X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam uderzenia gorąca i często jak wszystkim jest zimno to ja się rozbieram ile mogę bo gorąco. To hormony, normalne w ciąży :)

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, gość pojechał, nadal wszystko ok :) wczoraj był fajny dzień, pod wieczór kilka braxtonów, ale już leżałam w łóżku więc bezproblemowo zniosłam, za to w ciągu dnia kondycyjnie dawałam radę :) dzisiaj u nas chłodno i deszczowo - miła odmiana :)
    będę starała się Was nadrobić przynajmniej trochę, ale nie wiem czy dam radę :D póki co jeszcze zakupy trzeba zrobić ;)

• julita Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento spokojnie, ciśnienie masz dobre a puls sama ostatnio miewam od 90 do 105, może to takie ciążowe anomalia :)

leże sobie z małżem w sypialni racząc się masażem dolnej części pleców i buszując po necie, a no i zamówiłam odciągacz do brodawek, zapłaciłam pare złotych, przyda to się przyda a jak nie to nie :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A któraś ma klucie w klatce piersiowej?
    Mnie ostatnio tak kuje przeważnie wieczorem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dwa razy mialam wyzsze cisnienie tzn 140/89 a zmierzylam dlatego, ze w klatce piersiowej mialam bole. Po polgodzinie przeszlo i cisnienie spadlo do 109/56 i czulam sie juz dobrze. Pulsu nigdy nie sprawdzam. Wiec nie wiem. A kiedy masz wizyte u lekarza?

• .ona. Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A któraś ma klucie w klatce piersiowej?

Ja kiedyś miewałam, ale to nerwy.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chodzicie na basen?ja bylam wczoraj i czuje sie po nim o niebo lepiej, łydki nie bola, kregoslup odpoczal-dla mnie bajka polecam :)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ ja mam syndrom białego fartucha w gabinecie ciśnienie zawsze ok 140/80 w domu zależy przeważnie 120/60 bo gin kazał mierzyć, teraz lekarza nie było i położna jak mierzyła miałam 135 na ileś to się śmiała że nawet ona mi podnosi ciśnienie :D

• .ona. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Dziewczyny chodzicie na basen?ja bylam wczoraj i czuje sie po nim o niebo lepiej, łydki nie bola, kregoslup odpoczal-dla mnie bajka polecam :)

No, u mnie tylko chłopaki chodzą :). Ja nie dość, że nie miałabym w co się wbić (chodzi mi o górę od kostiumu - a na miesiąc nie opłaca mi się już kupować), to boję się, że złapię jakiegoś syfa :/

• PannaB Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Tylko ja taka inna jestem i pogoda mi obojętna? :D
    nie, mi tez :P
    jedna Pani mi ostatnio probowala wmowic ze strasznie mi ciezko i zle w te upaly i ze musze byc strasznie zla na siebie ze zaszlam w ciaze akurat "na lato" :P obca baba na ulicy mnie zaczepila a ja tylko ze nie i nie bo mi obojetne i upaly znosze dobrze :P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    No, u mnie tylko chłopaki chodzą :). Ja nie dość, że nie miałabym w co się wbić (chodzi mi o górę od kostiumu - a na miesiąc nie opłaca mi się już kupować), to boję się, że złapię jakiegoś syfa :/

ja sie wbilam w moj 2 czesciowy z taka jakby koszulka u gory, nigdy nic nie zlapalam a na basen chodzilam caly rok wiec poszlam :)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam koszulkę - tankini to się chyba nazywa ;), ale za Chiny się w to nie wbiję :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    nie, mi tez :P
    jedna Pani mi ostatnio probowala wmowic ze strasznie mi ciezko i zle w te upaly i ze musze byc strasznie zla na siebie ze zaszlam w ciaze akurat "na lato" :P obca baba na ulicy mnie zaczepila a ja tylko ze nie i nie bo mi obojetne i upaly znosze dobrze :P
    To ja tak miałam jak do siostry szłam to ona i mama z babcią przez telefon gadały że mam nie chodzić bo gorąco bla bla bla, jak jest ciepło to wyjdę ale jak chłodno to nawet mi się nie chce bo pogoda nie pewna :D
    I tak czy zimno czy ciepło to zaraz gadanie że mam nie chodzić, a dzisiaj haha po miesiącu mama wraca i sama namawiała żebym przyszła o 18 bo chce pokazać co nakupowala dla małej haha

• 4me Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczynki.

Zaczelam przeglądać rzeczy do zabrania do szpitala i przymierzylam nakladki na sutki. Kupilam uniwersalne tomme tippee i chyba sa za duże. Miedzy brodawka a silikonem jest wolne miejsce- to chyba maluszek nie possie z czegosc takiego prawda? To chyba powinno idealnie pasować?
    Ma ktos jakies sprawdzone male rozmiary ? Ja mam zwykle sutki- ani nie duże ani nie wklesle ale cos czuje, ze ciężko bedzie dobrać cos idealnie bez nietrafionych zakupów :/
    Ktos, cos???

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Ja bym bardzo chętnie pochodziła, nawet mam kostium który by na pewno pasował. Tylko nie mam basenu. :( Jest w sąsiednim mieście, ale dojazd jest tam koszmarem.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam basen ale teraz w ciąży nie chodzę bo ja jestem z tych kobiet która każda infekcje złapie wszędzie ;-(

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się cieszę też, że u nas chłodniej taka pogoda mi odpowiada. Nie chcę już upałów :) nie chodzę na basen, bo nie wiem czy strój by pasował,a na przyszły rok kupię jednoczęściowy, chyba że będę miała ładny brzuch w co wątpię. 4me nie pomogę, bo się nie znam. Co do pulsu też mam wysoki w granicach 95-100 czasami powyżej, ważne, że ciśnienie dobre. Chyba, że źle się czujesz to zgłoś lekarzowi. My dziś na obiad pizza :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to w ogóle tylko jednoczęściowe wchodzą w grę, moja "piękna" blizna nie nadaje się do pokazywania publicznie.

Ja się właśnie zdrzemnełam, wstawiam obiad i spróbuję coś porobić, bo naprawdę skończy się na dniu w łóżku. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my już po obiedzie i idziemy z moim tuptusiem chyba na drzemkę :-) mąż pojechał do pracy piesek już chodzi steskniony za swoim panem...

Ja jeszcze nakładek nie kupowałam żadnych na piersi i nie wiem czy kupić wcześniej czy jak już mały się urodzi to maz moze w aptece kupic...

Pizamki już dla siebie wypralam więc rzeczy do szpitala dla mnie powoli zapełniają jedna poleczke a pozniej wszystko spakować do torby tylko ;-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    To ja tak miałam jak do siostry szłam to ona i mama z babcią przez telefon gadały że mam nie chodzić bo gorąco bla bla bla, jak jest ciepło to wyjdę ale jak chłodno to nawet mi się nie chce bo pogoda nie pewna :D
    I tak czy zimno czy ciepło to zaraz gadanie że mam nie chodzić, a dzisiaj haha po miesiącu mama wraca i sama namawiała żebym przyszła o 18 bo chce pokazać co nakupowala dla małej haha
    haha Staraczka moja mama to sie zachowuje jakbym ja miala 3 lata:P tedy nie idz po sie poslizgniesz tu nie idz bo Cie przewieje:P odkad jestem w ciazy to tak sie zrobilo juz sie smieje z niej ze nigdy taka nie byla:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
‹‹ 1713 1714 1715 1716 1717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ