Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja się zastanawiam, czemu na te najmniejsze materace dziecięce nie robią takich ochraniaczy jak na te łóżeczka 160 cm:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90240680/
Miękkie, oddychające, ale i tak nie przepuszczają siuśków. Kupiłam taki dziecku na nocne odpieluchowywanie i jest genialny, rzeczywiście młody mógł się spompować aż miło, a materac suchusieńki, wrzuca się go do pralki i chwilę później jest już suchy. A dla niemowląt są tylko jakieś ceraty -
Ja mam zwykłe prześcieradełko i pod to położę podkład.
A pamiętam jak mojej siostry synuś osrał się po samą szyję i nie wiedziałyśmy co z tym zrobić, jak to ściągnąć to najlepszym wyjściem były nożyczki. Rozciełyśmy body i sytuacje opanowałyśmy. Ale sama nie przypuszczałam że takie maleństwo potrafi tak narobić w pieluchę. -
dzień dobry dziewczyny, zaczynam 34tc a do tp pozostaje jedyne 49 dni
noc minęła cudownie - spałam jak dziecko, rano odwiedziłam SR i poruszałam się na zajęciach fizycznych, dodatkowo rozdawali darmowe oliwki pielęgnacyjne yeaapóźniej zaliczyłam małe zakupy, dorzuciłam do garderoby dwa staniki do karmienia, łącznie mam już cztery!
przed chwilą odebrałam dwie paczki od kuriera ale jeszcze nie otworzyłam, to pewnie kosz na zurzyte pieluchy i sterylizator
a wieczorkiem czeka mnie pizza z mężem i koleżanką.
lila bardzo się cieszę, że udało ci się wszystko sprawnie załatwić i że wiadomości od lekarza są pozytywne!
-
Lila najważniejsze, ze juz jesteś troszkę spokojniejsza... musi być wszystko dobrze!
Co do pakowania to był właśnie kurier z ostatnią koszula i szlafrokiem - bo w domu mam jedynie taki ciepły puchaty, albo satynowy w różowa parterke - ogólnie uznałam, ze jednak w szpitalu wyglądałabym w nim conajmniej dziwie
... robimy pranie i można się pakować
Jeśli chodzi o kosmetyki to ja też będę brała normalne opakowania... mniejsze te z rossmana biorę tylko szampon i odżywkę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 13:27
-
Gusiak wrote:Lila najważniejsze, ze juz jesteś troszkę spokojniejsza... musi być wszystko dobrze!
Co do pakowania to był właśnie kurier z ostatnią koszula i szlafrokiem - bo w domu mam jedynie taki ciepły puchaty, albo satynowy w różowa parterke - ogólnie uznałam, ze jednak w szpitalu wyglądałabym w nim conajmniej dziwie
... robimy pranie i można się pakować
Jeśli chodzi o kosmetyki to ja też będę brała normalne opakowania... mniejsze te z rossmana biorę tylko szampon i odżywkę...
No ja z tych miniatur biorę żel pod prysznic, szampon z odżywką i pastę do zębów. Myślałam, że zajmie mi to tak makutko miejsca, a dopakowywuję i dopakowywuję do tej kosmetyczki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 13:32
-
A i w ogóle doszłam do wniosku, ze nie mogę urodzić wcześniej bo po sierpniowej wypłacie mam zamiar kupić zestaw kocyka z podusia ze świata bobasa i jakiś stanik do karmienia... później jak wszystko dojdzie trzeba to jeszcze przeprac ... także tego... mam w planach jeszcze tyle roboty, wiec niech moja córka sobie grzecznie siedzi w brzuszku
-
Wczoraj w Rossmannie dostałam gratis podróżny zestaw i myślę, ze go wezmę. Miniaturka dezodorantu, szamponu, żelu pod prysznic i balsamu. Do tego wezmę w mini buteleczce przelany płyn do higieny intymnej (którego nie raz używałam jako żelu pod prysznic, szamponu). Odżywki nie biorę, raczej więcej niż raz włosów nie umyje przez te ze 3 dni. Do tego tylko mała pasta do zębów i szczoteczka. Chyba, że jeszcze coś mi się przypomni. Ogólnie planuję zapakować się bardzo minimalistycznie, w szpitalu jest wiecznie mało miejsca, więc wolę żeby mąż donosił niż jechać z mega walizą.
-
nick nieaktualny
-
Sigma wrote:Z dużym prawdopodobieństwem LS urodzisz po "terminie", bo sama pisałaś że wiesz, kiedy miałaś owulację (zresztą początkowo lekarz potwierdzał, że beta wychodziła Ci niska, bo owulacja była później, pamiętasz?). Ciąża trwa 266 dni (38 tygodni) od momentu owulacji
więc to, że z USG wychodzi termin szybszy to dobrze, ale nie znaczy to, że dziecko rzeczywiście urodzi się szybciej - może być róznie.
Wiem o tym, kochane jesteście że się tak martwicie, żebym czasem rozczarowana nie była, ale może jak moja mama urodzę pod koniec 37 tygodnia, tak jak urodziła mnie i brata. Może. Oczywiście wiem że mogę tak jak moja chrzestnado 15 wrzesnia chodzić w ciąży i nie urodzić. Wszystko sie może zdarzyć. Chociaż nie liczę na to bo tak długo to matkom słodkim nie pozwala się przenosić ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 13:41
-
Dzień dobry,Mamusie
My już po wizycie:Olusia leży glowka w dol,wszystko w porządkuWaga:1953g,dlugosc 29 cm,więc kawał babki jak na ten tydzień
My GBS mamy za 2 tym robiony i do tego czasu dostałam skierowanie na przeciw ciała.
Mąż zadowolony,ale twierdzi,ze za krótko ja widziałJeszcze troszkevi bedzuectulic
Miłego dnia i powodzenia na wizytachPaulinek, Misi@, agatka196, Gusiak, Nancy87, .ona., Anitka201, Czarna_88, easymum, snoopy_etka, diatomka, skabarka lubią tę wiadomość
Córcia
-
Nancy87 wrote:Właśnie nie wiem dlaczego moja gin nie pobiera sama, tylko wysyła do laboratorium. Może nie ma gdzie tego przechowywać? W większości przypadków chyba ginekolodzy sami pobierają.
Moja pobiera sama, ale z tego co wiem będę musiała sama zawieść tą próbkę na Polną ;/ bo oni tego nie robią, co kraj to obyczaj, koleżanka chodzi do ginekologa dwa osiedla dalej i on jej pobrał i sama przychodnia wysłała próbkę. -
.ona. wrote:Wzorowalam sie po prostu twoim suwakiem
. Koniec tematu z mojej strony.
Wiemsą dwa suwaczki. Ale prawda taka że dzidzia wyjdzie wtedy kiedy będzie gotowa
i żaden suwaczek nie będzie tak dokładny.
-
a ja po wczorajszej wizycie też bardzo zadowolona lekarz pobadał pomierzył przepływy i wszystko jest w porządku. Mała waży ok 1600g i ma długie nogi ( nie wiem po kim)
następna wzyta za 4 tygodnie a potem już co dwa i częściej
Kasiarzynka, agatka196, Dżuls, Gusiak, Nancy87, adzia, Czarna_88, Sigma lubią tę wiadomość