Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
4me wrote:Magdalenkaihelenka spelnienie dla niektorych kobiet- nie dla wszystkich
Zmusilam sie i mimo choroby zrobilam i wciagnelam troche kwasow omega i witaminek dla mojego synka
Losos w sosie musztardowo miodowym- prawie samo sie robi a jakie pyszne. Pękam z przejedzenia a to prawie same warzywa, moj zoladek sie kurczy....
4me mimo, ze wcale nie przepadam za lososiem to Twoje danie wygląda tak pysznie, ze wsunelabym je w parę minut!
4me lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny4me wrote:Magdalenkaihelenka spelnienie dla niektorych kobiet- nie dla wszystkich
w zamyśle miałam siebie, wiem,że nie każda marzy o tym żeby rodzić SN- kazda kobieta jest inna:)
ja też dziś zestaw musztarda-miód na obiad- tyle ze kurczak w sosie musztardowo-miodowo-śmietanowymWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 16:19
4me lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKazda ma swoje racje, jednak ja i moja siostra pracuje z dziecmi z dpm spowodowanym niedotlenieniem w czasie porodu. Poza tym nawet jedna z lekarek prowadzaca zajecia w zeszlym roku powiedziala dziewczyny wybierzcie cc.
Powiklania po cc jesli chodzi o dzieci b. Czesto wy ika z tego, ze pozno lekarze decyduja sie na zabieg, mimo, ze sa wskazania i wowczas juz dochodzi do niedotlenienia. Gdzies nawet czytalam o tym artykul.
Po cc mozna stosowac masazyki, kt. Tez maja dziecko wspomoc. Choc zdaje sobie sprawe, ze jesli chodzi o pluca sprawa ma sie gorzej. Bo podczas sn, dziecko juz w drogach rodnych je na to przygotowuje, a w cc niestety nie.
Ale sa cc tak jak ma byc w moim przypadku dopiero po pierwszej fazie. Dziecko samo zdecyduje kiedy chce wyjsc i wowczas lepiej sie przygotowuje do przyjscia na swiat. U mnie wysilek nie jest wskazany, wiec mam miec cc.
Operacji sie nie boje bo juz kilka mam za soba. Choc pewne obawy sa, ale sn tez niesie za soba ryzyko.
Moja kolezanka miala cc po 18 godzinach naturalnego porodu i na drugi dzien smigala i opiekowala sie malym i dzieckiem dziewczyny z sali, kt rodzila sn. Wiec trudno powiedziec jak organizm sie zachowa po sn a jak po cc.
-
KathleenPL wrote:W Warszawie sa spoko szpitale, nie wiem jak z innymi miastami. Nie miałam swojej poloznej, żadna z moich koleżanek nie brała w sumie swojej i 90% zadowolonych. Wszystko zależy od szpitala.
Myślę, ze to kwestia szpitala i zmiany na jaką się trafi.... koleżanka rodziła w tym roku w szpitalu w warszawie i raczej swojego porodu dobrze nie wspomina... nie będę się wdawac w szczegóły zgodnie z prośbą Pauliny
Ale masz w zupełności racje... wszystko zależy od szpitala.... -
4me wrote:Magdalenkaihelenka spelnienie dla niektorych kobiet- nie dla wszystkich
Zmusilam sie i mimo choroby zrobilam i wciagnelam troche kwasow omega i witaminek dla mojego synka
Losos w sosie musztardowo miodowym- prawie samo sie robi a jakie pyszne. Pękam z przejedzenia a to prawie same warzywa, moj zoladek sie kurczy....
A ja mam znowu parcie na ryby, zjadłabym bardzo. Ostatnio w Ikea zamówiłam właśnie łososia, aż mąż był zszokowany, stwierdził, ze kanibalizm (skoro na córcię mówimy właśnie Łosoś).
Carolline lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa się trochę nie zgadzam że zależy od szpitala, położne które przyjmują porody widziały dużo i słyszały, moim zdaniem jedna może być dla mnie fajna bo jestem pozytywnie nastawiona a jak przyjdzie taka co narzeka albo jakaś wypindrowana to wiadomo że ciśnienie może podnieść.
Tak na szybko chciałam powiedzieć niewiem czy zrozumiecie hehe -
nick nieaktualnyLili mam nadzieje, ze okaze sie, ze to pomylka. Ja po 20 tc tez mialam problem z serduszkiem malego i bylam u najlepszego kardiologa plodu by to dokladnie zdiagnozowal. Okazalo sie, ze wszystkomjest dobrze. Mam nadzieje, ze u Was tez tak bedzie
choc wiem, jaki masz teraz metlik w glowie, to mpostaraj sie myslec pozytywnie...niech zadziala potega podswiadomosci
lila1983 lubi tę wiadomość
-
la_lenka wrote:A ja mam znowu parcie na ryby, zjadłabym bardzo. Ostatnio w Ikea zamówiłam właśnie łososia, aż mąż był zszokowany, stwierdził, ze kanibalizm (skoro na córcię mówimy właśnie Łosoś
).
a jak będę miala lenia to na rybę nad morze
La_lenka czemu losos- plywawala Ci w brzuchu czy jak ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 16:38
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
4me wrote:La_lenka czemu losos- plywawala Ci w brzuchu czy jak ?
). I mąż właśnie skomentował, że nasz mały Łosoś skacze - no i już tak się przyjęło na stałe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 16:54
4me, Carolline lubią tę wiadomość
-
magdalenkaihelenka wrote:wydaje mi się że musisz zbyć całkowicie zdrowa, moja siostra tez myślała o domu narodzin na żelaznej ale w końcu będzie rodzic zwyczajnie.
300zł opieka połoznej?W jakiej miejscowiści rodzisz?
Moja kuzynka rodziła niedawno we Wroclawiu miała super połozna -opłaconą oczywiscie ale zawołała nie mniej niz 700zł...i z tego co sie co wiem tak ceny sie zaczynają 300 zł to jak za darmo:) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyanula1990 wrote:300zł opieka połoznej?W jakiej miejscowiści rodzisz?
Moja kuzynka rodziła niedawno we Wroclawiu miała super połozna -opłaconą oczywiscie ale zawołała nie mniej niz 700zł...i z tego co sie co wiem tak ceny sie zaczynają 300 zł to jak za darmo:)
Anulka to nie ja pisałam o tej położnej za 300 zl -
nick nieaktualny