Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Wszystkie Anki, Hanki i Anitki życzę Wam wszystkiego naj naj
Julita - jaki zamówiłaś? Ja kupiłam w smyku za 14 zł
Misia - odpoczywaj. Leżenie dużo daje. Mi po 2 tyg leżenia mały odsunął się od szyjki
Czarna - wg mnie nakładki nie są potrzebne na początku. Bardziej ratują sytuację, jak brodawki są poranioneWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 14:38
Misi@, Czarna_88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPannaB wrote:haha Staraczka moja mama to sie zachowuje jakbym ja miala 3 lata:P tedy nie idz po sie poslizgniesz tu nie idz bo Cie przewieje:P odkad jestem w ciazy to tak sie zrobilo juz sie smieje z niej ze nigdy taka nie byla:)
Haha znam to na szczęście na odległość jak z babcią rozmawiam, a z mamą bardziej drażnią zabobony na wszystko co zrobię znajdzie jakąś " mądrość"
Jak siostra była w ciąży i była młodsza niż ja teraz to takich akcji nie miała czasami się zwróciło uwagę ale nie tak tak jak ze mną, myślę że to wynik ciąży pozamacicznej, po operacji to ze mnie taką kaleke robili że szok we wszystkim wyreczali a to drażnilo bo już dobrze się czułam -
nick nieaktualny
-
mam pytanie do was, zastanawiam się czy mój organizm nie przygotowuje się do porodu, ponieważ drugi dzień z rzędu po obiedzie o tej samej porze mam biegunkę
oraz skurcz jelit i parcie. Zastanawiam się od kiedy może się to zacząć i czy tylko się tym objawia, czy jeszcze szukać innych informacji. Jak to z tym oczyszczaniem się organizmu przed porodem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 15:35
-
Nadopiekuncze mamusie.
U mnie mama jest 50km ode mnie i widujemy się rzadko. I wiem ze by mi tak nie ględziła bo sama czasami mi gada że ja przesadzam.
A przed chwila była u mnie siostra i przywiozła opaski dla małej na główkę. Trochę duże te kwiaty i nie w moim typie ale za darmo -
nick nieaktualny
-
4me wrote:Hejka dziewczynki.
Zaczelam przeglądać rzeczy do zabrania do szpitala i przymierzylam nakladki na sutki. Kupilam uniwersalne tomme tippee i chyba sa za duże. Miedzy brodawka a silikonem jest wolne miejsce- to chyba maluszek nie possie z czegosc takiego prawda? To chyba powinno idealnie pasować?
Ma ktos jakies sprawdzone male rozmiary ? Ja mam zwykle sutki- ani nie duże ani nie wklesle ale cos czuje, ze ciężko bedzie dobrać cos idealnie bez nietrafionych zakupów
Ktos, cos???
Najpierw się przywitam- dzieeeeń dobry!
Ja zamówiłam Z babyono chyba albo z canpolu, w każdym razie miał to być rozmiar uniwersalny wg tego co pisało na gemini, a okazało się ze na opakowaniu pisze, że to L są mega wielkie jak dla mnie. Powinny być dopasowane, także jak będą potrzebne mąż pobiegnie do apteki
Czy wasze dzieciaczki też kopią albo uderzają czymś w szyjkę? Czasami aż podskoczę, bo tak zaboli ;/ Wczoraj chyba się dziwnie jakoś ułożyła, bo nie mogłam zasnąć na lewym boku bo coś mi tam gmerala.. Jeszcze dwa tygodnie do wizyty ;/
Ta końcówka jakoś mi się dłuży, chciałabym zasnąć na miesiąc i obudzić się jak będzie ciąża donoszona...
No to sobie ponarzekałam -
nick nieaktualny
-
Misi@ wrote:Anulka nie mam pojecia, czy to jest wlasnie to..ja dzis mam tez biegunke od rana, ale podobno ta, ktora oczyszcza jest b intensywna.
Może to u nas to to. No mnie przeczyściło konkretnie i raz wczoraj i dzisiaj, ale tak , że aż chlusnęło i tak zastanawiam się. Bo jakby raz było to bym wiedziała, że to moje skurcze jelit , ale drugi dzień pod rząd się pojawiło i nie wiem czy to to czy nie. a szukam informacji i może organizm zacząć się oczyszczać na kilka tygodni przed a i nawet dni. Kurczę, aż się boję no nic będę się obserwować jak to dalej będzie i czy jutro tak samo będzie. -
No, łóżeczko już stoi w naszej sypialni, umyte i przygotowane. Jutro tylko materac dokupie i w zasadzie prawie jesteśmy gotowi
jeśli chodzi o biegunkę do porodu to uwierzcie mi... Gania jak cholera. Ja mialam całą noc rozwolnienie. Skurcze gdzieś co 10 minut i razem że skurczem wizyta w toalecie.
Na basen bym poszła ale nie chce mi się specjalnie kupować na dwa razy kostiumu... -
nick nieaktualnyKathleen, ale nie każdego gania tak samo
nie każdego w ogóle czyści, a jak czyści to nie musi to być wcale biegunka, może być po prostu częstszy stolec, mogą być czasem wymioty, może to nastąpić na kilka godzin przed, kilka dni przed, kilka tygodni przed
-
nick nieaktualnymoka89 wrote:
Czy wasze dzieciaczki też kopią albo uderzają czymś w szyjkę? Czasami aż podskoczę, bo tak zaboli ;/ Wczoraj chyba się dziwnie jakoś ułożyła, bo nie mogłam zasnąć na lewym boku bo coś mi tam gmerala.. Jeszcze dwa tygodnie do wizyty ;/
Ta końcówka jakoś mi się dłuży, chciałabym zasnąć na miesiąc i obudzić się jak będzie ciąża donoszona...
No to sobie ponarzekałam
moja małą tez gmera w okolicach szyjki i czasem zaboli, ale to chyba jak się od żeber odbije i główką uderzy. w ostatnich dwóch dniach była mniej aktywna, za to dzisiaj po obiedzie dała taki popis że mnie żebra bolą. dopiero jak usiadłam to się trochę uspokoiłą ale dalej czuję jak się tam wierciWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 16:09
-
nick nieaktualnyJa sie nastawiam na porod pod koniec sierpnia, wiec nie biore pod uwage, ze sie oczyszczam ;p
Moka ja tak mam...maly ma glowe i raczki na dole...stopki chyba tezi wlasnie po lewej stronie. Czasem mam uczucie drgania. Po prawej jest pupcia i grzbiet. I mam problem z lezeniem po lewej stronie. Bo wowczas wyciaga te swoje nozki i lapki, jakby mnie odpychal i nie chcial bym tak lezala. Na prawym boku skolei czuje, ale juz rzadziej,, ze uderza pupciw i mam dylemat jak lezec
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 16:12
-
Sigma wrote:Kathleen, ale nie każdego gania tak samo
nie każdego w ogóle czyści, a jak czyści to nie musi to być wcale biegunka, może być po prostu częstszy stolec, mogą być czasem wymioty, może to nastąpić na kilka godzin przed, kilka dni przed, kilka tygodni przed
o dziękuję, czyli pewnie mnie czyści jak zawsze miałam zaparcia , tak teraz.ale jeszcze czas no zobaczymy. Właśnie czytałam, że nie każdego nie zawsze i mogą również być wymioty.
Sigma lubi tę wiadomość
-
anulka20 wrote:mam pytanie do was, zastanawiam się czy mój organizm nie przygotowuje się do porodu, ponieważ drugi dzień z rzędu po obiedzie o tej samej porze mam biegunkę
oraz skurcz jelit i parcie. Zastanawiam się od kiedy może się to zacząć i czy tylko się tym objawia, czy jeszcze szukać innych informacji. Jak to z tym oczyszczaniem się organizmu przed porodem?
Anulka - też miałam takie dwa dni pod rząd w zeszłym tygodniu. Sądzę, że to jeszcze nie to. Po prostu ja akurat zjadłam kaszę jaglaną, dużo błonnika i sądzę, że to mi przyniosło takie "oczyszczenie"- przy moich zaparciach na co dzień jak znalazł.
Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
Misi@ wrote:Ja sie nastawiam na porod pod koniec sierpnia, wiec nie biore pod uwage, ze sie oczyszczam ;p
Moka ja tak mam...maly ma glowe i raczki na dole...stopki chyba tezi wlasnie po lewej stronie. Czasem mam uczucie drgania. Po prawej jest pupcia i grzbiet. I mam problem z lezeniem po lewej stronie. Bo wowczas wyciaga te swoje nozki i lapki, jakby mnie odpychal i nie chcial bym tak lezala. Na prawym boku skolei czuje, ale juz rzadziej,, ze uderza pupciw i mam dylemat jak lezec
O kochana nie ma co się nastawiać, dziecko wyjdzie kiedy będzie chciało i kiedy będzie na to gotowe. Nie znamy dnia daty ani godziny kiedy to nastąpi. Teraz to bomby zegarowe jesteśmy , w każdej chwili może się zacząćMisi@ lubi tę wiadomość
-
Lilla My wrote:Anulka - też miałam takie dwa dni pod rząd w zeszłym tygodniu. Sądzę, że to jeszcze nie to. Po prostu ja akurat zjadłam kaszę jaglaną, dużo błonnika i sądzę, że to mi przyniosło takie "oczyszczenie"
- przy moich zaparciach na co dzień jak znalazł.
Ja wczoraj jadłam kotleta dewolaja z ziemniakami , a dzisiaj pizze, więc raczej mało błonnika u mnie. Zobaczymy jak to będzie czy jutro tak samo czy nie. Bo trochę się zmartwiłam, pojawił się skurcz i ....poszło porządnie jak z kranu hahaha. -
nick nieaktualny