X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam szyjkę miękka juz widocznie powoli czas żeby coś się działo to w końcu forma przygotowania do porodu

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Nie komentowal. Bardziej na plus, ze dziecko duze i silne, choc wiadomo ta waga to taka pi razy oko. Nie mniej jednak poszczegolne wymiary sa calkiem calkiem, np.brzuszek ma 30cm.
    w 29tyg bylo 1700, w ciagu 4 tygodni az 1 kg wiecej.
    Mi teraz wyszedł brzuszek 303 mm (odp. 34t4d) i główka - BPD 88mm (35t6d), HC 319mm (35t3d). FL, czyli kość udowa 67mm (34t).

8pdp47e.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls to wymiary dzisiejsze?

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Dzuls to wymiary dzisiejsze?
    Tak.

8pdp47e.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona malutka juz nie taka malutka :-) juz kawał kobietki z niej :-)

Az ciekawa jestem ile moja waży. W środę mam wizytę tylko szkoda że z samego wieczora. Ale steskniona jestem <3

Kobitki każda z nas chyba łapią doły. Mnie R nie dawno się pyta co mi jest bo widzi że zwieszona siedzę i mu mowie, że czym bliżej to mnie stres łapie. A on spoko mała damy rade. Inni dali rade my też damy :-)

Staraczka ty to masz przygody :-)

Ja jutro musze obowiązkowo iść kupić jakieś baleriny. Chciałam iść z R i psami na spacer i co i dupa nogi jeszcze bardziej spuchniete. A nie mam zamiaru siedzieć w domu przez brak obuwia.
    Są jakieś sposoby by opuchlizna schodziły po nocy? Nogi w górze trzymam ale nie za długo bo plecy bolą.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Tak.
    A nie pytałaś się doktorka dlaczego brzuszek i główka jest taka większą chyba że źle ci wyznaczyła datę porodu.Ja oczywiście się na tym nie znam ale jestem uczulona na te 2 parametry a masz dużo wód płodowych?

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    A nie pytałaś się doktorka dlaczego brzuszek i główka jest taka większą chyba że źle ci wyznaczyła datę porodu.Ja oczywiście się na tym nie znam ale jestem uczulona na te 2 parametry a masz dużo wód płodowych?
    Ten moj dzisiejszy lekarz to taki cham i prostak, że dopytanie się o cokolwiek graniczy z cudem. Oprócz tego chyba nie jest ginekologiem, tylko specjalistą od usg i tyle. Np spytał mnie dzisiaj czy miałam robione usg w 20 tygodniu i czy było wszystko ok. Odpowiadam, ze owszem, robiłam i wszystko ok, ale coś mnie ruszyło więc pytam, czy tym razem wszystko ok, w domyśle "czemu pyta??". On na to: "To JA PANIĄ pytam". Nosz kurna, nóż się w kieszeni otwiera. A potem jak usiłowałam dopytać tak w ramach podsumowania, czy mam rozumieć, że wszystko ok, tylko dziecko większe, to powiedział tym samym, chamskim tonem: "a skąd pani wie, że większe? trzeba porównać z usg z 13 tygodnia, i dopiero mówić, że większe, oprócz tego skąd pani wie, że owulacja byłą wtedy, kiedy pani myśli, że była?". Czasami myślę, że niepotrzebnie chodzę na to usg na NFZ, bo lekarz cham i bada na szybciora, a sprzęt do dupy w porównaniu z tym, na którym mi robią prywatnie. Szkoda nerwów.
    Wody płodowe w normie, łożysko ma I stopień dojrzałości, potem dokopałam się do usg syna z końca 29 tygodnia i młodej z 30go (dwa dni różnicy) i tam też się główka rozjeżdżała z resztą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 21:46

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:

Ja jutro musze obowiązkowo iść kupić jakieś baleriny. Chciałam iść z R i psami na spacer i co i dupa nogi jeszcze bardziej spuchniete. A nie mam zamiaru siedzieć w domu przez brak obuwia.
    Ja kupiłam sobie klapki i jestem ustawiona. Jedne z zakrytym przodem jak jest chłodniej i drugie regulowane na rzepy. Nic wybitnie pięknego, ale jestem tak zadowolona, bo zawsze mogę założyć bez chylania (nie żebym miał problemy, ale zawsze łatwiej w razie czego).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja cały czas śmigałam w japonkach, klapkach lub balerinkach a dziś jest dużo chłodniej i na klapki za zimno jak dla mnie. I zawsze zostawaly mi baleriny lub adidasy na takie dni a teraz dupa. R się śmieje ze mnie że mam chodzić jak Cejrowski :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls luzik, u Milana też główka zawsze większa o ok. 2 tygodnie i każdy lekarz mówi, że tak może być i jest to nadal w normie (a lekarzy widuję sporo, bo co USG to inny) :)

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:

Dominika - bryka piękna i zdecydowanie dziewczyńska :) A co będzie, jak w drugim rzucie trafi się chłopczyk? :D

Wtedy bedziemy sie o to martwic :D

przyszła mama lubi tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dotarłam do domku :-) szkoła rodzenia zaliczona później kolacyjka U rodziców a teraz siedzę i może będę czekać aż mój mąż wróci z pracy ale to tak jeszcze 2h ...

Też się już nie mogę doczekać ile te moje maleństwo może już ważyć bo wasze to już całkiem spore te slodziaki :-)

Dzisiaj w SR uczyliśmy się oddychania i ogólna pogadanka na temat porodu. A jutro razem z partnerami uczymy się kąpać maluszki :-D

Czym bliżej porodu tym bardziej również się stresuje, wiadomo sam poród coś nie znanego dla mnie osobiście to już duży stres ale również myślenie żeby maluszek urodził się zdrowy cudowny... ah już bym chciała usłyszeć płacz mojego syna ♡♡♡

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Wtedy bedziemy sie o to martwic :D

oj tam kupi się drugi albo przemaluje ( żart) :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Mi teraz wyszedł brzuszek 303 mm (odp. 34t4d) i główka - BPD 88mm (35t6d), HC 319mm (35t3d). FL, czyli kość udowa 67mm (34t).

u nas główka 92, kość udowa identycznie jak u Ciebie 67, brzuszek 300.

Edit: wg lekarza wszystko jak najbardziej ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 22:11

Dżuls lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • kasig Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też główka blisko 2 tygodnie większa i lekarz stwierdził że tak jest często

Dżuls lubi tę wiadomość

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama wrote:
    oj tam kupi się drugi albo przemaluje ( żart) :)

Sciagne rozowa obudowe i wygotuje w garze z jakas farba do materialow :D

Mysle ze jak wozek bedzie zadbany to moze kiedys gdyby byl synek to sie sprzeda najwyzej ;)

przyszła mama lubi tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    A nie mam zamiaru siedzieć w domu przez brak obuwia.
    Są jakieś sposoby by opuchlizna schodziły po nocy? Nogi w górze trzymam ale nie za długo bo plecy bolą.
    Podloz poduszke pod nogi i wsadz druga miedzy nogi i jie powinny bolec plecy. Pozs tym zimny prysznic i duzo pic. Te bym chciala wiedziec, ile wazy moj skarb, ale moj gin nie umie tego zbadac na usg :( i nigdy mi nie mowi, 16 mam wizyte dopiero i wtedy usg, bo dr chce sparwdzic czy sie odwroci do tego czasu :)

agatka196 lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zasnąć nie mogę. Mąż smacznie śpi, kotek w drugim pokoju, a mi nie dobrze i do tego ani leżeć na boku lewym ani prawym ani plecach, bo duszno i słabo i oddychać ciężko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 23:10

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Ten moj dzisiejszy lekarz to taki cham i prostak, że dopytanie się o cokolwiek graniczy z cudem. Oprócz tego chyba nie jest ginekologiem, tylko specjalistą od usg i tyle. Np spytał mnie dzisiaj czy miałam robione usg w 20 tygodniu i czy było wszystko ok. Odpowiadam, ze owszem, robiłam i wszystko ok, ale coś mnie ruszyło więc pytam, czy tym razem wszystko ok, w domyśle "czemu pyta??". On na to: "To JA PANIĄ pytam". Nosz kurna, nóż się w kieszeni otwiera. A potem jak usiłowałam dopytać tak w ramach podsumowania, czy mam rozumieć, że wszystko ok, tylko dziecko większe, to powiedział tym samym, chamskim tonem: "a skąd pani wie, że większe? trzeba porównać z usg z 13 tygodnia, i dopiero mówić, że większe, oprócz tego skąd pani wie, że owulacja byłą wtedy, kiedy pani myśli, że była?". Czasami myślę, że niepotrzebnie chodzę na to usg na NFZ, bo lekarz cham i bada na szybciora, a sprzęt do dupy w porównaniu z tym, na którym mi robią prywatnie. Szkoda nerwów.
    Wody płodowe w normie, łożysko ma I stopień dojrzałości, potem dokopałam się do usg syna z końca 29 tygodnia i młodej z 30go (dwa dni różnicy) i tam też się główka rozjeżdżała z resztą.
    Ja juz więcej na nfz nie pójdę. Chodzę prywatnie i wszystko cacy, widać, wszystko mozna policzyć itp. A debil z nfz mi ciągle mowi, że jestem za gruba i na opisowych usg zamiast podawać wymiary to pisze, że kiepska widoczność i on nic nie może podać. No do jasnej anielki... Z ginem tez wiecznie jazdy jakies. A to badań mi nie zrobił, a to karty ciąży wydać nie chciał, a to fochy bo bralam sobie oryginaly wyników badań a w karcie zostawialam kopie. No mówię Wam... Ciągle coś. I tylko się denerwowałam tymi wizytami ciągle...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 00:05

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Podloz poduszke pod nogi i wsadz druga miedzy nogi i jie powinny bolec plecy. Pozs tym zimny prysznic i duzo pic. Te bym chciala wiedziec, ile wazy moj skarb, ale moj gin nie umie tego zbadac na usg :( i nigdy mi nie mowi, 16 mam wizyte dopiero i wtedy usg, bo dr chce sparwdzic czy sie odwroci do tego czasu :)

Próbuje cuda na kiju juz dziś. Pić pije 3l wody dziennie a z ta poduszka między nogami musze spróbować. Choć śpię z rogalem.

Dziwne ze gin nie umie zmierzyć dziecka. No ale cóż są lekarze i lekarze jak się okazuje i to patrząc tu u nas na forum można się wszystkiego spodziewać.
    Ja całe szczęście narzekać na gina nie mogę. Fakt że chodzę prywatnie ale czuje się usatysfakcjonowana wychodząc z wizyty. :-)

Spać nie mogę i co tu robić o tej godzinie.

‹‹ 1726 1727 1728 1729 1730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ