WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • julita Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Spojrzę na tą wodę, muszę uważać trochę bo niedoczynność mam więc na skład patrzę i ciekawe czy bym dostała ją w mieście

o ile kojarzę to taką wodę można dostać w Piotrze i Pawle (ewentualnie w Almie)
    Jakiś czas temu mój R. kupił tam wodę importowaną z Gruzji bo chciał sobie przypomnieć smak zeszłorocznych wakacji :) woda śmierdziała identycznie jak na miejscu ale R. to kręciło i jednym duszkiem wlał w siebie 0,5 litra :D

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Lila bądź dzielna i postaraj się myśleć pozytywnie dla maluszka, mam nadzieję źe jednak to nic groźnego i że ciąże ponosisz dłużej niż 2tygodnie. Powodzenia i daj koniecznie znać co tam wyszło, trzymam kciuki! będzie dobrze!

Kathleen jejju bidulko ty, wymiotujesz bo odczuwasz mdłości podobne jak na początku ciąży czy dlatego że dostajesz konkretne kopniaki w żołądek?

Głównie to od zgagi. To nie sa mdłości jako takie, tylko koszmarna zgaga, która prowadzi do wymiotow, a co najgorsze... Jak juz się powiesze nad WCtem to nic nie przechodzi. Rano na czczo potrafię wymiotowac sama zolcia.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    Witam z rana. Ciężka noc była, nie spałam w ogóle. Niestety czeka nas szpital i szczegółowe badania. Dostalam wczoraj telefon, żebym się dzisiaj stawila. Podobno moje badania nie są za dobre. Te przepływy w mózgu są dużo za duże, przy nasze wartości powinno się przełączać krew a u płody. To bardzo niebezpieczne. Niestety może być kilka przyczyn tego, i każda jest kiepska wiec nie wiem na którą u nas padnie. Dobrze ze nie ma obrzęku plodu i przepływy lozysko we są dobre. Jest ryzyko, że i tak zakończą ciaze w ciągu 2 tygodni, oby młody miał już 2 kg wtedy.
    odezwę się jak juz się wszystko uspokoi i będę wiedziała że jest ok. Trzymajcie się i dajcie. O siebie i dzieciaczki.

Lila pisz co i jak! Badz dobrej myśli!. Lekarze na pewno wiedzą co robią!

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek a ładna ta moja córa była? =)
    Swoją drogą... ni mam pojęcia jak miałabym wypchnac takiego 6 miesięcznego kolosa ;D

Julita jeśli u mnie zacznie się coś wcześniej to będę rodziła pewnie w szpitalu w Pruszkowie - ten mam najbliżej od domu, jakieś 20 km.. do teściów planujemy sie wybrać pod koniec sierpnia wtedy kiedy ciąża będzie juz donoszona, a z lekarzem umówiłam się tak, ze jakby coś się zaczynało dziać po 28 sierpnia to mam od razu dzwonić i jechać do kliniki .... zresztą teraz w poniedziałek mam wizytę, wiec juz wszystko dokładnie omówimy =)

A co do szpitali w Białym to wydaje mi się, ze lepiej chyba Warszawska - słyszałam dużo dobrych opinii i chyba nawet cześć lekarzy z kliniki tam pracuje, bądź pracowało.

julita lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    Dziewczyny na taka mega zgage warto kupic mleczko alugastrin - ja mam okropna zgage, lacznie z cofaniem sie tresci zoladka, a ten specyfik daje rade!! Takze Staraczko idz do apteki i sie zaopatrz. Kathleen Ty tez sobie kup bo warto. Po co sie meczyc.

Młody jest tak ułożony że ta zgage mam nawet jak nic nie jem. I niespodzianka. Nawet po specyfikach na zgage! Nie ma reguły. Więc dopóki się Tymon nie obniży to nic nie pomoże i tyle :(

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    O skabarka widzisz pamiętałam że któraś z was pisała, ale mówię niewiem czy pomoże bo przed spaniem napilam się mleka zimnego a i tak w nocy się obudziłam
    Po nabiale jest jeszcze gorzej bo tworzy się w żołądku kwas mlekowy, który tez podraznia.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathleen a co na to lekarz? pewnie rozkłada bezradnie ręce? mam nadzieję że się nawadniasz bo dużo wody tracisz wymiotując, niektórzy lekarze kierują w takich przypadkach na kroplówki nawadniające. Szczerze współczuję :|

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie ma almy i Piotra i Pawła :D

Mleko zawsze ratowało.
    Po arbuzie zgagi nie miałam ale te wiśnie mi chodzą po głowie, dzisiaj nie będę tego piła

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Kathleen a co na to lekarz? pewnie rozkłada bezradnie ręce? mam nadzieję że się nawadniasz bo dużo wody tracisz wymiotując, niektórzy lekarze kierują w takich przypadkach na kroplówki nawadniające. Szczerze współczuję :|
    Po usg powiedziała, że młody się tak ułożył, że nie dziwne, że się tak czuje. Pije dużo, a przynajmniej się staram, chociaż zdarzyło mi się parę razy sikac na pomarańczowo, nieźle się zestresowalam wtedy. Moja gin jest taka bardzo zdrowo myslaca i nie panikuje bez potrzeby na szczęście :) Ale wszystko mi mowi i dokładnie tlumaczy. Dzisiaj będę do niej dzwonić w ogóle bo wczoraj jak się podmywalam to taki pasek służy z krwią mi poleciał, koleżanki powiedziały, że to mogła być część czopa, a to IMO trochę za wcześnie :/

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:04

• agniesja Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:19

Carolline lubi tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja noc przespana,ale sie nie wyspalam, jest strasznie upalnie a co dopiero później będzie. Wstaję myć głowę i jakieś śniadanie jeść.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:04

• kasig Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, dziś to sobie w końcu pospałam :) u mnie okropnie gorąco, niby ranek a ja już się cała lepię, uff to będzie męczący dzień. Chyba dziś wypiorę drugi raz ciuszki, tym razem w proszku dziecięcym, bo skoro synuś tak się pcha to wolę żeby wszystko było już gotowe. Co do zgagi mnie też bardzo męczy, do tej pory pomagało mleko, ale teraz chocbym wypiła dwa litry to już nie wystarcza. Przerzuciłam się więc na rennie, póki co pomaga.
    Lila trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my zbieramy sie nad wode,mąż ma końcówke urlopu wiec trzeba wykorzystać...mam nadzieje ze znajde jakiś cień !

74disg18xt1q3yyo.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie rześko za oknem, cala noc deszcz i burza byla wiec błogostan!
    ciekawe czy wroca te upaly

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Lila koniecznie daj znać!

Normalnie płakać mi się chce przez te, duszne, gorące noce. Do 3 to chodziłam i miejsca sobie znaleźć nie mogłam. Chłopaki spali jak za bici a ja biedna szwendałam się. W końcu zasnełam nago i mam teraz bomble bo mnie tak jakiś skurwiały komar pogryzł.

U nas szpital ma 2 stopień rferencyjnosci ale za to cc=52% a naciecia=50‰.

Staraczka zgaga to tylko gawiscon bądź to mleczko co Skabarka poleca.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Jejku to mój w porównaniu do Waszych dzieciaczków klocek...zaczęłam się tym stresować. Jak ja go urodzę:p Jak myślicie ile jeszcze mu przybędzie do porodu? Jutro idę na ten gbs do szpitala.

Włsnie jak czytałam wczoraj Twojego posta to aż się uśmiechnęłam , bo dokladnie moj syn ważył tyle samo w 34 tyg i 5 dniu - 2790 ;P :P :P i to była jego waga urodzeniowa :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wezmę rennie bo czytam o tym alu i piszą o zaparciach a ja je mam czego efektem hermany :D

Pogoda na dziś wiaterek ale dosyć ciepło i 26stopni ponoć ma być burza według acu ale tam od niedzieli pokazuje więc nie wierzę, wieczorem zaczęło padać aż żółto na dworze bo słońce było jak zacmione, liczyłam na burze i nie było jak na złość

• kasig Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż zazdroszczę dziewczynom które maja rześką pogodę, tu duchota nie do opanowania, leżę i zdycham, tylko wiatrak mnie ratuje, zawsze miałam chłodno w mieszkaniu ale tak dlugo jest już duszno i gorąco że mój chłód wcięło

‹‹ 1669 1670 1671 1672 1673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ