WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • julita Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    No po nacieciu koszmarnie bolały mnie szwy, odzylam dopiero po zdjęciu szwów. Ale tak samo nacięcie nie bolało chyba, że lekarz nie trafił ba skurcz.

nacięcie... fajnie gdyby obeszło się bez tej przyjemności no ale jak już muszą to niech tną ;)
    większość dziewczyn pisze, że samo nacięcie nie boli bo jest na skurczy ale szycie to jakiś dramat pomimo rzekomego znieczulenia dużo z nich twierdzi że boli jak cholera, jakby ktoś szył na żywca, no żesz kurwa mać! czy to naprawde taki problem aby znieczulić pipkę tak aby nie czuć bólu? czy są jakieś przeciwskazania do znieczulenia? o.O

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 jutro jadę do Świdnicy oglądać i pomacać wózki i do Wrocławia do ikei, także temat się skończy wreszcie hehe;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do tych porządków - ja myślę, że problemy nie są od sprzątania, tylko od przemęczania się ;-) Ja mam ostatnio lepsze dni fizycznie i korzystam na tyle, na ile mam sił, słucham siebie, jak jestem zmęczona to odpoczywam. No i nie wierzę w to, że od kilkurazowego podniesienia rąk do góry cokolwiek się stanie, w końcu ćwiczenia w stylu jogi nie są zabronione ;) zresztą ja nawet wyciągając kawę i kubek z szafki podnoszę ręce do góry, więc nie uniknę :P
    Też słyszałam historie w stylu "umyła okna i urodziła", nawet przyjaciółka mnie taką uraczyła i postraszyła, więc wahałam się z tymi oknami, ale ostatecznie nie robi mi wielkiej różnicy czy myję stół w poziomie czy okno w pionie. Zresztą mam wypracowaną technikę na okna i absolutnie nie stoję z wiadrem i szmatą, bo jestem na to zbyt leniwa :)

A przy okazji - przeszły mi skurcze b-h :O myślałam, że już zostaną do porodu i będą tylko się zagęszczać, ale jak widać wolały ustąpić. Od 2-3 dni było ich znacznie mniej, przedwczoraj tylko jeden wieczorem, wczoraj żadnego :O Może to porządki tak podziałały :D
    Za to malutki się rozpycha nóżkami i pozdrawia internetowe Ciotki :)

Widzę, że piszecie o tym, że dociera do Was wizja porodu :P do mnie też, tyle że ja już nie mogę się doczekać :) 3,5 tygodnia i mogę rodzić, mega!!! :)
    Szczerze mówiąc to ja mogłabym rodzić i teraz, gdybym miała pewność, że młody będzie rozwinięty na tyle, na ile trzeba ;) A że jeszcze tej pewności nie mam, to czekam te 3-3,5 tygodnia i już nie mogę się doczekać :D

Julita - nie ma przeciwwskazań w normalnej sytuacji, trzeba się dopominać jeśli będzie potrzeba szycia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 14:03

Carolline, skabarka lubią tę wiadomość

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    nacięcie... fajnie gdyby obeszło się bez tej przyjemności no ale jak już muszą to niech tną ;)
    większość dziewczyn pisze, że samo nacięcie nie boli bo jest na skurczy ale szycie to jakiś dramat pomimo rzekomego znieczulenia dużo z nich twierdzi że boli jak cholera, jakby ktoś szył na żywca, no żesz kurwa mać! czy to naprawde taki problem aby znieczulić pipkę tak aby nie czuć bólu? czy są jakieś przeciwskazania do znieczulenia? o.O
    Ja sobie podczas szycia gadałam z lekarzem i nic nie bolało. Pamietam, ze strasznie śmiesznie było :) W ogóle bardzo dobrze poród wspominam chociaż rodziłam na leżąco, z oksy, nacinaniem i w ogóle. Teraz jak czytam to się bardzo standardy zmieniły i rodzące mają więcej luzu. Te 7 lat temu nikt nie myślał o planach porodu itp.

skabarka lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathleen oby oby :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o szyjke, to u mnie najpierw lekarz sprawdza paluchem czy jest twarda i zamknieta( i powiem Wam, ze u mnie z wizyty na wizyte to badanie coraz bardziej boli :/ mam wrazenie, ze jestem juz ciasna jak dziewica :P )potem usg dopochwowe zeby szyjke zmierzyc co do mm, a potem juz ogladamy dzidzie przez brzuchol :) oj wtedy to zaczyna sie wojna miedzy mała a lekarzem. Bo lekarz naciska glowica na brzuch a Lila od wewnatrz naciska na glowice. Po zejsciu z fotela mam tak zprasowany brzuch, ze hej! :) ewidentnie mała nie lubi jak sie ją podglada :)

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze mój nie wpisuje info w karcie mimo że są rubryki na to

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek - nasza gondola ma 80cm długości :)

Paulinek lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathleen ja peklam akurat, ale przy szyciu tez bez bolu i zarty byly. Jak na imie ma Twoja corka bo nie moge rozszyfrowac;)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Kathleen ja peklam akurat, ale przy szyciu tez bez bolu i zarty byly. Jak na imie ma Twoja corka bo nie moge rozszyfrowac;)

Natasza :)

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Szkoda ze mój nie wpisuje info w karcie mimo że są rubryki na to

Mi na nfz w ogóle karte z fochem wydali i prawie nic w niej nie mam. Dlatego już sobie daję spokój z tymi nfztami bo się tylko denerwuję. Dobrze, że mam jeszcze swoją prywatną. Trudno, te ostatnie badania zrobię sobie płatnie ale przynajmniej bez nerwów. Bo się wykończę...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Mi na nfz w ogóle karte z fochem wydali i prawie nic w niej nie mam. Dlatego już sobie daję spokój z tymi nfztami bo się tylko denerwuję. Dobrze, że mam jeszcze swoją prywatną. Trudno, te ostatnie badania zrobię sobie płatnie ale przynajmniej bez nerwów. Bo się wykończę...
    A teraz wpisują to co trzeba? Odnośnie dziecka waga itp?
    Ja mam wpisane wagę swoją i ciśnienie a na dole jak pionowo są rubryki na badania usg to jest taki długi podpis z pieczątką lekarza.
    Prócz tych co wizytę są z początku tsh i te płatne oraz pierwsza morfologia a tak czysto.

Nawet nie pytał kiedy ruchy czułam aby z przodu wpisać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 14:21

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka miałam wczoraj wyciągnąć ale jakoś zapomniałam. Właśnie wstaję i to zrobię:) Jejku boję się coś tej wizyty. Okropnie jest tak czekać cały dzień. Coś skabarka się nie odzywa po wizycie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 14:21

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Agatka miałam wczoraj wyciągnąć ale jakoś zapomniałam. Właśnie wstaję i to zrobię:) Jejku boję się coś tej wizyty. Okropnie jest tak czekać cały dzień. Coś skabarka się nie odzywa po wizycie.

Daj znać czy kabani bardzo bo zastanawiam się czy też go nie wyciągnąć dziś z folii. Rozmawiałam z siostra i mówi bym zrobiła to teraz a łóżeczko ubrała za 3 tygodnie.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathleen pytam bo zdrabniasz Tasiula i sie zastanawialam czy to od Antosi;) ja akurat bede teraz miala Antosie i wolamy do brzucha Toska, a synka mam czteroletniego Tymka;)

KathleenPL lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka dziś próbuje wystawić nogę przez moja lewą pachwine. Tak intensywnego uczucia jeszcze nie miałam, ale czad! :D

karolcia87 lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A teraz wpisują to co trzeba? Odnośnie dziecka waga itp?
    Ja mam wpisane wagę swoją i ciśnienie a na dole jak pionowo są rubryki na badania usg to jest taki długi podpis z pieczątką lekarza.
    Prócz tych co wizytę są z początku tsh i te płatne oraz pierwsza morfologia a tak czysto.

Nawet nie pytał kiedy ruchy czułam aby z przodu wpisać
    Mnie na nfz nikt nie badał i nie ważył, a chodziłam do dwóch lekarzy. Wyniki badan też z fochem wpisał w końcu. A jak przyszłam po pierwszym usg to mi powiedzieli, że mam się tak nie cieszyć tą ciążą jeszcze. Karte ciąży wymusiłam koło 20tc, a pierwsze badanie i potwierdzenie miałam w 6 więc... no nie mam pytań po prostu. Ale mówię... chodziłam na nfz zeby miec badania za free. Tak to chodze i tak jeszcze prywatnie i tam pieknie wszystko wypełniane, prowadzone, na kazdej wizycie usg, badanie ginekologiczne, ważenie, ciśnienie itp.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Daj znać czy kabani bardzo bo zastanawiam się czy też go nie wyciągnąć dziś z folii. Rozmawiałam z siostra i mówi bym zrobiła to teraz a łóżeczko ubrała za 3 tygodnie.

Właśnie o dziwo nie. Rozerwałam folię, powąchałam i nie śmierdziało jakoś bardzo ale już ściągnęłam, niech się wietrzy.

agatka196 lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Kathleen pytam bo zdrabniasz Tasiula i sie zastanawialam czy to od Antosi;) ja akurat bede teraz miala Antosie i wolamy do brzucha Toska, a synka mam czteroletniego Tymka;)
    U nas jest Natasza - Taśka się jakoś przyjęło :) I w sumie wszyscy się dopytują jak ona ma na imię XD
    I będzie zaraz Tymon. Młoda miała być właśnie albo Nataszą albo Tymonem. A teraz Tymon jeszcze była szansa, że będzie Klarą. Ale na ostatnim usg tak jajkami świecił, ze nie ma żadnej wątpliwości.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Mnie na nfz nikt nie badał i nie ważył, a chodziłam do dwóch lekarzy. Wyniki badan też z fochem wpisał w końcu. A jak przyszłam po pierwszym usg to mi powiedzieli, że mam się tak nie cieszyć tą ciążą jeszcze. Karte ciąży wymusiłam koło 20tc, a pierwsze badanie i potwierdzenie miałam w 6 więc... no nie mam pytań po prostu. Ale mówię... chodziłam na nfz zeby miec badania za free. Tak to chodze i tak jeszcze prywatnie i tam pieknie wszystko wypełniane, prowadzone, na kazdej wizycie usg, badanie ginekologiczne, ważenie, ciśnienie itp.
    Znam te straszenie.

Teraz ogólnie dużo lekarzy wystawia kartę od 10tygodnia

‹‹ 1658 1659 1660 1661 1662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ