WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Dziewczyny co wy tak szybko robicie ten GBS moja dr robi dopiero w 36 tyc bo twierdzi ze wcześniej wyniki mogą być za fałszowane.I widziałam na sierpniówkach ze one tek kolo 35-36 robiły
    Mi tez lekarz powiedzial, ze zrobi na następnych badaniach czyli w 33 tygodniu a pozniej sie poprawił i powiedzial, ze nawet na następnych wiec pewnie coś kolo 36-38 wlasnie ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wy tu piszecie o pakowaniach i urządzaniach pokoiku a ja jestem z tym wszystkim taaak bardzo w tyle! od poniedziałku zaczyna mi się w mieszkaniu generalny remont łazienki kuchni i gładzie w pokojach :D aa no i pod koniec sierpnia dopiero drzwi przyjda montować :) na razie mieszkamy jak na pobojowisku ale od niedzieli wyprowadzamy się do moich rodziców na czas remontu czyli jakieś 2-3 tygodnie.. także mała musi siedzieć grzecznie w brzuszku do terminu porodu i niech się nie spieszy bo jej mama jeszcze w proszku :) aa i ku mojemu zdziwieniu młoda obróciła się już główkowo :)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jaza Waszymi radami zamowilam 2 torby te z ikei, przyszly i sa super mysle ze sie zmiescimy i zrezygnowalam z walizek:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Dżuls Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Chociaż nie liczę na to bo tak długo to matkom słodkim nie pozwala się przenosić ciąży.
    Słodkie mamy trzymają max do 38go tygodnia i potem wywołują, jeśli nic do tej pory się samo nie wykluje :P

Lady Savage lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Gusiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    jestem dumna z mojej torby do szpitala - mała, zgrabna i lekka :D połowę miejsca zajmują tak naprawdę dwa ręczniki, ha!

Pakowalas się pod klinikę, czy normalnie poki co w razie Wu na szpital Państwowy? =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Pakowalas się pod klinikę, czy normalnie poki co w razie Wu na szpital Państwowy? =)

nie ma innej opcji aby coś poszło nie tak i abym rodziła gdzieś indziej niż u Arciszewskich, więc torba jest pod klinikę :D dlatego taka mała i zgrabna :D

Gusia a ty w przyszłym tygodniu jedziesz do kliniki aby pogadać o warunkach pobytu, dobrze pamiętam? jeśli tak do daj koniecznie znać jeśli dowiesz się czegoś nowego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 14:06

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Pewnie dalej pracuje albo pieczywo rozwozi, tego niewiem.
    Mąż też tak jechał pół roku i 10kg schudł bo do Gdańska jeździł a że pociąg taniej wychodził to autem na dworzec i na 7 już w pracy był wracał między 18-19 prawie się wykonczyl mi.

Anitka uuu to nie fajnie, wysypke po tym masz?
    Bóle głowy ciągnące się tygodniami. Żadne leki nie dały sobie z tym bólem rady wiec byłam zmuszona odstawić te produkty.
    Co do godzin pracy to mój mąż pracuje od 5 rano i średnio w ciągu roku wraca o 17-18. W tym tygodniu wraca o 22-23... masakra. Ale jak widzi pracowników którym się nie chce zostać po godzinach to niestety ale przebiera się w ciuchy robocze i zapierdziela fizycznie.

• AniaM Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Dziewczyny, czy u którejś z Was lekarz pobierał już wymaz na GBS? U mnie z przedsionka pochwy i odbytu, ale na jednej wymazówce, czy to nie powinno być osobno?

Hmmm mi się wydaje ze trochę na skróty poszedł ale to ma jakiś sens bo czy w pochwie czy w odbycie znajdą tego paciorkowca to dają antybiotyk.sorki ze się popytam ale z odbytu to tak z przedsionka czy głęboko wsadzał?

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    sorki ze się popytam ale z odbytu to tak z przedsionka czy głęboko wsadzał?

mnie też interesuje to pytanie!

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Dziewczyny co wy tak szybko robicie ten GBS moja dr robi dopiero w 36 tyc bo twierdzi ze wcześniej wyniki mogą być za fałszowane.I widziałam na sierpniówkach ze one tek kolo 35-36 robiły

Aniu na mnie chyba przyszedł już czas:) Byłam we wtorek u lekarza (34+4) i mówiła żebym w tym tygodniu zrobiła, także u mnie gbs był pobrany 34+5. Chyba nie zaszkodzi, że kilka dni wcześniej.

Dziewczyny oprócz takich podstaw co spakowałam dopiszę Wam inne podstawy, o których można zapomnieć czyli: patyczki do uszu, waciki, szczotka do włosów, gumki, wsuwki, antyperspirant, maszynka do golenia, ja jeszcze wrzuciłam kilka rzeczy z kolorówki i chusteczki do demakijażu.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Bóle głowy ciągnące się tygodniami. Żadne leki nie dały sobie z tym bólem rady wiec byłam zmuszona odstawić te produkty.
    Co do godzin pracy to mój mąż pracuje od 5 rano i średnio w ciągu roku wraca o 17-18. W tym tygodniu wraca o 22-23... masakra. Ale jak widzi pracowników którym się nie chce zostać po godzinach to niestety ale przebiera się w ciuchy robocze i zapierdziela fizycznie.
    Anitka a można z ciekawości zapytać w jakiej branży biznes macie? Bo wcześniej mówiłaś ciągle o biurze i w moim ciążowym mózgu jakoś się tak "utarło", że macie biznes biurowy;p przestaje myśleć faktycznie...;)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    mnie też interesuje to pytanie!

Z samego brzegu:) Też się zastanawiałam czy będzie się tam zagłębiać bardziej hehe. W sumie takie to smyranie po odbycie było hehehe:D

julita lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40143304/ czy ten pokrowiec na materac jest nieprzemakalny?
    Ja ostatnio męża wysłałam samego do ikei i właśnie ten podkład był na liście. Z jednej strony jest ceratka, z drugiej bawełna/len. Użyję go, w razie gdyby dzieciaczek się pocił to pod prześcieradło dam podkłady seni. Ale wydaje się spoko.

Tak w ogóle to się witam w ten rześki dzień ☺️W nocy była burza, także mamy czym oddychać, bo wczoraj to była masakra.
    Lila cieszę się,że troszkę Was uspokoili, trzymam dalej kciuki!
    Za pozostałe mamuśki w szpitalach także.
    Ps. Co z naszymi bliźniakami?
    Ps.2 Jest mi smutno, bo w moim rossmannie nigy nie dostaję gratisów ;(

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Ja ostatnio męża wysłałam samego do ikei i właśnie ten podkład był na liście. Z jednej strony jest ceratka, z drugiej bawełna/len. Użyję go, w razie gdyby dzieciaczek się pocił to pod prześcieradło dam podkłady seni. Ale wydaje się spoko.

Tak w ogóle to się witam w ten rześki dzień ☺️W nocy była burza, także mamy czym oddychać, bo wczoraj to była masakra.
    Lila cieszę się,że troszkę Was uspokoili, trzymam dalej kciuki!
    Za pozostałe mamuśki w szpitalach także.
    Ps. Co z naszymi bliźniakami?
    Ps.2 Jest mi smutno, bo w moim rossmannie nigy nie dostaję gratisów ;(
    Moka w rossmanie kiedyś było dużo gratisów dla klientów, ale teraz sklepów jest mnóstwo no i gratisów mniej, ale jest program dla kobiet w ciąży jak kupujesz coś powyżej 50 zł i dajesz do zeskanowania kartę rossne to dostajesz jakiś upominek ja ostatnio dostałam krem sexy mama

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Słodkie mamy trzymają max do 38go tygodnia i potem wywołują, jeśli nic do tej pory się samo nie wykluje :P

U mnie dr nic nie wspominał na ten temat. Cały czas twierdzi że urodze w terminie. Aż musze się go o to zapytać w środę.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:

Ostatnio ordynator w klinice mówił, że pobiera się między 33-38 tc.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    nie ma innej opcji aby coś poszło nie tak i abym rodziła gdzieś indziej niż u Arciszewskich, więc torba jest pod klinikę :D dlatego taka mała i zgrabna :D

Gusia a ty w przyszłym tygodniu jedziesz do kliniki aby pogadać o warunkach pobytu, dobrze pamiętam? jeśli tak do daj koniecznie znać jeśli dowiesz się czegoś nowego :)

Tak, będę tam w poniedziałek i o wszystko wypytam =)
    Jak będę wracać z wizyty to zdam relacje =)

julita lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:

na mojej karcie ciąży jest napisane że GBS powinno się wykonać w 33-37tc :) skierowanie już mam i wykonam 36+0

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    Moka w rossmanie kiedyś było dużo gratisów dla klientów, ale teraz sklepów jest mnóstwo no i gratisów mniej, ale jest program dla kobiet w ciąży jak kupujesz coś powyżej 50 zł i dajesz do zeskanowania kartę rossne to dostajesz jakiś upominek ja ostatnio dostałam krem sexy mama
    Ogólnie powyżej 50zł czy tylko ciążowo- dzieciowe rzeczy? Kupowałam właśnie krem na rozstępy, woreczki na pieluchy no i jakieś rzeczy do domu. Rachunek powyżej 60 i nic :( chyba te baby biorą dla siebie :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Ja po wizycie, mala wazy juz 1770! Ladnie podskoczyla 600g w trzy tygodnie:) poza tym wszystko prawidlowo, serduszko, przeplywy wymiary o nniecaly tydz wyprzedzaja bo na 31+4 a mam dzis rowny 31. I pieknie sie dzis pokazala mam mnostwo zdjec i plytke. Aha i szyjka 3 cm jak miala tak ma i jest zamknieta . Wg dr dotrwam dluzej niez z synkiem 36;)

Gusiak, moka89, Staraczka23, Nancy87, Czarna_88, Anitka201, Kucykowa, Misi@, easymum, adzia, .ona., Kasiarzynka, Wonderland, Lady Savage, Sigma, kasig, 4me, skabarka, przyszła mama lubią tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
‹‹ 1682 1683 1684 1685 1686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ