Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie, to i ja się dołączam test ciązowy zrobiłam 4 dni po terminie miesiaczki czyli 29 grudnia wyszły dwie krech 5 stycznia bylam u ginekologa widzial pecherzyk ciazowy i zoltkowy (byl to 5 tydzien wedlug usg) , teraz 28 stycznia idę ponownie na wizytę mam nadzieję że będzie dobrze, mam bolesnosc piersi i od niecalych dwoch tygodni mdlosci i czasami wymioty nie mam ochoty na zadne jedzenie . Jest to moja druga ciaza (pierwsza skonczyla sie poronieniem ciaza wtedy obumarla w 9 tygodniu) mam nadzieję ze tym razem zakonczy się szczęśliwie według usg mam termin na początek września ok 6
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 21:39
adzia, Lady Savage, szczęśliwa 2015 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
O to super ja już czekam na wizytę ponad miesiąc , bo rejstrowałam się do swojego lekarza pod koniec grudnia i mam nadzięję że odbędzie sie wizyta a nie powiedzą mi że lekarz na urlopie a kiedys tak powiedzieli i czekalam wtedy tez miesiac
-
nick nieaktualnyMacica się powiększa, ale też nie tylko ona się zmienia, bo powiększając się wypycha też jelita i pęcherz do przodu, przez hormony wiotczeją mięśnie brzucha, powoli przyzwyczajają się do tego, że trzeba się rozciągać. Przed ciążą miałam płaski i dość ładnie umięśniony brzuch, a teraz też jest spory. I to nie jest tłuszcz, nie ma takiej konsystencji, że można skórę wziąć w dłoń jak fałdkę tłuszczu - jest napięty i pod skórą nie ma wiele tłuszczu.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyanulka20 wrote:dokładnie a jakieś objawy macie ciazy typu mdlosci?
czestomocz od paru dni sie nasila a od 2 dni wstaje nad ranem, wczoraj rano mdlilo jak szlam myslalam ze w krzaki pawia puszcze, boli mnie biodro albo miednica i plecy na doke to krzyż
a piersi nabrzmiale i ciężkie, w staniku noge nawet spac bo ba noc jak sciagam to czuje grawitacje no i brzuch co jakis czas czuje ze boli ale trzeba to wytrzymać pierwszy trymestr po porodzie pewnie zateskniny za tymi objawami hehe
dobranoc -
O piersi ja duże miałam a teraz jeszcze większe są i mam nadzieję że miną mi te mdłości bo jak narazie nic jeść nie mogę no i czasami rzygam nie jest to codziennie i czekam kiedy minie bo meczace jest to i kiedy wroci apetyt no czestomocz tez mam szczególnie w nocy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 22:01
-
nick nieaktualny
-
skabarka wrote:Nie do końca się z Tobą zgodzę. Ja przed ciążą dużo ćwiczyłam, brzuch miałam płaski i tak jak w pierwszej ciąży długo nie było brzuszka widać, tak teraz jest już ładnie zaokrąglony - no ale podobno w drugiej ciąży dużo szybciej jest on widoczny to wszystko zależy od budowy i predyspozycji - to raz. A dwa że na początku brzuszek rośnie nie dlatego że dzieciątko jest duże, ale dlatego że macica się powiększa i mięśnie się mocno rozluźniają
skabarka lubi tę wiadomość
-
skabarka wrote:Nie do końca się z Tobą zgodzę. Ja przed ciążą dużo ćwiczyłam, brzuch miałam płaski i tak jak w pierwszej ciąży długo nie było brzuszka widać, tak teraz jest już ładnie zaokrąglony - no ale podobno w drugiej ciąży dużo szybciej jest on widoczny to wszystko zależy od budowy i predyspozycji - to raz. A dwa że na początku brzuszek rośnie nie dlatego że dzieciątko jest duże, ale dlatego że macica się powiększa i mięśnie się mocno rozluźniają
Zgadzam się z skabarką moja mama powiedziała mi dokładnie to samo jak jej powiedziałam że mam już brzuszek