WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez nie biore aparatu sesja bedzie w domu:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    a weźże wrzuć jak to robisz?? :D bo wygląda przepysznie!!
    A to mega proste marynuje z pól godziny do godziny losia w zalewie-oliwa, musztarda, miód. Oczywiscie jeszcze go sole i pieprzę wczesniej. Pozniej przekladam do naczynia i polewam z wierzchu ta sama marynata drugi raz, żeby sie w tym pieklo- nie za dużo jej robię tak, żeby go trochę tym polać.

Salata u warzywa- co, kto lubi- ja zawsze daje salate, cebule, pomidora, ogórka i kapary. Robię do tego sos bardzo podobny od marynaty na bazie wody, oliwy, musztrau, miodu i dodaje czosnek wyciskany i różne ziola albo jak mam lenia to taki gotowy sos z proszku ale zawsze go wzmacniam wlasnie musztarda i miodem. Samej roboty to jest na 15-20 min ;) i wychodzi, pyszny i soczysty los na salacie :)

Aaaa na tym zdjęciu to jeszcze widac kurki- bo mialam juz ppdsmazone i musialam zużyć to dodalam- moze kontrowersyjne ale smakowało ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 19:29

skabarka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Tak tu piszecie o rożnych nacinaniach i innych okołoporodowych atrakcjach to sobie uświadomiłam, ze mnie czeka 3 h jazdy samochodem po do domu. Macie jakieś tipsy w co sie zaopatrzyć, zeby ta podróż nie była tortura :D
    Specjalna poduszke-kolko pod tylek :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Specjalna poduszke-kolko pod tylek :)

Może być zwykle kółko dmuchane :D

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Lila czy to Twoj post skomentowalam na fb?bo wydaje mi sie ze tak, trzymam kciuki by wszystko bylo ok u Was i u nas,my jutro na usg jesli dalej bedzie ten obraz nieostry to wtedy echo serca.w necie tez malo co znalazlam ale to dobrze bo tam mozna sie naczytac glupot wiec lepiej nie czytajmy :)musi byc dobrze i juz no.

Tak Kochana. Dzieki liczę ze będzie ok. My też za was jutro kciukamy i dajcie znać co i jak. Ja tez mam jutro powtórkę usg bo będę miała już wyniki przeciwciał.

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Szpitale naciskają na SN, seriooo? :D gdzie są takie szpitale? :D
    Jak widzę statystyki w stylu 40-50-60% CC w danym szpitalu, to zastanawiam się czy serio straciłyśmy naturalną zdolność do rodzenia dzieci, skoro połowa porodów kończy się CC?

No niestety takie tez sie znajda. Stosunkowo niedaleko mnie jest taki szpital. I chocby nie wiem co, to tam nie pojde! CC - 23,47% Wszystko fajnie. Mozna by bylo pomyslec ze super wrecz dla tego kto che rodzic naturalnie. Ale tam niestety stosuja zasade: jestes kobieta, skoro umialas zajsc w ciaze umiesz urodzic mimo wszystko! niestety przypadek zdarzyl sie tez w mojej rodzinie, ale opisywac nie bede z wiadomych przyczyn. Tragedia... W kazdym razie dziewczyna poszla do sadu ze szpitalem... Znieczulenie dolarganem tam stosowane jest w prawie 57 %, a tną co drugą rodzacą...
    Szczerze? Dla mnie to nie szpital...

l22nhdge5b933eoh.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:26

aldonaa, Sigma, karolcia87, diatomka, agatka196, skabarka, kasig, Carolline, Lilla My, la_lenka, adzia, Wonderland lubią tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    A gdzie można sprawdzić statystyki odnośnie CC i znieczuleń?

Tu możesz sprawdzić : http://www.gdzierodzic.info/

Gratuluję wizyty, i zdrowego podejścia co do serduszka. Na pewno wszystko jest ok :)

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.gdzierodzic.info/

Proszę, tutaj masz ogolnie info o szpitalach i często jest info jaki jest odsetek % ciąż zakończonych poprzez cc.

edit: nie zauważyłam, ze aldonaa już wrzucila link =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 20:20

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    A gdzie można sprawdzić statystyki odnośnie CC i znieczuleń?

Ja już po wizycie, mała waży 1745 g. Wszystko w normie praktycznie, choć być może ma niedomykalność jednej z zastawek - ale mam się nie przejmować bo raz, że to wada która zanika do któregoś tam roku życia dziecka, a dwa że doktorek nie jest pewny (coś tam mówił że nie słychać charakterystycznych dla takiej wady kliknięć). Toteż się nie przejmuję.

No i się nie przejmuj, będziesz musiała potem tylko co pół roku robic usg serduszka. Ja miałam tak z młodą, to fizjologiczne i samo się naprawia.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    http://www.gdzierodzic.info/

edit: nie zauważyłam, ze aldonaa już wrzucila link =)

Co dwie głowy to nie jedna :P

l22nhdge5b933eoh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy:) Nasz klusek waży już około 2700, lekarka mówiła, że sporo, także będę miała co rodzić. Szyjka miękka ale pozamykane wszystko:) Następna wizyta 13.08 o ile wcześniej nie urodzimy:) Teraz usg wg. jego pomiarów pokazuje 22.08, no ale to wiadomo, ze trzeba się sugerować OM:) Malutki to cały tata:)

Kasiarzynka, aldonaa, karolcia87, Gusiak, diatomka, la_lenka, agatka196, Misi@, snoopy_etka, skabarka, Anitka201, kasig, Lilla My, alutka, Carolline, easymum, Lady Savage, .ona., adzia, Wonderland, Czarna_88, przyszła mama, monaaa85 lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa strona! poczytam sobie jutro :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po lekarzu, wszystko super wyszło, nie ma czego się przyczepić, wszystkie pomiary dobrze. Do tego chyba dziś to wypychanie oznaczało obrót, bo fiknela główką w dół, więc w ogóle wszystko idealnie. Gbs ujemny.
    Ale mi ulżyło!

aldonaa, Kasiarzynka, karolcia87, 4me, Gusiak, diatomka, agatka196, Misi@, skabarka, Anitka201, kasig, Carolline, Lilla My, alutka, adzia, Wonderland, Czarna_88, przyszła mama lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Wróciliśmy:) Nasz klusek waży już około 2700, lekarka mówiła, że sporo, także będę miała co rodzić. Szyjka miękka ale pozamykane wszystko:) Następna wizyta 13.08 o ile wcześniej nie urodzimy:) Teraz usg wg. jego pomiarów pokazuje 22.08, no ale to wiadomo, ze trzeba się sugerować OM:) Malutki to cały tata:)

Ijaaa!! ale klusek! :)

2700 - jak to juz ładnie - BEZPIECZNIE brzmi :)

diatomka lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_leka! Super! I proszę mi się więcej nie martwić! :) A ile waży mała?

la_lenka lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Ijaaa!! ale klusek! :)

2700 - jak to juz ładnie - BEZPIECZNIE brzmi :)

Pytałam lekarza czy nie grozi mi przedwczesny poród, powiedziała, że na razie nie, ale nawet gdyby to może wychodzić:)

aldonaa, diatomka, agatka196, skabarka lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa, dziś waga mojej żabki 2202g, więc szykuje się raczej nieduża dziewczynka. I to dziś już na 1000% widziałam, że to dziewczynka, bułeczka taka, że nie potrzebowałam lekarza do określenia płci. :P

Kasiarzynka, Gusiak, aldonaa, diatomka, agatka196, Misi@, karolcia87, skabarka, kasig, Lilla My, .ona., Wonderland, Czarna_88, przyszła mama lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy, la_lenka jakie te Wasze dzieciaczki juz duże! =)

la_lenka, Nancy87 lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma, ja nie wątpię w to, że teraz czasem za bardzo ingeruje się w naturę, tak krótko mówiąc, ale też medycyna daje pewne rozwiązania, które pozwalają uniknąć komplikacji, które pewnie kiedyś występowały dużo częściej niż teraz. A koleżanki stażystki nie upierają się, że wiedzą lepiej od ordynatora, bardziej bazowały na ogólnej opinii pielęgniarek i położnych, które już nie jedno widziały i wiedzą, jakie było ryzyko. A lekarze...no cóż...są lekarze i "lekarze", już nie będę się wdawać w jakieś ideologiczne spory (vide prof. Chazan itd), ale to też są tylko ludzie i niestety czasem jest tak, że medycyna medycyną, a oni mają jakieś tam swoje preferencje.

Co do aparatu, to nie chodzi mi o celowanie obiektywem między nogi :D ale te zdjęcia, które zaraz po porodzie mąż zrobił dziecku komórką są naprawdę dziadowskiej jakości, tym razem przytargam aparat, żeby móc dziecku pstryknąć te kilka porządnych fotek :)

Własnie wróciłam z zakupów z siostrą. Siostra kategorycznie oświadczyła, że jej siostrzenica nie będzie chodzić w ciuszkach w koparki po starszym bracie, więc zostałam zaopatrzona w dwa porządne wielopaki dziewczyńskich bodziaków i pajacyków od ciotki :D Wszystko fajnie, ale teraz mi nogi w d...ę włażą. a Jutro o 7:45 ktg.

8pdp47e.png
‹‹ 1663 1664 1665 1666 1667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ