X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez słyszałam że nie każda oczyszcza się przed porodem i jest to indywidualna sprawa. Ja na szczęście problemu ani z biegunka i ani z zaparciami nie mam. 2x dziennie chodzę do toalety i bez wysiłku. :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    U mnie nadal Laktuloza w akcji. Już mam dość, nigdy w życiu nie miałam takich problemów. :(

Mi niestety na zaparcia nawet ten syrop nie pomagał, błonnika dużo jadłam piłam rano śliwki i już przestałam, jak się nie wypróżniałam 3-4 dni to czopek glicerynowy2g szedł do akcji lub mydełko kawałek haha. No nic będę się obserwować, bo to dziwne , że drugi dzień pod rząd to samo.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najniżej mała to czuje w pachwinach, w szyjce jeszcze nie miałam przyjemności jej gościć :-P i z jednej strony mam rączki, z drugiej nóżki i czasem kładąc się na bok mała tak zaczyna kopać że mam wrażenie że ja gniote i odrazu się prostuje a najgorzej jest jak próbuje zasnąć.

Misi@ lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Ja sie nastawiam na porod pod koniec sierpnia, wiec nie biore pod uwage, ze sie oczyszczam ;p

Moka ja tak mam...maly ma glowe i raczki na dole...stopki chyba tez ;) i wlasnie po lewej stronie. Czasem mam uczucie drgania. Po prawej jest pupcia i grzbiet. I mam problem z lezeniem po lewej stronie. Bo wowczas wyciaga te swoje nozki i lapki, jakby mnie odpychal i nie chcial bym tak lezala. Na prawym boku skolei czuje, ale juz rzadziej,, ze uderza pupciw i mam dylemat jak lezec o.O
    No właśnie moja tez nisko główka leży i mam ograniczyć chodzenie żeby nie naciskala na szyjkę ;) W sumie ja leżę jak mi wygodnie, w nocy staram się spać na lewym boku, ale czasami się nie da i śpię na plecach, podkładając poduszkę żeby być trochę pod kątem :)

Magdalenkaihelenka - mi z kolei kazał zarzucić nogi na oparcie kanapy, ale długo tak nie wytrzymuję, bo albo plecy zaczynają boleć albo ciężko mi się oddycha bo cycki uciskają haha. I tak źle i tak niedobrze :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka u mnie brzuch jest na tyle daleko od piersi że nawet jak położę poduszkę pod biodra to i tak nic nie ugniata :P ale faktycznie długo nie da rady leżeć w takiej pozycji bo plecy bolą. Z nogami do góry też leżę bo boję się żylaków, moja mama miała okropne i jak zobaczyłam pęknięte naczynko u siebie to zaczęłam trochę zwracać uwage na nogi.

• moka89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E to ja ostatnio zauważyłam że stanik mi się aż wbija w górę brzucha :P chyba kupię ten sportowy z pepco,który ktoś polecał tutaj i będę w nim pomykać w domu ;)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Mi niestety na zaparcia nawet ten syrop nie pomagał, błonnika dużo jadłam piłam rano śliwki i już przestałam, jak się nie wypróżniałam 3-4 dni to czopek glicerynowy2g szedł do akcji lub mydełko kawałek haha. No nic będę się obserwować, bo to dziwne , że drugi dzień pod rząd to samo.
    Na szczęście mi jeszcze z tym syropem jako tako daje radę. Plus oczywiście dużo błonnika, warzywa, owoce, woda, jogurty itp. Ale starczy, że kiedyś zapomnę wypić i znowu masakra. :( Mała od początku jest raczej nisko, więc chyba uciska na jelita i przez to moje problemy. Bo już np. zgagę miałam może ze 3 razy po super pikantnym jedzeniu.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten stanik sportowy będę na noc zakładać po porodzie żeby moje piękne C nie oklapnely :D

• moka89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Ten stanik sportowy będę na noc zakładać po porodzie żeby moje piękne C nie oklapnely :D
    A powiedz mi jak one rozmiarowo wyglądają? Teraz mam 85e, a w sumie mąż mógłby mi kupić w drodze z pracy i nie musiałabym jechać :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz mam 75-80 D-DD i mam sportowe z pepco S/M, leżą fajnie :) ktoś pisał (La_lenka chyba?), że i przy sporo większym biuście rozmiar S/M daje radę :)

Mi młody ostatnio pcha łapki do pachwin i uciska boleśnie na jajniki, szczególnie na prawy... u mnie to ból jakby owulujący jajnik ktoś mi skręcił jak balonik wokół własnej osi i tak trzymał, masakra :D na szczęście nie trwa to długo, maksymalnie kilka minut i znajduje w końcu inne ułożenie ;-)

• moka89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dadzą radę przy karmieniu?;)
    Edit w sensie czy będzie wygodnie w nich karmić : P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 16:58

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka, jeszcze nie karmiłam, ale moim zdaniem tak :D bardzo łatwo jest wyciągnąć cyca górą :) w tych standardowych łatwiej (te czarne, beżowe albo białe), w tych kolorowych grubszych sportowych troszkę trudniej ale też bez problemu u mnie się wyciąga :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka ja niewiem bo nie kupiłam jeszcze ale tak myślę że dadzą radę, ja będę chciała taki żeby trzymał biust w ryzach, niech nawet uciska ale żeby piersi nie miały własnego życia w nocy :D

W tygodniu się przejdę do pepco i textila może coś będą mieli, mam nadzieję że przymierzyć będę mogła aby ocenić.
    A z karmieniem tak myślę nie będzie problemu zaciągnąć stanika do góry na kilka minut :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma a mówisz o jakimś konkretnym?
    Są różne modele jeden może być bardziej zabudowany inny mniej coś w podobie jak różne dekolty hehe

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj na szkole rodzenia położna mówiła nam, że dobry stanik do karmienia jest bardzo ważny - nie musi być super drogi, ale ważne, żeby miał np. szerokie ramiączka. Chodzi o to, że takie cienkie nie są w stanie utrzymać odpowiednio wysoko piersi i robią się zastoje w kanalikach. Stwierdziła, że przy karmieniu "brodawki mają być na wysokości brody", czyli nie mogą opadać w dół :P

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pepco mieli 2 modele sportowych - były właśnie standardowe bezszwowe czarne, białe albo beżowe do wyboru i drugi model to były kolorowe, grubsze i mocniej podtrzymujące staniki sportowe z lamówką i z takimi oddychającymi "dziurkami" na bokach i plecach - i u mnie te kolorowe były fioletowe, niebieskie i żółte bodajże :P Rozmiarowo są podobne, chciaż kolorowe są mniej rozciągliwe przez to, że grubsze.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Ja teraz mam 75-80 D-DD i mam sportowe z pepco S/M, leżą fajnie :) ktoś pisał (La_lenka chyba?), że i przy sporo większym biuście rozmiar S/M daje radę :)
    Tak, ja noszę właśnie S/M i są ok. Obecnie mam rozmiar biustu 85J. Te większe mają strasznie długaśne ramiączka i biust klapie. A te mniejsze jednak trochę trzymają wszystko na swoim miejscu. Przy okazji są na tyle rozciągliwe i miękkie, że nic nie ciśnie. Ja je nosiłam od dawna jeszcze przed ciążą (głównie do spania albo relaksu w domu). Takie cieliste za obecnie chyba 8zł.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wy mówicie o sportowych czy do karmienia bo teraz Lila mnie z rytmu wyj3.... Hehehe

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie tak bym chciała żeby już był wrzesień I maluszek już był z nami ♡♡♡ tak mi się dużą tę dni teraz .... pomijając fakt że jestem osobą bardzo niecierpliwa hehe

Raz mam taki staniczek sportowy z pepco i bardzo fajny jest polecam ;-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Wam coś pokażę:) Paczajcie :

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3e56eff909f.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/db90e4ddcf3c.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/376d669c50af.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1888998780a6.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/46bc59c3f4d7.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/90f089129475.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/07034cdbe7b4.jpg

julita, kasig, Misi@, agatka196, .ona., la_lenka, Staraczka23, easymum, magdalenkaihelenka, MadziaRatMed, Lady Savage, Kasiarzynka, karolcia87, Sigma, lila1983, trix, Czarna_88, Nancy87, Lilla My, snoopy_etka, moka89, alutka, adzia, Wonderland, skabarka, Anitka201, przyszła mama, monaaa85, Kucykowa, Gusiak, Carolline lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
‹‹ 1715 1716 1717 1718 1719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ