X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • julita Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, na przelewanie się w brzuchu nie zwróciłabym uwagi ale to było strzelanie z gumy balonowej gdy odgłos bękającego balona w brzuchu :D zdarzyło mi sie to łącznie 3x i teraz cisza hehe.
    co do zgagi to niestety nie pomogę bo nigdy w życiu jej nie miałam, chyba nie ma skutecznej metody na zgagę?

Ela a na długo zostają dzieciaki szwagierki i ona sama?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co oznacza stopień referencyjności oddziału położniczego i neonatologicznego - I, II, III ?
    Klinika gdzie będę rodzić ma I stopień i nie wiem czy to dobrze czy źle?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dobudowce to jeszcze ujdzie ale weźcie tak w jednym domu i to w bloku, moja mama na taki pomysł wpadła :D

Dostaliśmy też zaproszenie mieszkania w domu u M dziadków bo jego babcia po operacji wycięcia guza jelita, ale ja tego nie widziałam, na pewno bym musiała zająć się nią, sprzątać i dziecko na głowie. Nie jest to osoba jakoś specjalnie wredna ale kiedyś w święta wspomniała ile to ona musiała się nasprzatac a że ja nie pracowałam to mogłam przyjść tydzień wcześniej, dała do zrozumienia że mogłam jej sprzątać trochę z tropu mnie zbila bo na tej samej ulicy mieszka jej córka z dziećmi w moim wieku i jak by nie patrzeć oni powinni pomóc bo ja też mam swoich dziadków.

julita lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:04

• AniaM Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Aa no i buzki oczywiscie nie pokazala bo zaslonila raczkami, ale pizdzioche to na caly ekran bylo widac :D
    Bezwstydnica mala :P

u mojej tez do 23 tyg chronła zaciekle bo cały cas miała skrzyzowane nogi a ostatnio na usg tak rozkraczyła nogi i to przed panem dr :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita może gumę polknelas i maluch teraz balony robi :D :D

Na zgage Dzuls albo skabarka pisały o mleku z apteki ale niewiem czy coś to da najgorsze ze jak zgaga dopada i w nocy mleko pije to do wc ganiam i co wracam to znowu mleko muszę wypić bo nie zasne

julita lubi tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im wyższy stopień, tym lepszy i bardziej specjalistyczny sprzęt + więcej lekarzy specjalistów. Np. szpital o stopniu referencyjności I przyjmuje raczej same bezproblemowe przypadki, a gdyby się działo coś nie tak z matką lub dzieckiem, to będą oni transportowani do szpitala o większej referencyjności, ponieważ tam np. są jakieś wypasione inkubatory dla maluchów i lekarze, którzy potrafią (i mają odpowiedni sprzęt) ratować najcięższe przypadki.

W Łodzi w zasadzie szpitale prywatne mają stopień I i tam masz wizytę kwalifikującą Cię do porodu, bo nie mają warunków do odebrania każdego przypadku. Natomiast takie duże szpitale jak Centrum Zdrowia Matki Polki ma już 3 stopień i lekarze operują nawet maluszki jeszcze w łonie mamy.

julita lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O skabarka widzisz pamiętałam że któraś z was pisała, ale mówię niewiem czy pomoże bo przed spaniem napilam się mleka zimnego a i tak w nocy się obudziłam

• AniaM Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila dasz rade t juz końcówka :) bedzie dobrze

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Dziewczyny co oznacza stopień referencyjności oddziału położniczego i neonatologicznego - I, II, III ?
    Klinika gdzie będę rodzić ma I stopień i nie wiem czy to dobrze czy źle?
    1 jest nanslabsza bo przyjmuje ciąże które nie sprawiają " problemu" i są uznawane za donoszone, 2 przyjmuje ciaze po 35 tygodniu a 3 zajmuje się wszystkiimi przypadkami i tam trafiają te najcięższe.

julita lubi tę wiadomość

• julita Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Im wyższy stopień, tym lepszy i bardziej specjalistyczny sprzęt + więcej lekarzy specjalistów. Np. szpital o stopniu referencyjności I przyjmuje raczej same bezproblemowe przypadki, a gdyby się działo coś nie tak z matką lub dzieckiem, to będą oni transportowani do szpitala o większej referencyjności, ponieważ tam np. są jakieś wypasione inkubatory dla maluchów i lekarze, którzy potrafią (i mają odpowiedni sprzęt) ratować najcięższe przypadki.

W Łodzi w zasadzie szpitale prywatne mają stopień I i tam masz wizytę kwalifikującą Cię do porodu, bo nie mają warunków do odebrania każdego przypadku. Natomiast takie duże szpitale jak Centrum Zdrowia Matki Polki ma już 3 stopień i lekarze operują nawet maluszki jeszcze w łonie mamy.

tak też myślałasz, niestety prywatne klinikami nie lubią problemowych porodó i odsyłają do państwowych... no cóż muszę wierzyć że wszystko będzie ok i właśnie tam uda mi się urodzić :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Łodzi otwiera się teraz prywatna z 3. stopniem i ja tam mam zamiar właśnie rodzić. W ogóle uciekają do niej specjaliści ze szpitali państwowych o najwyższym stopniu referencyjności, więc wygląda to dobrze :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My to super! III stopień i prywatnie, to to ja rozumiem.
    u mnie w Białymstoku dwa szpitale państwowe mają III stpień a wszystkie prywatne I...

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zajrzałam na tą stronę i wiecie jak nie mogłam znaleźć wyprawki tak tam po kliknięciu na szpital jest opisane jak wygląda sala ile godzin może mąż być z nami po porodzie od której do której odwiedziny i tak jak szeroko komentowalysmy mm i zabieranie dziecka od nas tak tam na moim piszą że to jest na życzenie pacjentki czy mają wziąć maluszka i podać mm, ponadto mają herbatki na laktacje, nakładki na sutki itd.

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są regiony, gdzie naprawdę ciężko o 3. stopień - jak wyjeżdżaliśmy w czerwcu do Polańczyka, to chyba 120km było do najbliższego takiego szpitala. I wtedy miałam trochę stres, że jednak gdyby cokolwiek się zadziało, to ciężko dojechać... Nawet śmiałam się, że każdego dnia musi być jeden trzeźwy uczestnik wycieczki oprócz mnie, żeby w razie czegoś odwozić mnie do szpitala :D

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do wczoraj bylam zdecydowana na szpital który ma 2 ale sprawdziłam go na tej stronie która polecilyscie itam robi się 50% CC i ponad 60% nanacięć. Szpital w którym mój gin jest zastępca ordynatora wykonuje 27 % CC i 25% nacięć z kolei szpital który jest najbliżej mnie i tam chodzę na szkole rodzenia wykonuje 22% CC i tylko 10% nacięć! I bądź tu mądra. . Już nie wiem gdzie mam rodzić.

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic o mleku na zgagę nie pisałam, bo w życiu jej nie miałam :) ale słyszałam, że mleko pomaga chwilowo, a potem jeszcze pogarsza, ale ja się nie znam. Kurna, właśnie o mało nie wjechała we mnie jakaś wojskowa ciężarówa, postanowili wjechać w przystanek, żeby sobie potem wykręcić w drugą stronę. Tyle radości im to sprawiło że hej :>

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    No wiesz im wyzsza ciaza tym gorsza moze byc zgaga i mleko chocbys i litr wypila nie pomoze. A tego "mojego" mleczka pije sie jedna stolowa lyzke i zapominasz co to zgaga :-) no i dzieki temu ze to tylko jedna lyzka to nie biegasz siku ;-)
    A jak często to pić?
    Możliwe że jak piłam kompot z wiśni dosyć cierpki po 18 i nic mi nie było to się uaktywnilo w nocy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls mleko skabarka polecala tylko z wami tyle pisze ze czasami niewiem co która pisze :D
    A te wojsko to jakieś debilne dobrze ze nic się nie stało

‹‹ 1667 1668 1669 1670 1671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ