X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :) ja wczoraj dostałam stos ciuzków od tesciowej masakra ile tego jest nawet wszystkiego nie przeglądałam bo kregosłup mi sida nawet jak siedzę teraz to musze ogarnąć ale spokjnie nie spieszy mi sie :)

któras z was uzywa proszek dzidzuś ?

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahhhh n i jeszcze tydzień max 2 i werescie odetchnę z ulgą ze wrazie W małe jak sie urodzi bedzie oddychac sama :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wstawać mi się nie chce ale muszę iść na badanie krwi i siusiki oddać a później dentysta :-/
    Cała noc spać nie mogłam brzuszek mnie pobolewal mały myślałam ze mi zaraz się nóżkami wypcha przez szyjke ...
    Też mam spadek formy i to bardzo naj prostsze rzeczy a strasznie męczą naj chętniej to bym spala całe dnie teraz do tego mdłości mam już codziennie

Skrabarka nie wiem co Ci powiedzieć doradzić co do męża... Ja wystarczy jak mojego opieprze porządnie chyba ze jak przednie to mu powiem ze wyyprowadzam się do rodziców to chodzi jak w zegarku... no ale każdy facet jest inny... oni maja swój świat chyba...

Powodzenia na wizytach dzisiaj :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • trix Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wrześniówki :)
    AniaM wrote:
    ahhhh n i jeszcze tydzień max 2 i werescie odetchnę z ulgą ze wrazie W małe jak sie urodzi bedzie oddychac sama :)

też tak mówiłam 2 tygodnie temu...a teraz u mnie ta sama śpiewka - jeszcze 2 tyg i będzie bezpiecznie ;)

Skabarka - trzymaj się kochana.

Wiecie co, wczoraj stwierdziłam, że nie odpalam fb. Od jakiegoś czasu mam już go dość, a wczoraj przerosła mnie ilość pojawiających się tam złych i smutnych informacji.. Nie dałam rady i wieczorem już wyłam jak bóbr. Stwierdziłam, że tak naprawdę nie jest mi on do niczego potrzebny ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 08:14

atdcwn154po83a78.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana. Wczoraj juz wymieklam i Was nie doczytałam. Dzieki za wszystkie pocieszania i informacje. Od razu mi lepiej jak wiem, ze nie jestem sama- to chyba juz norma.

Za tydzień zaczynamy przeprowadzke- wreszcie! Wszystko będzie na głowie mojego faceta, ja sie bede starać oszczędzać. Pakowanie kartonów bez dziwgania- tyle mogę robic, resztę musi on ogarnąć biedaczysko- znienawidzi mnie po tej ciąży.
    W ogóle to musze pomyslec i kupic mu jakis prezent za wzorowe zachowanie przez 9 miesięcy!

Skabarka przykro mi, ze masz takie przeboje ze swoim i nawet nie wiem co doradzić. Przychodzi mi tylko na mysl ponowny wyjazd do rodzicow- przynajmniej będziesz mogla odpoczywać...

Z innej beczki- dzis zaczyna sie tydzień azjatycki w biedzie. Wczoraj przeglądałam gazetkę i dostalam oczopląsów... Są takie cudne rzeczy do jedzenia a ze ja uwielbiam azjatycką kuchnie to normalnie zaraz pędzę do biedy po lekkie zakupy :) oczywiście autem - bez niego sie juz niw ruszam ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me - za tydzień kuchnia azjatycka w Lidlu, ale widzę, że są bardziej sprzęty typu wok, noże, zestawy do sushi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 08:15

4me lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę się dobudzilam i czytałam co u ciebie skabarka.

W relacjach rodzinnych nie poradzę bo nie będę się wtrącać jak nie znam :)
    Natomiast powiem Ci ze jak mojego zostawiam i nic nie robi w domu to ja też tego nie robię, przykład. Od piątku stoi gar w zlewie, ja garnków dużych nie myje mój o tym wie, wczoraj prawie pawia puscilam do zlewu bo woda w której się moczy zaczęła smierdziec, dla porządku wylalam wodę, wlalam czysta zalałam płynem i zostawiłam :)
    Naczynia z drugiego koryta umylam a gar czeka na jego krok
    To samo z odkurzaczem jak pisałam że czekam od tygodnia aż naprawi bo kabel rozciagnal jak odkurzal balkon, przez cały tydzień nie sprzatalam, przeszkadzało mu to zamiast spojrzeć w odkurzacz to wziął miotle i leciał :)
    Znosi mi ulotki do domu i kładzie na stolik szklany, myślisz że je przegląda? NIE! Jak je znosi to ja stolika nie myje.
    Nauczył się tak że jak widzi naczynia w zlewie to wyciąga z suszarki te czyste i chowa do szafek, wiadomo o co chodzi, robi miejsce żebym brudne umyla.

Carolline lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me hahaha ja w telefonie wlaczylam ta gazetkę z biedry ale ilość stron mnie przerosła haha nie chciało mi się patrzeć na ponad 60 stron

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ! ja na szczęscie nie mam żadnych skurczy, ale od 2 dni nie moge siedzieć przez hemoroidy a czuje je nawet leżąc- mam nadzieję, ze dostane coś mocniejszego na to na jutrzejszej wizycie, bo boje się, ze po porodzie się tylko pogorszy :/

mąż myje okna a ja nadzoruję ;-)

miłego chłodnego dnia !!

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    hej ! ja na szczęscie nie mam żadnych skurczy, ale od 2 dni nie moge siedzieć przez hemoroidy a czuje je nawet leżąc- mam nadzieję, ze dostane coś mocniejszego na to na jutrzejszej wizycie, bo boje się, ze po porodzie się tylko pogorszy :/

mąż myje okna a ja nadzoruję ;-)

miłego chłodnego dnia !!
    Hermany mogą peknac w czasie porodu.
    Ja teraz mam maść na nie i różnica jest. Bez recepty to czopki glicerynowe można

• julita Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM mam proszek Dzidziuś do kolorowych rzeczy a do białych płyn Lovela.
    po obu środkach ubranka są mięciutkie i ładnie pachną więc mogę polecić ten i ten :)

Skarabka współczuję... cholera jasna, szkoda że mąż nie stoi za tobą murem a za rodzicami i owszem :| ale też nic konkretnego nie doradzę bo relacje rodzinne są specyficzne i ciężko być sędzią w nie swojej sprawie

dzisiaj dzień leniuchowania! ;) miłego!
    chyba też sie zainteresuje tygodniem azjatyckim w Biedrze :)

AniaM, AniaM lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja także używam do prania Dzidziuś, nawet mam też płatki mydlane. Jestem mega zadowolona. Ciuszki są delikatne, miękkie i pachnące. Polecam. ☺

AniaM lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakis proszek fajny jest dla niemowląt w biedronce bo koleżanka mi mówiła, miesiąc tylko prala w nim a teraz w normalnym

• moka89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me - ja epteż mam kłucia w szyjce, pisałam o tym nawet wczoraj jakoś koło południa :) wydaje mi się, że to dzieciaczek tak się kręci, że czasem jak uderzy czymś w szyjkę to aż podskoczę z bólu i syczę ;/ Wieczorem znowu dziwnie mi się ułożyła i nie mogłam leżeć w łożku na lewym boku, dopiero po chwili na plecach z nogami i pupą wyżej, po wizycie na siusiu i powrocie do łóżka mogłam wygodnie się ułożyć i zasnąć.
    Tez mam obsesję żeby donosić i boję się, że coś się nagle zacznie za wcześnie. Wczoraj aż męża opieprzyłam, bo mówi że nie może się doczekać aż mała się urodzi i ją przytuli, a mnie takie coś stawia do pionu i mowię mu że chccę żeby posiedziała jeszcze te kilka tygodni do donoszonej. Owszem też się nie mogę docxekać i czas strasznie mi się dłuży, ale chcę być już spokojniejsza, że wszystko z dzidzią będzie ok.

AniaM - ja kupiłam płyny bobini w rossmannie, jeden do prania, długi do plukania. Ciuszki pachnące i miękkie także polecam :)

Skrabarka - wyjedź do mamy i odpocznij, nerwy nie są ci teraz potrzebne, zwłaszcza w takiej dawce :*

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Ja do prania używam płynu Dzidziuś. Polecam, ładnie pachnie i ciuszki mięciutkie.

Noc straszna, spuchła mi dłoń i dopiero teraz dochodzi do normalności. Ogólnie pomimo, że chłodno to też się nie wyspałam.

Życzę udanych wizyt i miłego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:05

sRUqp2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyłączam się do tych, które używają płynu Dzidziuś - uwielbiam :D
    Mam jeszcze płyn Lovella, ale Dzidziuś jednak pachnie ładniej ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka właśnie jak napisałam to pomyślałam że przecież dziecko w domu masz, właściwie jak już naprawdę totalny syf u mnie był to szłam do mamy zostawialam ten bałagan a ten jak wracał z pracy w sobotę to wiedział dlaczego mnie nie ma, a że wiedziałam o której będzie w domu to dawałam mu 3 godziny i wracałam było już czysto :)
    Jak będę u rodziców na początku to oczywiście nie omieszkam przyjść na nasze m2 sprawdzić jak wygląda w domu czy sam sprząta.

Gusiak masz poranne mdłości?
    Ja dzisiaj zahaczylam krzaki pod klatką :/

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam ostatnio Bobini i też jak dla mnie w porządku. Zdecydowanie pachnie inaczej niż normalne proszki :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    dzięki laski za wsparcie, tu nie ma co doradzać bo sytuacja jest typowo patowa ;-/ do mamy nie chcę jechać, bo to mój azyl na naprawdę złe czasy a jeszcze nie ma dramatu - bywało już gorzej, to raz. a dwa, że jak pójdę do szpitala to chce tam małego wysłać na ten czas - a jak teraz za często tam będzie to już nie będzie u babci tak atrakcyjnie ;)

Kochana przyjeżdżaj do mnie, zalatwie Ci miejsce na Żelaznej, jak obiecywalam XD

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
‹‹ 1719 1720 1721 1722 1723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ