X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    A, i jeszcze ciekawostka - zmieniamy imię na Anna. Tak mój M wymyślił. U mnie początkowo opór, bo się przyzwyczaiłam do Oli i tak mówię do brzuszka. Ale M uważa, że imię powinno coś znaczyć, a dla nas Anna to symbol biblijnej kobiety, która długo nie miała dzieci, prosiła Boga i On ją wysłuchał. to tak jak u nas ... I to ma sens. Więc się odzwyczajam od Oli. Ania, Anulka, Aneczka :)
    Przy okazji najlepsze życzenia imieninowe dla wszystkich Ań - spóźnione, ale szczere :)
    O a tego nie wiedziałam, że Anna to symbol takiej kobiety :) dopiero się dowiedziałam od Ciebie :) miło i po części pasuje do mnie :). Ja dostałam imię po Babci, bo akurat w szpitalu leżała(już niestety nie żyje :( )

easymum lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do mam dzieciowych już - w jakim czasie po porodzie wychodzi sie na pierwszy spacer w wózeczku? Pytam, bo fabryka Adamex urlopuje, wznowia produkcje od początku sierpnia, tam gdzie zamawiałam wózek mówią, że do końca sierpnia powinien dojechać. Ale u mnie poród może być wcześniej, ustalę to w przyszłym tygodniu z ginka ze szpitala, gdzie bede rodzic. Ale już dawno nastawiała mnie na 37-38 tydzień. Jak teraz jestem w 33, to za 4-5 tygodni, czyli akurat koniec sierpnia. Jak wózek nie dojedzie, to pozostanie mi wyjazd z kołyską na taras ... Wolałabym tego uniknąć ...

gg64rl68s121551a.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Gusia super że wizyta udana! a ty CC rodzisz? byłam przekonana że SN :P
    wpadły ci może jeszcze jakieś cenne informacje organizacyjne z kliniki?

PS. mój termin z karty ciąży to też 10.09 więc może jednak przypadkiem spotkamy się w jednej sali poporodowej :D

Tak, u nas będzie cc... taką podjęliśmy z mężem decyzję - boimy się ewentualnych komplikacji przy porodzie sn, w ogóle chyba całego porodu jak to będzie plus mam poniekad wskazania okulistyczne, wiec decyzja odnośnie formy porodu zależała od Nas =)

Tzn. Pewnie gdyby nie to, ze wybraliśmy prywatna klinikę to każdy by gwizdal na te zaświadczenia, ale tu wiadomo.... jak to mówią 'klien nasz pan' ;p

edit: jeśli chodzi i sprawy organizacyjne to mam mieć jeszcze wizytę na tydzień przed planowanym cc, wiec w tedy poznam już dokładniejsze szczegoly... póki co nic więc niż wiemy sie nie dowiedzialam =)

Heheh... Czyli jednak jest szansa, ze pewnie nawet jesli nie na sali to spotkamy się w klinice - będziemy się w razie czego informować gdzie lezymy, zawsze we dwie raźniej =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 15:25

julita lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U sierpniówek urodził się dziś dziesiąty dzieciaczek! Ładnie ta ich pierwsza strona zaczyna wyglądać :)

l22nhdge5b933eoh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Gusiak kurcze troche Ci zazdroszczę, ze Ty tak znasz datę i godzinę porodu :) ileż to by ułatwiło :)

Z jednej strony to faktycznie niesamowite uczucie, ze juz wiem co i jak... mogę się jakoś bardziej konkretnie przygotować, ale z drugiej teraz pojawia się strach i odliczanie każdego dnia, żeby wytrwać =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak, masz rację z tym odliczaniem, ale wiesz przynajmniej, co Cię czeka. Im bliżej terminu, tym będziesz z jednej strony spokojniejsza, z drugiej pewnie zdenerwowana samym CC. Ale bedziesz wiedziała, że za chwilkę maluszek bedzie z Wami.

gg64rl68s121551a.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Pytanie do mam dzieciowych już - w jakim czasie po porodzie wychodzi sie na pierwszy spacer w wózeczku? Pytam, bo fabryka Adamex urlopuje, wznowia produkcje od początku sierpnia, tam gdzie zamawiałam wózek mówią, że do końca sierpnia powinien dojechać. Ale u mnie poród może być wcześniej, ustalę to w przyszłym tygodniu z ginka ze szpitala, gdzie bede rodzic. Ale już dawno nastawiała mnie na 37-38 tydzień. Jak teraz jestem w 33, to za 4-5 tygodni, czyli akurat koniec sierpnia. Jak wózek nie dojedzie, to pozostanie mi wyjazd z kołyską na taras ... Wolałabym tego uniknąć ...
    Pamietaj, ze Potrzebujesz fotelika, zeby Zabrac dziecko do domu a najczesciej kupuje sie go w zestawie z wozkiem :)

relgio4pxlxziakh.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum z tego co wiem to wszystko też zależy od pogody. Ale przeważnie chyba po tygodniu. No chyba że upał będzie to wtedy nie ma co kisić dziecka w domu.
    Moja znajoma rodziła w te najgorsze upały sn i w szpitalu jej powiedzieli że tego samego dnia może iść na spacer 15 min.

A chcesz zamówić wózek przez alegro czy ze sklepu? Bo np ja zamawiam przez alegro i wcześniej kontaktowałam się ze sprzedającym i dokładnie pytałam o kolor bo czasem mają na stanie. Jednak naszego koloru nie ma i też musimy czekać tyle że do połowy sierpnia.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal się nastawiam, że ze szpitala wrócę z małą wózkiem, na piechotę. Więc pierwszy spacer byłby zaliczony. Ale ja mam super blisko, poniżej 10 minut drogi, nieraz od parkingu trzeba dłużej iść ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Pamietaj, ze Potrzebujesz fotelika, zeby Zabrac dziecko do domu a najczesciej kupuje sie go w zestawie z wozkiem :)

No właśnie fotelik kupujemy osobno, poza zestawem. Więc do domu mamy jak wrócić :)

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, zamówiłam na OLX od sklepu z wózkami. Mojego koloru też nie ma, więc musiałam zamówić i czekamy.

gg64rl68s121551a.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to możliwe, żeby w ciągu 2,5 tygodnia od ostatniego usg córa urosła aż o prawie 700g?? Wam też tak przybierają teraz dzieciaki?
    Ja rozumiem, że teraz jest etap szybkiego przybierania masy, ale kurde bez przesady. Inna sprawa, że ja ją teraz naprawdę mocno czuję, jak się rusza, to lata mi cały brzuch i czuję twarde nóżki pod ręką.

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls, przeciętny przyrost to 200g/tydzień, więc 500 g jest w środeczku normy. Myślę, że prawie 700 jest możliwe, chociaż bierz też pod uwagę niedokładność USG, czasem szacowana waga dziecka może się całkiem sporo różnić od realnej.

Też czuję twarde nóżki :-))

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Czy to możliwe, żeby w ciągu 2,5 tygodnia od ostatniego usg córa urosła aż o prawie 700g?? Wam też tak przybierają teraz dzieciaki?
    Ja rozumiem, że teraz jest etap szybkiego przybierania masy, ale kurde bez przesady. Inna sprawa, że ja ją teraz naprawdę mocno czuję, jak się rusza, to lata mi cały brzuch i czuję twarde nóżki pod ręką.

tak jak Sigma pisze, to może być różnica w pomiarach usg. U nas we wtorek podano wagę 1750 a w czwartek 1950 g. Tyle raczej nie przybył w dwa dni ale różnica w pomiarach była.
    Oj kochana widzę, że nasz stracha ze córka przebije starszego brata :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls to jest możliwe. Teraz w ciągu tygodnia dzieci rosną po 250g. Wiadomo jedne urosnie 200g a drugie ponad 250 g. Widocznie Twoja córka będzie niezłym klockiem... ale u mnie szykuje się to samo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Miałam dzisiaj wizytę u lekarza.Wszystko dobrze,syncio dalej ułożony główką w dół,już drugi raz miałam ctg,a synek waży już prawie 1900g!Ponoć wyprzedza termin nawet o tydzień według usg.
    O to mój klopsik ;)

753af761ef56ac36m.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 17:10

Dominka92, aldonaa, Anitka201, Czarna_88, Sigma, Dżuls, Nancy87, snoopy_etka, la_lenka, Wonderland, Kasiarzynka, easymum, Misi@, Luna1, karolcia87, adzia lubią tę wiadomość

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majac chwile pochwale sie nasza bryka :P

sn1aao.jpg
    Cos odwrotnie ale z tableta tak jakos wychodzi

Anitka201, Czarna_88, Gusiak, MadziaRatMed, aldonaa, SweetCherryPie, Staraczka23, agatka196, trix, easymum, Misi@, karolcia87, adzia, Carolline lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :-)

Wozeczek śliczny :-)

A ja uciekam na szkole rodzenia :-)

Miłego wieczoru ;-) Ale mój mały ma czkawką ♡♡♡♡♡

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w szoku, co takie małe dziecię wyprawia w brzuchu. :-O Mam wrażenie, że mi dziś brzuch rozsadzi. Brzuch lata mi non stop. Mała wystawia co tylko jest możliwe. Nadciąga mi tak boleśnie warstwę brzucha, że kilkakrotnie dziś aż się zgięłam z bólu.
    Jej ruchy mogę porównać do ruchów uwiązanego w kaftan bezpieczeństwa człowieka. Obłęd!:D

trix lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam już rzeczy dla siebie do porodu i dla dziecka do szpitala i trzeba spakować, jedynie torby :) i czekamy jednym słowem :) dla dziecka kupiłam z ziajki płyn do kąpieli natłuszczający, oliwkę(co prawda nie będę jej stosować na skórę, tylko jak pieluszkę przebrać i wtedy polac) , do tego krem na odparzenia z zjaki i krem też z zjaki coś podobnego do sudocremu (jeszcze ale to już nie do szpitala bedzie trzeba kupić coś do buzi do smarowania na wiatr mróz słońce , aspirator do nosa, octansept itp) ale to już powoli można i po porodzie kupić :) i termometr do wody i do mierzenia temperatury .

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
‹‹ 1724 1725 1726 1727 1728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ