X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, to i ja się dołączam test ciązowy zrobiłam 4 dni po terminie miesiaczki czyli 29 grudnia wyszły dwie krech 5 stycznia bylam u ginekologa widzial pecherzyk ciazowy i zoltkowy (byl to 5 tydzien wedlug usg) , teraz 28 stycznia idę ponownie na wizytę mam nadzieję że będzie dobrze, mam bolesnosc piersi i od niecalych dwoch tygodni mdlosci i czasami wymioty nie mam ochoty na zadne jedzenie . Jest to moja druga ciaza (pierwsza skonczyla sie poronieniem ciaza wtedy obumarla w 9 tygodniu) mam nadzieję ze tym razem zakonczy się szczęśliwie :) według usg mam termin na początek września ok 6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 21:39

adzia, Lady Savage, szczęśliwa 2015 lubią tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka mamy wizytę w tym samym dniu:) witaj

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to super ja już czekam na wizytę ponad miesiąc , bo rejstrowałam się do swojego lekarza pod koniec grudnia i mam nadzięję że odbędzie sie wizyta a nie powiedzą mi że lekarz na urlopie a kiedys tak powiedzieli i czekalam wtedy tez miesiac :)

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macica się powiększa, ale też nie tylko ona się zmienia, bo powiększając się wypycha też jelita i pęcherz do przodu, przez hormony wiotczeją mięśnie brzucha, powoli przyzwyczajają się do tego, że trzeba się rozciągać. Przed ciążą miałam płaski i dość ładnie umięśniony brzuch, a teraz też jest spory. I to nie jest tłuszcz, nie ma takiej konsystencji, że można skórę wziąć w dłoń jak fałdkę tłuszczu - jest napięty i pod skórą nie ma wiele tłuszczu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to prywatnie czy państwowo? Wściec się można w takich sytuacjach. Ja już byłam, ale u mojego byłego gina żeby mi potwierdził ciąże, a teraz zmieniam lekarza i ciekawa jestem jak to będzie

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Państwowo, no ja 5 stycznia byłam u byłego ginekologa i w tym czasie już byłam zarejstrowana do swojego ;) i czekam czy będzie już coś widać mam nadzieje że tak :)

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka bedzie widać i to całkiem ładnie :) ja byłam w 6 tyg to już zarodek widziałam, a jesteśmy w podobnych terminowo ciażach :)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) oby ja bylam w 5 tygodniu to nie bylo widac i troche wtedy sie zmartwilam

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tez mam 28 hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to szykuje się dzien pełen wrażeń i relacji :)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie :) a jakieś objawy macie ciazy typu mdlosci?

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje pierwsze bedzie ;)
    pewnie zdjecia sie posypia hehe
    ide spac dobranoc

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już jestem po mdłościach i obyło się bez rzygania, więc liczę że będzie kolejnaa córa, ale to oczywiście nie jest żadnym wskaźnikiem. Piersi mam za to jak pamela ;)

skabarka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    dokładnie :) a jakieś objawy macie ciazy typu mdlosci?
    Odpisze jeszcze ;)
    czestomocz od paru dni sie nasila a od 2 dni wstaje nad ranem, wczoraj rano mdlilo jak szlam myslalam ze w krzaki pawia puszcze, boli mnie biodro albo miednica i plecy na doke to krzyż :P
    a piersi nabrzmiale i ciężkie, w staniku noge nawet spac bo ba noc jak sciagam to czuje grawitacje no i brzuch co jakis czas czuje ze boli ale trzeba to wytrzymać pierwszy trymestr po porodzie pewnie zateskniny za tymi objawami hehe
    dobranoc

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O piersi ja duże miałam a teraz jeszcze większe są i mam nadzieję że miną mi te mdłości bo jak narazie nic jeść nie mogę no i czasami rzygam nie jest to codziennie i czekam kiedy minie bo meczace jest to i kiedy wroci apetyt :) no czestomocz tez mam szczególnie w nocy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 22:01

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak bylo o mdlosciach to przewaga jest w 7,8,9 tygodniu patrząc na suwaczki ;)

Dobra ide spac ;)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czasami mdli, ale wymiotowałam jak na razie tylko raz.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    Nie do końca się z Tobą zgodzę. Ja przed ciążą dużo ćwiczyłam, brzuch miałam płaski i tak jak w pierwszej ciąży długo nie było brzuszka widać, tak teraz jest już ładnie zaokrąglony - no ale podobno w drugiej ciąży dużo szybciej jest on widoczny :) to wszystko zależy od budowy i predyspozycji - to raz. A dwa że na początku brzuszek rośnie nie dlatego że dzieciątko jest duże, ale dlatego że macica się powiększa i mięśnie się mocno rozluźniają :)
    to prawda że w drugiej ciąży widać szybciej brzuszek po mnie już widać ☺

skabarka lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja jestem z Bytomia, urodziłam się tam :) troszkę umiem mówić po śląsku, ale mało, :) moja mama z Kielecczyzny, i raczej po kielecku mówię więcej :)
    ja tez z BTm

adzia lubi tę wiadomość

oar8skjod4lwslof.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    Nie do końca się z Tobą zgodzę. Ja przed ciążą dużo ćwiczyłam, brzuch miałam płaski i tak jak w pierwszej ciąży długo nie było brzuszka widać, tak teraz jest już ładnie zaokrąglony - no ale podobno w drugiej ciąży dużo szybciej jest on widoczny :) to wszystko zależy od budowy i predyspozycji - to raz. A dwa że na początku brzuszek rośnie nie dlatego że dzieciątko jest duże, ale dlatego że macica się powiększa i mięśnie się mocno rozluźniają :)

Zgadzam się z skabarką moja mama powiedziała mi dokładnie to samo jak jej powiedziałam że mam już brzuszek

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ