Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
AniaM wrote:Dziewczyny co wy tak szybko robicie ten GBS moja dr robi dopiero w 36 tyc bo twierdzi ze wcześniej wyniki mogą być za fałszowane.I widziałam na sierpniówkach ze one tek kolo 35-36 robiły
-
wy tu piszecie o pakowaniach i urządzaniach pokoiku a ja jestem z tym wszystkim taaak bardzo w tyle! od poniedziałku zaczyna mi się w mieszkaniu generalny remont łazienki kuchni i gładzie w pokojach
aa no i pod koniec sierpnia dopiero drzwi przyjda montować
na razie mieszkamy jak na pobojowisku ale od niedzieli wyprowadzamy się do moich rodziców na czas remontu czyli jakieś 2-3 tygodnie.. także mała musi siedzieć grzecznie w brzuszku do terminu porodu i niech się nie spieszy bo jej mama jeszcze w proszku
aa i ku mojemu zdziwieniu młoda obróciła się już główkowo
-
julita wrote:jestem dumna z mojej torby do szpitala - mała, zgrabna i lekka
połowę miejsca zajmują tak naprawdę dwa ręczniki, ha!
Pakowalas się pod klinikę, czy normalnie poki co w razie Wu na szpital Państwowy? -
Gusiak wrote:Pakowalas się pod klinikę, czy normalnie poki co w razie Wu na szpital Państwowy?
nie ma innej opcji aby coś poszło nie tak i abym rodziła gdzieś indziej niż u Arciszewskich, więc torba jest pod klinikędlatego taka mała i zgrabna
Gusia a ty w przyszłym tygodniu jedziesz do kliniki aby pogadać o warunkach pobytu, dobrze pamiętam? jeśli tak do daj koniecznie znać jeśli dowiesz się czegoś nowego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 14:06
-
Staraczka23 wrote:Pewnie dalej pracuje albo pieczywo rozwozi, tego niewiem.
Mąż też tak jechał pół roku i 10kg schudł bo do Gdańska jeździł a że pociąg taniej wychodził to autem na dworzec i na 7 już w pracy był wracał między 18-19 prawie się wykonczyl mi.
Anitka uuu to nie fajnie, wysypke po tym masz?
Co do godzin pracy to mój mąż pracuje od 5 rano i średnio w ciągu roku wraca o 17-18. W tym tygodniu wraca o 22-23... masakra. Ale jak widzi pracowników którym się nie chce zostać po godzinach to niestety ale przebiera się w ciuchy robocze i zapierdziela fizycznie. -
bento wrote:Dziewczyny, czy u którejś z Was lekarz pobierał już wymaz na GBS? U mnie z przedsionka pochwy i odbytu, ale na jednej wymazówce, czy to nie powinno być osobno?
Hmmm mi się wydaje ze trochę na skróty poszedł ale to ma jakiś sens bo czy w pochwie czy w odbycie znajdą tego paciorkowca to dają antybiotyk.sorki ze się popytam ale z odbytu to tak z przedsionka czy głęboko wsadzał? -
AniaM wrote:Dziewczyny co wy tak szybko robicie ten GBS moja dr robi dopiero w 36 tyc bo twierdzi ze wcześniej wyniki mogą być za fałszowane.I widziałam na sierpniówkach ze one tek kolo 35-36 robiły
Aniu na mnie chyba przyszedł już czas:) Byłam we wtorek u lekarza (34+4) i mówiła żebym w tym tygodniu zrobiła, także u mnie gbs był pobrany 34+5. Chyba nie zaszkodzi, że kilka dni wcześniej.
Dziewczyny oprócz takich podstaw co spakowałam dopiszę Wam inne podstawy, o których można zapomnieć czyli: patyczki do uszu, waciki, szczotka do włosów, gumki, wsuwki, antyperspirant, maszynka do golenia, ja jeszcze wrzuciłam kilka rzeczy z kolorówki i chusteczki do demakijażu. -
nick nieaktualnyAnitka201 wrote:Bóle głowy ciągnące się tygodniami. Żadne leki nie dały sobie z tym bólem rady wiec byłam zmuszona odstawić te produkty.
Co do godzin pracy to mój mąż pracuje od 5 rano i średnio w ciągu roku wraca o 17-18. W tym tygodniu wraca o 22-23... masakra. Ale jak widzi pracowników którym się nie chce zostać po godzinach to niestety ale przebiera się w ciuchy robocze i zapierdziela fizycznie. -
Paulinek wrote:http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40143304/ czy ten pokrowiec na materac jest nieprzemakalny?
Tak w ogóle to się witam w ten rześki dzień ☺️W nocy była burza, także mamy czym oddychać, bo wczoraj to była masakra.
Lila cieszę się,że troszkę Was uspokoili, trzymam dalej kciuki!
Za pozostałe mamuśki w szpitalach także.
Ps. Co z naszymi bliźniakami?
Ps.2 Jest mi smutno, bo w moim rossmannie nigy nie dostaję gratisów ;( -
moka89 wrote:Ja ostatnio męża wysłałam samego do ikei i właśnie ten podkład był na liście. Z jednej strony jest ceratka, z drugiej bawełna/len. Użyję go, w razie gdyby dzieciaczek się pocił to pod prześcieradło dam podkłady seni. Ale wydaje się spoko.
Tak w ogóle to się witam w ten rześki dzień ☺️W nocy była burza, także mamy czym oddychać, bo wczoraj to była masakra.
Lila cieszę się,że troszkę Was uspokoili, trzymam dalej kciuki!
Za pozostałe mamuśki w szpitalach także.
Ps. Co z naszymi bliźniakami?
Ps.2 Jest mi smutno, bo w moim rossmannie nigy nie dostaję gratisów ;( -
Dżuls wrote:Słodkie mamy trzymają max do 38go tygodnia i potem wywołują, jeśli nic do tej pory się samo nie wykluje
U mnie dr nic nie wspominał na ten temat. Cały czas twierdzi że urodze w terminie. Aż musze się go o to zapytać w środę. -
Ostatnio ordynator w klinice mówił, że pobiera się między 33-38 tc.
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
julita wrote:nie ma innej opcji aby coś poszło nie tak i abym rodziła gdzieś indziej niż u Arciszewskich, więc torba jest pod klinikę
dlatego taka mała i zgrabna
Gusia a ty w przyszłym tygodniu jedziesz do kliniki aby pogadać o warunkach pobytu, dobrze pamiętam? jeśli tak do daj koniecznie znać jeśli dowiesz się czegoś nowego
Tak, będę tam w poniedziałek i o wszystko wypytam
Jak będę wracać z wizyty to zdam relacjejulita lubi tę wiadomość
-
na mojej karcie ciąży jest napisane że GBS powinno się wykonać w 33-37tcskierowanie już mam i wykonam 36+0
-
kasig wrote:Moka w rossmanie kiedyś było dużo gratisów dla klientów, ale teraz sklepów jest mnóstwo no i gratisów mniej, ale jest program dla kobiet w ciąży jak kupujesz coś powyżej 50 zł i dajesz do zeskanowania kartę rossne to dostajesz jakiś upominek ja ostatnio dostałam krem sexy mama
chyba te baby biorą dla siebie
-
Hejka
Ja po wizycie, mala wazy juz 1770! Ladnie podskoczyla 600g w trzy tygodnie:) poza tym wszystko prawidlowo, serduszko, przeplywy wymiary o nniecaly tydz wyprzedzaja bo na 31+4 a mam dzis rowny 31. I pieknie sie dzis pokazala mam mnostwo zdjec i plytke. Aha i szyjka 3 cm jak miala tak ma i jest zamknieta . Wg dr dotrwam dluzej niez z synkiem 36;)Gusiak, moka89, Staraczka23, Nancy87, Czarna_88, Anitka201, Kucykowa, Misi@, easymum, adzia, .ona., Kasiarzynka, Wonderland, Lady Savage, Sigma, kasig, 4me, skabarka, przyszła mama lubią tę wiadomość