WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw, mam wrażenie, że ciąża mnie zupełnie odmóżdżyła. Leżę więcej, niż to mam w zwyczaju, odpalam tv, a tam taki szajs, że mi się zwoje mózgowe prostują. Nad książką z kolei nie mogę się skupić, albo od razu zasypiam. Byle do porodu, żeby móc się wreszcie czymś konkretnym zająć.

8pdp47e.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubię poczytać / posłuchać o porodach i o tych z dobrymi doświadczeniami jak i złymi ale nie czuję przez to lęku przed porodem, raczej ekscytację ;D

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka dokładnie, każdy jest inny:) Moja siostra leżała w szpitalu z dziewczyną, która okropnie panikowała przed porodem, bała się bólu. Moja siostra już jedno urodziła to ją pocieszała, że nie jest źle. W końcu jak przyszło tamtej dziewczynie rodzić, to miała już rozwarcie na 8 cm i mówiła mojej siostrze, że czuje jak by okres dostała. Urodziła bez żadnego problemu:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prog bolu to jedno, strach ze dziecko utknie w kanale i sie udusi lub gdy zaczyna mu spadac tetno to drugie. Moj prog bolu jest wysoki, ale po sn mimo uplywu kilku lat do dzis mam traume na samo wspomnienie. Jeszcze taki bonus, ze mialam krwotok jako polog (rozerwanie i rozciecie), skonczylo sie lekami i niespelna rok po porodzie zaczelam leczyc przednowotworowe zmiany na szyjce :/ -pewnie to wszystko odbilo sie na moim zdrowiu. Dlatego teraz cc, zeby nic mi sie 'tam' nie stalo, a dwa bezpieczniej dla dziecka.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przede wszystkim musimy się nastawić, że będzie dobrze :) a jaka nagroda nas piękna czeka w postaci maleństwa :)

Nancy87, Dżuls lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama wrote:
    przede wszystkim musimy się nastawić, że będzie dobrze :) a jaka nagroda nas piękna czeka w postaci maleństwa :)
    Najpierw było, że na każde, potem, że na każde drugie. Teraz te jego dyrdymaly powtarza Szydlo więc trzeba bedzie jakiś list do prezydenta wystosowac XD

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona - cesarka to jest poważna operacja, wcale nie jest bezpieczniejsza ani dla dziecka ani dla mamy od SN, jeśli nie ma wskazań do zabiegowego porodu. Rozumiem, że silny lęk i komplikacje przy 1 porodzie są dla Ciebie wskazaniem do CC, ale tak mówisz, jakby cesarka była z gruntu w każdym przypadku lepsza, bezpieczniejsza itd. :P a nie jest...

Ja się nie mogę doczekać porodu, pewnie że będzie boleć, pewnie zajebiście bardzo, ale zazwyczaj od bólu się nie umiera :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 15:35

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mi wyskoczyło na Facebooku, warto gdzieś sobie zapisać, bo fajnie zebrane same przydatne informacje http://canpolbabies.com/pl/porady/porada/mothers/17/4918-rejestracja-noworodka-w-urzedzie-becikowe-i-inne-formalnosci-po-zmianach-od-marca-2015

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 15:36

Misi@ lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Btw, mam wrażenie, że ciąża mnie zupełnie odmóżdżyła. Leżę więcej, niż to mam w zwyczaju, odpalam tv, a tam taki szajs, że mi się zwoje mózgowe prostują. Nad książką z kolei nie mogę się skupić, albo od razu zasypiam. Byle do porodu, żeby móc się wreszcie czymś konkretnym zająć.
    W pierwszej ciąży i teraz to samo. Oglądam głupie seriale w tv, nic nie czytam i generalnie bym tylko leżała.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Ona - cesarka to jest poważna operacja, wcale nie jest bezpieczniejsza ani dla dziecka ani dla mamy od SN, jeśli nie ma wskazań do zabiegowego porodu. Rozumiem, że silny lęk i komplikacje przy 1 porodzie są dla Ciebie wskazaniem do CC, ale tak mówisz, jakby cesarka była z gruntu w każdym przypadku lepsza, bezpieczniejsza itd. :P a nie jest...

Ja się nie mogę doczekać porodu, pewnie że będzie boleć, pewnie zajebiście bardzo, ale zazwyczaj od bólu się nie umiera :P
    Ja, jeśli nie bedzie żadnych medycznych wskazań, to nigdy się na cesarke nie zdecyduje. Bardziej się boję tych operacji niz porodu. Nawet znieczulenia wolę nie brać jak nie muszę. Cesarka to poważna operacja, do tego jest dużo większym szokiem dla dziecka niz poród naturalny.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie zaakceptuje każdą opcje. I sn i cc mają swoje wady i zalety. Jeśli będą możliwości to będę rodzić normalnie, ale jak pozostaną wskazania do cc to też rozpaczać nie będę.

diatomka lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathleen - dokładnie o to mi chodzi :) Są sytuacje, w których cesarka ratuje życie albo po prostu jest wskazana z różnych względów, ale w znacznej większości sytuacji tak nie jest. Naturalnie przebiegający poród (czyli taki bez interwencji medycznych) jest procesem fizjologicznym, operacja to zupełnie inna sprawa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam was i sobie myślę powtarzać się nie będę i.myślami wróciłam do operacji z października i mała zasadzila kopniaka aż mi telefon wypadł z ręki :D :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet dzisiaj tu się wypowiadalam :)
    https://bellybestfriend.pl/forum/porod/porod-naturalny-czy-cesarka,272.html

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie właśnie wypelnialam plan porodu na żelazną. I stwierdziłam, że mam jakieś wytyczne, ktore bym chciała (marzy mi się dom narodzin ale nie wiem czy z astma mi pozwolą :( ) i w sumie to oprócz tych wytycznych napisałam im jedno. Że zdam się ba położne, jeśli będą przesłanki medyczne do nacięcia czy czegokolwiek innego to niech robia co trzeba. Nie będę się kłócić, że musze mieć to czy tamto bo sobie tak wymyśliłam.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam nei ma nic przeciwko czytaniu opisów porodów, przeczytam każdy który napiszecie:)
    i tak jak Sigma, nie mogę się doczekać porodu :)
    a za nic w świecie nie chce cesarki, chyba żeby coś zagrażało dziecko albo mi.
    Niedawno rozmawiałam o tym z mężem i doszłam do wniosku, że poród SN to spełnienie dla kobiety bo taka jest natura i wydaje mi się że jakbym miała cesarkę to byłoby mi szkoda, bo nie mogłabym od razu wziąć dziecka do siebie tylko dopiero po jakimś czsie, a wiadomo że każda z nas marzy o tym żeby tulić swojego szkraba jak najszybciej :)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeśli wytrzymamy do września planowana jest cesarka - i mimo, że daje sobie sprawę, że jest to operacja i ból pewnie też będzie, tyle że po, a nie przed to chyba bardziej boję się o maleństwo, żeby nie było żadnych komplikacji przy porodzie niż o ten cały ból po cięciu...

Gdyby nie te wszystkie sytuacje, gdzie w szpitalach naciskają na porody SN i w części przypadków kończy się to niestety kiepsko dla maluchów to myślę, że nie byłoby tylu kobiet, które świadomie decydowałyby się na cesarkę... takie jest moje zdanie.

Jeśli oczywiście akcja zacznie się wcześniej to pewnie będzie u mnie poród SN, ale z kolei z opłaconą położą - jakoś nie ufam temu co się dzieje w Państwowych szpitalach i mimo, że oczywiście wiem, że za opiekę przy porodzie płacić się nie powinno, bo to ich obowiązek, aby odpowiednia opieka była to niestety rzeczywistość często bywa różna i jeśli mam się martwić o życie i zdrowie swojej córeczki to wolę wydać te 300 zł i być spokojniejsza...

.ona. lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Generalnie właśnie wypelnialam plan porodu na żelazną. I stwierdziłam, że mam jakieś wytyczne, ktore bym chciała (marzy mi się dom narodzin ale nie wiem czy z astma mi pozwolą :( ) i w sumie to oprócz tych wytycznych napisałam im jedno. Że zdam się ba położne, jeśli będą przesłanki medyczne do nacięcia czy czegokolwiek innego to niech robia co trzeba. Nie będę się kłócić, że musze mieć to czy tamto bo sobie tak wymyśliłam.

wydaje mi się że musisz zbyć całkowicie zdrowa, moja siostra tez myślała o domu narodzin na żelaznej ale w końcu będzie rodzic zwyczajnie.

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle raptem nie było mnie parę godzin, a już ze kilka stron do nadrabiania :)

Staraczka, a może faktycznie u Ciebie ginka mówiła o długości szyjki, a nie o rozwarciu... bo w sumie, gdyby tak było to faktycznie mogła zalecić Tobie nospe i puścić do domu :)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenkaihelenka spelnienie dla niektorych kobiet- nie dla wszystkich :P

Zmusilam sie i mimo choroby zrobilam i wciagnelam troche kwasow omega i witaminek dla mojego synka ;)

Losos w sosie musztardowo miodowym- prawie samo sie robi a jakie pyszne. Pękam z przejedzenia a to prawie same warzywa, moj zoladek sie kurczy....

uopqc.jpg

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 1660 1661 1662 1663 1664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ