X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po gbs:) Za dwa dni wyniki, ciekawe czy tam wszystko ok. Kiedyś sobie myślałam, czytając inne wątki, że jak będę robić gbs to już będzie bliziutko, no i doczekałam się:)

Lady Savage, Misi@, adzia, Kasiarzynka, skabarka lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napilabym się takiej pysznej latte... =)

Kurde musze chyba ze swoim mężem porozmawiać co dostane za te 9 miesięcy ciąży... ;p

Był właśnie kurier z moja nowa koszula do porodu... jeszcze czekam ja druga... robimy pranie i mogę się pakować =)
    W sumie zamówiłam koszule M ze strachem, ze może byc w brzuszku za mała, a w zasadzie pewnie nawet gdybym zamówiła S byłaby okey... =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa.... Julita rozmawiałam z teściowa, a Ona z kolei ze znajomym z pracy, ktorego zona rodzila w zeszłym miesiacu w naszej klinice i dowiedziałam się, ze warto wziąć ze sobą dodatków podkłady poporodowe - mimo, ze nie ma ich na liście, majtki siateczkowe - ponoć takie sprawdzają się najlepiej =)

Ogólnie kobieta miała bardzo dobrze wrażenia po wyjściu i bardzo sobie chwalila opiekę, ponoć położne co chwile same przychodzą i pytają czy czegoś nie potrzeba, albo czy w czymś pomoc =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 13:26

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie był kurier z pościelą, becikami i kocykami Minky :) - póki co wizualnie bardzo mi się podobają, milusie wszystko w dotyku i pościel 100% bawełny.

Paulinek, Misi@ lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero w niedzielę/poniedziałek się pochwalę co mam bo akurat mama wraca od dziadków po miesiącu, ciekawe czy będzie mówiła że brzuch urósł bo ja jakoś różnicy jako tako nie widzę :D

• kasig Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Jestem już po gbs:) Za dwa dni wyniki, ciekawe czy tam wszystko ok. Kiedyś sobie myślałam, czytając inne wątki, że jak będę robić gbs to już będzie bliziutko, no i doczekałam się:)
    Nancy a gdzie robiłaś tego gbsa? normalnie w laboratorium czy w szpitalu? bo się zastanawiam czy mogę prywatnie bez skierowania zrobić w diagnostyce?

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    tak jestem zawalona pracą tłumaczeniową, ze nie mam czasu Was czytać:-)
    Nancy ile płaciłaś za gbs?ja mam miec przy następnej wizycie we wtorek.
    Rozpływam się przed kompem- tak strasznie gorrąco, a mąż sprząta po remoncie :-)
    miłych wizyt dziś!

720fbe94f2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Ja dopiero w niedzielę/poniedziałek się pochwalę co mam bo akurat mama wraca od dziadków po miesiącu, ciekawe czy będzie mówiła że brzuch urósł bo ja jakoś różnicy jako tako nie widzę :D

Codziennie w lustrze oglądasz brzuszek to i nie widzisz różnicy... myślę, ze troszkę pewnie urósł =)
    Swoją drogą to ciekawa właśnie jestem ile jeszcze może brzuch się zwiększyć przez te 2 miesiące...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    A u mnie był kurier z pościelą, becikami i kocykami Minky :) - póki co wizualnie bardzo mi się podobają, milusie wszystko w dotyku i pościel 100% bawełny.
    i co bobas styl?;)

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    i co bobas styl?;)

Nie, w końcu zamówiłam ze strony http://www.poscieldladzieci.pl/ - mieli też inne bajery, które potrzebowałam, np. wypełnienie do pościeli. Cenowo bardzo podobnie, chyba różnica na kocyku to 2zł więcej :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Aaaaaa.... Julita rozmawiałam z teściowa, a Ona z kolei ze znajomym z pracy, ktorego zona rodzila w zeszłym miesiacu w naszej klinice i dowiedziałam się, ze warto wziąć ze sobą dodatków podkłady poporodowe - mimo, ze nie ma ich na liście, majtki siateczkowe - ponoć takie sprawdzają się najlepiej =)

Ogólnie kobieta miała bardzo dobrze wrażenia po wyjściu i bardzo sobie chwalila opiekę, ponoć położne co chwile same przychodzą i pytają czy czegoś nie potrzeba, albo czy w czymś pomoc =)

na stronie niby jest krótki wykaz co zabrać ale jak byłam u nich osobiście to położna dała mi wydruk z opisem co i jak i z listą co zabrać, to nie było połowy rzeczy, które są wymienione na stronie i bądź tu mądrą :P majtki siateczkowe są wymienione na stronie ale podkłady już nie, aczkolwiek wrazie w. mam już spakowane :D

w styczniu rodziła u nich moja bratowa, wówczas byłam tam pierwszy raz, pokój jak w hotelu a jak położna przyniosła kolację to wyglądała jakby podana w restauracji, aż sama miałam ochotę wciągnąć te naleśniki :D wszyscy wyglądali na bardzo miłych i pomocnych :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    Nancy a gdzie robiłaś tego gbsa? normalnie w laboratorium czy w szpitalu? bo się zastanawiam czy mogę prywatnie bez skierowania zrobić w diagnostyce?

Ja robiłam prywatnie w laboratorium, które znajduje się w szpitalu:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    hej,
    tak jestem zawalona pracą tłumaczeniową, ze nie mam czasu Was czytać:-)
    Nancy ile płaciłaś za gbs?ja mam miec przy następnej wizycie we wtorek.
    Rozpływam się przed kompem- tak strasznie gorrąco, a mąż sprząta po remoncie :-)
    miłych wizyt dziś!

20 zł. Jak coś wyjdzie to będę dopłacać.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • PannaB Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dzieki za kciuki wszystko ok
    badalo mnie 3 lekarzy, zrobili badanie na trybie kardio i nie ma zadnych nieprawidlowosci, jeju jaka ulga mowie Wam, mala sie ciut przesunela i bylo lepiej widac, sprawdzili jeszcze brzuszek i pluca juz iodrazu i wszystko ok

mam jej probowac pomoc sie przekrecic a jesli nie to cc, ale jest mi juz wszystko jedno byleby byla zdrowa :)

diatomka, Gusiak, karolcia87, agatka196, la_lenka, Lilla My, 4me, Nancy87, julita, Anitka201, Paulinek, Czarna_88, przyszła mama, adzia, Wonderland, Dominka92, easymum, AniaM, .ona., snoopy_etka, Carolline, Dżuls, Kasiarzynka, Misi@, Sigma, kasig, magdalenkaihelenka, skabarka lubią tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • diatomka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly my wstaw jaki masz kocyk:)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannnaB super wiadomość!
    powiedzieli Ci w jaki sposób pomóc małej się przekręcić, są jakieś sposoby? jak tak to wypisuj :)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Lilly my wstaw jaki masz kocyk:)

Wstawię linki, bo kolory (przynajmniej tych moich) są bardzo dobrze oddane na stronie producenta:
    http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-tato-kocyk-minky-dwustronny-ptaszki-kremowe-bez-duplikat-1-5648.html

http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-tato-kocyk-minky-dwustronny-ptaszki-kremowe-pomarancz.html

http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-tato-kocyk-minky-dwustronny-sowki-kremowe-zielony.html

Dwa pierwsze mam z wypełnieniem, ten trzeci bez.

diatomka lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB nie zakładałam, że przewieziesz inne wiadomości tiż tą najlepszą, super :D

chyba jakiś masaż można stosować na przekręcenie się, dobrze kojarzę?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:

mam jej probowac pomoc sie przekrecic a jesli nie to cc, ale jest mi juz wszystko jedno byleby byla zdrowa :)

Ja mojej nic nie robiłam, a nawet podobno robiłam to co nie powinnam np. ciągle siadam po turecku, wiecznie zapomniałam, że przy ułożeniu miednicowym akurat niewskazane. A i tak przyszedł czas to fiknęła, trzymam kciuki żeby i u Ciebie poszło, jeszcze ma dużo czasu.

Bardzo się cieszę, że wszystko okazało się fałszywym alarmem i mała zdrowa :D

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pannab bardzo się cieszę że wszystko ok :-) mój mały też jest główką do góry i nie chcę się obrócić... ale mi też to wszystko jedno czy się obroci czy nie oby był zdrowy ♡

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
‹‹ 1671 1672 1673 1674 1675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ