Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój lekarz miał rację - ostatnio przy wizycie skomentował, że złośliwe dziecko i też to potwierdzam (mała, jak tylko przyłożył głowicę żeby zmierzyć kość udową to natychmiast zabrała nóżkę i schowała za mój pępek, gdzie nic nie było widać).
Teraz mała szaleje w brzuchu, brzuch mi aż faluje. Powolutku wzięłam komórkę żeby to nagrać i co? Cisza! Odłożyłam telefon myśląc, że już spać poszła. Natychmiast zaczęła buszować. I tak kilka razy. Złośliwość ma jednak we krwi, widać po mamusi -
La lenka ja mojego małego tez nie umie nagrać
co wezmę tel do ręki to już cisza odloze to zaczyna na nowo... A swoją Buzke zasłania już od 13 tyg i nie chcę pokazać jak jesteśmy na wizycie... mam nadzieję że teraz w piątek już nam się pokaże bardzo co o to proszę codziennie
-
agatka196 wrote:Ja robiłam z porannego moczu i na wynik czekałam 5 dni w diagnostyce.
Ja butelki mam aventa i jedna mała druga dużą.
Dzięki, czyli muszę koniecznie zrobić w przyszłym tygodniu. Najlepiej jutro!
Butelki i laktator tez mam aventu. W pierwszej ciąży kupowalam lovi, ale smoki dużo lepsze były te aventowe więc teraz postawilam ba avent.
-
Troche mi lepiej jak wiem, ze nie tylko u mnie takie objawy... Co wcale nie oznacza, ze cieszę się, ze Wam tez nie dają spokoju te klucia i bole!!
Juz od trzech dni ten strach we mnie narasta. Tlumacze sobie zdrowo rozsadkowo, ze do tej pory lekarz mowil, ze wszystko ok ale objawy wówczas tez byly mniej intensywne i zwlaszcza dzis trudno mi sobie to wytłumaczyć. Idę spac, moze klucie minie a jutro bedzie glowa madrzejsza... Byle do środy!!!
Co do złośliwości małego to naprawde mój daje mi popalić- ciągle cos wystawia- ciezko mi w ogóle stwierdzić co to za czesc ciała w takich dziwnych miejscach mojego brzucha je eksponuje. No i najgorzej boli jak uderzy na dole i kopnie w zebra ale to zdecydowanie rzadziej sie zdarza przez jego ulozenie...
-
U mnie ruchy od początku ciąży na tyle nienarzucające, że każdy mnie cieszy, nawet jakby miało boleć. Przy następnej ciąży zamawiam łożysko na tylnej ścianie, bo z jeszcze jedną taką 'delikatną" ciążą to już osiwieję.
Carolline lubi tę wiadomość
-
4me pamiętaj ze to juz u Ciebie 32 z kawałkiem tydzień wiec i szyjką naturalnie się skraca bo przecież powoli musi.Moja nawet ostatnio zrobiła się miękka mimo tego że jest zamknięta i to też ponoć norma no a kłócić tez odczuwam
4me lubi tę wiadomość
-
4me ja też mam taki strach, że urodze przedwcześnie te 3 tygodnie niech posiedzi a później niech się dzieje co chce. I boję się porodu, czy przeżyje ten ból, a czy później będzie boleć krocze. Ja jak skurcze jelit mam to płacze z bólu i słabo mi się robi a co dopiero jak będzie poród. Klucia tez juz mam i bóle jak na okres czasami i krzyża ale nospe biorę i przechodzi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 22:52
-
My juz po chrzcinach, mimo zlej pogody bylo suuuper, byly tance nawet
I niestety M wyjechal znow na 2 tyg wiec teraz bede usychac z tesknoty przez ten czas
no ale chociaz bede lezec i odpoczywac bo bez niego jakos mi sie nudzi tutaj
czas spaaac bo padam normalnie -
Dziewczyny to już chyba tak będzie że mamy takie obawy że to już. Mnie też krocze boli więc nawet już zbytnio nie wychodzę z domu. Bo mam wrażenie że mam małą między nogami.
Już jestem naprawdę zmęczona ciążą, czekam cierpliwie 3 tygodnie A potem niech się dzieje co chce. ☺
Teraz będę mogła przez 2 tygodnie odpoczywać do woli, bo jutro syn wyjeżdża na obóz. Kazał Lenie grzecznie siedzieć przez ten czas w brzuchu. Czyli mogę rodzić po 10 sierpnia. ☺Jak wróci. ☺KathleenPL, trix, easymum, 4me, Carolline lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja spadek humoru też dziś zaliczyłam, w sumie nie wiem czemu. Ale ogólnie to ja wprost przeciwnie, nawet nie biorę pod uwagę tego, że mogłabym wkrótce rodzić. Jeszcze mam dużo rzeczy do wykonania przed, mała chce czy nie musi minimum do 20 sierpnia poczekać.
-
nick nieaktualnyWiecie laski, nie tak prosto o przedwczesny poród
Jakby bolesne (nie baaardzo, ale dość mocno) skurcze co 3-5 minut zwiastowały na bank rychły poród (tak jak mówią), to urodziłabym w piąteka tymczasem jak widać nadal w dwupaku
Na kłucia szyjki czy lekkie bóle okresowe już nawet nie zwracam uwagi, ciąża się kończy, za 3 tygodnie donoszona - niech się w końcu szyjka skraca, mięknie, rozwiera, kiedyś musi.
Btw. laski cukrzycowe - podobno tuż przed porodem (na 1-2 dni) następuje lekki spadek cukrówWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 00:08
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Spadek humoru też mam. A teraz mąż do pracy w tym tygodniu ma ranki i się obudziłam i spać nie mogę. Za tydzień 5 idę na wizytę, zobaczymy co tam słychać
trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze jeżeli ktoś ma. Idę próbować spać dalej może zasne.
-
Pozdrawiam znad sniadania
maz juz w pracy, dziecko spi, zaraz poczytam sobie ksiazke
Ja dzis wizytuje, ale dopiero wieczorem. Wszystkim wizytujacym powodzenia
skabarka - nie wiem co powiedziec. Wspolczuje sytuacji. Mam nadzieje, ze sie dogadacie i maz przestanie tak fikac. Bo to az przesada. Dziwie sie, ze po powrocie Ty musialas ogarniac dom, a nie maz
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
nick nieaktualnyWitam z rana.
Skabarka ciężko coś powiedzieć co mogłoby Cię uspokoić jeśli chodzi o męża. Czemu większość facetów w ogóle nie zdają sobie sprawy w nasz trud i jakie musimy być silne by wszystko ogarnąć. Praca, dom, dzieci- wszystko na czas jest zrobione. A oni??? Mój biedak wraca po pracy i pada na lozko i zanim wstanie to już wieczór. Jak jest coś do zrobienie to zostawia na weekend, a w weekend mówi, że te dwa dni ma do odpoczynku. Niby obiecuje pomoc ale co do czego to ile razy prosić można i robie sama. A potem: było mi powiedzieć. No szlag mnie trafia. Dopiero jak go opieprzaja to chodzi jak w zegarku, przez chwilę. No i do innych rzeczy nie mogę się u niego dopieprzyc, mogłoby być gorzej. -
nick nieaktualnyDobry
Dziewczyny a jak nagrywacie ruchy maluchów to odkrywacie brzuch?
One już odróżniają dawno jasność i ciemność i pewnie biorąc bluzkę do góry jest za jasno im
Mamusia wróciła, nakupowala wszystko co możliwe nawet pidzame mi wzięła tzn koszule
Mówiła że jak wpadła na dział dziecięcy to miała zakupowy szał
W domu dopiero pomyślała że chusteczki nawilzajace które wzięła to mógł być błąd bo co jak inne małej nie będą pasować hehe
2 butelki szklane i 2 plastikowe i firma nuk, po jednej na kolketrix, Gusiak lubią tę wiadomość