WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zastanawiam, czemu na te najmniejsze materace dziecięce nie robią takich ochraniaczy jak na te łóżeczka 160 cm:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90240680/
    Miękkie, oddychające, ale i tak nie przepuszczają siuśków. Kupiłam taki dziecku na nocne odpieluchowywanie i jest genialny, rzeczywiście młody mógł się spompować aż miło, a materac suchusieńki, wrzuca się go do pralki i chwilę później jest już suchy. A dla niemowląt są tylko jakieś ceraty :/

8pdp47e.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zwykłe prześcieradełko i pod to położę podkład.

A pamiętam jak mojej siostry synuś osrał się po samą szyję i nie wiedziałyśmy co z tym zrobić, jak to ściągnąć to najlepszym wyjściem były nożyczki. Rozciełyśmy body i sytuacje opanowałyśmy. Ale sama nie przypuszczałam że takie maleństwo potrafi tak narobić w pieluchę. :-D

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczyny, zaczynam 34tc a do tp pozostaje jedyne 49 dni :O
    noc minęła cudownie - spałam jak dziecko, rano odwiedziłam SR i poruszałam się na zajęciach fizycznych, dodatkowo rozdawali darmowe oliwki pielęgnacyjne yeaa :D później zaliczyłam małe zakupy, dorzuciłam do garderoby dwa staniki do karmienia, łącznie mam już cztery!

przed chwilą odebrałam dwie paczki od kuriera ale jeszcze nie otworzyłam, to pewnie kosz na zurzyte pieluchy i sterylizator :)
    a wieczorkiem czeka mnie pizza z mężem i koleżanką.

lila bardzo się cieszę, że udało ci się wszystko sprawnie załatwić i że wiadomości od lekarza są pozytywne!

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila najważniejsze, ze juz jesteś troszkę spokojniejsza... musi być wszystko dobrze! =)

Co do pakowania to był właśnie kurier z ostatnią koszula i szlafrokiem - bo w domu mam jedynie taki ciepły puchaty, albo satynowy w różowa parterke - ogólnie uznałam, ze jednak w szpitalu wyglądałabym w nim conajmniej dziwie ;D
    ... robimy pranie i można się pakować =)
    Jeśli chodzi o kosmetyki to ja też będę brała normalne opakowania... mniejsze te z rossmana biorę tylko szampon i odżywkę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 13:27

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Ja na lozeczko mam podklady Seni. Sprawdzone ;). A z tym zasikaniem, oj, mozna sie czasem zaskoczyc, jak i z kupa po same pachy :P
    A no to najwyżej podklady seni pójdą w ruch. Jakos bardziej do mnie przemawiają niż cerata ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Lila najważniejsze, ze juz jesteś troszkę spokojniejsza... musi być wszystko dobrze! =)

Co do pakowania to był właśnie kurier z ostatnią koszula i szlafrokiem - bo w domu mam jedynie taki ciepły puchaty, albo satynowy w różowa parterke - ogólnie uznałam, ze jednak w szpitalu wyglądałabym w nim conajmniej dziwie ;D
    ... robimy pranie i można się pakować =)
    Jeśli chodzi o kosmetyki to ja też będę brała normalne opakowania... mniejsze te z rossmana biorę tylko szampon i odżywkę...

No ja z tych miniatur biorę żel pod prysznic, szampon z odżywką i pastę do zębów. Myślałam, że zajmie mi to tak makutko miejsca, a dopakowywuję i dopakowywuję do tej kosmetyczki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 13:32

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co wy tak szybko robicie ten GBS moja dr robi dopiero w 36 tyc bo twierdzi ze wcześniej wyniki mogą być za fałszowane.I widziałam na sierpniówkach ze one tek kolo 35-36 robiły

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 13:34

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i w ogóle doszłam do wniosku, ze nie mogę urodzić wcześniej bo po sierpniowej wypłacie mam zamiar kupić zestaw kocyka z podusia ze świata bobasa i jakiś stanik do karmienia... później jak wszystko dojdzie trzeba to jeszcze przeprac ... także tego... mam w planach jeszcze tyle roboty, wiec niech moja córka sobie grzecznie siedzi w brzuszku =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj w Rossmannie dostałam gratis podróżny zestaw i myślę, ze go wezmę. Miniaturka dezodorantu, szamponu, żelu pod prysznic i balsamu. Do tego wezmę w mini buteleczce przelany płyn do higieny intymnej (którego nie raz używałam jako żelu pod prysznic, szamponu). Odżywki nie biorę, raczej więcej niż raz włosów nie umyje przez te ze 3 dni. Do tego tylko mała pasta do zębów i szczoteczka. Chyba, że jeszcze coś mi się przypomni. Ogólnie planuję zapakować się bardzo minimalistycznie, w szpitalu jest wiecznie mało miejsca, więc wolę żeby mąż donosił niż jechać z mega walizą.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem dumna z mojej torby do szpitala - mała, zgrabna i lekka :D połowę miejsca zajmują tak naprawdę dwa ręczniki, ha!

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A no to najwyżej podklady seni pójdą w ruch. Jakos bardziej do mnie przemawiają niż cerata ;)
    właśnie zapomniałam o tych podkładach;) fakt chyba lepsze;)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Z dużym prawdopodobieństwem LS urodzisz po "terminie", bo sama pisałaś że wiesz, kiedy miałaś owulację (zresztą początkowo lekarz potwierdzał, że beta wychodziła Ci niska, bo owulacja była później, pamiętasz?). Ciąża trwa 266 dni (38 tygodni) od momentu owulacji :P więc to, że z USG wychodzi termin szybszy to dobrze, ale nie znaczy to, że dziecko rzeczywiście urodzi się szybciej - może być róznie.

Wiem o tym, kochane jesteście że się tak martwicie, żebym czasem rozczarowana nie była, ale może jak moja mama urodzę pod koniec 37 tygodnia, tak jak urodziła mnie i brata. Może. Oczywiście wiem że mogę tak jak moja chrzestna XD do 15 wrzesnia chodzić w ciąży i nie urodzić. Wszystko sie może zdarzyć. Chociaż nie liczę na to bo tak długo to matkom słodkim nie pozwala się przenosić ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 13:41

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,Mamusie :)
    My już po wizycie:Olusia leży glowka w dol,wszystko w porządku :) Waga:1953g,dlugosc 29 cm,więc kawał babki jak na ten tydzień :) My GBS mamy za 2 tym robiony i do tego czasu dostałam skierowanie na przeciw ciała.
    Mąż zadowolony,ale twierdzi,ze za krótko ja widział :D Jeszcze troszkevi bedzuectulic ;)
    Miłego dnia i powodzenia na wizytach :)

Paulinek, Misi@, agatka196, Gusiak, Nancy87, .ona., Anitka201, Czarna_88, easymum, snoopy_etka, diatomka, skabarka lubią tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam na ktg swoje :-) które mamy zalecane raz w tygodniu ma wypisie :-)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Właśnie nie wiem dlaczego moja gin nie pobiera sama, tylko wysyła do laboratorium. Może nie ma gdzie tego przechowywać? W większości przypadków chyba ginekolodzy sami pobierają.

Moja pobiera sama, ale z tego co wiem będę musiała sama zawieść tą próbkę na Polną ;/ bo oni tego nie robią, co kraj to obyczaj, koleżanka chodzi do ginekologa dwa osiedla dalej i on jej pobrał i sama przychodnia wysłała próbkę.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Wzorowalam sie po prostu twoim suwakiem ;). Koniec tematu z mojej strony.

Wiem :P są dwa suwaczki. Ale prawda taka że dzidzia wyjdzie wtedy kiedy będzie gotowa :P i żaden suwaczek nie będzie tak dokładny.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • PannaB Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszedl moj zestaw :) moze podusia bardziej ozdobna ale zakochalam sie :)))

b74a5b61ccf60025med.jpg

jak juz glowe mam spokojna to mnie ciesza pierdoły:)

Paulinek, agatka196, Gusiak, Dżuls, adzia, Anitka201, Czarna_88, Lady Savage, skabarka lubią tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • kasig Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja torba do szpitala też jest malutka i zgrabniutka, ale ja to do szpitala mało co potrzebuje, w zasadzie tylko podkłady, podpaski, ręczniki i kosmetyki, dla dziecka mam mieć tylko ciuszki na wyjście

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja po wczorajszej wizycie też bardzo zadowolona lekarz pobadał pomierzył przepływy i wszystko jest w porządku. Mała waży ok 1600g i ma długie nogi ( nie wiem po kim) ;) następna wzyta za 4 tygodnie a potem już co dwa i częściej :)

Kasiarzynka, agatka196, Dżuls, Gusiak, Nancy87, adzia, Czarna_88, Sigma lubią tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i przypomnialo mi się, muszę jeszcze do kosmetyczki jakiś antyperspirant dopakować :) jakby Wam coś się jeszcze przypomniało to dajcie znać, bo się boję że połowy rzeczy zapomne :)

‹‹ 1681 1682 1683 1684 1685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ