WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Magdalenkaihelenka spelnienie dla niektorych kobiet- nie dla wszystkich :P

Zmusilam sie i mimo choroby zrobilam i wciagnelam troche kwasow omega i witaminek dla mojego synka ;)

Losos w sosie musztardowo miodowym- prawie samo sie robi a jakie pyszne. Pękam z przejedzenia a to prawie same warzywa, moj zoladek sie kurczy....

uopqc.jpg

4me mimo, ze wcale nie przepadam za lososiem to Twoje danie wygląda tak pysznie, ze wsunelabym je w parę minut! =)

4me lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Warszawie sa spoko szpitale, nie wiem jak z innymi miastami. Nie miałam swojej poloznej, żadna z moich koleżanek nie brała w sumie swojej i 90% zadowolonych. Wszystko zależy od szpitala.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:

w zamyśle miałam siebie, wiem,że nie każda marzy o tym żeby rodzić SN- kazda kobieta jest inna:)

ja też dziś zestaw musztarda-miód na obiad- tyle ze kurczak w sosie musztardowo-miodowo-śmietanowym :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 16:19

4me lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak ja już sama niewiem nawet lekarza innego nie znalazłam, odpoczne przez 3tyg do kolejnej wizyty jak nie będzie bolało nic a jak coś to na szpital.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też porodu zupełnie nie odbieram w kategoriach spełnienia. Spełnieniem (marzeń) to będzie ten mały człowiek, niezależnie czy urodzę go sn, cc, czy teleportują go kosmici wprost w moje ramiona ;)

.ona., Gusiak, 4me lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazda ma swoje racje, jednak ja i moja siostra pracuje z dziecmi z dpm spowodowanym niedotlenieniem w czasie porodu. Poza tym nawet jedna z lekarek prowadzaca zajecia w zeszlym roku powiedziala dziewczyny wybierzcie cc.
    Powiklania po cc jesli chodzi o dzieci b. Czesto wy ika z tego, ze pozno lekarze decyduja sie na zabieg, mimo, ze sa wskazania i wowczas juz dochodzi do niedotlenienia. Gdzies nawet czytalam o tym artykul.

Po cc mozna stosowac masazyki, kt. Tez maja dziecko wspomoc. Choc zdaje sobie sprawe, ze jesli chodzi o pluca sprawa ma sie gorzej. Bo podczas sn, dziecko juz w drogach rodnych je na to przygotowuje, a w cc niestety nie.
    Ale sa cc tak jak ma byc w moim przypadku dopiero po pierwszej fazie. Dziecko samo zdecyduje kiedy chce wyjsc i wowczas lepiej sie przygotowuje do przyjscia na swiat. U mnie wysilek nie jest wskazany, wiec mam miec cc.
    Operacji sie nie boje bo juz kilka mam za soba. Choc pewne obawy sa, ale sn tez niesie za soba ryzyko.
    Moja kolezanka miala cc po 18 godzinach naturalnego porodu i na drugi dzien smigala i opiekowala sie malym i dzieckiem dziewczyny z sali, kt rodzila sn. Wiec trudno powiedziec jak organizm sie zachowa po sn a jak po cc.

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    W Warszawie sa spoko szpitale, nie wiem jak z innymi miastami. Nie miałam swojej poloznej, żadna z moich koleżanek nie brała w sumie swojej i 90% zadowolonych. Wszystko zależy od szpitala.

Myślę, ze to kwestia szpitala i zmiany na jaką się trafi.... koleżanka rodziła w tym roku w szpitalu w warszawie i raczej swojego porodu dobrze nie wspomina... nie będę się wdawac w szczegóły zgodnie z prośbą Pauliny =)

Ale masz w zupełności racje... wszystko zależy od szpitala....

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:

Zmusilam sie i mimo choroby zrobilam i wciagnelam troche kwasow omega i witaminek dla mojego synka ;)

Losos w sosie musztardowo miodowym- prawie samo sie robi a jakie pyszne. Pękam z przejedzenia a to prawie same warzywa, moj zoladek sie kurczy....

uopqc.jpg

A ja mam znowu parcie na ryby, zjadłabym bardzo. Ostatnio w Ikea zamówiłam właśnie łososia, aż mąż był zszokowany, stwierdził, ze kanibalizm (skoro na córcię mówimy właśnie Łosoś :P ).

Carolline lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się trochę nie zgadzam że zależy od szpitala, położne które przyjmują porody widziały dużo i słyszały, moim zdaniem jedna może być dla mnie fajna bo jestem pozytywnie nastawiona a jak przyjdzie taka co narzeka albo jakaś wypindrowana to wiadomo że ciśnienie może podnieść.
    Tak na szybko chciałam powiedzieć niewiem czy zrozumiecie hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili mam nadzieje, ze okaze sie, ze to pomylka. Ja po 20 tc tez mialam problem z serduszkiem malego i bylam u najlepszego kardiologa plodu by to dokladnie zdiagnozowal. Okazalo sie, ze wszystkomjest dobrze. Mam nadzieje, ze u Was tez tak bedzie :) choc wiem, jaki masz teraz metlik w glowie, to mpostaraj sie myslec pozytywnie...niech zadziala potega podswiadomosci ;)

lila1983 lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A ja mam znowu parcie na ryby, zjadłabym bardzo. Ostatnio w Ikea zamówiłam właśnie łososia, aż mąż był zszokowany, stwierdził, ze kanibalizm (skoro na córcię mówimy właśnie Łosoś :P ).
    Ja mam troche wyrzuty sumienia, ze za mało omega wcinam wiec w niedziele byl dorsz. Dzis losos, na jutro mi tez jeszcze zostało;) nadrabiam i mam postanowienie robic je częściej :) a jak będę miala lenia to na rybę nad morze :)

La_lenka czemu losos- plywawala Ci w brzuchu czy jak ? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 16:38

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co wczoraj pranie robiłam i tak je teraz ścigam i chyba znowu przeplucze, koleżanka tak chwaliła płyn sofin a mi zjeżdża pranie tak jak bym w kostce mydła wyprala :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpitale naciskają na SN, seriooo? :D gdzie są takie szpitale? :D
    Jak widzę statystyki w stylu 40-50-60% CC w danym szpitalu, to zastanawiam się czy serio straciłyśmy naturalną zdolność do rodzenia dzieci, skoro połowa porodów kończy się CC?

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    La_lenka czemu losos- plywawala Ci w brzuchu czy jak ? :D
    Jak zaczęłam czuć takie konkretniejsze ruchy to opisywałam mężowi, że ona to się przekręca niczym ryba - tak nic, nic, nic i nagle wielki hop od razu na drugi bok (swoją drogą mój mąż jak zasypia robi dokładnie to samo, widać, że córunia tatusia :P ). I mąż właśnie skomentował, że nasz mały Łosoś skacze - no i już tak się przyjęło na stałe :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 16:54

4me, Carolline lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dobre la_lenka :D

la_lenka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    wydaje mi się że musisz zbyć całkowicie zdrowa, moja siostra tez myślała o domu narodzin na żelaznej ale w końcu będzie rodzic zwyczajnie.

300zł opieka połoznej?W jakiej miejscowiści rodzisz?
    Moja kuzynka rodziła niedawno we Wroclawiu miała super połozna -opłaconą oczywiscie ale zawołała nie mniej niz 700zł...i z tego co sie co wiem tak ceny sie zaczynają 300 zł to jak za darmo:)

74disg18xt1q3yyo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 21:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    300zł opieka połoznej?W jakiej miejscowiści rodzisz?
    Moja kuzynka rodziła niedawno we Wroclawiu miała super połozna -opłaconą oczywiscie ale zawołała nie mniej niz 700zł...i z tego co sie co wiem tak ceny sie zaczynają 300 zł to jak za darmo:)

Anulka to nie ja pisałam o tej położnej za 300 zl :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak pisała o tym pod twoim postem dlatego się nick pomylił :)

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahah sorki ja i moje rozkojarzenie w ciązy :P

magdalenkaihelenka lubi tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
‹‹ 1661 1662 1663 1664 1665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ