X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Dziewczyny co wy tak szybko robicie ten GBS moja dr robi dopiero w 36 tyc bo twierdzi ze wcześniej wyniki mogą być za fałszowane.I widziałam na sierpniówkach ze one tek kolo 35-36 robiły
    Mi tez lekarz powiedzial, ze zrobi na następnych badaniach czyli w 33 tygodniu a pozniej sie poprawił i powiedzial, ze nawet na następnych wiec pewnie coś kolo 36-38 wlasnie ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wy tu piszecie o pakowaniach i urządzaniach pokoiku a ja jestem z tym wszystkim taaak bardzo w tyle! od poniedziałku zaczyna mi się w mieszkaniu generalny remont łazienki kuchni i gładzie w pokojach :D aa no i pod koniec sierpnia dopiero drzwi przyjda montować :) na razie mieszkamy jak na pobojowisku ale od niedzieli wyprowadzamy się do moich rodziców na czas remontu czyli jakieś 2-3 tygodnie.. także mała musi siedzieć grzecznie w brzuszku do terminu porodu i niech się nie spieszy bo jej mama jeszcze w proszku :) aa i ku mojemu zdziwieniu młoda obróciła się już główkowo :)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jaza Waszymi radami zamowilam 2 torby te z ikei, przyszly i sa super mysle ze sie zmiescimy i zrezygnowalam z walizek:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Dżuls Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Chociaż nie liczę na to bo tak długo to matkom słodkim nie pozwala się przenosić ciąży.
    Słodkie mamy trzymają max do 38go tygodnia i potem wywołują, jeśli nic do tej pory się samo nie wykluje :P

Lady Savage lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Gusiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    jestem dumna z mojej torby do szpitala - mała, zgrabna i lekka :D połowę miejsca zajmują tak naprawdę dwa ręczniki, ha!

Pakowalas się pod klinikę, czy normalnie poki co w razie Wu na szpital Państwowy? =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Pakowalas się pod klinikę, czy normalnie poki co w razie Wu na szpital Państwowy? =)

nie ma innej opcji aby coś poszło nie tak i abym rodziła gdzieś indziej niż u Arciszewskich, więc torba jest pod klinikę :D dlatego taka mała i zgrabna :D

Gusia a ty w przyszłym tygodniu jedziesz do kliniki aby pogadać o warunkach pobytu, dobrze pamiętam? jeśli tak do daj koniecznie znać jeśli dowiesz się czegoś nowego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 14:06

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Pewnie dalej pracuje albo pieczywo rozwozi, tego niewiem.
    Mąż też tak jechał pół roku i 10kg schudł bo do Gdańska jeździł a że pociąg taniej wychodził to autem na dworzec i na 7 już w pracy był wracał między 18-19 prawie się wykonczyl mi.

Anitka uuu to nie fajnie, wysypke po tym masz?
    Bóle głowy ciągnące się tygodniami. Żadne leki nie dały sobie z tym bólem rady wiec byłam zmuszona odstawić te produkty.
    Co do godzin pracy to mój mąż pracuje od 5 rano i średnio w ciągu roku wraca o 17-18. W tym tygodniu wraca o 22-23... masakra. Ale jak widzi pracowników którym się nie chce zostać po godzinach to niestety ale przebiera się w ciuchy robocze i zapierdziela fizycznie.

• AniaM Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Dziewczyny, czy u którejś z Was lekarz pobierał już wymaz na GBS? U mnie z przedsionka pochwy i odbytu, ale na jednej wymazówce, czy to nie powinno być osobno?

Hmmm mi się wydaje ze trochę na skróty poszedł ale to ma jakiś sens bo czy w pochwie czy w odbycie znajdą tego paciorkowca to dają antybiotyk.sorki ze się popytam ale z odbytu to tak z przedsionka czy głęboko wsadzał?

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    sorki ze się popytam ale z odbytu to tak z przedsionka czy głęboko wsadzał?

mnie też interesuje to pytanie!

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Dziewczyny co wy tak szybko robicie ten GBS moja dr robi dopiero w 36 tyc bo twierdzi ze wcześniej wyniki mogą być za fałszowane.I widziałam na sierpniówkach ze one tek kolo 35-36 robiły

Aniu na mnie chyba przyszedł już czas:) Byłam we wtorek u lekarza (34+4) i mówiła żebym w tym tygodniu zrobiła, także u mnie gbs był pobrany 34+5. Chyba nie zaszkodzi, że kilka dni wcześniej.

Dziewczyny oprócz takich podstaw co spakowałam dopiszę Wam inne podstawy, o których można zapomnieć czyli: patyczki do uszu, waciki, szczotka do włosów, gumki, wsuwki, antyperspirant, maszynka do golenia, ja jeszcze wrzuciłam kilka rzeczy z kolorówki i chusteczki do demakijażu.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Bóle głowy ciągnące się tygodniami. Żadne leki nie dały sobie z tym bólem rady wiec byłam zmuszona odstawić te produkty.
    Co do godzin pracy to mój mąż pracuje od 5 rano i średnio w ciągu roku wraca o 17-18. W tym tygodniu wraca o 22-23... masakra. Ale jak widzi pracowników którym się nie chce zostać po godzinach to niestety ale przebiera się w ciuchy robocze i zapierdziela fizycznie.
    Anitka a można z ciekawości zapytać w jakiej branży biznes macie? Bo wcześniej mówiłaś ciągle o biurze i w moim ciążowym mózgu jakoś się tak "utarło", że macie biznes biurowy;p przestaje myśleć faktycznie...;)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    mnie też interesuje to pytanie!

Z samego brzegu:) Też się zastanawiałam czy będzie się tam zagłębiać bardziej hehe. W sumie takie to smyranie po odbycie było hehehe:D

julita lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40143304/ czy ten pokrowiec na materac jest nieprzemakalny?
    Ja ostatnio męża wysłałam samego do ikei i właśnie ten podkład był na liście. Z jednej strony jest ceratka, z drugiej bawełna/len. Użyję go, w razie gdyby dzieciaczek się pocił to pod prześcieradło dam podkłady seni. Ale wydaje się spoko.

Tak w ogóle to się witam w ten rześki dzień ☺️W nocy była burza, także mamy czym oddychać, bo wczoraj to była masakra.
    Lila cieszę się,że troszkę Was uspokoili, trzymam dalej kciuki!
    Za pozostałe mamuśki w szpitalach także.
    Ps. Co z naszymi bliźniakami?
    Ps.2 Jest mi smutno, bo w moim rossmannie nigy nie dostaję gratisów ;(

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Ja ostatnio męża wysłałam samego do ikei i właśnie ten podkład był na liście. Z jednej strony jest ceratka, z drugiej bawełna/len. Użyję go, w razie gdyby dzieciaczek się pocił to pod prześcieradło dam podkłady seni. Ale wydaje się spoko.

Tak w ogóle to się witam w ten rześki dzień ☺️W nocy była burza, także mamy czym oddychać, bo wczoraj to była masakra.
    Lila cieszę się,że troszkę Was uspokoili, trzymam dalej kciuki!
    Za pozostałe mamuśki w szpitalach także.
    Ps. Co z naszymi bliźniakami?
    Ps.2 Jest mi smutno, bo w moim rossmannie nigy nie dostaję gratisów ;(
    Moka w rossmanie kiedyś było dużo gratisów dla klientów, ale teraz sklepów jest mnóstwo no i gratisów mniej, ale jest program dla kobiet w ciąży jak kupujesz coś powyżej 50 zł i dajesz do zeskanowania kartę rossne to dostajesz jakiś upominek ja ostatnio dostałam krem sexy mama

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Słodkie mamy trzymają max do 38go tygodnia i potem wywołują, jeśli nic do tej pory się samo nie wykluje :P

U mnie dr nic nie wspominał na ten temat. Cały czas twierdzi że urodze w terminie. Aż musze się go o to zapytać w środę.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:

Ostatnio ordynator w klinice mówił, że pobiera się między 33-38 tc.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    nie ma innej opcji aby coś poszło nie tak i abym rodziła gdzieś indziej niż u Arciszewskich, więc torba jest pod klinikę :D dlatego taka mała i zgrabna :D

Gusia a ty w przyszłym tygodniu jedziesz do kliniki aby pogadać o warunkach pobytu, dobrze pamiętam? jeśli tak do daj koniecznie znać jeśli dowiesz się czegoś nowego :)

Tak, będę tam w poniedziałek i o wszystko wypytam =)
    Jak będę wracać z wizyty to zdam relacje =)

julita lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:

na mojej karcie ciąży jest napisane że GBS powinno się wykonać w 33-37tc :) skierowanie już mam i wykonam 36+0

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    Moka w rossmanie kiedyś było dużo gratisów dla klientów, ale teraz sklepów jest mnóstwo no i gratisów mniej, ale jest program dla kobiet w ciąży jak kupujesz coś powyżej 50 zł i dajesz do zeskanowania kartę rossne to dostajesz jakiś upominek ja ostatnio dostałam krem sexy mama
    Ogólnie powyżej 50zł czy tylko ciążowo- dzieciowe rzeczy? Kupowałam właśnie krem na rozstępy, woreczki na pieluchy no i jakieś rzeczy do domu. Rachunek powyżej 60 i nic :( chyba te baby biorą dla siebie :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Ja po wizycie, mala wazy juz 1770! Ladnie podskoczyla 600g w trzy tygodnie:) poza tym wszystko prawidlowo, serduszko, przeplywy wymiary o nniecaly tydz wyprzedzaja bo na 31+4 a mam dzis rowny 31. I pieknie sie dzis pokazala mam mnostwo zdjec i plytke. Aha i szyjka 3 cm jak miala tak ma i jest zamknieta . Wg dr dotrwam dluzej niez z synkiem 36;)

Gusiak, moka89, Staraczka23, Nancy87, Czarna_88, Anitka201, Kucykowa, Misi@, easymum, adzia, .ona., Kasiarzynka, Wonderland, Lady Savage, Sigma, kasig, 4me, skabarka, przyszła mama lubią tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
‹‹ 1682 1683 1684 1685 1686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ