X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz miał rację - ostatnio przy wizycie skomentował, że złośliwe dziecko i też to potwierdzam (mała, jak tylko przyłożył głowicę żeby zmierzyć kość udową to natychmiast zabrała nóżkę i schowała za mój pępek, gdzie nic nie było widać).

Teraz mała szaleje w brzuchu, brzuch mi aż faluje. Powolutku wzięłam komórkę żeby to nagrać i co? Cisza! Odłożyłam telefon myśląc, że już spać poszła. Natychmiast zaczęła buszować. I tak kilka razy. Złośliwość ma jednak we krwi, widać po mamusi :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka ja mojego małego tez nie umie nagrać :-( co wezmę tel do ręki to już cisza odloze to zaczyna na nowo... A swoją Buzke zasłania już od 13 tyg i nie chcę pokazać jak jesteśmy na wizycie... mam nadzieję że teraz w piątek już nam się pokaże bardzo co o to proszę codziennie ;-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Ja robiłam z porannego moczu i na wynik czekałam 5 dni w diagnostyce.

Ja butelki mam aventa i jedna mała druga dużą.

Dzięki, czyli muszę koniecznie zrobić w przyszłym tygodniu. Najlepiej jutro!

Butelki i laktator tez mam aventu. W pierwszej ciąży kupowalam lovi, ale smoki dużo lepsze były te aventowe więc teraz postawilam ba avent.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche mi lepiej jak wiem, ze nie tylko u mnie takie objawy... Co wcale nie oznacza, ze cieszę się, ze Wam tez nie dają spokoju te klucia i bole!!
    Juz od trzech dni ten strach we mnie narasta. Tlumacze sobie zdrowo rozsadkowo, ze do tej pory lekarz mowil, ze wszystko ok ale objawy wówczas tez byly mniej intensywne i zwlaszcza dzis trudno mi sobie to wytłumaczyć. Idę spac, moze klucie minie a jutro bedzie glowa madrzejsza... Byle do środy!!!

Co do złośliwości małego to naprawde mój daje mi popalić- ciągle cos wystawia- ciezko mi w ogóle stwierdzić co to za czesc ciała w takich dziwnych miejscach mojego brzucha je eksponuje. No i najgorzej boli jak uderzy na dole i kopnie w zebra ale to zdecydowanie rzadziej sie zdarza przez jego ulozenie...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ruchy od początku ciąży na tyle nienarzucające, że każdy mnie cieszy, nawet jakby miało boleć. Przy następnej ciąży zamawiam łożysko na tylnej ścianie, bo z jeszcze jedną taką 'delikatną" ciążą to już osiwieję. :P

Carolline lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me pamiętaj ze to juz u Ciebie 32 z kawałkiem tydzień wiec i szyjką naturalnie się skraca bo przecież powoli musi.Moja nawet ostatnio zrobiła się miękka mimo tego że jest zamknięta i to też ponoć norma no a kłócić tez odczuwam

4me lubi tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja mam potworne kłucia przy chodzeniu. Przed chwilą tak mnie zakuło, że myślałam, że zaraz urodzę. Byłam u ginekologa i wszystko ok. W prawdzie szyjka miękka (taka też była w czerwcu) ale wszystko zamknięte.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja też mam taki strach, że urodze przedwcześnie te 3 tygodnie niech posiedzi a później niech się dzieje co chce. I boję się porodu, czy przeżyje ten ból, a czy później będzie boleć krocze. Ja jak skurcze jelit mam to płacze z bólu i słabo mi się robi a co dopiero jak będzie poród. Klucia tez juz mam i bóle jak na okres czasami i krzyża ale nospe biorę i przechodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 22:52

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po chrzcinach, mimo zlej pogody bylo suuuper, byly tance nawet :D

I niestety M wyjechal znow na 2 tyg wiec teraz bede usychac z tesknoty przez ten czas
    :(
    no ale chociaz bede lezec i odpoczywac bo bez niego jakos mi sie nudzi tutaj ;)

czas spaaac bo padam normalnie

relgzbmhh8tsviez.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to już chyba tak będzie że mamy takie obawy że to już. Mnie też krocze boli więc nawet już zbytnio nie wychodzę z domu. Bo mam wrażenie że mam małą między nogami.

Już jestem naprawdę zmęczona ciążą, czekam cierpliwie 3 tygodnie A potem niech się dzieje co chce. ☺
    Teraz będę mogła przez 2 tygodnie odpoczywać do woli, bo jutro syn wyjeżdża na obóz. Kazał Lenie grzecznie siedzieć przez ten czas w brzuchu. Czyli mogę rodzić po 10 sierpnia. ☺Jak wróci. ☺

KathleenPL, trix, easymum, 4me, Carolline lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wyjeżdża z dziadkami we wtorek. A ja będę odpoczywać i leniuchowac.

adzia lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:08

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spadek humoru też dziś zaliczyłam, w sumie nie wiem czemu. Ale ogólnie to ja wprost przeciwnie, nawet nie biorę pod uwagę tego, że mogłabym wkrótce rodzić. Jeszcze mam dużo rzeczy do wykonania przed, mała chce czy nie musi minimum do 20 sierpnia poczekać. ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie laski, nie tak prosto o przedwczesny poród :P
    Jakby bolesne (nie baaardzo, ale dość mocno) skurcze co 3-5 minut zwiastowały na bank rychły poród (tak jak mówią), to urodziłabym w piątek :P a tymczasem jak widać nadal w dwupaku ;)
    Na kłucia szyjki czy lekkie bóle okresowe już nawet nie zwracam uwagi, ciąża się kończy, za 3 tygodnie donoszona - niech się w końcu szyjka skraca, mięknie, rozwiera, kiedyś musi.

Btw. laski cukrzycowe - podobno tuż przed porodem (na 1-2 dni) następuje lekki spadek cukrów :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 00:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:09

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadek humoru też mam. A teraz mąż do pracy w tym tygodniu ma ranki i się obudziłam i spać nie mogę. Za tydzień 5 idę na wizytę, zobaczymy co tam słychać ;-) trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze jeżeli ktoś ma. Idę próbować spać dalej może zasne.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam znad sniadania :)
    maz juz w pracy, dziecko spi, zaraz poczytam sobie ksiazke :D

Ja dzis wizytuje, ale dopiero wieczorem. Wszystkim wizytujacym powodzenia :)

skabarka - nie wiem co powiedziec. Wspolczuje sytuacji. Mam nadzieje, ze sie dogadacie i maz przestanie tak fikac. Bo to az przesada. Dziwie sie, ze po powrocie Ty musialas ogarniac dom, a nie maz :/

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana.
    Skabarka ciężko coś powiedzieć co mogłoby Cię uspokoić jeśli chodzi o męża. Czemu większość facetów w ogóle nie zdają sobie sprawy w nasz trud i jakie musimy być silne by wszystko ogarnąć. Praca, dom, dzieci- wszystko na czas jest zrobione. A oni??? Mój biedak wraca po pracy i pada na lozko i zanim wstanie to już wieczór. Jak jest coś do zrobienie to zostawia na weekend, a w weekend mówi, że te dwa dni ma do odpoczynku. Niby obiecuje pomoc ale co do czego to ile razy prosić można i robie sama. A potem: było mi powiedzieć. No szlag mnie trafia. Dopiero jak go opieprzaja to chodzi jak w zegarku, przez chwilę. No i do innych rzeczy nie mogę się u niego dopieprzyc, mogłoby być gorzej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)

Dziewczyny a jak nagrywacie ruchy maluchów to odkrywacie brzuch?
    One już odróżniają dawno jasność i ciemność i pewnie biorąc bluzkę do góry jest za jasno im :)

Mamusia wróciła, nakupowala wszystko co możliwe nawet pidzame mi wzięła tzn koszule
    Mówiła że jak wpadła na dział dziecięcy to miała zakupowy szał :D
    W domu dopiero pomyślała że chusteczki nawilzajace które wzięła to mógł być błąd bo co jak inne małej nie będą pasować hehe
    2 butelki szklane i 2 plastikowe i firma nuk, po jednej na kolke

trix, Gusiak lubią tę wiadomość

‹‹ 1718 1719 1720 1721 1722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ