Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
4me wrote:Wlasnie laski cwiczycie mięśnie kegla? Pamiętacie o tym? Moze będziemy sobie tu przypominac- bo ja normalnie przypominam sobie raz na tydzień
Liczę, że mam już wyćwiczone
O ćwiczeniu oddychania przeponą też nie bardzo pamiętam. Trzeba się zmobilizować skoro będę rodzić sn! -
nick nieaktualny
-
Aaa, dziewczyny! Która z was robiła te lampki cottonball? Kupiłam w ikea mini sznurek światełek i kusi mnie spróbowanie machnięcia takiej ozdoby. Nie wiem co z tego wyjdzie, ale może być ciekawie
Tylko zastanawiam się jaki to miał być ten bandaż/gaza? -
Sigma wrote:Dominka92 - mam II stopień dojrzałości łożyska od 25 tygodnia ciąży a nikt w moim otoczeniu nie pali. Lekarz jasnowidz
pewnie po prostu poczuł dym np. z Twoich ubrań.
Z ubran watpie bo M wyjechal i 2 tydzien juz go nie ma a mama przy mnie nie palia chyba ja bym wyczula od siebie dym bo strasznie mnie on drazni
widzial pare razy jak M palil i moze dlatego , a moze i jasnowidz xD
-
la_lenka wrote:Aaa, dziewczyny! Która z was robiła te lampki cottonball? Kupiłam w ikea mini sznurek światełek i kusi mnie spróbowanie machnięcia takiej ozdoby. Nie wiem co z tego wyjdzie, ale może być ciekawie
Tylko zastanawiam się jaki to miał być ten bandaż/gaza?
Kupowałam w aptece najzwyklejszy bandaż. 10 cm x 4 m . Już nie pamiętam dokładnie ale jedną sztuką bandażu owinęłam chyba dwa baloniki i trochę zostawało na trzeci.
edit: aaaa! Ciekawie to bedzie na pewno, bo ja się upaćkałam przy tym jak dzieckonos, włosy , wszystko dosłownie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 22:30
la_lenka lubi tę wiadomość
-
la_lenka wrote:Ja niestety podobnie
Liczę, że mam już wyćwiczone
O ćwiczeniu oddychania przeponą też nie bardzo pamiętam. Trzeba się zmobilizować skoro będę rodzić sn!
Cos slabo sie wczuwam narazieWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 22:40
-
super dziewczyny, że wizyty udane i wszystko wporządku z dzieciaczkami, wszystkie kluski ładnie rosnął
wczoraj myślałam że zwariowałam a dzisiaj to się powtórzyłopodczas intensywnych ruchów córci usłyszałam dziwny pojedyńczy odgłos wychodzący z brzucha! to było take dość głośne pstryknięcie/strzelenie jak pękający balon z gumy do rzucia nie wiem jak to inaczej opisać. wczoraj pomyślałam że mi się przesłyszało ale dzisiaj to się powtórzyło dwa razy i nawet mąż słyszał! przestraszył się że coś mi w brzuchu pęka, zaczęłam szukać więc w necie informacji i okazało się że najprawdopodobniej odgłos pękania czy strzelania jest spowodowany ruchami malca, który uderzając w jelita powoduje pękanie pęcherzyków powietrza tam się znajdujących
4me, Carolline, Misi@ lubią tę wiadomość
-
kasig wrote:kurcze, a ja mam już 3 stopień dojrzałości
Nie martw sie, na 3st tez mozna dotrwac do konca. Ja od 27/28tc mam 2st.
W poprzedniej ciazy az do 35tc mialam 1st, wiec nie ma reguly.
Wazne, zeby przeplywy byly ok.
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Nancy87 wrote:Jejku to mój w porównaniu do Waszych dzieciaczków klocek...zaczęłam się tym stresować. Jak ja go urodzę:p Jak myślicie ile jeszcze mu przybędzie do porodu? Jutro idę na ten gbs do szpitala.
Wez tylko pod uwage to, ze Twoja ciaza jest starsza
Carolline lubi tę wiadomość
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
nick nieaktualny
-
Nancy87 wrote:Jejku to mój w porównaniu do Waszych dzieciaczków klocek...zaczęłam się tym stresować. Jak ja go urodzę:p Jak myślicie ile jeszcze mu przybędzie do porodu? Jutro idę na ten gbs do szpitala.
Nancy ciesz się że Ci dzieciak ładnie rośnie, porodem będziesz martwić się późniejco do tego ile jeszcze urośnie hmmm ciężko powiedzieć, mój w ciągu 6 dni przytył aż 468 gram a więc bardzo duzo i teraz ma 2312 a jestem prawie dwa tygodnie za Tobą tak więc pewnie też będzie podobnie ważył , ale podobno pod koniec ciąży już tak bardzo nie rosną. Trzeba też pamiętać że jest próg błędu do 0,5kg w każdą stronę więc te pomiary nie zawsze są aż tak bardzo wiarygodne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 23:03