chyba nie pora na skrupuly, ze sie komuś niepotrzebnie czas zajmie- musze sobie to wziac do serca:)

Staraczka wcinaj to pizze- dobry pomysl bo jesli Cie zostawia na obserwacji to ci zostaną kanapki z bladą wedlina na kolacje, bez warzyw :) hehe pomidory sobie spakuj :D :D
    Żarty... Dobrze, ze jedziesz- moze i dzis rodzic nie zaczniesz ale będziesz miala pewność, ze jestes porządnie przebadane i w razie potrzeby dadzą Ci te sterydy...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Niby tak, ale też nie taka duża różnica. W wielu szpitalach tydzień to po cesarce standard. 3 dni dłużej jak na dzieciaka urodzonego w sumie 6 tygodni (a minimum 4) przed czasem to wynik całkiem przyzwoity.

Teraz po cc wychodzi sie w wielu szpitalach z reguly po 4 dobach, po sn po 3.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB, co się dzieje?

• PannaB Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogolnie to tak moj ginekolog zmienil sprzet i dzis byl puerwszy raz na nowym robilmi badanie 50 min bo ciagle nie mogl zlapac dokladnego obrazu serca,mala jest ulozona glowka do gory i organy mu rzucaly cien z 1 strony, raz mu sie wydawalo ze jest ok a raz ze nie,ma watpliwosci bo ten obraz nie powinien byc taki zamazany, w srode jade do szpitala na kolejne usg i na konsultacje, jesli cos bd nie tak to do kielc lub wawy ale juz jestem przerazona

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka 3mam za Ciebie kciuki i mam nadzieje,że z tym rozwarciem to okażę się jakaś pomyłka,nieporozumienie,bo aż we mnie się gotuję jak czytam,że ginekolog Ci wyznaczyła wizytę za 4 tyg. a jakbyś nie dotrwała do tego terminu to życzy lekkiego porodu!!No bez jaj!!!

Dziewczyny ja chyba jakaś inna jestem,bo mi się ciało kobiety w ciąży wydaje piękne ;) Przynajmniej moje heh ;) Jak przed kąpielom widzę się w lustrze w bieliźnie/nago to zawsze stwierdzam,że ciąża to "coś" niesamowitego do czego zdolne jest ciało kobiety i brzuszek wygląda uroczo i sexy ;)
    I chociaż wcale nie jest mi lekko,nie mogę się doczekać kiedy utulę swojego synka to po porodzie chociaż będę najszczęśliwszą kobietą na świecie i będzie lżej to na początku myślę,że będzie troszkę dziwnie bez brzuszka,że nikt mnie tam nie podkopuje,nie wierci się itp.

My z Mężem już rozmawiamy o drugim dziecku,bardzo chcielibyśmy mieć małą różnicę wieku,ale na razie muszę urodzić pierwsze i zobaczyć czy poród i wychowanie mnie nie zniechęci ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB spokojnie, nie martw się na razie - to pewnie przez nowy sprzęt do USG. Ginekolog nie jest nauczony jak się z nim obchodzić. Jeśli na starym było wszystko dobrze, to na pewno jest ok :)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    dziewczyny siedze i rycze, jestem po wizycie, lekarzowi nie podoba sie obraz serca jestem zalamana:(

Nic się Kochana nie załamuj.... może wybierz się dla pewności jeszcze do jakiegoś innego lekarza nic sprawdzi co tam się dzieje... na pewno wszystko będzie dobrze....

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB - mi tez się wydaje, że gin trochę jeszcze nie ogarnia sprzętu, i że skoro do tej pory wszystko było ok, to tak zostało.

8pdp47e.png
  • PannaB Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    PannaB spokojnie, nie martw się na razie - to pewnie przez nowy sprzęt do USG. Ginekolog nie jest nauczony jak się z nim obchodzić. Jeśli na starym było wszystko dobrze, to na pewno jest ok :)
    staram sie uspokoic ale sie bardzo boje, w srode ma byc 2 lekarzy i on bedzie z nimi konsultowal, poprzednio nic nie mowil eh

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • aldonaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB, spokojnie! Sama widzisz, ze lekarz pewny nie jest!! Moze to naprawde wina tego cienia? U mnie tez czasami jest taka sytuacja, ze lekarz nie moze czegos dokladnie obejzec, bo cos innego rzuca cien!
    Prosze!!! Nie martw sie na zapas. Ja wiem, ze latwo sie mowi, ale tez juz wiesz, ze Twoja corka odczuwa Twoje emocje. Czuje ze sie boisz i ze sie martwisz. Ona wtedy tez to odczuwa. Postaraj sie myslec pozytywnie. Jestem pewna, ze w srode bedziesz spokojniejsza!!! Bedzie dobrze, musi byc!

l22nhdge5b933eoh.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny, taram sie bardzo, wyszlam to sie uryczalam, mama moja czekala akurat i sie tez przerazila, moze za bardzo panikuje

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna B spokojnie - Sigma ma pewnie rację, że nowy sprzęt, inny obraz i ginekolog też musi się nauczyć. Nie panikuj, bo dzieciaczek to na pewno odczuwa. I głowa do góry!

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale skoro reszta ok to czemu tutaj by sie mylil kurcze ale sie zestresowalam, ja jajo zniose do tej srody :(mysle czy nie jechac gdzies dzis ale nie wiem czy to ma sens bo w srode tam bedzie ordynator i on sie skonsultuje

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Ale wiesz ze można l4 wstecz wystawić wiec najpóźniej w środę możesz iść do dr po kolejne zwolnienie
    O tego nie wiedziałam , czyli najpóźniej mogę iść 19 by wypisali mi zwolnienie od 17 :) super dziękuję :) muszę się zarejestrować w takim razie na te dni do dr (nie wiem od kiedy mój idzie na urlop :) )

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
‹‹ 1648 1649 1650 1651 1652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ