Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Sigma wrote:
La_lenka - z tym 34 tygodniem to nie tak hop siup chyba, bo niby mówisz że kawał chłopa i 3 kg, ale mimo to 10 dni ich trzymali. Normalnie nie trzyma się 10 dni w szpitalu po urodzeniu... -
Gusiak wrote:Hehehe Staraczka masz rację... czekając na męża zjedz sobie pizze... w sumie jakby mieli Cię zostawić w szpitalu to chociaż sobie zjesz przed wyjazdem coś normalnego
-
nick nieaktualny
-
Skabarka dobrze, ze napisalas to ostatnie zdanie- bo ja z tych co zawsze czeka na ostatnia chwile, nie chce panikować i żebym na IP pokechala to najpierw musze to 100 razy przemyśleć... Ale to rzeczywiście juz chyba nie pora na skrupuly, ze sie komuś niepotrzebnie czas zajmie- musze sobie to wziac do serca:)
Staraczka wcinaj to pizze- dobry pomysl bo jesli Cie zostawia na obserwacji to ci zostaną kanapki z bladą wedlina na kolacje, bez warzywhehe pomidory sobie spakuj
Żarty... Dobrze, ze jedziesz- moze i dzis rodzic nie zaczniesz ale będziesz miala pewność, ze jestes porządnie przebadane i w razie potrzeby dadzą Ci te sterydy...
-
la_lenka wrote:Niby tak, ale też nie taka duża różnica. W wielu szpitalach tydzień to po cesarce standard. 3 dni dłużej jak na dzieciaka urodzonego w sumie 6 tygodni (a minimum 4) przed czasem to wynik całkiem przyzwoity.
Teraz po cc wychodzi sie w wielu szpitalach z reguly po 4 dobach, po sn po 3.
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
nick nieaktualny
-
ogolnie to tak moj ginekolog zmienil sprzet i dzis byl puerwszy raz na nowym robilmi badanie 50 min bo ciagle nie mogl zlapac dokladnego obrazu serca,mala jest ulozona glowka do gory i organy mu rzucaly cien z 1 strony, raz mu sie wydawalo ze jest ok a raz ze nie,ma watpliwosci bo ten obraz nie powinien byc taki zamazany, w srode jade do szpitala na kolejne usg i na konsultacje, jesli cos bd nie tak to do kielc lub wawy ale juz jestem przerazona
-
nick nieaktualnyStaraczka 3mam za Ciebie kciuki i mam nadzieje,że z tym rozwarciem to okażę się jakaś pomyłka,nieporozumienie,bo aż we mnie się gotuję jak czytam,że ginekolog Ci wyznaczyła wizytę za 4 tyg. a jakbyś nie dotrwała do tego terminu to życzy lekkiego porodu!!No bez jaj!!!
Dziewczyny ja chyba jakaś inna jestem,bo mi się ciało kobiety w ciąży wydaje pięknePrzynajmniej moje heh
Jak przed kąpielom widzę się w lustrze w bieliźnie/nago to zawsze stwierdzam,że ciąża to "coś" niesamowitego do czego zdolne jest ciało kobiety i brzuszek wygląda uroczo i sexy
I chociaż wcale nie jest mi lekko,nie mogę się doczekać kiedy utulę swojego synka to po porodzie chociaż będę najszczęśliwszą kobietą na świecie i będzie lżej to na początku myślę,że będzie troszkę dziwnie bez brzuszka,że nikt mnie tam nie podkopuje,nie wierci się itp.
My z Mężem już rozmawiamy o drugim dziecku,bardzo chcielibyśmy mieć małą różnicę wieku,ale na razie muszę urodzić pierwsze i zobaczyć czy poród i wychowanie mnie nie zniechęci -
nick nieaktualny
-
PannaB wrote:dziewczyny siedze i rycze, jestem po wizycie, lekarzowi nie podoba sie obraz serca jestem zalamana:(
Nic się Kochana nie załamuj.... może wybierz się dla pewności jeszcze do jakiegoś innego lekarza nic sprawdzi co tam się dzieje... na pewno wszystko będzie dobrze.... -
Sigma wrote:PannaB spokojnie, nie martw się na razie - to pewnie przez nowy sprzęt do USG. Ginekolog nie jest nauczony jak się z nim obchodzić. Jeśli na starym było wszystko dobrze, to na pewno jest ok
-
PannaB, spokojnie! Sama widzisz, ze lekarz pewny nie jest!! Moze to naprawde wina tego cienia? U mnie tez czasami jest taka sytuacja, ze lekarz nie moze czegos dokladnie obejzec, bo cos innego rzuca cien!
Prosze!!! Nie martw sie na zapas. Ja wiem, ze latwo sie mowi, ale tez juz wiesz, ze Twoja corka odczuwa Twoje emocje. Czuje ze sie boisz i ze sie martwisz. Ona wtedy tez to odczuwa. Postaraj sie myslec pozytywnie. Jestem pewna, ze w srode bedziesz spokojniejsza!!! Bedzie dobrze, musi byc! -
AniaM wrote:Ale wiesz ze można l4 wstecz wystawić wiec najpóźniej w środę możesz iść do dr po kolejne zwolnienie
super dziękuję
muszę się zarejestrować w takim razie na te dni do dr (nie wiem od kiedy mój idzie na urlop
)