X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • trix Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie Anki, Hanki i Anitki życzę Wam wszystkiego naj naj :)

Julita - jaki zamówiłaś? Ja kupiłam w smyku za 14 zł

Misia - odpoczywaj. Leżenie dużo daje. Mi po 2 tyg leżenia mały odsunął się od szyjki

Czarna - wg mnie nakładki nie są potrzebne na początku. Bardziej ratują sytuację, jak brodawki są poranione

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 14:38

Misi@, Czarna_88 lubią tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    haha Staraczka moja mama to sie zachowuje jakbym ja miala 3 lata:P tedy nie idz po sie poslizgniesz tu nie idz bo Cie przewieje:P odkad jestem w ciazy to tak sie zrobilo juz sie smieje z niej ze nigdy taka nie byla:)

Haha znam to na szczęście na odległość jak z babcią rozmawiam, a z mamą bardziej drażnią zabobony na wszystko co zrobię znajdzie jakąś " mądrość" :D
    Jak siostra była w ciąży i była młodsza niż ja teraz to takich akcji nie miała czasami się zwróciło uwagę ale nie tak tak jak ze mną, myślę że to wynik ciąży pozamacicznej, po operacji to ze mnie taką kaleke robili że szok we wszystkim wyreczali a to drażnilo bo już dobrze się czułam

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam Wam fajny link odnośnie początków KP, jeśli któraś chce karmić dłużej niż 3 mce :) (jest tam też coś odnośnie nakładek na sutki)
    www.hafija.pl/2015/07/uruchom-swoje-piersi.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 15:22

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie do was, zastanawiam się czy mój organizm nie przygotowuje się do porodu, ponieważ drugi dzień z rzędu po obiedzie o tej samej porze mam biegunkę:/ oraz skurcz jelit i parcie. Zastanawiam się od kiedy może się to zacząć i czy tylko się tym objawia, czy jeszcze szukać innych informacji. Jak to z tym oczyszczaniem się organizmu przed porodem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 15:35

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadopiekuncze mamusie. :-)
    U mnie mama jest 50km ode mnie i widujemy się rzadko. I wiem ze by mi tak nie ględziła bo sama czasami mi gada że ja przesadzam.

A przed chwila była u mnie siostra i przywiozła opaski dla małej na główkę. Trochę duże te kwiaty i nie w moim typie ale za darmo :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka nie mam pojecia, czy to jest wlasnie to..ja dzis mam tez biegunke od rana, ale podobno ta, ktora oczyszcza jest b intensywna.

• moka89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Hejka dziewczynki.

Zaczelam przeglądać rzeczy do zabrania do szpitala i przymierzylam nakladki na sutki. Kupilam uniwersalne tomme tippee i chyba sa za duże. Miedzy brodawka a silikonem jest wolne miejsce- to chyba maluszek nie possie z czegosc takiego prawda? To chyba powinno idealnie pasować?
    Ma ktos jakies sprawdzone male rozmiary ? Ja mam zwykle sutki- ani nie duże ani nie wklesle ale cos czuje, ze ciężko bedzie dobrać cos idealnie bez nietrafionych zakupów :/
    Ktos, cos???

Najpierw się przywitam- dzieeeeń dobry! :)
    Ja zamówiłam Z babyono chyba albo z canpolu, w każdym razie miał to być rozmiar uniwersalny wg tego co pisało na gemini, a okazało się ze na opakowaniu pisze, że to L są mega wielkie jak dla mnie. Powinny być dopasowane, także jak będą potrzebne mąż pobiegnie do apteki :)

Czy wasze dzieciaczki też kopią albo uderzają czymś w szyjkę? Czasami aż podskoczę, bo tak zaboli ;/ Wczoraj chyba się dziwnie jakoś ułożyła, bo nie mogłam zasnąć na lewym boku bo coś mi tam gmerala.. Jeszcze dwa tygodnie do wizyty ;/

Ta końcówka jakoś mi się dłuży, chciałabym zasnąć na miesiąc i obudzić się jak będzie ciąża donoszona...
    No to sobie ponarzekałam :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka20 ja tak mam mniej e więcej od 2 tygodni. Ciągle mnie czyści. Staram się pic dużo wody żeby się nie odwodnic ale też się zastanawiam o co chodzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka mnie tylko drażni czkawka małej bo jest główką ułożona i jak czka to wrażenie jak by wibrowalo, odrazu wstaje i chodzę żeby przeszło jej.

U mnie leje deszcz

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Anulka nie mam pojecia, czy to jest wlasnie to..ja dzis mam tez biegunke od rana, ale podobno ta, ktora oczyszcza jest b intensywna.

Może to u nas to to. No mnie przeczyściło konkretnie i raz wczoraj i dzisiaj, ale tak , że aż chlusnęło i tak zastanawiam się. Bo jakby raz było to bym wiedziała, że to moje skurcze jelit , ale drugi dzień pod rząd się pojawiło i nie wiem czy to to czy nie. a szukam informacji i może organizm zacząć się oczyszczać na kilka tygodni przed a i nawet dni. Kurczę, aż się boję no nic będę się obserwować jak to dalej będzie i czy jutro tak samo będzie.

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, łóżeczko już stoi w naszej sypialni, umyte i przygotowane. Jutro tylko materac dokupie i w zasadzie prawie jesteśmy gotowi :D
    jeśli chodzi o biegunkę do porodu to uwierzcie mi... Gania jak cholera. Ja mialam całą noc rozwolnienie. Skurcze gdzieś co 10 minut i razem że skurczem wizyta w toalecie.
    Na basen bym poszła ale nie chce mi się specjalnie kupować na dwa razy kostiumu...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathleen, ale nie każdego gania tak samo :P nie każdego w ogóle czyści, a jak czyści to nie musi to być wcale biegunka, może być po prostu częstszy stolec, mogą być czasem wymioty, może to nastąpić na kilka godzin przed, kilka dni przed, kilka tygodni przed :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:

Czy wasze dzieciaczki też kopią albo uderzają czymś w szyjkę? Czasami aż podskoczę, bo tak zaboli ;/ Wczoraj chyba się dziwnie jakoś ułożyła, bo nie mogłam zasnąć na lewym boku bo coś mi tam gmerala.. Jeszcze dwa tygodnie do wizyty ;/

Ta końcówka jakoś mi się dłuży, chciałabym zasnąć na miesiąc i obudzić się jak będzie ciąża donoszona...
    No to sobie ponarzekałam :)

moja małą tez gmera w okolicach szyjki i czasem zaboli, ale to chyba jak się od żeber odbije i główką uderzy. w ostatnich dwóch dniach była mniej aktywna, za to dzisiaj po obiedzie dała taki popis że mnie żebra bolą. dopiero jak usiadłam to się trochę uspokoiłą ale dalej czuję jak się tam wierci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 16:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nastawiam na porod pod koniec sierpnia, wiec nie biore pod uwage, ze sie oczyszczam ;p

Moka ja tak mam...maly ma glowe i raczki na dole...stopki chyba tez ;) i wlasnie po lewej stronie. Czasem mam uczucie drgania. Po prawej jest pupcia i grzbiet. I mam problem z lezeniem po lewej stronie. Bo wowczas wyciaga te swoje nozki i lapki, jakby mnie odpychal i nie chcial bym tak lezala. Na prawym boku skolei czuje, ale juz rzadziej,, ze uderza pupciw i mam dylemat jak lezec o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 16:12

• anulka20 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Kathleen, ale nie każdego gania tak samo :P nie każdego w ogóle czyści, a jak czyści to nie musi to być wcale biegunka, może być po prostu częstszy stolec, mogą być czasem wymioty, może to nastąpić na kilka godzin przed, kilka dni przed, kilka tygodni przed :P

o dziękuję, czyli pewnie mnie czyści jak zawsze miałam zaparcia , tak teraz. :D ale jeszcze czas no zobaczymy. Właśnie czytałam, że nie każdego nie zawsze i mogą również być wymioty.

Sigma lubi tę wiadomość

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lilla My Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    mam pytanie do was, zastanawiam się czy mój organizm nie przygotowuje się do porodu, ponieważ drugi dzień z rzędu po obiedzie o tej samej porze mam biegunkę:/ oraz skurcz jelit i parcie. Zastanawiam się od kiedy może się to zacząć i czy tylko się tym objawia, czy jeszcze szukać innych informacji. Jak to z tym oczyszczaniem się organizmu przed porodem?

Anulka - też miałam takie dwa dni pod rząd w zeszłym tygodniu. Sądzę, że to jeszcze nie to. Po prostu ja akurat zjadłam kaszę jaglaną, dużo błonnika i sądzę, że to mi przyniosło takie "oczyszczenie" ;) - przy moich zaparciach na co dzień jak znalazł.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Ja sie nastawiam na porod pod koniec sierpnia, wiec nie biore pod uwage, ze sie oczyszczam ;p

Moka ja tak mam...maly ma glowe i raczki na dole...stopki chyba tez ;) i wlasnie po lewej stronie. Czasem mam uczucie drgania. Po prawej jest pupcia i grzbiet. I mam problem z lezeniem po lewej stronie. Bo wowczas wyciaga te swoje nozki i lapki, jakby mnie odpychal i nie chcial bym tak lezala. Na prawym boku skolei czuje, ale juz rzadziej,, ze uderza pupciw i mam dylemat jak lezec o.O

O kochana nie ma co się nastawiać, dziecko wyjdzie kiedy będzie chciało i kiedy będzie na to gotowe. Nie znamy dnia daty ani godziny kiedy to nastąpi. Teraz to bomby zegarowe jesteśmy , w każdej chwili może się zacząć :)

Misi@ lubi tę wiadomość

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadal Laktuloza w akcji. Już mam dość, nigdy w życiu nie miałam takich problemów. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Anulka - też miałam takie dwa dni pod rząd w zeszłym tygodniu. Sądzę, że to jeszcze nie to. Po prostu ja akurat zjadłam kaszę jaglaną, dużo błonnika i sądzę, że to mi przyniosło takie "oczyszczenie" ;) - przy moich zaparciach na co dzień jak znalazł.

Ja wczoraj jadłam kotleta dewolaja z ziemniakami , a dzisiaj pizze, więc raczej mało błonnika u mnie. Zobaczymy jak to będzie czy jutro tak samo czy nie. Bo trochę się zmartwiłam, pojawił się skurcz i ....poszło porządnie jak z kranu hahaha.

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do dzieci koło szyjek to mi lekarz ostatnio powiedziała,że mam nisko brzuch i ze jak leże w dzień na plecach to żebym sobie poduszkę pod biodra kładła żeby mała szła bardziej pod przeponę.ciekawe czy to coś pomoże.

‹‹ 1714 1715 1716 1717 1718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ