X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, to i ja się dołączam test ciązowy zrobiłam 4 dni po terminie miesiaczki czyli 29 grudnia wyszły dwie krech 5 stycznia bylam u ginekologa widzial pecherzyk ciazowy i zoltkowy (byl to 5 tydzien wedlug usg) , teraz 28 stycznia idę ponownie na wizytę mam nadzieję że będzie dobrze, mam bolesnosc piersi i od niecalych dwoch tygodni mdlosci i czasami wymioty nie mam ochoty na zadne jedzenie . Jest to moja druga ciaza (pierwsza skonczyla sie poronieniem ciaza wtedy obumarla w 9 tygodniu) mam nadzieję ze tym razem zakonczy się szczęśliwie :) według usg mam termin na początek września ok 6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 21:39

adzia, Lady Savage, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka mamy wizytę w tym samym dniu:) witaj

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to super ja już czekam na wizytę ponad miesiąc , bo rejstrowałam się do swojego lekarza pod koniec grudnia i mam nadzięję że odbędzie sie wizyta a nie powiedzą mi że lekarz na urlopie a kiedys tak powiedzieli i czekalam wtedy tez miesiac :)

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macica się powiększa, ale też nie tylko ona się zmienia, bo powiększając się wypycha też jelita i pęcherz do przodu, przez hormony wiotczeją mięśnie brzucha, powoli przyzwyczajają się do tego, że trzeba się rozciągać. Przed ciążą miałam płaski i dość ładnie umięśniony brzuch, a teraz też jest spory. I to nie jest tłuszcz, nie ma takiej konsystencji, że można skórę wziąć w dłoń jak fałdkę tłuszczu - jest napięty i pod skórą nie ma wiele tłuszczu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to prywatnie czy państwowo? Wściec się można w takich sytuacjach. Ja już byłam, ale u mojego byłego gina żeby mi potwierdził ciąże, a teraz zmieniam lekarza i ciekawa jestem jak to będzie

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Państwowo, no ja 5 stycznia byłam u byłego ginekologa i w tym czasie już byłam zarejstrowana do swojego ;) i czekam czy będzie już coś widać mam nadzieje że tak :)

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka bedzie widać i to całkiem ładnie :) ja byłam w 6 tyg to już zarodek widziałam, a jesteśmy w podobnych terminowo ciażach :)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) oby ja bylam w 5 tygodniu to nie bylo widac i troche wtedy sie zmartwilam

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tez mam 28 hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to szykuje się dzien pełen wrażeń i relacji :)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie :) a jakieś objawy macie ciazy typu mdlosci?

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje pierwsze bedzie ;)
    pewnie zdjecia sie posypia hehe
    ide spac dobranoc

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już jestem po mdłościach i obyło się bez rzygania, więc liczę że będzie kolejnaa córa, ale to oczywiście nie jest żadnym wskaźnikiem. Piersi mam za to jak pamela ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    dokładnie :) a jakieś objawy macie ciazy typu mdlosci?
    Odpisze jeszcze ;)
    czestomocz od paru dni sie nasila a od 2 dni wstaje nad ranem, wczoraj rano mdlilo jak szlam myslalam ze w krzaki pawia puszcze, boli mnie biodro albo miednica i plecy na doke to krzyż :P
    a piersi nabrzmiale i ciężkie, w staniku noge nawet spac bo ba noc jak sciagam to czuje grawitacje no i brzuch co jakis czas czuje ze boli ale trzeba to wytrzymać pierwszy trymestr po porodzie pewnie zateskniny za tymi objawami hehe
    dobranoc

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O piersi ja duże miałam a teraz jeszcze większe są i mam nadzieję że miną mi te mdłości bo jak narazie nic jeść nie mogę no i czasami rzygam nie jest to codziennie i czekam kiedy minie bo meczace jest to i kiedy wroci apetyt :) no czestomocz tez mam szczególnie w nocy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 22:01

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak bylo o mdlosciach to przewaga jest w 7,8,9 tygodniu patrząc na suwaczki ;)

Dobra ide spac ;)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czasami mdli, ale wymiotowałam jak na razie tylko raz.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    Nie do końca się z Tobą zgodzę. Ja przed ciążą dużo ćwiczyłam, brzuch miałam płaski i tak jak w pierwszej ciąży długo nie było brzuszka widać, tak teraz jest już ładnie zaokrąglony - no ale podobno w drugiej ciąży dużo szybciej jest on widoczny :) to wszystko zależy od budowy i predyspozycji - to raz. A dwa że na początku brzuszek rośnie nie dlatego że dzieciątko jest duże, ale dlatego że macica się powiększa i mięśnie się mocno rozluźniają :)
    to prawda że w drugiej ciąży widać szybciej brzuszek po mnie już widać ☺

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja jestem z Bytomia, urodziłam się tam :) troszkę umiem mówić po śląsku, ale mało, :) moja mama z Kielecczyzny, i raczej po kielecku mówię więcej :)
    ja tez z BTm

adzia lubi tę wiadomość

oar8skjod4lwslof.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    Nie do końca się z Tobą zgodzę. Ja przed ciążą dużo ćwiczyłam, brzuch miałam płaski i tak jak w pierwszej ciąży długo nie było brzuszka widać, tak teraz jest już ładnie zaokrąglony - no ale podobno w drugiej ciąży dużo szybciej jest on widoczny :) to wszystko zależy od budowy i predyspozycji - to raz. A dwa że na początku brzuszek rośnie nie dlatego że dzieciątko jest duże, ale dlatego że macica się powiększa i mięśnie się mocno rozluźniają :)

Zgadzam się z skabarką moja mama powiedziała mi dokładnie to samo jak jej powiedziałam że mam już brzuszek

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ