X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • kasig Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Anitko w takim razie rowniez zycze wszystkiego dobrego.
    Ja jestem wykonczona, cala noc meczyly mnie skurcze i czuje malego doslownie w kroczu ;p

Dzwonili znajomi, ze zapraszaja nas na grila, ale chyba wole lezec, puszcze meza samego.
    Wiecie, ze po wczorajszej wizycie u rodzicow mam plus kg o.O chyba, ze to woda, bo nogi mi puchna i sinieja jak chodze.
    biedna, wiem co czujesz, nie dość że te skurcze bolą to jeszcze straszliwie stresują, mi na szczęście odpuściły oby na długo. Masz racje lepiej leż i odpoczywaj bo nie ma co ryzykować. Ja też często czuje małego tak jakby w kroczu, potrafi mi tak przywalić jakby w szyjkę, że aż się skulę. To też mnie troche niepokoi ale tak chyba musi być

Misi@ lubi tę wiadomość

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj i ja się tez wreszcie wyspalam. Po poprzedniej nocy spalam wczoraj pół dnia (moi rodzice zabrali młodą gdzieś na miasto) i padlam przed 24, obudzilam się na chwilę jak mąż wrócił z pracy i padlam dalej :)

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w nocy spadła prowizoryczna barierka zamontowana na szczycie schodów. Ja pierdziele wczoraj wchodzilam na piętro kilka razy i to gowno walnelo z takim impetem że mogłoby zabić. Ogólnie mamy zamówione szklane barierki ale zamontowano nam na chwile takie z plyty. Oczywiście schody już są do poprawki :-(

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego wszystkim Ania :-)

Co do siary. .. to mi jeszcze nic ani kropelka się nie pojawiła... trochę się martwię że z karmienia piersią może nic nie wyjść no ale zobaczymy jak to będzie po porodzie.

U nas w koncu fajnie chłodniej jest czym oddychać i aż mam humor lepszy ;-)

Miłej niedzieli kochane :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja :) nareszcie chłodno i pada.. ;) ciekawe kiedy zaczniemy narzekać że się ochłodziło i na deszcz? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie Anie, Hanie i Anity- wszystkiego dobrego! :)

Anitka201 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie będę narzekać na chłód i upał, dopóki nie puchne :D
    Będę narzekać tylko na deszcz jak nie będzie burzy :D

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    witam się i ja :) nareszcie chłodno i pada.. ;) ciekawe kiedy zaczniemy narzekać że się ochłodziło i na deszcz? :)
    Jak patrzę na niski poziom wisły i jak sucho jest w moim ogródku to chce żeby padało jak najwięcej. Taka ulewa jak wczoraj to powinna być że 3 dni non stop żeby się podniósł trochę poziom wód gruntowych i rzek. Teraz to trochę popada, wszystko wsiaka i dalej jest sucho niestety :(

Misi@ lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie będę narzekać na chłód, czuję się zdecydowanie lepiej jak jest chłodniej, no i ciśnienie mi tak nie skacze. Jak była taka duchota to niestety musiałam zwiększyć ilość zażywanych tabletek na nadciśnienie. No i to ciśnienie wraz ze skurczami zwiększało strach o dzidziusia, teraz jest o niebo lepiej

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Wszystkim Anna, Hanna i Anitka życzę dużo zdrówka i miłości <3

My druga noc z rzędu przespałyśmy rewelacyjnie :-) mimo częstego chodzenia na siusiu zasypiałam jak niemowlę :-)
    Chłodek jest cudowny. Kocham go bo przynajmniej da się żyć.

Siara mi czasem poleci ale bez szału. Za to sutki bolą mnie niemiłosiernie, ale jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło bym obudziła się z mega plama.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja nie będę narzekać na pogodę taka jak jest teraz :-D tak 22° słoneczko raz jest raz się chowa no dla mnie idealnie teraz ;-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczyłam, że jak będzie dziś chłodniej to właśnie poczuje się lepiej. A w sumie jest odwrotnie, wstałam tak zmęczona jakbym całą noc przewalała węgiel. Nie mam siły ręką ruszyć. Mała dziś to samo, odrobinę się poprzekreca i dalej śpi. Chyba musi odpocząć po wczorajszym ADHD i pewnie moje kiepskie samopoczucie też na nią wpływa. Mam nadzieje, że w ciągu dnia się trochę rozruszam, bo nie chcę spędzić całego dnia w łóżku.
    Na szczęście obiad mam z wczoraj, więc chociaż to z głowy.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja taka inna jestem i pogoda mi obojętna? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem,że deszcz jest potrzebny, ale niech pada w nocy bo w dzień to jak jest tak pochmurno to i humor gorszy...ja też nie chce upałów znowu ale mogłoby być ciut cieplej. :)

• bento Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Ja dopiero się obudziłam, noc tragiczna pomimo wielkiej ulewy w domu ochłodziło się dopiero nad ranem i można było wreszcie pospać... Pogoda wspaniała, chłodno i trochę słoneczka się przebija :-)

Dziewczyny martwię się pulsem, ciśnienie w normie bo wczoraj 113/72, dziś 105/60, ale puls wczorajszy 104, a dzisiejszy 93. Kurcze, lekarz wyjechał na wakacje i będzie dopiero pod koniec tyg. Sama nie wiem czy mam już panikować?!

Pozdrawiam Was i życzę udanego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 12:16

sRUqp2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Witam,

Ja dopiero się obudziłam, noc tragiczna pomimo wielkiej ulewy w domu ochłodziło się dopiero nad ranem i można było wreszcie pospać... Pogoda wspaniała, chłodno i trochę słoneczka się przebija :-)

Dziewczyny martwię się pulsem, ciśnienie w normie bo wczoraj 113/72, dziś 105/60, ale puls wczorajszy 104, a dzisiejszy 93. Kurcze, lekarz wyjechał na wakacje i będzie dopiero pod koniec tyg. Sama nie wiem czy mam już panikować?!

Bento ja mam cały czas koło 100 i powyżej 100. Taka moja uroda chyba. Ale jak się martwisz to skonsultuj to z lekarzem.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Witam,

ja bym nie panikowała, ja mam puls zawsze powyżej 100, jeszcze nigdy w ciąży nie miałam niższego, lekarz stwierdził że to częste w ciąży,i normalne, że krwi więcej, serce ma więcej pracy itp, niepokojące jest tylko ciśnienie powyżej 140/90, ja takie miałam dlatego dostałam dopegyt na zbicie 4xdziennie, ale puls i tak został wyższy. A Ty masz ciśnienie super tak więc wydaje mi się że u Ciebie ten puls też jest spowodowany zmianami w ciąży. Oczywiście lekarzem nie jestem więc zawsze to lepiej jakbyś się skonsultowała, ale po tym co ja usłyszalam wydaje mi się to prawidlowe

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narzekacie na pogodę jak dewotki :D

Też mam zazwyczaj taki puls wysoki najwyżej miałam 116 a tak między 95-110

• bento Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki trochę mnie uspokoiłyście, pewnie że popytam o to lekarza, ale poczekam do wizyty bo już sama nie wiedziałam czy pędzić z tym na IP.
    Poza tym miewam takie jakby uderzenia gorąca... chociaż w trakcie nich(sprawdzałam) ciśnienie jest w normie, ale puls wysoki.

Jestem strrrasznie głodna, idę coś pysznego wyszukać w lodówce :-)

sRUqp2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento ja nawet we wtorek u ginekologa miałam 113 i nic nie powiedziała:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 1712 1713 1714 1715 1716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ