X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamota to dosc dziwny lekarz mnie moja pobrala mimo, ze ostatnio mialam badane pod koniec czerwca, albo poczatek lipca. Ale moze dlatego, ze mam nadzerke. Po roku powinien Tobie tez sprawdzic. Ja robie badanie raz do roku.

• PannaB Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarz nie robil cytologi, powiedzial ze wszystko zrobimy 16,02 teraz jedynie zrobil usg.nawet karty ciazy nie zakladal. no i dal skierowanie na badania.ja nie wymiotuje ale juz 3 dzien z rzedu mam mega mdlosci plus uczucie goraca plus krecenie w glowie, przechodzi po parunastu minutach :/

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo wrocilam z zakupów, jak mój małż komentuje moje bóle tak sie uśmiałam, zakulo mnie w dole brzucha a moj ba to ALIENEK JUŻ CIĘ ZACZEPIA jedziemy do kolejnego puscilam bąka bo coś gazy mnie trzymaja a małż znowu wypalił CZAD KOMANDO TERAZ PODWÓJNY i otworzył szyby hahaha

Ja wczoraj tez wywnioskowalam ze mdlosci sa między 6 a 9 tygodniem

Miałam w poniedziałek tez mdlosci na dworzu z psem ale sie opanowalam hehe
    ide obiad robic odpoczywajcie ;)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Czytając wasze posty wywnioskowalam ze kolo 6 tygodnia objawy się nasilają, aż się boję ;)

Nie ma się czego bać, :p sama radość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamota wrote:
    Anastazjiaaa - nie koniecznie :-) u mnie się nie nasiliły i u kilku dziewczyn też nie z tego co czytam:-). Od początku nie miałam mdłości ani wymiotów nawet do teraz :-) a jak się ogólnie czujesz?

We wtorek moja pierwsza wizyta u gina... troszkę się zaczynam stresować.... mam nadzieje że wszystko będzie ok z dzidzią...
    M idzie ze mną :-) mimo to chciałabym już patrzyć na zdjęcie usg z którego będzie wynikać że nasze Szczęście ma się dobrze :-) oby, oby!!!

A właśnie - gin na pierwszej wizycie pobierał u was wymaz na cytologię? Ja ostatnią miałam robioną dwa lata temu jak się okazało, a nie rok temu... więc napomknę gince o pobraniu.

ja mam cyto z zeszłego roku, moja pani dr dba o to :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Bergamota Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Bergamota to dosc dziwny lekarz mnie moja pobrala mimo, ze ostatnio mialam badane pod koniec czerwca, albo poczatek lipca. Ale moze dlatego, ze mam nadzerke. Po roku powinien Tobie tez sprawdzic. Ja robie badanie raz do roku.

Czemu dziwny? To ja jestem dziwna, bo to ja się nie dopatrzyłam kiedy ostatnio robiłam cytologię, byłam pewna że na początku tamtego roku :-) u gina też dawno nie byłam, przyznaję się bez bicia :/ chyba jakiś nie cały rok temu z powodu infekcji i to tak na szybko... ostatnią cytologie miałam z wynikiem 1, też zawsze robiłam prywatnie co roku, ale poprzedni chyba mi umknął z powodu bardzo częstych pobytów w Niemczech. Tamten rok w ogóle jakoś tak zleciał mi szybko jak pstryknięcie palcami. :-)

Niektóre z was cieszą się już widocznymi brzuszkami... fajnie!
    u mnie to pierwsza ciąża więc sobie jeszcze poczekam. Choć M mi mówi, że zrobiło mi się takie ładne uwypuklenie nad wzgórkiem łonowym hihi, ma rację, ale ja i tak się nie mogę doczekać takiego już sporeko zaokrąglenia :-)

<3 SYNEK FLORIAN <3
  • dora13 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te mdłości doprowadzą mnie do obłędu. Kręci mi się w głowie, ciągle bym spała, jak "wyniucham" rybę, to bez haftu się nie obejdzie. Dzisiaj wmuszałam w siebie jakieś śniadanie, ale jego losy są policzone :P Dopiero od tygodnia mnie to wszystko męczy, zobaczymy co dalej...
    ;)

ckai43r858q6yu1s.png
    16.02.15 8tc. *
    31.07.2015 9tc. *
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale miałam piękny sen przed chwilą. Śnił mi się mój dzidziuś (dziewczynka), miała mało włosków i była śliczna. Jak się krzywiła to dołeczki się jej robiły. Byłam z nią na spacerze, a później ją karmiłam z piersi i miałam tak bardzo dużo pokarmu, a ona tak słodko sapała. Bardzo realistyczny sen:) Ale i tak czuję, że będzie chłopak:p

Lady Savage, Misi@ lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny bylam w czwartek u lekarza widzialam serduszko wszystko jest fajnie tyle ze ja nadal niemam absolutnie zadnych objawow ciazy , jestem w 7 tygodniu nastepna wizyta 6 lutego ,City waszym zadniem wszystko u mnie jest w porzadku

Mnie pasowaloby usg 24 godziny na dobe

Misi@ lubi tę wiadomość

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Nancy Tobie snila się dziewczynka ☺A mi za każdym razem jak śni mi się dzidziuś i wiem że on jest mój to nigdy nie mogę stwierdzić jaka jaka jest płeć. Więc muszę cierpliwie czekać ☺Pamiętam jak 13 lat temu byłam w ciąży było to dla mnie nieistotne co będzie i poznałam płeć swojego dziecka w dniu porodu. Ale teraz to nie wytrzymam☺Więc mam nadzieję że za jakieś 8 tych może już będzie wiadomo kto pod moim serduszkiem zagościł ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektore z was przezyly wczesne poronienia powiedzcie prosze czy sa tego jakies objawy , czy moze niezauwaza sie tego

Dzieki z gory

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:05

Lady Savage lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agato, serdeczne dzieki ha rade, ja sie staralam po nad 2 lata o moja ciaze dlatego tak paranoicznie reaguje ooooo

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:21

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83 wrote:
    Niektore z was przezyly wczesne poronienia powiedzcie prosze czy sa tego jakies objawy , czy moze niezauwaza sie tego

Dzieki z gory
    Ja mialam obfite krwawienie i bol lewej strony z tym ze to pozamaciczna byla ale z tego co wiem jak krew jest na bieliźnie to ccałkiem możliwe poronienie

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83 wrote:
    Agato, serdeczne dzieki ha rade, ja sie staralam po nad 2 lata o moja ciaze dlatego tak paranoicznie reaguje ooooo

Ale takim reagowaniem nie pomagasz, pamiętaj że dzidzia wszystko czuje, twoją radość, panikę, strach,

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj nerwowa taka chodze blee nawet wyjscie z psem nie pomoglo dalej sie dre na małża z byle powodu, strasznie wieje u nnie i chyba zaraz deszcz popada, gotuhe rosół ;)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Mi się wydaje, że u mnie będzie dziewczynka :) W pierwszej ciąży też od razu wiedziałam, że będzie chłopak, mimo że gin upierała się przy dziewczynce :) No i wtedy rzucałąm się na nabiał i mdliło mnie od mięsa, a teraz mam zupełnie odwrotnie - nabiał fe, najchętniej żarłabym tylko czerowne mięcho :P
    O to ja mam tak że mięsa jeść nie mogę bo po tym mnie mdli i jem jedynie nabiał :)ważne by było zdrowe

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym dziewczynke chciala ale jak bedzie chlopak to tak samo pokocham ;)
    ciekawe czy nie wpadly bliźniaki hahaha

• Patu Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) podczytywałam was czasem, ale jeszcze się nie udzielałam. jestem mamą 4 miesięcznej córeczki i w 6 tygodniu ciąży :) niestety mój gin jest na urlopie, więc umówiłam się do pierwszego lepszego gina na NFZ na środe by potwierdzić ciąże i sprawdzić czy wszystko jest ok, ponieważ od 3 dni dość mocno pobolewa mnie podbrzusze. Karmie małą piersią i chce tez jak najszybciej porozmawiać o tym z lekarzem. z moim rozmawiałam przez telefon to kazał odstawić jeśli chce utrzymać ciąże... czytałam o wielu dziewczynach co karmiły w ciąży i wszystko było ok, ale niepokoją mnie te bóle. a jak Wy się czujecie? któras tak ma i wszystko w porządku?

Anastazjaaa- jak sieciesze, ze Cię tu widzę :)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ