X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    KathleenPL Ja chyba kupię przed porodem, dla synka też miałam kupioną jakoś w 1 miesiącu i przydała się najpierw jako delikatna lampeczka(do sprawdzania jak mały śpi itp.) i chyba lubił muzykę z niej ;-) , później zaczął się nią dopiero interesować.
    No ja dla młodej miałam od razu taką z projektorem. I się teraz zastanawiam czy kupować czy nie...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    jeszcze raz proszę info czym drewniane łóżeczka malowałyście na biało?;) ja prawdopodobnie ustrzeliłam fotel bujany i tak szukam;)
    Ja jeszcze sie za to nie zabrałam ale kupilam w castoramie farbę Beckersa do alergików, z testami dla dzieci i jeszcze nie smierdzaca przy malowaniu- cena porownywalna do duluxa itp wiec chyba dobry wybór. Zadna inna- przynajmniej w mojej castoramie- nie miala info o tym, ze nie śmierdzi i jest bezpieczna dla alergików...

Cena to za litr okolo pięćdziesiąt pare złotych- jesli dobrze pamiętam. Pol litra mniej wiecej polowe tańsze bylo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 15:58

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    U mnie młody oprotestował dwie zuepłnie różne karuzele, więc tym razem nie kupuję. I tak będzie miała ciekawsze widoki, np starszego brata, albo dwa ciekawskie koty :D
    U nas tak samo ;P Dwa koty i starsza siostra :)

Dżuls lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Nancy87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    Nancy ja mam dokładnie taki sam termin jak Ty ale z usg bo z om 9 wrzesień. No ale to synuś zdecyduje kiedy się wykluć :) ale miesiąc do porodu to już poważna sprawa :)

Ja z pierwszego USG 27 sierpień, więc żadna różnica, a teraz z ostatniego 22 sierpień:), no ale tym też się nie sugeruję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 15:55

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • moka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    dziewczyny macie teraz wiekszy apetyt?cy bez zmian?ja od paru dni to bym konie z kopytami jadla, wczesniej to normalnie nawet wiekszego glodu nie czulam a teraz to o matko ciale glodna....
    Mam ciśnienie na owoce i niestety ciągnie mnie do słodyczy ( aż za bardzo) ;/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    dziewczyny macie teraz wiekszy apetyt?cy bez zmian?ja od paru dni to bym konie z kopytami jadla, wczesniej to normalnie nawet wiekszego glodu nie czulam a teraz to o matko ciale glodna....

też tak mam. ciągle chodzę i podjadam

Karuzelkę mamy jeszcze po straszaku. A myślałyście o misiu szumisiu albo owieczce z bijącym serduszkiem??

atdcwn154po83a78.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Ja prawie nic nie jem. Codziennie rano wymiotuję czegokolwiek bym nie zjadła :/
    Za to mam uderzenia gorąca i jakbym mogła to bym w ogóle bez ciuchów wszędzie biegała...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja juz po wizycie, wszystko ok, dostałam skierowanie na gbs do poblisiego szpitala i leki na hemoroidy: cyclo-3-forte i czopki procto-glyvenol. Mała wazy 2,1 kg i sie główką wciska na dół, ale szyja nadal twardo trzyma :-)

easymum, Gusiak, Misi@, .ona., agatka196, kasig, Czarna_88, Wonderland, Dżuls, trix, Nancy87, monaaa85, julita, skabarka, karolcia87, snoopy_etka lubią tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ta karuzela z czujnikiem płaczu to co to za cudo?

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:

Karuzelkę mamy jeszcze po straszaku. A myślałyście o misiu szumisiu albo owieczce z bijącym serduszkiem??

Ja myślałam o szumisiu, widziałam u koleżanki, jej dzieci spały przy tym raz dwa i spokojnie jak aniołki

trix lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam karuzele z projektorem i melodyjkami. Nie zamierzalam kupowac, ale kolezanka mi podarowala, to jest ;)
    Kupilam szumisia juz na samym poczatku ciazy ;) zobaczymy, czy bedzie dzialac! Choc siotra uwaza, ze to meczy dzieciaczki i dlatego zasypiaja. I meczy uklad nerwowy. Wiec sama nie wiem. Moze ta owieczka bylaby lepsza.
    Ja jem normalnie, ale mialam czas w 30 tc gdzie ciagle czulam glod!
    Teraz sie uspokoilo ;)
    Choc jak tak leze to znudow bym podjadla troszke :( i musze sie hamowac, choc nie zawsze mi sie to udaje!

trix lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupowałam. Zastanawiałam się i nawet oglądałam jakieś ale doszliśmy do wniosku że kupimy po porodzie lub wcale. Mam huśtawko-bujak z melodyjkami, misiami i świecąca więc to nam wystarczy.

A przed chwilą dostałam tel że wizyta jutro o 16.30 :-) a nie po 19. Cieszę się bardzo bo to zawsze mniej czekania ale za to R nie pocieszony bo będzie w pracy.

Ja ostatnio to wiecznie buziom ruszam aż strach na wagę stawać :-P

Misi@, trix lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a ja jakas nienormalna jestem:P wczesniej mialam moment paniki z miesia c temu a teraz luz i czuje jakby ten porod mial byc za pol roku:Pnie wiem co mi sie porobilo, młoda dalej glowe mi wbija w zebra wiec sie raczej nie przekrecila hrabianka,czuje sie ok i jakos tak nie panikuje nie wiem czemu-to do mnie nie podobne:P

Misi@, trix lubią tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:

trix ja myślałam o szumisiu ale potem poczytałam opinie że on szumi bardzo cichutko i jak dziecko płacze to nawet go nie slychać, koleżanka go kupiła i w sumie potwierdziła że jest bardzo cichutki, dlatego ja odpuściłam

trix lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuuu chyba właśnie pierwsze burza w to lato do mnie przyszła :/ nie lubię jak jestem sama i aż tak wali :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB moj tez wbija sie w zebra, ale pupa ;p wiec kto wie czy sie nie przekrecila i czujesz pupcie a nie glowke?

• PannaB Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    PannaB moj tez wbija sie w zebra, ale pupa ;p wiec kto wie czy sie nie przekrecila i czujesz pupcie a nie glowke?
    hmm mowisz?w sumie nie wiem co to wydawalo mi sie ze glowa haha :P

Misi@ lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • kasig Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    A ta karuzela z czujnikiem płaczu to co to za cudo?
    Carolline coś takiego, wrzucam pierwszy lepszy link bo na allegro jest tego więcej, jakoś ta mi się tak wymarzyła, po za tym ma 40 melodii więc myślę że się synusiowi szybko nie znudzi http://allegro.pl/vtech-karuzela-do-lozeczka-60313-i5550958141.html

Carolline lubi tę wiadomość

• PannaB Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wizyta za 2 tyg to sie okaze ale to moje dziecko i leniwe i zlosliwe-po tatusiu :P

Misi@ lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny poszłam spać i mam wyrzuty sumienia bo wy tu teraz cały czas piszecie o sigmie napięcie rośnie :) nawet jak pod czytywałam dziewczyny z innych miesięcy nie było tak nerwowo jak u nas hehe :)idę obiad zjeść :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
‹‹ 1738 1739 1740 1741 1742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ