WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lekarz mi pokazal

otoz trzeba na kanapie czy lozko kleknac z tylkiem do gory a rece na podloge tak zeby brzuch byl w dol i wisial i tak parenasie sekund a potem szybko bardzo wstac i tak pare razy dziennie, on twierdzil ze nie jedna pacjentka tak dziecko przekrecila ::P

karolcia87 lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    gzy to chyba to samo co końska mucha, przynajmniej tak moi dziadkowie na wsi nazywali to cholerstwo :D
    Niektórzy mówią na nie tez slepaki XD

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Aaaaaa.... Julita rozmawiałam z teściowa, a Ona z kolei ze znajomym z pracy, ktorego zona rodzila w zeszłym miesiacu w naszej klinice i dowiedziałam się, ze warto wziąć ze sobą dodatków podkłady poporodowe - mimo, ze nie ma ich na liście, majtki siateczkowe - ponoć takie sprawdzają się najlepiej =)

Ogólnie kobieta miała bardzo dobrze wrażenia po wyjściu i bardzo sobie chwalila opiekę, ponoć położne co chwile same przychodzą i pytają czy czegoś nie potrzeba, albo czy w czymś pomoc =)
    Ja tych majątek jednorazowych nie polecam. W większości i tak się biega bez albo z wielkimi wkladkami w majtkach. A ile się da to leżeć na podkladach i wietrzyc!

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Nie, w końcu zamówiłam ze strony http://www.poscieldladzieci.pl/ - mieli też inne bajery, które potrzebowałam, np. wypełnienie do pościeli. Cenowo bardzo podobnie, chyba różnica na kocyku to 2zł więcej :)

Ja też tam zamawiałam pościel, część rzeczy już wyprałam i wyprasowałam i jak dla mnie są bardzo dobrej jakości :)

Lilla My lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    lekarz mi pokazal

otoz trzeba na kanapie czy lozko kleknac z tylkiem do gory a rece na podloge tak zeby brzuch byl w dol i wisial i tak parenasie sekund a potem szybko bardzo wstac i tak pare razy dziennie, on twierdzil ze nie jedna pacjentka tak dziecko przekrecila ::P
    Ooo... Muszę wyprobowac. Aczkolwiek mi lekarka powiedziała, żeby się nie stresowac bo maluchy mają jeszcze czas.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Ooo... Muszę wyprobowac. Aczkolwiek mi lekarka powiedziała, żeby się nie stresowac bo maluchy mają jeszcze czas.
    a mi wlasnie ten 2 lekarz dzis pow ze juz mieksca ma malo iniebardzo, ale cholera tam wie kuzynce sie przekrecil 2 dni przed

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Ja tych majątek jednorazowych nie polecam. W większości i tak się biega bez albo z wielkimi wkladkami w majtkach. A ile się da to leżeć na podkladach i wietrzyc!
    Ale jak bez majtek biegac? przeciez musisz miec podkład bo leci caly czas...
    U nas wlasnie mówią, ze takie majtki to musi have. Tylko wlasnie te siateczkowe bo przepuszczają powietrze a nie takie jednorazowe pelne bo te odparzaja tyłki. W te siateczkowe mozna przeciez podkladac wkladac, pozniej wyrzucasz i bierzesz nowe- moim zdaniem fajne rozwiązanie ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzialyscie co belly zrobiło?
    Galeria brzuszków powstała :)

• julita Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę że siateczkowych są tak "podziurawione" że nic się nie powinno odparzy i ładnie buła będzie się wietrzyć :D tylko nie wiem ile par wziąść? Narazie mam 2 pary ale to mało?!

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u którejś bobas ułożony jest główkowo ale troszkę skośne np ja mam główkę przy lewym biodrze a nogi przy prawych rzebrach i tak się zastanawiam czy znajdzie kanał podczas porodu.

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie miednicowo skosnie :P wyraznie glowa pod prawymi zebrami:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania M mam identyczne polozenie!

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć te skurcze B-H mają spowodować ze ona zejdzie do kanału i myślę że jak brzuch mi się obniży to też pomoże

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    myślę że siateczkowych są tak "podziurawione" że nic się nie powinno odparzy i ładnie buła będzie się wietrzyć :D tylko nie wiem ile par wziąść? Narazie mam 2 pary ale to mało?!
    Malo... Ja te siateczkowe traktuje jako jednorazowe ;) przecie nie bede prac i mąż mi nie bedzie przywozil ;) biorąc pod uwagę, ze mogą sie pobrudzić to ja liczę- jedna- trzy sztuki na dzień. Kosztuje niewiele ;)

Z tym wietrzeniem to tez tak bez szalu no bo jednak podkład jest wielki na pól tyłka więc nawet siateczka nie wiadomo jak nie pomoże ;) a jak leżeć i sie naprawde wietrzyć to juz wtedy rzeczywiście bez gaci na podkladzie łóżkowym :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    A u którejś bobas ułożony jest główkowo ale troszkę skośne np ja mam główkę przy lewym biodrze a nogi przy prawych rzebrach i tak się zastanawiam czy znajdzie kanał podczas porodu.

u mnie dokładnie tak samo tylo na odwót głowa i nogi hihi

720fbe94f2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Mój ma glowke w dol, kręgosłup do mojego brzucha a nóżki lekko na lewo. Mi sie wydaje, ze to jest normalne. Nam polozna mowila, ze nawet sie jakos te pozycje określa- pozycja I i II czy jakos tak- w zależności od tego, w ktora stronę jest lekko odwrócony. To sie kwalifikuje do ułożenia podluznego takie pozycje jak my mamy, chyba ;)
    Mysle, ze to jest tak, ze jak glowka wejdzie do kanału to juz dalej pójdzie ;)

A tu o pozycjach dzieci w brzuszkach

http://www.ciazowy.pl/artykul,ulozenie-dziecka,48,1.html

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Z tym wietrzeniem to tez tak bez szalu no bo jednak podkład jest wielki na pól tyłka więc nawet siateczka nie wiadomo jak nie pomoże ;) a jak leżeć i sie naprawde wietrzyć to juz wtedy rzeczywiście bez gaci na podkladzie łóżkowym :)

szkoda że nie można włożyć tampona giganta hehe :D
    zaopatrzyłam się w takie zgrabne podkłady, nie na pol tyłka, może na ćwierć :P

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    szkoda że nie można włożyć tampona giganta hehe :D
    zaopatrzyłam się w takie zgrabne podkłady, nie na pol tyłka, może na ćwierć :P
    Hehe żeby Ci starczyły i nie przeciekły po 5 min ;) ;) nie no zartuje...
    Ja nie wiem jakie mam- chyba jakies z belli i dodatkowo kilka próbek z canpolu...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaki! Jaka ja dzis jestem nie nażarta !!! Jak ostatnio przez te upały jadlam bardziej z rozsądku to dzis mam ssanie w żołądku non stop...
    Na sniadanie- twarożek grani, dwie kanapki i wrzywka. Na drugie śniadanie ciasto ;) i jogurt grecki maly. Na obiad porcja tajskiego kurczaczka z makaronem :D z dokładka ! I dalej jestem glodna.... A to dopiero 16 godzina ;/
    Mam nadzieje, ze ta anomalia zywieniowa dzis się skończy bo inaczej przez dwa miechy przytyje tyle co przez cale siedem :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB - no super, że wszystko ok :) Masz rację, położenie nie jest tak ważne, córcia jak będzie chciała to się przekręci, a jak nie, to też nie dramat.
    Moja od dawna leży tak jak u diatomki i AniM, pod prawym żebrem nóżki dają mi już do wiwatu ;)

A wogóle to po wczorajszym usg Ola waży już 1725g, przez 10 dni przybrała 425g, nadal jest idealnie w 50 centylu. Wszystko u niej ok, główka wciśnięta w łożysko, więc żadnych konkretnych zdjęć nie mam, lekarz twierdzi, że już raczej nam się nie zaprezentuje w innej odsłonie ;) U mnie szyjka 38mm, zamknięta, AFI 14.

Wszystko ok, tylko że od wczoraj chyba mnie rwa kulszowa nęka. Nie boli cały czas, tylko przypróbie schylenia lub wyprostowania. Ból potworny, przeszywający po prawe stronie. Noc przez to koszmarna, bo bolało przy przekręcaniu, wstawaniu na siku i kładzeniu się do łóżka. Masakra! Rano myślałam, że jest lepiej, ale znowu mnie wzięło. Nie wiecie czym to można załagodzi? Lepiej zimne czy ciepłe przykładać? Czytałam, że jeśli jest to spowodowane uciskiem macicy lub przez dziecko, to tak może zostać do porodu :( oby nie, bo to jest okropne. Chodzę drobnymi kroczkami jak paralityk, nie mogę się do końca wyprostować, schylam się na raty. A tu jeszcze tyle do zrobienia ...Planowałam na dzisiaj umycie kilku okien i mycie łazienki na dole, ale to jest niewykonalne. Pomocy!

Misi@, Kasiarzynka, Czarna_88, Gusiak, julita, Anitka201, kasig, skabarka lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
‹‹ 1672 1673 1674 1675 1676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ