Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli chodzi o golenie ja robię to wyłącznie maszynkami i to najlepiej męskimi no i jak mam już taki odrost na 3-4 mm to maszynka to ładnie ścina jak pupcia Niemowlaka:) a jak poczekam na drobny odrost taki 1-2 mm no to niestety podrażnienia się zdążają.Podstawa to świeża maszynka
-
Ja myślę że to zależy od skóry.
Wypróbowałam chyba stos maszynek, żeli i tak zawsze chrostki się pojawiają tak po 3 dniach od depilacji. Zawsze na początku jest skóra gładka, a później jest tak jak opisujesz.
Do mnie tak jak pisałam przyjeżdża mama na tydzień z czego ogromnie się ciesze bo pomoże mi się wdrążyć. Ja od dnia narodzin jestem sama bo R pracuje od rana do wieczora więc pomoc mamy jest dla mnie zbawieniem. Ale nigdy bym się nie zgodziła jechać do niej. Wtedy to by był armagedon. Jej mieszkanie, jej warunki i więcej władzy. A tak to u mnie moje warunki, mój dom i moje dziecko. Babcie są kochane ale na odległośćco za dużo to nie zdrowo
-
Witam z rana.
Nie zaglądałam do Was wczoraj i już chyba nie dam rady nadrobić. Właśnie wróciłam z usg na NFZ, u tego gburowatego typka co robi usg w 1 min. Jestem przerażona, bo młoda waży juz 2528g, przybliżony wiek ciąży to średnio 35 tygodni, z czego sama główka ma 35t6d, I stopień dojrzałości łożyska (czy to aby nie za mało na ten tydzień ciąży?!). Jutro mam wizytę u prowadzącego, mam nadzieję, że opróćz tego, ze jest duża, to all ok..ona., Sigma, easymum, karolcia87 lubią tę wiadomość
-
4me ja też najczęściej gotowalam z lampka wina
ehhh jeszcze trochę
Co do staraczki to nie ma co oceniac i się zastanawiać. Każdą z nas jest inna. Ja też sobie nie wyobrażam przeprowadzki po porodzie do rodziców. Co więcej już powiedziałam mamie że jeśli będę rodziła sn to nie chce żadnej pomocy. To my z mężem postaralismy się o tego szkraba i to my go wychowamy i się nim zajmiemy. Uważam ze to mąż powinien kąpać synia bo to też buduje więź między nimi
Dobra koniec wywodow
Od rana wyorasowalam fure prania i ciągle coś pioreteraz idę na spacer
pogoda cudna chociaż mi te upały nie przeszkadzały
4me, alutka lubią tę wiadomość
-
Ja może jestem szalona ale nie boję się kąpać maluszka ani nic z takich rzeczy. Mam gąbkę do wanienki, naleję mniej wody, położę małego i wykąpię
Myślę, że po porodzie to będzie dla nas normalne, że musimy takie rzeczy zrobić i nie będziemy się nad tym zastanawiać. Nie mogę się już doczekać jak będziemy we trójkę leżeć wieczorem w sypialni:)
Lady Savage lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAldona i 4me wiem ze nie macie nic złego na myśli, chodzi o to żeby mama miała oko na to jak zajmuje się mała, znam ją doskonale i wiem ze wtrącać się nie będzie bez powodu i tak też było w przypadku siostry, patrzyła i zwracała uwagę wtedy kiedy była potrzeba
Mówicie też o więzi dziecka z ojcem, mój będzie po pracy przychodził albo nawet i spał no zobaczymy jak będzie chciał, na to samo wyjdzie czy będziemy w domu czy u rodziców bo jak wychodzi do pracy po 6 to wraca o 17. Co dopiero mają mówić kobiety gdzie mąż jest za granicą też nie ma więzi z dzieckiem?
Mój tata jest z tych zagranicznych i więź jest między nami -
dzięki dziewczyny za porady odnośnie golenia, wypróbuję maszynkę elektryczną
po porodzie przez 2 tygodnie w domu zostaje z nami mąż, prowadzi swoją działalność to bez różnicy czy będzie w biurze czy w domu, będzie wykonywał robotę na miejscu a pracownicy jakoś sobie bez niego poradzą, z resztą są telefony, internet...
natomiast mamy zamiar zapowiedzieć głośno i wyraźnie jednym jak i drugim rodzicom że chcielibyśmy spędzić pierwsze 2 tygodnie TYLKO SAMI, SAAAMI ! - ja, Robert, Anastazja...
mamy nadzieję że zrozumieją i się nie poobrażają a jeśli tak to drudno, przejdzie impo raz pierwszy zostaniemy rodzicami i chcemy aby to był tylko nasz czas, taka nasza silna wewnętrzna potrzeba
czyli dziadkowie zobaczą wnuczkę w klinice po narodzeniu a później Bye Bey Arriverderci na 2 tygodnie i nie ma zlituj sięalutka, karolcia87 lubią tę wiadomość
-
U mnie na szkole rodzenia to właśnie tatusiowie uczyli się kąpać i plan jest właśnie taki, że to mąż będzie się tym zajmował.
Mój tata proponował, ze przyjedzie do nas na kilka dni jak się mała urodzi - ale odmówiłam. To ja i mąż mamy się małą zająć, to będzie nasze dziecko, nasz obowiązek. Nie jestem przedszkolakiem, tylko dorosłą osoba, która świadomie zdecydowała się na dziecko, żeby mi ktoś patrzył na ręce i mówił co mam robić. Będę tak sobie radzić jak mi się uda, krzywdy jej nie zrobię, a reszty się nauczę.
Rozumiem pomoc rodziców jak np. mąż nie może mieć wolnego. Ale świadoma izolacja dziecka od ojca? Dla mnie niepojęte....ona., alutka lubią tę wiadomość
-
julita wrote:dziewczyny potrzebuję waszej porady w kwestii depilacji okolic bikini!
- jak robię to depilatorem to skóra jest super gładka przez kilka dni bez podrażnień ale jak włoski zaczynają odrastać to wrastają w skórę i robią się takie nieestetyczne krostki, podrażnienia
- natomiast jak robię to maszynką czy to z włosem czy pod włos to pozostaje podrażnienie i też taki krosteczki czerwone
w sumie akurat to miejsce jest na styku bielizny, która może dodatkowo obcierać bo z pozostałą częścią buły nie mam problemu a chciałabym aby i ta część bikini wyglądała estetycznie, w sumie to teraz jak mam samą bieliznę na sobie to wkurza mnie ten widok przy pachwinie
macie wogóle taki problem czy u was gładziutkiej to miejsce? może potrzebuję jakiejś specjalnej maszynki?
Wszystkiego najlepszego kochana!!!
Mam ten sam problem. Niestety nic do tej pory sensownego na to nie wymyśliłam. Jedyne co to postanowiłam po cąży zrobić depilację laserową całych nóg i bikini głębokiejulita lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam się w to piękne, wietrzne popołudnie. U mnie pogoda idealna- dużo słońca i coś ponad 25 stopni
Ciągle was czytam, ale nie mam weny na pisanie... Walczę z koniecznością polegiwania, a wewnętrznym poczuciem konieczności zrobienia wielu rzeczy, więc ogarnia mnie permanentna frustracja, która najczęściej odbija się na moim biednym mężu
Tyle dobrego, że jutro mam usg i zobaczę mojego szkrabka, który ostatnio jest nadaktywny
Pisałyście wcześniej o urlopach waszych drugich polowek-ja mam to szczęście,że mój ma tyle zaległego urlopu, że będzie z nami miesiąc siedziałCo do pomocy, to sądzę, że z opieką sami sobie poradzimy,ale gorzej z niewyspaniem, bo widziałam jak to u siostry męża wyglądało. Dlatego co jakiś czas wpadnie teściowa, dzięki której będzie się można trochę zregenerować
-
Sigma - super artykuł o karmieniu piersią. Brakowało mi czegoś takiego przy pierwszym dziecku. Niestety położne miały swoje teorie, a ja niedoświadczona słuchałam
Staraczka- kochana, to Wasza decyzja i nie mi oceniać. Na pocieszenie Ci powiem, że my z mężem okropnie się baliśmy kapać, podnosić małego i wiem, że raczej pokracznie nam to wychodziło;) Przy drugim lęki mam te same. Chyba pooglądam sobie filmiki Zawitkowskiego
Misia - jak samopoczucie?
Kasiarzynka - nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale Ty już chyba masz wszystko kupione? Jakby brakowało Ci materacyka to od 1.08 będzie na Słonku promocja właśnie na materace
A ja od dziś nie leżęDecyzja podjęta. Idę do sklepu zaraz. Jak mój mąż usłyszał rano, że nie ma ziemniaków do obiadu, to przyjechał z pracy i szybko zrobił mi zakupy
A pracuje w innym mieście... Rozczulił mnie tym. W sumie to nie mam po co teraz wychodzić...idę się chociaż polansować w okolicznym sklepie
Sigma, alutka, karolcia87, Kasiarzynka lubią tę wiadomość
-
My już po badaniu krwi nawet nam się udało bo nikogo nie było
dentysta tez zaliczony robiłam bez znieczulenia bo nie chciałam ale dało się wytrzymać
kolejna wizyta po porodzie
Moja mama mieszka jakieś 1.5 km od nas (osiedle obok) ale nawet nie uzgadnialismy czy przyjdzie mi pomóc... raczej nie bo mój mąż będzie z nami pierwsze 2 tyg może po tych dwóch tygodniach będzie do nas zaglądać babcia częściej.
Też się boję kapania małego ogólnie tej pierwszej opieki ale po to też zapisałam się do szkoły rodzenia razem z mężem.
Będziemy razem uczyć się opieki naszego babla tak samo jak nasz Babel będzie uczył się nas -
Aha, jeśli któraś poszukuje jeszcze dobrego biustonosza do karmienia- takiego bardzo delikatnego, to polecam triumph. Nawet nie myślałam, że sprzedają tam takie staniki, ale weszlam z ciekawości i jestem mega zadowolona, bo materiał bardzo delikatny, a wiem, że jakość dobra i biust nie zjedzie do parteru. Niestety te z pepco po pewnym czasie się rozciągają-1,5 miesiąca i mam biust odbijającY się o ciazowy brzuszek
-
Co do kąpania itp ja mówiłam , że się boje i że chyba mąż będzie to robił, siostra powiedziała, że ona tak samo mówiła, ale jak przyszło co do czego, instynkt przyszedł i wiedziała, jak wykąpać, przewinąć i ubrać i się nie bała, samo przyszło. Co do golenia, gole się na oślep maszynką, na piankę lub mydło, a czy mam podrażnienia to nie wiem nie widzę
Też już nie mogę się doczekać kiedy będę tuliła małego i kiedy będziemy w trójkę :)ahh co raz bliżej, ale jak to mąż mówi (moja mama ma być ze mną przy porodzie a na mazury jedzie 11 chyba do 17 jakoś tak)mąż mówi, że w tym czasie urodzę takie ma przeczucie:) zobaczymy, wtedy będzie musiał być ze mną na sali porodowej
mąż musiał wcześniej zaplanować urlop i zaklepał sobie pierwsze dwa tygodnie września, ale cieszę się, że mąż pracuje po 8h, a nie całe dnie, bo po południu lub przed w zależności od zmiany będzie jednak w domu i pomoże mi przy dziecku
będziemy się uczyć życia we trójkę no czwórkę, bo jeszcze kotek
na miejscu mam teściową, mamę i siostrę także w razie czego będą pomoce
i jak to moja mama mówi , że od razu po porodzie nie będę w stanie wyjść na spacer i nie będę miała na to siły ciekawa jestem jak to będzie ....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 12:05
-
snoopy_etka wrote:Aha, jeśli któraś poszukuje jeszcze dobrego biustonosza do karmienia- takiego bardzo delikatnego, to polecam triumph. Nawet nie myślałam, że sprzedają tam takie staniki, ale weszlam z ciekawości i jestem mega zadowolona, bo materiał bardzo delikatny, a wiem, że jakość dobra i biust nie zjedzie do parteru. Niestety te z pepco po pewnym czasie się rozciągają-1,5 miesiąca i mam biust odbijającY się o ciazowy brzuszek
Ile dałaś za staniczek w triumhie ?