WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Wlasnie laski cwiczycie mięśnie kegla? Pamiętacie o tym? Moze będziemy sobie tu przypominac- bo ja normalnie przypominam sobie raz na tydzień :/
    Ja niestety podobnie :P Liczę, że mam już wyćwiczone ;)
    O ćwiczeniu oddychania przeponą też nie bardzo pamiętam. Trzeba się zmobilizować skoro będę rodzić sn!

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Ja jadę do miasta obok... 27% CC.

Mam szpital 10 km od domu, ale jadę do szpitala oddalonego o 40 km. Dlatego mam nadzieję, że nie urodzę tak hop siup jak ta laska z życzeń od Twojego kumpla :)

Sigma lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luzik Aldona, 40 km to niedużo :D

aldonaa, Carolline lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, dziewczyny! Która z was robiła te lampki cottonball? Kupiłam w ikea mini sznurek światełek i kusi mnie spróbowanie machnięcia takiej ozdoby. Nie wiem co z tego wyjdzie, ale może być ciekawie :P
    Tylko zastanawiam się jaki to miał być ten bandaż/gaza?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Dominka92 - mam II stopień dojrzałości łożyska od 25 tygodnia ciąży a nikt w moim otoczeniu nie pali. Lekarz jasnowidz :P pewnie po prostu poczuł dym np. z Twoich ubrań.

Z ubran watpie bo M wyjechal i 2 tydzien juz go nie ma a mama przy mnie nie pali :P a chyba ja bym wyczula od siebie dym bo strasznie mnie on drazni
    :D widzial pare razy jak M palil i moze dlatego , a moze i jasnowidz xD

relgzbmhh8tsviez.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Aaa, dziewczyny! Która z was robiła te lampki cottonball? Kupiłam w ikea mini sznurek światełek i kusi mnie spróbowanie machnięcia takiej ozdoby. Nie wiem co z tego wyjdzie, ale może być ciekawie :P
    Tylko zastanawiam się jaki to miał być ten bandaż/gaza?

Kupowałam w aptece najzwyklejszy bandaż. 10 cm x 4 m . Już nie pamiętam dokładnie ale jedną sztuką bandażu owinęłam chyba dwa baloniki i trochę zostawało na trzeci.

edit: aaaa! Ciekawie to bedzie na pewno, bo ja się upaćkałam przy tym jak dziecko :P nos, włosy , wszystko dosłownie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 22:30

la_lenka lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az na str swojego szpitala sprawdzilam te dane i jest 40% cc i 25% naciec. A wgl chca zlikwidowac porodwke i oddzial polozniczy w moim szpitalu,ale mam nadzieje to nie tak o ze chca zlikwidowac i rach ciach nie ma tylko ze zdaze urodzic ;)

relgzbmhh8tsviez.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja niestety podobnie :P Liczę, że mam już wyćwiczone ;)
    O ćwiczeniu oddychania przeponą też nie bardzo pamiętam. Trzeba się zmobilizować skoro będę rodzić sn!
    Taaaaa nic nie mow o oddychaniu- ćwiczę raz na tydzień na szkole rodzenia :/
    Cos slabo sie wczuwam narazie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 22:40

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa, dzięki. Bo jakoś kombinowałam, że to miała być gaza w takiej wielkiej płachcie :P Jak posprzątam mieszkanie to się wezmę za lampki, może być niezła zabawa :P

aldonaa lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    U mnie na wypisie z usg nadal I stopień, aż się zdziwiłam, bo myślałam, że powinno się już trochę zestarzeć :P

kurcze, a ja mam już 3 stopień dojrzałości :(

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi ćwiczeniami to się nie stresujcie dziewczyny. Za pierwszym razem nie cwiczylam, tyle co na szkole rodzenia.

4me lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super dziewczyny, że wizyty udane i wszystko wporządku z dzieciaczkami, wszystkie kluski ładnie rosnął ;)

wczoraj myślałam że zwariowałam a dzisiaj to się powtórzyło :D podczas intensywnych ruchów córci usłyszałam dziwny pojedyńczy odgłos wychodzący z brzucha! to było take dość głośne pstryknięcie/strzelenie jak pękający balon z gumy do rzucia nie wiem jak to inaczej opisać. wczoraj pomyślałam że mi się przesłyszało ale dzisiaj to się powtórzyło dwa razy i nawet mąż słyszał! przestraszył się że coś mi w brzuchu pęka, zaczęłam szukać więc w necie informacji i okazało się że najprawdopodobniej odgłos pękania czy strzelania jest spowodowany ruchami malca, który uderzając w jelita powoduje pękanie pęcherzyków powietrza tam się znajdujących ;D

4me, Carolline, Misi@ lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    kurcze, a ja mam już 3 stopień dojrzałości :(

Nie martw sie, na 3st tez mozna dotrwac do konca :). Ja od 27/28tc mam 2st.
    W poprzedniej ciazy az do 35tc mialam 1st, wiec nie ma reguly.
    Wazne, zeby przeplywy byly ok.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku to mój w porównaniu do Waszych dzieciaczków klocek...zaczęłam się tym stresować. Jak ja go urodzę:p Jak myślicie ile jeszcze mu przybędzie do porodu? Jutro idę na ten gbs do szpitala.

alutka lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki ona troszkę mnie uspokoiłaś, przepływy są na szczęście ok :)

• .ona. Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Jejku to mój w porównaniu do Waszych dzieciaczków klocek...zaczęłam się tym stresować. Jak ja go urodzę:p Jak myślicie ile jeszcze mu przybędzie do porodu? Jutro idę na ten gbs do szpitala.

Wez tylko pod uwage to, ze Twoja ciaza jest starsza ;)

Carolline lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:04

julita lubi tę wiadomość

• kasig Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:

Nancy ciesz się że Ci dzieciak ładnie rośnie, porodem będziesz martwić się później :) co do tego ile jeszcze urośnie hmmm ciężko powiedzieć, mój w ciągu 6 dni przytył aż 468 gram a więc bardzo duzo i teraz ma 2312 a jestem prawie dwa tygodnie za Tobą tak więc pewnie też będzie podobnie ważył , ale podobno pod koniec ciąży już tak bardzo nie rosną. Trzeba też pamiętać że jest próg błędu do 0,5kg w każdą stronę więc te pomiary nie zawsze są aż tak bardzo wiarygodne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 23:03

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Wez tylko pod uwage to, ze Twoja ciaza jest starsza ;)

Ale od lenki i skabarki tylko o tydzień czasu, a różnica w wadze 500 i 700 gram. Mam nadzieję, że błąd pomiaru u mnie jest 400 gram:D

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i chłopcy przeważnie są troszkę więksi od dziewczynek

‹‹ 1665 1666 1667 1668 1669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ